עמדת טעינה פרטית ליד חניית נכה
שלום
ליד ביתי יש חניית נכה שהוקצתה לי על ידי העירייה.
אני שוקל מעבר לרכב חשמלי.
פניתי לעיריה על כך שאני שוקל מעבר לרכב חשמלי וארצה להתקין עמדת טעינה פרטית (על חשבוני) ליד חניית הנכה שלי.
בנתיים תגובת העירייה לא חיובית בטענה שמדובר בשטח עירוני.
רציתי לדעת אם מישהו כאן מכיר בארץ עמדת טעינה כזו או דומה שנעשתה באישור העירייה שם.
תודה.
ליד ביתי יש חניית נכה שהוקצתה לי על ידי העירייה.
אני שוקל מעבר לרכב חשמלי.
פניתי לעיריה על כך שאני שוקל מעבר לרכב חשמלי וארצה להתקין עמדת טעינה פרטית (על חשבוני) ליד חניית הנכה שלי.
בנתיים תגובת העירייה לא חיובית בטענה שמדובר בשטח עירוני.
רציתי לדעת אם מישהו כאן מכיר בארץ עמדת טעינה כזו או דומה שנעשתה באישור העירייה שם.
תודה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78764
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
שווה שתצלם את האיזור
לא הייתי מבקש אישור, אפשר להתקין עמוד ועליו נקודת טעינה. הייתי בוחר בפיתרון שמאפשר נעילה לרכב שלך כדי למנוע שימוש לא מותר.
לא הייתי מבקש אישור, אפשר להתקין עמוד ועליו נקודת טעינה. הייתי בוחר בפיתרון שמאפשר נעילה לרכב שלך כדי למנוע שימוש לא מותר.
תודה עופר08/06/2024 20:14oferlaor כתב: שווה שתצלם את האיזור
לא הייתי מבקש אישור, אפשר להתקין עמוד ועליו נקודת טעינה. הייתי בוחר בפיתרון שמאפשר נעילה לרכב שלך כדי למנוע שימוש לא מותר....
אני חייב לבקש ולקבל אישור. מדובר בהעברת כבל חשמל מהבית שלי (בית פרטי אך ללא אפשרות חנייה בחצר) אל עמדת הטעינה. זה מחייב אישור ועמידה בתקנות חברת החשמל אחרת זה נחשב כפיראטי וכפוף לקנסות.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78764
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
ככה בדיוק אני מחובר (רק לחניה הפרטית שלי). הייתי צריך לקחת חשמלאי מוסמך והייתי צריך לאשר את העברת הכבל עם הועד בית שלי.
החיבור הוא מהלוח הראשי, דרך מתג מאמ"ת ופחת, עובר דרך הצנרת של הבנין למטה ואז בעצם בצנרת מתחת לאדמה (במקרה שלך צריך כנראה לחפור במדרכה ולהוציא את האבנים, להעביר צינור ואז להעביר את הכבל לשם. צריך גם שם מתג מאמ"ת, וכנראה כדאי עמוד עם ארון סגור שבתוכו יהיה המטען (אפשר גם שהמאמ"ת יהיה שם ולא יזיק עוד שקע רגיל שאתה יכול להשתמש לטובת שואב או ראוטר). כיום הייתי מעביר גם כבל רשת בתשתית הזו (לא עשיתי את זה וזה די מתנקם בי).
יש מלא חברות וחשמלאים שעוסקים בזה, זה פעם היה סיפור וכיום זה מאוד נפוץ. הדבר הייחודי אצלך זה שאתה צריך לעבור בשטח ציבורי. אם החניה היא שלך אז אני באמת לא רואה בעיה בהעברת צינור וכבל חשמל ברחוב שמחבר בין הבית שלך לבין חניה שהיא שלך. מאוד אופתע אם מישהו ידווח או יתעסק עםז ה.
החיבור הוא מהלוח הראשי, דרך מתג מאמ"ת ופחת, עובר דרך הצנרת של הבנין למטה ואז בעצם בצנרת מתחת לאדמה (במקרה שלך צריך כנראה לחפור במדרכה ולהוציא את האבנים, להעביר צינור ואז להעביר את הכבל לשם. צריך גם שם מתג מאמ"ת, וכנראה כדאי עמוד עם ארון סגור שבתוכו יהיה המטען (אפשר גם שהמאמ"ת יהיה שם ולא יזיק עוד שקע רגיל שאתה יכול להשתמש לטובת שואב או ראוטר). כיום הייתי מעביר גם כבל רשת בתשתית הזו (לא עשיתי את זה וזה די מתנקם בי).
יש מלא חברות וחשמלאים שעוסקים בזה, זה פעם היה סיפור וכיום זה מאוד נפוץ. הדבר הייחודי אצלך זה שאתה צריך לעבור בשטח ציבורי. אם החניה היא שלך אז אני באמת לא רואה בעיה בהעברת צינור וכבל חשמל ברחוב שמחבר בין הבית שלך לבין חניה שהיא שלך. מאוד אופתע אם מישהו ידווח או יתעסק עםז ה.
החנייה היא לא שלי. היא שטח של העירייה שמוקצה לי לצורך חניית נכה.
בבית פרטי עם חנייה פרטית או בבית משותף אין בעייה להקים עמדת טעינה שכן השטח שייך לדיירים.
בבית שלי אין מספיק מקום בחזית לחנייה פרטית. מצד שני המדרכה כוללת גם שדרת שיחים. שפת הכביש, היכן שהרכב חונה, רחוקה כ 6 מטר מהכניסה לבית.
כאשר אני צריך להתקין עמדת חנייה על שטח ציבורי אני חייב אישור של העירייה.
פניתי לעירייה (רמת השרון) הנושא בטיפול אבל כבר אמרו לי שלא מן הנמנע שהתשובה תהייה שלילית ואם כן אז אצטרך אישור בנייה ותיאום הנדסי.
בבית פרטי עם חנייה פרטית או בבית משותף אין בעייה להקים עמדת טעינה שכן השטח שייך לדיירים.
בבית שלי אין מספיק מקום בחזית לחנייה פרטית. מצד שני המדרכה כוללת גם שדרת שיחים. שפת הכביש, היכן שהרכב חונה, רחוקה כ 6 מטר מהכניסה לבית.
כאשר אני צריך להתקין עמדת חנייה על שטח ציבורי אני חייב אישור של העירייה.
פניתי לעירייה (רמת השרון) הנושא בטיפול אבל כבר אמרו לי שלא מן הנמנע שהתשובה תהייה שלילית ואם כן אז אצטרך אישור בנייה ותיאום הנדסי.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אתה יכול להתקין "עגורן טעינה" בשטח הפרטי שלך ואז לא צריך אישורים מהעירייה.
משהו כמו בקישור הבא:
https://www.elexify.net/product/%D7%9E% ... %99%D7%9D/
משהו כמו בקישור הבא:
https://www.elexify.net/product/%D7%9E% ... %99%D7%9D/
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
תודה. אבל העגורן לא מגיע למרחק של 6 מטר. כאמור המרחק מחומת הבית לשפת החניה הוא 6 מטר.15/06/2024 11:24איינשטיין כתב: אתה יכול להתקין "עגורן טעינה" בשטח הפרטי שלך ואז לא צריך אישורים מהעירייה.
משהו כמו בקישור הבא:
https://www.elexify.net/product/%D7%9E% ... %99%D7%9D/...