4 מחשבים פתאום לא מצליחים להשאר מחוברים לסוויץ'
היי.
יש לי בעיה שאני לא מצליח להבין למה היא קוראת ואיך לטפל בה.
ברשת הביתי שלי הרואטר (Huawei AX3) מחובר לסוויץ' והסוויץ' מעביר תקשורת ל 4 חדרים.
באחד החדרים יש 4 מחשבים שמחוברים לסוויץ' נוסף.
עד לפני כמה ימים הכל היה בסדר. עכשיו המכשירים לא מצליחים לקבל IP ולהתחבר לרשת. כדי לבדוק, עקפתי את הסוויץ' וחיברתי כל אחד מהמחשבים ישירות לכבל שמגיע מהסוויץ' הראשי ויש רשת ואינטרנט וכל טוב.
אז חשבתי שאולי משהו לא תקין בסוויץ' והחלפתי סוויץ'. המחשבים היו מחוברים תקין למשך יום ועכשיו שוב אותה בעיה.
ואני לא מצליח להבין מה הבעיה. אולי זה הכבלי רשת?
מישהו נתקל בדבר כזה?
יש לי בעיה שאני לא מצליח להבין למה היא קוראת ואיך לטפל בה.
ברשת הביתי שלי הרואטר (Huawei AX3) מחובר לסוויץ' והסוויץ' מעביר תקשורת ל 4 חדרים.
באחד החדרים יש 4 מחשבים שמחוברים לסוויץ' נוסף.
עד לפני כמה ימים הכל היה בסדר. עכשיו המכשירים לא מצליחים לקבל IP ולהתחבר לרשת. כדי לבדוק, עקפתי את הסוויץ' וחיברתי כל אחד מהמחשבים ישירות לכבל שמגיע מהסוויץ' הראשי ויש רשת ואינטרנט וכל טוב.
אז חשבתי שאולי משהו לא תקין בסוויץ' והחלפתי סוויץ'. המחשבים היו מחוברים תקין למשך יום ועכשיו שוב אותה בעיה.
ואני לא מצליח להבין מה הבעיה. אולי זה הכבלי רשת?
מישהו נתקל בדבר כזה?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
נשמע כמו בעיה בכבל בין הראוטר לסוויץ בגלל זה החלפה שלו לא פתרה את הבעיה.
אבל בשביל לבדוק כמו שצריך אם זו בעיית חומרה \ כבלים אתה צריך להגדיר למחשבים כתובות סטטיות.
אם גם אחרי שהגדרת כתובות סטטיות הם לא מתחברים אז יש לך בעיה בכבל בין הראוטר לסוויץ.
אבל בשביל לבדוק כמו שצריך אם זו בעיית חומרה \ כבלים אתה צריך להגדיר למחשבים כתובות סטטיות.
אם גם אחרי שהגדרת כתובות סטטיות הם לא מתחברים אז יש לך בעיה בכבל בין הראוטר לסוויץ.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78864
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 787 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
אם יש נתק או הפרעות בכבל הזה, יתכן שהסוויץ ״מתייאש״ מהחיבור.
פעם הבאה שזה קורה נסה לנתק אותו לחבר שוב. אם זה חור להיות תקין זה לא הסוויץ לדעתי.
פעם הבאה שזה קורה נסה לנתק אותו לחבר שוב. אם זה חור להיות תקין זה לא הסוויץ לדעתי.
ניסית ספק כוח אחר למתג השני?...
השאלה החשובה היא אם זו בעיה של לינק לכל מחשב וחשוב יותר בין שני המתגים (נוריות דולקות) או לא, ורק קבלת IP (מה שלא הגיוני).
השאלה החשובה היא אם זו בעיה של לינק לכל מחשב וחשוב יותר בין שני המתגים (נוריות דולקות) או לא, ורק קבלת IP (מה שלא הגיוני).
הנוריות במתג הראשון, זה שמפצל לחדרים, דולקות. מגיע רשת לאותו חדר עם הסוויץ' המשני אבל משהו בסוויץ' לא ברור לי.08/06/2024 16:52rafi_d כתב: ניסית ספק כוח אחר למתג השני?...
השאלה החשובה היא אם זו בעיה של לינק לכל מחשב וחשוב יותר בין שני המתגים (נוריות דולקות) או לא, ורק קבלת IP (מה שלא הגיוני)....
ניתקתי וחיברתי ואפילו החלפתי כבל בין הקיר שבחדר והסוויץ' המשני ועדיין אותו הדבר.08/06/2024 15:01oferlaor כתב: אם יש נתק או הפרעות בכבל הזה, יתכן שהסוויץ ״מתייאש״ מהחיבור.
פעם הבאה שזה קורה נסה לנתק אותו לחבר שוב. אם זה חור להיות תקין זה לא הסוויץ לדעתי....
נראה לי שאולי אצטרך להעביר כבל רשת ארוך ולבודד כל קומפוננטה בנפרד עד שאגיע לבעיה.
כלומר קודם לחבר ישירות מהראוטר לסוויץ' המשני ואם עובד אז לחבר את הסוויץ' הראשון לסוויץ' השני עם כבל נפרד עד שהבעיה תתגלה. אולי הכבל שבקיר שבין שני הסוויצ'ים נדפק.
- oferlaor
- מנהל

על הכבל בין הסוויצ׳ים דיברתי.
תוודא גם שאין כבל או חיבור דפוק שמחובר לסוויץ השני. אם יש לך לופ בסוויץ זה גם יכול להשבית אותו.
תוודא גם שאין כבל או חיבור דפוק שמחובר לסוויץ השני. אם יש לך לופ בסוויץ זה גם יכול להשבית אותו.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

תבדוק DHCP לפני שאתה חופר בקירות ומחליף כבלים.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
הכוונה היתה שזה מתחבר לשני שניות ואז מתנתק.08/06/2024 19:26kingikra כתב: אם אתה מחבר את אחד המחשבים ישירות לכבל בין הסוויצ'ים, זה עובד? אם כן, הייתי מנסה להשאיר את זה מחובר ככה לפחות ליום (אתה טוען שלפעמים זה עובד לזמן מה ואז מפסיק)...
מה שהזוי הוא שחיברתי כבל ישירות מהראוטר לסוויץ' המשני ועדיין לא אני רשת במחשבים המחוברים לסוויץ' ושוב, אלא אם אני מחבר את הכבל ישירות לאחד המחשבים ואז רק בו יש אינטרנט. כאילו שהסוויצ'ים לא מצליחים לתפקד.
- oferlaor
- מנהל

עדיין בבדיקה אבל נראה שבעיה היתה בכבל שמחבר את אחד המחשבים לסוויץ'. עלה חשד מיידי שגם כאשר הכבל רשת שמגיע מהסוויץ הראשון נותק עדיין המחשבים התנתקו ושוב התחברו לסוויץ'. ניתקתי את אותו הכבל מהמחשב , והם התחילו להתחבר באופן יציב. חיברתי את הכבל הראשי וכרגע הכל טוב. נקווה שישאר כך.
לא ברור גם לי. לא ניסיתי להחליף שוב לכבל התקול אבל איך שניתקתי את הכבל הזה, הרשת בשאר המחשבים התחיל לעבוד יציב ועדיין יציב.09/06/2024 21:13kingikra כתב: לא כל כך ברור לי איך כבל מהסוויץ המשני לאחד המחשבים פגע בכל שאר המחשבים שמחוברים לסוויץ המשני?
ניסית לחבר את הכבל חזרה למחשב ולנתק אחד אחר?...
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

יש מקרים שבהן תקלה בכבל גרמה לעומס בסוויטש בין אם זה retransmit של פקטות או סתם *** שנשלח לסוויטש וגורם למעבד שלו09/06/2024 21:13kingikra כתב: לא כל כך ברור לי איך כבל מהסוויץ המשני לאחד המחשבים פגע בכל שאר המחשבים שמחוברים לסוויץ המשני?
ניסית לחבר את הכבל חזרה למחשב ולנתק אחד אחר?...
להכנס לעומס.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי