סיקור מקדים למגברNextivity Cel-Fi G41

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
שלח תגובה
vital_t פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

זאת לא פרסומת, אני אשמח אם אחרים יציגו אלטרנטיבות ואם כתבתי דברים לא נכונים, אז יתנו הערות.

ביוני 2023 קיבלתי מפתחות לדירה החדשה שלי בבניין רב קומות חדש. עוד לא עברתי לגור, כי צו 8 תפס אותי באמצע הכנת הדירה. השכונה היא שכונה חדשה "ג'ונגל בטון", ולמרות שקיים בה אתר סלולארי על גבי תורן גבוה של שלושת המפעילים במרחק של 700 מ', בדירה שלי כמעט ואין קליטה: קשה לקבל ולהוציא שיחות וגם הן מתנתקות, אינטרנט סלולארי אין בכלל. יש רק צד אחד של הדירה שפונה לאתר הסלולארי: חלון הממ"ד, חלון של חדר רחצה ופתח מסתור כביסה. וכדי להיכנס לקרוא או לשלוח הודעות וואטסאפ, אשכרה הייתי צריך להוציא את מכשיר הנייד מחוץ לחלון של הממ"ד.

כבר אז חשבתי שאצטרך מגבר סלולארי. לאחר התקנת מערכת מיזוג, נתתי כמה הוראות לאיש הגבס לגבי הכנות שאצטרך עבור מגבר סלולארי (גופרה מהדירה למסתור הכביסה ופתח שירות בתקרת גבס). לאחר גמר עבודת הגבס גויסתי לימילואים למשך 4 חודשים, כאשר עוד לא התגוררתי בדירה. חשבתי שחצי שנה אחרי מסירת מפתחות, בגלל תלונות של חוסר קליטה, מפעילות סלולר יעשו עם זה משהו, אבל לא שום דבר לא השתנה.
לאחר חזרתי מהמילואים, התחלתי לחקור את הנושא, כי כמובן רציתי לרכוש ולהתקין לבד את המגבר. למדתי את הנושא והנה כמה פרטים חשובים:

1. (ארוך אבל חשוב להמשך) רשת דור 4 זה מושג נורא רחב. דור 4 הראשון (LTE) מתבסס על שידור ברצועת התדרים (Frequency Subset) מסוג "B" (כמו דור 3), זה אומר רצועה בודדת רוחב פס של עד 20MHz, עם קצב שידור של 14 סימבולים בו זמנית. שמאפשר רוחב פס תיאורטי של 150Mbps. לאחר מכן הגיע רשת דור 4.5 (LTE Advanced) שהביאה איתה מהפכה, דבר ראשון והפחות משמעותי זה קצב השידור של 28 סימבולים מה שמאפשר גם איכות השיחה גבוהה יותר (VoLTE שלא נתמך ב-LTE הראשון) והדבר המשמעותי הוא Carrier Aggregation, שמאפשר לקחת כמה רצועות תדרים לשדר מהם בו זמנית בערוץ בודד. בדור 4.5 ניתן לאחד כך 4 רצועות, כלומר עד 80MHz ועם קצב שידור כפול של הסימבולים, מאפשר רוחב פס תאורטי של 1,200Mbps. דור 5 אמור להגדיל את קצב השידור עוד יותר ולהכפיל את כמות רצועות התדרים לאגרגציה ולהביא לרוחב פס של 10Gbps. גם לדור 4.5 ו-5 Frequency Subset הוא מסוג "N".
2. דור 5 שקיים בארץ זה נקרא 5G DSS, זאת בעצם רשת גיבוי של 5G על גבי LTE Advanced. למרות החיווי של 5G, אם רואים חיווי של VoLTE, אז זה אומר שבפועל מחוברים ל-LTE Advanced עם הרחבות לצורך גיבוי של 5G. בעתיד כשיפעילו את 5G האמיתי, תראו חיווי VoNR.
3. בשנת 2026 יופסק השידור של רשתות דור 2 ו-3, ובנוסף השיחות יוכלו להתבצע באמצעות VoLTE בלבד, כלומר מפסיקים לשדר את Frequency Subset B והולכים לשדר רק את "N". כלומר מכשירי דור 4 שיוצרו בשנים 2009-2012 לא יעבדו החל מ-2026. מצב תדרים הצפוי משנת 2026: 5G DSS (LTE Advanced) - N3, N7, N28, 5G NR - N78.

בגלל המידע הזה, חיפשתי רק מגברים שיכולים לעבוד עם Frequency Subset N. בעלי אקספרס לא מצאתי, בארה"ב קיימים מגברים כאלה, אך לא מתאימים לתדרים בישראל (אירופה). בישראל השידורים מתבצעים על רצועות מס' 1, 3, 5, 7, 28. מגבר הכי "תואם" בעלי אקספרס הוא Quad Band ברצועות B1, B3, B5, B7/B28, הבעיה שאם אני קונה אותו, אז זה גג לשנתיים הקרובות, ואחר כך הוא נהיה *** אלקטרוני.

בדקתי מה יש בארץ, הגעתי בסופו של דבר לנציגות חברת Nextivity בישראל - https://www.cel-fi.co.il
מגבר שהם משווקים ללקוחות פרטיים זה Cel-Fi G41 כזה - https://nextivityinc.com/products/cel-fi-go-g41
מכשיר הזה תומך ברצועות תדרים 1, 3, 5, 7, 28 גם B וגם N, שכרגע אקטואליים בישראל. הוא משדר רק ב-2 רצועות תדרים שאפשר לבחור לבד או שהוא יבחר אוטומטית, הוא לא תומך באגרגציית של אותה רצועת תדרים, אלא ברצועה בודדת של 20MHz (רוחב פס מקסימאלי ב-LTE Advanced הוא 300Mbps, ב-5G NR אמור להיות יותר), הוא מגביר רק מפעיל סלולרי בודד. מצד אחד זה חסרון שהוא פועל רק על מפעיל אחד, אבל יש לכך גם יתרון, שעבור מפעיל בודד הוא יכול לשדר בעוצמה יותר גבוהה מאשר מגברי Multi Carrier, חוץ מזה ניתן לשנות מפעיל סלולרי במגבר תוך פחות מדקה באמצעות אפליקציה שמתחברת דרך Bluetooth. המכשיר מקבל עדכוני קושחה בערך פעם בחודש ובהתאם לשינויים שקורים למפעילים (מורידים/מוסיפים רצועות תדרים) הוא גם מוריד מהאינטרנט קובץ קונפיגורציה אקטואלי פר מפעיל סלולרי.
העלות של הציוד והתקנה היא כ-4,000 ש"ח כולל מע"מ

תמונות של הציוד מותקן אצלי:

vital_t פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

תמונות מהאפליקצייה:

vital_t פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

בדיקת מהירות איפה שהאנטנה חיצונית (מגבר כבוי): בדיקת מהירות בדירה עם מגבר דלוק: שימו לב, שהמגבר לא משפיע לרעה על רוחב הפס ואפילו מעט משפר אותו.

vital_t פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

התוצאות לא מי יודע מה בגלל המרחק והרבה הפרעות של "מגדלי בטון" אחרים. אבל התחלתי מזה שבקושי היית לי קליטה בדירה ולא היה אינטרנט סלולרי בכלל, ועכשיו הקליטה מעולה וגם איכות השיחה ואינטרנט סלולרי יציב. בתקווה שמתישהו האתר הזה יתחיל לשדר את N28, רוחב הפס והקליטה אמורים להשתפר עוד.
אי אפשר למדוד את המהירות בתוך הדירה, הוא פשוט לא מתחבר בכלל.
בינתיים אני מאוד מרוצה מהתוצאה.

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”