להנות משימוש ב Squeezebox מבלי שיהיה לכם מכשיר Squeezebox

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
זה אולי פוסט בהצתה מאוחרת של כמה שנים, אך אולי יש כאלה שזה עדיין רלוונטי עבורם.
לאחר חיפושים ארוכים, רכשתי מכשיר Squeezebox Touch נחמד, אמנם ללא שלט, אך זה לא קריטי.
הצבתי את המכשיר בסלון, מחובר לרסיבר כמובן ולרשת.
יומיים לאחר שרכשתי אותו, לוג'יטק סגרו את שרתי ה Squeezebox, התלבטתי איזה שרת Logitech Media Server להתקין, הייתה האפשרות הקלה של התקנה על מערכת windows, במחשב שדלוק 24/7, אך רציתי משהו שיהיה מוקדש רק לזה, לכן בחרתי באפשרות קצת יותר מורכבת והתקנתי את תוכנת השרת על קופסת אנדרואיד,שתמוקם בסלון על אותה רשת עם הנגן. קצת מסובך כי זו לא התקנה של יישומון אנדרואיד, אלא יישום של לינוקס שפועל תחת טרמינל.
לאחר שסיימתי להתקין ולהגדיר את המועדפים ותיקיית המוזיקה, הכל עובד טוב, מדי פעם שמעדכנים את תיקיית המוזיקה, צריך לאתחל את השרת, אחרת הוא מאבד תקשורת עם מכשיר ה Sb Touch.
לא מזמן החלטתי שאני רוצה מכשיר Squeezebox גם לחדר השינה, כמובן שקשה מאוד למצוא בארץ ובסופו של דבר לא מצאתי.
אני חבר בפורום של Squeezebox וקראתי שם על תוכנה לאנדרואיד שמדמה נגן Squeezebox ויכלה להתחבר לשרתים של לוג'יטק (כשהיו פעילים) או לשרת המקומי שרוב המשתמשים נאלצו להתקין לעצמם, ע"מ להמשיך להשתמש במכשירים שלהם.
לקחתי סטיק Amazon Fire TV (מבוסס על אנדרואיד) והתקנתי עליו את תוכנת ה"נגן" חיברתי אותו דרך ה WIFI לשרת שיושב בסלון ולרסיבר ע"י חיבור HDMI וזהו! יש לי נגן Squeezebox נוסף שכל השליטה עליו היא דרך יישומון בטלפון הסלולרי וזה עובד נפלא (אפשר להתקין גם את אפליקציית הנגן בטלפון הסלולרי ואז ספריית המוזיקה הביתית ניתנת לשמיעה גם בטלפון הסלולרי).
אמנם יש הגבלה באנדרואיד ל 48Khz ביציאה הדיגיטלית או ב HDMI, לעומת 96Khz במכשיר ה SB Touch, אך זה לא מפריע לי. בנוסף אסתטית הסט-אפ הזה יותר נעים לעין, כי בגלל שהקופסה קטנה, היא ממוקמת מאחורי הרסיבר, כך שלא רואים אותה.

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2433
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #2 

סטאפ מעניין
אני הייתי מכור למכשיר בגלל השעון היפה והמסתנכרן
דווקא תפעול הנגן פחות הרשים אותי
האם האפליקציה התקדמה ? האם יש צילום מסך?
תודה

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14349
נתן תודות: 989 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #3 

קטעים...
יש לי מכשיר Squeezebox שיושב שנים ארוז בקופסא.
לא חשבתי שבכלל יש מה לעשות איתו היום.
(אם יש מישהו שחיפש/מחפש Squeezebox ...מוזמן לפנות בפרטי).

CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

29/05/2024 10:58  
ra כתב:
סטאפ מעניין
אני הייתי מכור למכשיר בגלל השעון היפה והמסתנכרן
דווקא תפעול הנגן פחות הרשים אותי
האם האפליקציה התקדמה ? האם יש צילום מסך?
תודה
...
עד כמה שאני יודע, המשק של האפליקצייה לא השתנה יותר מדי, היא קבלה הרבה תוספים חדשים עם הזמן, יש לי את המכשיר כמעט 3 חודשים, אז אין לי הרבה למה להשוות.

maoravni
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #5 

צר לי להפריע למסיבה, אבל הממשק שלהם כל כך מיושן... הוא לא השתנה משמעותית מעל 20 שנה. נדמה שהיה איזה רענון פעם אחת בדרך.

הדבר היחיד שאפשר לעשות היום עם קופסאות כאלה זה endpoint לRoon. זה endpoint מצוין, אבל עדיין.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1401
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #6 

יש לי את ה Touch מחובר ועובד בחדר שינה. אבל אני משתמש בשרת של ROON שבהגדרות אפשר לאפשר בו תמיכה במכשירי SB ואז מקבלים SB עם ממשק מודרני של ROON. ז"א שהשרת של ROON מתחפש לשרת SQUEEZEBOX אבל מאפשר הרבה יותר פיצ'רים שלא היו ב SB המקורי. למעשה כל מכשיר SB יכול להפוך ל Endpoint של ROON.

CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

מה היתרונות של ROON על פני שרת SQUEEZEBOX?

maoravni
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #8 

היריעה קצרה. אנסה:
* תמיכה בכמה סוגי פרוטוקולי סטרימרים. הסיכוי שהסטרימר שלך לא ייתמך בכלל בכלל קטן מאוד.
* אינטגרציה מלאה עם tidal.
* מטהדאטה בסה"כ מלאה על אלבומים
* תמיכה בנגינה דרך הנייד גם מחוץ לבית
* אפשרויות מולטי רום
* ממשק משתמש עדכני ומהיר

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1401
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #9 

בכללי עבור ה TOUCH ההבדל זה הממשק של האפלקציה לשליטה שאפשר גם מחלונות. הקלות במציאת מוסיקה אם אתה שומע שיר אז אפשר מיד לפתוח את האלבום או לראות מוסיקה נוספת מהאמן. כמובן ש ROON לא זול ולא שווה לרכוש אם אתה הולך להשתמש ב SB בלבד. ה ROON יאפשר לך לנגן כל פורמט עם ה SB גם כאלו שלא נתמכים ב DSD ואפילו MQA כי את הכל עושה השרת של ה ROON.

CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אני משתמש ואשתמש ב TOUCH כנגן העיקרי, הוא יושב בסלון ומחובר לרסיבר, הנגן המשני נמצא בחדש השינה והא בעצם מכשיר FIRETV פשוט.
סה"כ הסידור הוא סביר ולרוב מספק אותי.
לעבור ל ROON בלי שום קשר לעלויות שלו, לא יתן לי הרבה.

ilane
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #11 

יש גם את volumio

שרץ על פאי או מחשב רגיל

אני הכנתי לעצמי כזה פאי עם כרטיס קול מתאים, היה נשלט דרך הרשת עם ממשק webi אבל היום יש אפליקציה יעודית

https://volumio.com/get-started/

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”