ספקיות בתחרות: בזק מול סלקום - מעבר כושל

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
rafi_d פותח השרשור
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3428
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

שליחה #1 

הנה סיפור שקצת לא יאומן:

לאחר תקופה בסלקום (על תשתית בזק, עם ציוד פרטי - נתב + OTN מתאם סיב) החלטתי לנסות את בזק ישירות (גם היה להם מבצע, חודשיים חינם...).
זה היה פשוט: הקפאה בסלקום, ושיחת טלפון לבזק, הקו נוייד מרחוק.
היות והתברר שבזק ירצו עןד תשלום של 15 ש"ח לטובת IP ציבורי ( כי נותנים לך פנימי, אחרי CGNAT) , החלטתי לחזור (בסלקום מקבלים IP ציבורי... )

רק... שהדרך חזרה לא ממש עבדה... ההקפאה אכן "הופשרה" והאינטרנט אפילו עבד מיידית, ללא שום שינוי (פרט לשם+ססמא כמובן... ). אממה, הם רק שכחו להודיע לבזק על הניוד. תוך יומיים מבקשת הביטול שלי בבזק - הכל נותק...
לאחר שהשאירו אותי 3-4 ימים לא מחובר, כי לא הבינו ש"ניוד" כבר לא יעבוד (אין ממה לנייד) - התיאשתי מהם... גם 50 ש"ח שהציעו (זה מה שבסמכות "שיחת מנהל" ) - לא גרמו לי לסמוך עליהם..

ביאושי מסלקום, חזרתי לבזק. וכאן ההפתעה:
1. הם לא ממש הפנימו/הבינו שהכל מחובר וצריך רק לאקטב... נו טוב, שלחו טכנאי למחרת. יפה. רק כמובן לא עשה דבר פרט לאיקטוב...
2. ו... הם*שוב* הציעו את אותו המבצע... :) . בקיצור, עוד חודשיים חינם... לפחות זה, סוג של פיצוי...
3. ו... לאחר החיבור, הם נתנו את שירות הIP הקבוע ל... חודשיים חינם...

וזה אולי גם נותן רעיונות לעתיד... ;) ...

והלקח/הטעות/מסקנות שלי -
א. לא להתנתק עצמאית מספק קודם, לתת לספקית החדשה לנייד אותך. אז יש אולי סיכוי שיהיה רצף שירותי... ננסה בתום ההקפאה הנוכחית/חדשה...
ב. קשה בלי אינטרנט היום, אז להכין תוכנית גיבוי למקרה שמסיבה כלשהיא אין אינטרנט מסודר:
מסתבר שנקודת גישה סלולארית - אפשרית באופן נוח לכל הבית, ע"י חיבור הסלולאר לשקע הWAN של הנתב + מוד Ethernet Tethering
חבל שלא הייתי ערוך לזה...
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”