הרי ה-DVD לא יכול לקרוא דיסקים של HD
אז מה נותן החיבור HDMI שיש ב DVD ?
רק משפר את האיכות צפייה וזהו ?
תודה
amitgba
חבר ותיק
תגובות: 2304
שליחה
^ מצטרף לשאלה..בדיוק באתי לשאול
היי,זה רק אני או שאני רואה dvd של פיוניר שם למטה?
kingshoko
חבר מביא חבר
תגובות: 3818
שליחה
היציאה היא דיגטלית, ואיכותית יותר מכל יציאה אחרת.
ובדרך כלל DVD עם יציאה כזאת יודע לבצע "אפסקלין" לתמונה עד 1080P, אם אין לך מסך LCD או פלאסמה אז אין טעם להשקיע ב DVD כזה.
ruve
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124
שליחה
בשביל HDMI מגירסת 1.2 בLCD/פלאזמה ובDVD לא הייתי רוכש במיוחד DVD עם HDMI, ומסתפק בקומפוננט שגם עושה את העבודה ודיי טוב לפי דעתי
אבל אם יש HDMI 1.3 במסך הייתי חושב על DVD עם HDMI שגם יהיה בתקן 1.3, אבל האמת כדאי לחכות לירידת מכשירי הHD.
Catskinner
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
שליחה
התועלת היחידה שיש ב יציאת HDMI במכשיר DVD היא האפשרות לבצע את ה Upscale של התכנים במכשיר ולא במסך.
מבחינת איכות תמונה כאשר לא מוציאים SD, אין לי מושג מדוע kingshoko חושב שהיא "איכותית" יותר מכל יציאה אחדרת.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
MartinHSabag
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
שליחה
לסיכום:
1. חיבור ודיאו ואודיו רב ערוצי בכבל יחיד (נוח במיוחד אם ממתגים דרך רסיבר, אבל לא רק).
2. יכולות UPSCALE - יתרון רק אם ה-UPSCALING של הנגן טוב מזה של המסך, כי כל מסך יודע לעשות את זה.
3. חיסכון בהמרה מדיגיטלי לאנלוגי וחזרה לדיגיטלי - המידע על הדיסק הוא דיגיטלי והמסך הוא דיגיטלי, ככה שהעברת המידע בדומיין הזה חוסכת שתי המרות מיותרות שפוגעות במידע (האם ניתן להבחין בזה, זה סיפור אחר).
מה זאת אומרת אין לי מושג למה?
היא לא?
אתה יכול לספר לי איזו יציאה איכותית יותר מHDMI?
אני הבנתי שזאת יציאה דיגטלית ומין הסתם היא איכותית יותר מכל יציאה אנלוגית כל שהיא...
טועה?
guyezra
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103
שליחה
kingshoko כתב:אני הבנתי שזאת יציאה דיגטלית ומין הסתם היא איכותית יותר מכל יציאה אנלוגית כל שהיא...
...
מאיפה הבנת את זה? זה לא מובן מאליו.
ראית בעיניים את אותו הסרט פעם ב-HDMI, פעם בקומפוננט ופעם ב-VGA והיה ברור ש-HDMI יותר טוב?
kingshoko
חבר מביא חבר
שליחה
לי כן, גם בחיבור X360 פעם בקומפוננט פעם בVGA ופעם ב HDMI.
אבל אם אני טועה בהגדרה, אז סליחה שהטעתי.
MetalliJoe
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
שליחה
כמו שמרטין אמר, ההבדל בין RGB אנלוגי לסוגיו לבין HDMI/DVI הוא ההמרה הכפולה שנחסכת בהעברה דיגיטלית. ההבדל בתוצאה הוא קטן מאד. קשה להאמין שהבחנת בו כשההגדרות היו זהות לחלוטין.
Silence speaks louder than words
Catskinner
חבר במועדון HT
שליחה
kingshoko, בוא וקבל שבתרבות הוויכוח חובת ההוכחה חלה על מצהיר ההצהרה. זאת אומרת שאם התחלת בטיעון שה HDMI "איכותי" יותר מחיבור אחר אתה גם צריך לנמק מדוע זה כך ומה הקריטריונים שלך למדידת האיכותיות.
חיבור HDMI הוא שיטה להעברת ווידאו ואודיו בקידוד דיגיטאלי. בכך אין שום ראיה שהתוצר הסופי איכותי יותר מהתוצר של העברת RGB או קומפוננט Y'PbPr באופן אנאלוגי. שיטת הקידוד אינה מסוגלת להכתיב שיפור באיכות מעבר לפורמט של המקור וליכולות התצוגה של המסך. היות ו DVD מקודד בקומפוננט ובמסכים הפענוח של אות אנאלוגי ואות דיגיטאלי מתבצע בשני נתיבים שונים ועל ידי רכיבים נפרדים יש כאן משקל רב יותר ליכולת של המסכים מעבר לחסכון בהמרות.
kingshoko
חבר מביא חבר
שליחה
אני אחד כזה ששם לב לפרטים הקטנים ורואה כל שטות על המסך, כל דבר קטן מפריע לי בעיין.
אז תאמין לי ששמתי לב להבדלים, ואהבתי יותר את התמונה של HDMI.
גם בחיבור DVD וגם בחיבור X360.
עם זה אי אפשר להתווכח, אלו הוכחות בשטח, בשטח שלי אומנם, אבל משם הסקתי שזאת שיטת החיבור הטובה, לפחות לי.
ויש לי הרגשה...
שאם לכולם הייתה אפשרות לחבר את כל ציוד הווידאו שלהם ב HDMI על פני חיבור אחר...
הם היו עושים זאת, לא?
Catskinner
חבר במועדון HT
שליחה
kingshoko כתב:אני אחד כזה ששם לב לפרטים הקטנים ורואה כל שטות על המסך, כל דבר קטן מפריע לי בעיין.
אז תאמין לי ששמתי לב להבדלים, ואהבתי יותר את התמונה של HDMI.
גם בחיבור DVD וגם בחיבור 360.
...
אין פה בכלל שאלה של האם אני צריך להאמין לך. לצורך הדיון אני מאמין לכל מילה שאתה אומר שאצלך בבית עם הציוד שלך ומקורות הווידאו שלך אתה מעדיף את התמונה המתקבלת מ HDMI.
אז מה?
הרי אתה בעצמך רואה שמכאן ועד לטעון ש HDMI יותר איכותי יש עוד כברת דרך רבה.
לכל היותר אפשר לייעץ לפותח השרשור שבהתבסס על הנסיון שלך ייתכן והוא יקבל תמונה טובה יותר בחיבור HDMI.
kingshoko
חבר מביא חבר
שליחה
"אם לכולם הייתה אפשרות לחבר את כל ציוד הווידאו שלהם ב HDMI על פני חיבור אחר...
הם היו עושים זאת, לא?"
לא ענית לי על השאלה...
Catskinner
חבר במועדון HT
שליחה
אתה באמת חושב שאני הסמכות שיכולה לאושש את ההרגשות שלך? זה מאוד מחמיא אבל אני בספק רב באם לדעות שלי יש השפעה כל כך גדולה. באמת שלא צריך לגלגל עיניים השמיימה בשביל זה.
לדעתי, לנכונות של כלל האוכלוסיה לאמץ את ה HDMI מתבססת מעט מאוד על שיקולים של איכות. הסיבה הראשית היא שזהו החיבור שנתפס כחיבור העתיד של מוצרי הצריכה לאודיו ווידאו (במגזר המקצועי תמצא יותר SDI) ולכן הוא גם נהנה ממכונת שיווק משומנת היטב. שנית יש שיקולים של נוחות. מבחינת הצרכן הפשוט, ה HDMI מחזיר את הפשטות שהיה בעבר למחבר ה RF. יש כבל אחד שמעביר גם אודיו וגם ווידאו ולא צריך לשבור את הראש עם כבלי SCART מגושמים וההגדרות המבלבלות או אין ספור חיבורי RCA או BNC.