שאלות בקשר ל-IPERF3

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
silverbullet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #1 

היי,

שאלה כללית - האם כשמריצים IPERF3 ללא פרמטרים, היישום מנסה לנצל כמה שיותר מרוחב הפס?

שאלה נוספת - נדרשתי לבצע בדיקות עם היישום ברשת ה-LAN של המשרד בכל מיני צמתים. אחת הבדיקות (מבין כמה) שביצעתי, היא בסביבה הווירטואלית.

רציתי לבדוק את הביצועים בין שני שרתים שיושבים באותו המארז. הביצועים שקיבלתי הם יחסית נמוכים (כ-2 גיגהביט/שניה) ואני רוצה להבין האם ישנה מגבלה של תקשורת במתג הווירטואלי שבמארז שיכול להגביל.

אשמח לפתח כאן דיון מתמשך על היישום ועל דרכי הבדיקות שלי.

תודה.

yaronxw
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 92
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #2 

בהגדרה מינימלית של iperf3 התוכנה בודקת רוחב מקסימלי בפרוטוקול TCP מצד הלקוח לצד השרת, בדרך כלל התוצאות המתקבלות קרובות לרוחב הפס האמיתי.
אבל צריך לקחת בחשבון שהתוכנה תלוייה ב CPU של שני הצדדים, במידה ובאחד הצדדים הCPU עמוס אז התוצאות יהיו שגויות.
בעיה נוספת שעלולה להגביל את הבדיקה, יתכן שהחלון ה TCP המוגדר כברירת מחדל בתוכנה לא מספיק לקצבים גבוהים ואז צריך להגדיל אותו.
ממליץ להשתמש בגרסה האחרונה, כי גרסאות ישנות של iperf3 לא תמכו ב multi threads.

silverbullet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #3 

מהו התחום ההגיוני באחוז ניצול CPU שהיישום אמור להביא בו את הביצועים המיטביים? פחות מ-50% ניצול CPU?

אני משתמש בגרסא האחרונה ולפחות בכל הסרטונים שראיתי, אנשים מריצים את היישום ללא פרמטרים ורואים ביצועים סבירים (בעיקר בחיבורים של 1 גיגהביט/שניה).

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”