מישהו הזמין לאחרונה מאיביי? מנסה להבין כמה מס אשלם

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
alcd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3685
נתן תודות: 284 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #1 

מוצר עולה 80$
משלוח 75$
eBay International Shipping Authorities may apply import charges upon delivery

לא היה פעם שמשלמים מס מראש?
עם איזה חברה הם ישלחו וכמה בערך מס אשלם?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

תשלום מס מראש זה אם המוכר בחר באפשרות של GSP. אם לא, אתה לא משלם מס מראש וצריך לראות כמה יבקשו ממך פה. ייתכן גם שלא יבקשו אם זה לא ייתפס ברשת שלהם. לגבי איזה חברה צריך לשאול את המוכר, אבל זה גם לא בהכרח אומר לאיזו חברה בסוף זה יגיע פה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

alcd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3685
נתן תודות: 284 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #3 

29/05/2024 15:58  
dragon כתב:
תשלום מס מראש זה אם המוכר בחר באפשרות של GSP. אם לא, אתה לא משלם מס מראש וצריך לראות כמה יבקשו ממך פה. ייתכן גם שלא יבקשו אם זה לא ייתפס ברשת שלהם. לגבי איזה חברה צריך לשאול את המוכר, אבל זה גם לא בהכרח אומר לאיזו חברה בסוף זה יגיע פה.
...
תודה,
איזה בסה - פעם איביי היה ממש אחלה, מעניין למה אין אתר מתחרה

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4625
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #4 

המצב קשה ויש מספר אפשרויות :
1. המוכר רושם ערך מוצר אמיתי, המוצר נבדק על ידי מוכס שמאשר ומחייב אותך מעמ (לא מס) על עלות המוצר ועלות המשלוח. שים לב לכך
2. אותה אופציה והמוכר שלח עם DHL וכאלה ואתה תשלם את האמור בסעיף הראשון פלוס עמלות שקר.
3. המוכס לא מקבל את המחיר הרשום ועובד לפי מחירון שלו
4. החבילה עברה בלי להיבדק/המוכר רשם ערך נמוך מ 75 דולר ולא תשלם כלום.

IASDA
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
שם מלא: iasda
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #5 

מקפיץ את זה למקרה שעוד מישהו הזמין עם ebay International Shipping.

שימו לב, זו לא ה-GSP (Global Shipping Program), זו התכנית שמחליפה אותה. אם תשימו לב ה-GSP כרגע תקפה עדיין רק למשלוחים מה-UK ולאט לאט היא בדרך החוצה.

לכאורה ה-EIS החדשה אמורה לאפשר למוכר בזמן הצ'קאאוט לבחור בין לשלם מיסים מראש כמו ב-GSP ובין לשלם מקומית כמה שיידרש כשהמוצר יגיע ארצה, אבל בפועל אין לי אפשרות לשלם מראש, ומופיעה לי רק אותה ההודעה כמו ה-OP. לא ממש ברור למה.

shac
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #6 

17/07/2024 2:39  
IASDA כתב:
מקפיץ את זה למקרה שעוד מישהו הזמין עם ebay International Shipping.

שימו לב, זו לא ה-GSP (Global Shipping Program), זו התכנית שמחליפה אותה. אם תשימו לב ה-GSP כרגע תקפה עדיין רק למשלוחים מה-UK ולאט לאט היא בדרך החוצה.

לכאורה ה-EIS החדשה אמורה לאפשר למוכר בזמן הצ'קאאוט לבחור בין לשלם מיסים מראש כמו ב-GSP ובין לשלם מקומית כמה שיידרש כשהמוצר יגיע ארצה, אבל בפועל אין לי אפשרות לשלם מראש, ומופיעה לי רק אותה ההודעה כמו ה-OP. לא ממש ברור למה.
...
אתה הקונה ובארץ?
אם כן, יותר טוב להעדיף לשלם רק כשמגיע לארץ, כי אז נשאר הסיכוי שהחבילה לא תעבור במכס ולא תידרש לשלם מכס ומיסים כלל, לא?

אגב, בשיחה עם מוכר בארה"ב אמר לי שכרגע איביי לא מאפשרת משלוח לישראל בכלל, לאור המצב (4.8.24).
זה ציטוט משאלה ששלח לאיביי, אחרי שלא הצלחתי להשלים רכישה ממנו והתכתבנו בנושא:

Here is what eBay says ;

Due to the current conflict in Israel, most major US shipping carriers are experiencing disruptions in service into the country. eBay is temporarily pausing sales from the United States to buyers with shipping addresses in Israel as we cannot ensure that these packages will reach their final destination.

We are closely monitoring the developments and will update you as soon as soon as we are able to resume regular operations in Israel.

You may be concerned about shipping delays for items already shipped. If you recently shipped an item to Israel, eBay will automatically protect your seller performance, including:

IASDA
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
שם מלא: iasda
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #7 

מכיוון שזה כמעט בוודאות יישלח עם חברת שילוח אקספרס כלשהי (=אפשרות לעמלות מכאן ועד הודעה חדשה) אני חושב שעדיף שלפחות תהיה האפשרות לשלם מראש כמו ב-GSP.

לגבי ההודעה של הנציג, זה הנוסח של ההודעה שהם הוציאו בתחילת המלחמה ומאז הם פתחו את השילוח בחזרה, אז אני לא יודע מה המצב כרגע. אני קניתי וקיבלתי כמה חבילות מארה"ב בחודשים האחרונים אבל רק דרך מוכרים שבחרו ב-USPS סטנדרטי ולא במסגרת ה-EIS.

shac
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #8 

יש רסיבר וינטאג' באיביי שאני מתכתב עליו עם המוכר. בחברת משלוח זה יוצא יקר, הם גם מראש מחייבים על כל העמלות והמיסוי, המוכר מוכן לבוא לקראתי אבל יש גבול.

שוקל לסנג'ר חבר (ישראלי שגר בארה"ב) כך שהמוכר באיביי ישלח לו בתוך ארה"ב - ושהחבר ישלח לי, יכול לשלוח לי את זה גם כמתנה ולא כחבילה מאיביי. גם יוודא כמו שצריך את האריזה לקראת משלוח טרנסאטלנטי והעדינות הידועה של פועלי שדות תעופה בעולם, ויעמיס פצפצים אול אובר.

תוהה לגבי:
1. מיסוי, בהנחה שזה יגיע למכס, תמחור של מוצרי וינטאג' זה ממש לא מדע מדויק. איך יקבעו מוצר שלא נמכר בחנות ב-50 שנה האחרונות?
2. עלות של משלוח חבילה מארה"ב, של בערך 50*50*30 ס"מ במשקל כ-25 ק"ג.

איך זה בתור פתרון?

d0xx
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #9 

אם החבר יצהיר חשבון עם ערך לא ריאלי נמוך מאוד סיכוי גבוה שזה יגיע למעריך במכס שיכול לקבוע ערך לפי מוצרים דומים שיובאו לארץ בתקופה האחרונה, לא חייב בדיוק אותו דגם אפילו

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”