BSR157

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Itzik33 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
שם מלא: איציק
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום,
מישהו פה יודע איך מרימים את הפלטה העגולה שעליה מניחים את התקליט ?
אני צריך להחליף גומייה והפלטה כאשר מושכים אותה כלפי מעלה מסרבת לצאת. יש תזוזה קלה של מ"מ בודדים כלפי מעלה בזמן משיכה וזהו, כאלו משהו תופס את זה.
בנוסף אני רוצה להחליף ראש מחט. המקורי של חברת AKG דגם PU-2R.
איפה ניתן להשיג מקורי או תחליפי ?

תודה

איציק

JD9002
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1371
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #2 

וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.

Itzik33 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה.

כבר הסתדרתי.

בסירטון הנ"ל צפיתי עוד טרם נפתרה הבעייה אולם הוא לא מסביר שם דבר חשוב. מסתבר שיש טבעת C קפיצית שיושבת על ציר הפלטה (מתחת למשטח הגומי בציר היכן שהתקליט מונח) ויש להסירה בזהירות ורק אז ניתן להוציא את הפלטה , די בקלות יש לומר.
או שבסירטון הוא השמיט פרט זה או שהטבעת כבר הוסרה בתיקון קודם.
בכל מקרה נפתרה הבעייה. גומיות כבר הוזמנו מאליאקספרס וכן מחט חלופית.
מקווה שאוכל להשמיש את הפטיפון ולהחזיר אותו לפעולה תקינה.

בכל מקרה תודה על תגובתך.

Itzik33 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

עידכון לגבי ה- BSR.
הפטיפון הזה נקנה עבורי על ידי הורי בערך לפני כ- 48 שנים. השתמשתי בו המון בנעורי ומתי שהוא זה עלה לבויידעם ולא הופעל עשרות שנים. לאחרונה אחרי שהתחלתי בתחביב הוינטג', הורדתי אותו ובהפעלה ראשונה התחוור שהגומיה בלויה ומחט בראש המקורי (AKG) גמורה.
לא הצלחתי למצוא מחט וראש אורגינלי ולכן הזמנתי מאליאקספרס ראש חלופי וגומייה. היה לי קושי להוציא את הפלטה (לצורך החלפת הגומייה) ואחרי הרבה עצות לא מועילות וחיפושים ברשת מישהו בפייסבוק זרק לי רמז וזה מתואר בתגובה למעלה.
הגומייה הוחלפה והפטיפון שלא הופעל כ- 40 שנה +/- עבד (בלי תקליט כי עדיין אין מחט) כמו ביום יציאתו מהמפעל, הזרוע התרוממה וחזרה אוטומטית למקומה בדייקנות של מיירט כיפת ברזל. כאשר קיבלתי את המחט מאליאקספרס, הפטיפון ניגן אבל עם עיוותים (חובר למגבר Televox ST-800), בדיעבד אחרי קניית מספר ראשים פשוטים מאליאקספרס התחוור לי שהבעייה נובעת מרמת מתח של מאות mV שהראשים מפיקים.
לבסוף הזמנתי מאמאזון ראש של GRADO (הירוק) שהגיע אלי אתמול, עלה כ- 580 ש"ח. הראש לא מתאים 100% מבחינת ההצמדה והוא די נמוך מול התקליט, כדי שהוא יצמד היטב עם שני הברגים לחלק הקדמי של הזרוע, דרוש שיוף ואני מתלבט אם לשייף מעט את הראש או לשנות את הזרוע. בעייה נוספת היא שהראש כבד יותר מהמקורי וזה גורם לזרוע ממש ליפול על התקליט למרות משחק עם המשקולת, אולי צריך להוסיף עוד משקל...
ולמרות כל מה שרשמתי לגבי הראש מה אומר... פשוט תענוג. לרגע חזרתי בזמן, הפטיפון שנכתב עליו שהוא מחרשה/מחרטה/לא שווה ועוד כל מיני סופרלטיבים, ניגן עם צלילים ששכחתי שקיימים. אומנם עם תקליטי יד שניה חורקים ושרוטים שקניתי מכל מיני אנשים אבל עדיין לרגע חזרתי בזמן אל נעורי.
הרמקולים (תיבת העץ) הינם הרמקולים שנקנו יחד עם הפטיפון כלומר גם הם כבר בני אותו גיל אם כי את האלמנט (הרמקול עצמו) כבר החלפתי פעם לפני הרבה שנים, המקוריים התפוררו. על הרמקולים בחזית יש מדבקה ELAC BRITISH והם יוצרו (לפי המדבקה מאחור) איפהשהו בגבעתיים.
קניתי מאמזון מפצל 2WAY וצינורית חלולה לבסים ובכוונתי לקנות רמקולים Tweeter כדי לשדרג את הרמקולים.
בעייה אחת ששמתי לב היא שרמקול אחד מנגן מעט יותר חזק מהשני, כנראה יציאות המגבר לא מאוזנות, יש לי באוסף עוד TELEVOX פועל וגם TONAR A70 שאמור להיות תקין כך שהשלב הבא זה להבין מה מקור הבעייה ולסדר.
זהו... האזנה נעימה לכולם ובשורות טובות.

winner
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 281
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #5 

כיף לשמוע שיש אנשים שמשקיעים עבודה וכסף במכשירים הזקנים...

יש לי אותו פטיפון שרכשתי כנראה באותו זמן ועוד שהיה בשימוש אצלי התחיל לעשות בעיות במנגנון של החזרת הזרוע וגם אחרי תיקון במעבדה הבעיה לא נפתרה.
הפטפון נמצא בארגז כבר שנים ואני מתלבט מה לעשות אתו - המחשבה היא לקנות פטיפון חדש ואת הישן למכור או למסור.
הסיפור שלך עשה לי חשק לתת צ'אנס נוסף לפטיפון הזה - לפחות להחליף רצועה ולראות מה מצבו.
מה דגם \ מידת הרצועה הדרושה ?

תודה ובהצלחה עם הפרוייקט !

Itzik33 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

26/09/2024 9:36  
winner כתב:
כיף לשמוע שיש אנשים שמשקיעים עבודה וכסף במכשירים הזקנים...

יש לי אותו פטיפון שרכשתי כנראה באותו זמן ועוד שהיה בשימוש אצלי התחיל לעשות בעיות במנגנון של החזרת הזרוע וגם אחרי תיקון במעבדה הבעיה לא נפתרה.
הפטפון נמצא בארגז כבר שנים ואני מתלבט מה לעשות אתו - המחשבה היא לקנות פטיפון חדש ואת הישן למכור או למסור.
הסיפור שלך עשה לי חשק לתת צ'אנס נוסף לפטיפון הזה - לפחות להחליף רצועה ולראות מה מצבו.
מה דגם \ מידת הרצועה הדרושה ?

תודה ובהצלחה עם הפרוייקט !
...
קודם כל אם ברצונך להשמיש אותו ולו רק בשביל הנוסטלגיה, מה שהייתי ממליץ זה למצוא כזה יד שניה, כמובן עדיפות לעובד ולהשתמש בחלקים לטובת השמשת שלך.
לגבי הרצועה, קניתי באליאקספרס שתי רצועות של 180 - ו- 190 ממ. קשה לדעת מה הנכון במדויק כיוון שהרצועה המקורית בלוייה ואיבדה מהאלסטיות שלה, שמתי 180 וזה מסתובב כראוי.

תרשום באליאקספרס TURNTABLE BELT
זה הקישור למה שהזמנתי
https://www.aliexpress.com/store/110314 ... 1802MmspAp

מוזמן לשאול כל שאלה, אנסה לסייע
תעדכן...
בהצלחה

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”