רכישה של udm se

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
azohar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,
אני מעוניין לרכוש udm se.
מתלבט אם לקנות בארץ מ-dipole או להזמין מ-senetic או מ-getic (ששמעתי עליהם מפה).
אשמח לשמוע מניסיון של מי שרכש מהם - כמה כאב ראש זה ההתעסקות עם המכס וכו׳ ואם בכלל זה יוצא שווה מבחינת המחיר הסופי?

תודה רבה!

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1463
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 225 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #2 

אם עדיין לא החלטת סופית על UDM, ומתכוון להתחבר עם ספק הדורש אימות PPPOe, כדאי לקרוא את הפוסט הבא שחלק ממנו מתייחס לביצועי PPPOe של UDM ודומיו:

viewtopic.php?p=3332653#p3332653
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

azohar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה רבה על הקישור, לא הייתי מודע לזה.
אני מחובר כרגע לבזק, בחיבור של 1gb.

לגבי ה-UDM - האמת היא שחשבתי לרכוש אותו כבר הרבה זמן אבל לאחרונה יש לי התלבטויות.
הציוד שחשבתי לקנות כולל את ה-udm se, נקודת גישה u6 pro ו-u6 iw. ובהמשך סוויצ׳ usw-24-poe

מה שגרם להתלבטות זה בעיקר המחיר...
הסתכלתי קצת על מיקרוטיק - אשמח לקבל המלצה או כיוון ל-setup שיכול להחליף את הציוד של ubiquiti.

בלי קשר - אשמח לשמוע לגבי ניסיון עם שתי החנויות הללו (מניח שרלוונטי גם למיקרוטיק) :-)

שוב תודה,
זוהר

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #4 

אני מחובר כרגע לבזק 2.5G עם מיקרוטיק RB5009, עובד מצויין, מודול ה-SFP מחובר ישירות לנתב. יציב ביותר, פעם בחודשיים בערך מאתחל לצורך עידכון גירסה וזהו.
מערכת ההפעלה - Router OS דורשת לימוד.

הערה נוספת: פורט SFP+ של UDM לא תומך במודול SFP של בזק במהירות 2.5G. זה שיקול במידה ותרצה לשדרג בעתיד.

רכשתי מ- GETIC שהיא מפיצה ראשית של מיקרוטיק. בחרתי את המשלוח הסטנדרטי - לא המהיר ביותר, הגיע דרך הדואר, דרישת תשלום המכס הגיעה דרך הדואר והמשלוח עבר חלק ללא בעיות. ייתכן שמשלוח מהיר יותר מבוצע באמצעות DHL שגובה עלויות שיחרור נוספות (ראיתי מקרים כאלו)

vital_t
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #5 

לי יש מלא ציוד של Unifi שרכשתי מ-Senetic, בפרט UDM-Pro שרכשתי ב-2020, אז לא היה את UDM-SE.
דיפול נורא יקרים, הם סוג של מונופול עבור עסקים ומשרדי ממשלה בארץ. ימכרו גם ללקוח פרטי הפראייר, אבל לא הייתי קונה במחירים האלה. חוץ מזה תבדוק עד כמה שהמבחר שלהם מצומצם, אין accesories של Unifi, אין מוצרים יותר נישתיים ואין מוצרים שהושקו בשנה-שנתיים האחרונות.
Senetic יקחו בין שבועיים לחודש עד שישלחו לך ההזמנה, והיא מגיע מפולין, אבל אם כבר שלחו אז מגיע תוך כמה ימים.
Getic לא מכיר בכלל.

את UDM-Pro קניתי כשכבר הייתי מחובר לתשתית סיבים P2P של פרטנר בחבילה של 1Gb/250Mb באמצעות SFP שמחובר ישירות לפורט SFP+ של UDM. עובד מעולה ומקבל את רוחב הפס המלא.
בסוף החודש הזה אני עובר לדירה החדשה שלי. בגלל שזה בניין חדש "מהניילונים", תשתית היחידה שקיימת שם זה XGSPON של בזק, שמציעים היום חבילה של 5Gb. מכיוון שאין להם התקני SFP של XGSPON, בחרתי בחבילה של 2.5Gb עם רכישת התקן SFP מבזק. אם בחיבור PPPOE אקבל לפחות 2Gb, אשאר עם החבילה הזאת, אם לא אז ארד ל-1Gb.

בגלל מגבלות של PPPOE הייתי מחכה לביקורת שלי. אם תחליט סופית ללכת על Unifi, אז כדאי גם לחכות בגלל שהם ממש עכשיו השיקו ליין רחב של נוקודת גישה של Wifi7, והם שומרים על אותה רמת מחירים לדגמים המקבילים מהדור הקודם.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #6 

שימו לב: ככל שידוע לי פורט ה-SFP+ לא תומך במודול ה-SFP של בזק במהירות 2.5G. כן תומך ב-1G

ישנן מספר הודעות בפורום על זה, ראו כאן:

viewtopic.php?f=62&t=389874

למרות המחלוקת, המסקנה היא ש-2.5G בפורט SFP+ לא נתמכת.

azohar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

מעצבן הקטע הזה. מדהים גם שהם לא טיפלו בזה ב udm pro max החדש. שוקל ללכת על מיקרוטיק RB5009, גירסת ה poe.
מה לגבי AP? יש המלצה? ראיתי שאין בעיה להשתמש באלו של unifi ואפילו ניתן להריץ את ה controller על הראוטר של מיקרוטיק...

vital_t
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #8 

אז עברתי סוף סוף לדירה החדשה. התחברתי לאינטרנט של בזק, חבילה של 2.5 ג'יגה. רכשתי מבזק את SFP ONT.
פורטים SFP של UDM Pro אכן עובדים כפורטים של 1 או 10 ג'יגה, אין באמצע. אז SFP שהוא 2.5 ג'יגה יעבוד כ-1 ג'יגה. בנוסף כשהייתי בתשתית P2P של פרטנר, Latency ל-Gateway תמיד היה 1ms, עם PPPoE של בזק זה 4ms. וגם אם יגיעו SFP+ עבור XGS-PON, רוחב פס המעשי ב-PPPoE יהיה בסביבות 2 ג'יגה.
אם PPPoE לא הולך לעזוב אותנו בקרוב, הייתי מוותר על נתבים של Unifi, ובוחר ב-Mikrotik CCR2004-16G-2S+

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #9 

03/07/2024 21:08  
vital_t כתב:
אז עברתי סוף סוף לדירה החדשה. התחברתי לאינטרנט של בזק, חבילה של 2.5 ג'יגה. רכשתי מבזק את SFP ONT.
פורטים SFP של UDM Pro אכן עובדים כפורטים של 1 או 10 ג'יגה, אין באמצע. אז SFP שהוא 2.5 ג'יגה יעבוד כ-1 ג'יגה. בנוסף כשהייתי בתשתית P2P של פרטנר, Latency ל-Gateway תמיד היה 1ms, עם PPPoE של בזק זה 4ms. וגם אם יגיעו SFP+ עבור XGS-PON, רוחב פס המעשי ב-PPPoE יהיה בסביבות 2 ג'יגה.
אם PPPoE לא הולך לעזוב אותנו בקרוב, הייתי מוותר על נתבים של Unifi, ובוחר ב-Mikrotik CCR2004-16G-2S+
udm_bezeq.png
...
תודה על העידכון. מספר הערות לציוד של מיקרוטיק:
אם 2.5G מספק אותך בטווח הנראה לעין, מיקרוטיק RB5009 היא אלטרנטיבה מצויינת. פורט ה-SFP תואם למודול של בזק בצורה מלאה, הנתב בנוי כך שהמארז הוא לוח קירור אחד גדול, ואין מאווררים. המידות קומפקטיות והוא לא יקר. אני משתמש בו גם לחיבור 5Gbps של בזק בתצורה מעט מורכבת, המתועדת היטב בשירשור בזק 5G עם ציוד פרטי - כולל סקריפט הגדרה.

משפחת CCR2004 היא גם מצויינת ויותר יקרה. לדגם הספציפי יש שני חסרונות: שני מאוורררים כך שההציוד לא שקט באופן מוחלט, והפורטים של ה- Ethernet הם 1G. כלומר, בחיבור 2.5G תצטרך סוויץ' נוסף של 2.5G ולחבר אותו לפורט של ה- LAN. לא נורא אבל עוד עלות.

התלבטתי מאד אם ללכת על CCR2004-1G-12S+2XS, כאשר כל הפורטים הם SFP PLUS למעט פורט 1G יחיד, ושני פורטים של SFP28. את כל הרשת הביתית העברתי ל-10G בעלות מאוד סבירה שמתאפשרת על ידי כרטיסי רשת מעלי אקספרס, וכבלי DAC פסיביים. החסרונות של הדגם הזה הם מחיר (למרות שהתמורה מעולה - הוא יקר יותר מפי שניים מ-5009), רעש של המאווררים, ואין לו Switch chip.

azohar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

תודה רבה.
אחרי קריאה וקצת התייעצות פה בפורום - רכשתי את ה RB5009 ובנוסף סוויצ' CRS328 הגירסה עם ה 24 פורטים poe. ראיתי שהם גם הוציאו לאחרונה סוויצ' של 16 פורטים שחצי מהם הם poe++. אני צריך 24 פורטים אז היא פחות רלוונטית עבורי.

שוב תודה על התשובות!

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #11 

04/07/2024 22:17  
azohar כתב:
תודה רבה.
אחרי קריאה וקצת התייעצות פה בפורום - רכשתי את ה RB5009 ובנוסף סוויצ' CRS328 הגירסה עם ה 24 פורטים poe. ראיתי שהם גם הוציאו לאחרונה סוויצ' של 16 פורטים שחצי מהם הם poe++. אני צריך 24 פורטים אז היא פחות רלוונטית עבורי.

שוב תודה על התשובות!
...
יפה, בחירה טובה, בהצלחה!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”