היי,
שאלה כללית - האם כשמריצים IPERF3 ללא פרמטרים, היישום מנסה לנצל כמה שיותר מרוחב הפס?
שאלה נוספת - נדרשתי לבצע בדיקות עם היישום ברשת ה-LAN של המשרד בכל מיני צמתים. אחת הבדיקות (מבין כמה) שביצעתי, היא בסביבה הווירטואלית.
רציתי לבדוק את הביצועים בין שני שרתים שיושבים באותו המארז. הביצועים שקיבלתי הם יחסית נמוכים (כ-2 גיגהביט/שניה) ואני רוצה להבין האם ישנה מגבלה של תקשורת במתג הווירטואלי שבמארז שיכול להגביל.
אשמח לפתח כאן דיון מתמשך על היישום ועל דרכי הבדיקות שלי.
תודה.
שאלות בקשר ל-IPERF3
-
silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
בהגדרה מינימלית של iperf3 התוכנה בודקת רוחב מקסימלי בפרוטוקול TCP מצד הלקוח לצד השרת, בדרך כלל התוצאות המתקבלות קרובות לרוחב הפס האמיתי.
אבל צריך לקחת בחשבון שהתוכנה תלוייה ב CPU של שני הצדדים, במידה ובאחד הצדדים הCPU עמוס אז התוצאות יהיו שגויות.
בעיה נוספת שעלולה להגביל את הבדיקה, יתכן שהחלון ה TCP המוגדר כברירת מחדל בתוכנה לא מספיק לקצבים גבוהים ואז צריך להגדיל אותו.
ממליץ להשתמש בגרסה האחרונה, כי גרסאות ישנות של iperf3 לא תמכו ב multi threads.
אבל צריך לקחת בחשבון שהתוכנה תלוייה ב CPU של שני הצדדים, במידה ובאחד הצדדים הCPU עמוס אז התוצאות יהיו שגויות.
בעיה נוספת שעלולה להגביל את הבדיקה, יתכן שהחלון ה TCP המוגדר כברירת מחדל בתוכנה לא מספיק לקצבים גבוהים ואז צריך להגדיל אותו.
ממליץ להשתמש בגרסה האחרונה, כי גרסאות ישנות של iperf3 לא תמכו ב multi threads.
-
silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
מהו התחום ההגיוני באחוז ניצול CPU שהיישום אמור להביא בו את הביצועים המיטביים? פחות מ-50% ניצול CPU?
אני משתמש בגרסא האחרונה ולפחות בכל הסרטונים שראיתי, אנשים מריצים את היישום ללא פרמטרים ורואים ביצועים סבירים (בעיקר בחיבורים של 1 גיגהביט/שניה).
אני משתמש בגרסא האחרונה ולפחות בכל הסרטונים שראיתי, אנשים מריצים את היישום ללא פרמטרים ורואים ביצועים סבירים (בעיקר בחיבורים של 1 גיגהביט/שניה).