למה אסור לסמוך על ביקורות באמזון

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73183
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #1 

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #2 

הידעתם שאפשר לבקש מגוגל ג'מיני לסכם סרטוני יוטיוב בשבילכם? זו אופציה שנבנתה במיוחד בשביל הפוסטים של @Huber

This video is about how fake reviews can exist on Amazon and how to spot them.

The video starts with the Youtuber Mrwhosetheboss receiving two unsolicited packages from Amazon. He then investigates what these products are and why he received them. He finds out that these products have very high ratings, which makes him suspicious. He explores how easy it is to buy fake reviews and how AI can be used to write fake reviews.

Here are some of the ways that fake reviews are generated according to the video:

People are paid to write fake reviews.
AI is used to write fake reviews.
Sellers can switch the product that is being reviewed.
Sellers can write fake reviews themselves by brushing, which involves sending unsolicited products to people and marking them as gifts.
The video also includes some tips on how to spot fake reviews. Here are some of the tips mentioned:

Read the review and see if it mentions specific features of the product.
Use a tool like ReviewMeta to see if the reviews are suspicious.
Overall, the video argues that it is difficult to know for sure whether a review is genuine. The best way to spot a fake review is to use your intuition and to read the review carefully.

Batnun

.
Intel NUC 13 Extreme i9-13900K - 64GB - 2TB SSD
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED

IsportaR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #3 

@Batnun
איפה היית עד עכשיו?! 🤣
אפשר להגיד לג'מיני שאוטומטית ידביק את הסיכום שלו לסרטונים בכל פעם ש HUBER מגיב? עכשיו אבל זה יגרום לי לקרוא את הסיכומים, לפני זה הייתי מתעלם מכל הסרטונים האלו.

@Huber
זה סרטון מלפני 9 חודשים, עכשיו התעוררת?

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1280
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #4 

זה תת-פורום שעוסק בצרכנות ויש סיכוי טוב מאוד שלא כולם שמעו או מכירים את הערוץ והסרטון הזה, גם אם הוא פורסם לפני כמה חודשים. לא כולנו צופי YouTube אדוקים.
שאני אבין, אתם זה וועדת הביקורת שמחליטה בשביל חברי האתר מה ראוי ומה לא ראוי לפרסום? לא מתאים לכם, אל תכנסו. פתרון מדהים, נכון?

אגב, ממש מדהים מה אפשר לעשות עם בינה מלאכותית היום. אתם אשכרה האקרים.
אם אתם כבר בשוונג, אולי כדאי שתבקשו מג'מיני לספר לכם על האפשרות של חסימת פוסטים ממשתמשים ספציפיים באתר. משום מה זה קורץ לי מאוד פתאום.
זה יחסוך ממני לקרוא את הפוסטים הלא קשורים שלכם בעתיד, ואולי גם יחסוך מכם לכתוב שטויות מביכות שמציגות את אחד המשתמשים הכי פעילים ותורמים באתר אי פעם כמישהו שכל הפוסטים שלו זה סתם סרטונים שהוא מעלה.

הייתם יכולים גם לא להיכנס לפוסט הזה ולהספים אותו עם השטויות שלכם, אבל זה כנראה ממש קשה לא ללחוץ על הכפתור של העכבר.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #5 

תודה על ההמלצה, עובד מעולה!

Batnun

.
Intel NUC 13 Extreme i9-13900K - 64GB - 2TB SSD
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED

IsportaR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #6 

@sabres
מילא הוא היה נותן תקציר לוידאו, אבל לפתוח שרשור שכל התוכן שלו זה וידאו שעלה בפיד שלו ביוטיוב, בשביל מה? תחשוב שכל אחד היה פותח כאן שרשורים על מה שעלה לו בפיד ביוטיוב או טיקטוק. אין בזה הגיון. אין כאן גם פתח לדיאלוג, סתם הדבקה עצלנית של וידאו וזה לא נכנס תחת ההגדרה של תרומה לאתר. זה כן תרומה אם זה בפורום דילים, שם יש הגיון בזה ושם הוא הצטיין בזה (לאחרונה הוא הוריד פעילות וחבל, הייתי קונה מהדילים שלו).

לא שאני תורם יותר מידי לפורום, אבל כן נהנה להיות חבר :)

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אתה מציג את זה כאילו @Huber מעלה איזה סרטון שעלה לו בפיד ובזה תם העניין, אבל אני לא רואה את זה ככה ומבחינתי גם מקרים כאלה הם פתח לדיון מעניין.
אני אישית לא נתקלתי בסרטון הזה ובדיוק לפני שבוע ביקרתי בעמוד של מוצר באמזון עם ביקורות לא הגיוניות בעליל, שלא לומר תרמית אחת גדולה (לאמזון כמובן לא אכפת).
הנה, לי זה סופר רלוונטי והייתי שמח לנהל על זה דיון אבל זה כבר לא יקרה כי בחרתם לחטוף את השרשור למחוזות הסתלבט.

התרומה של @Huber לאתר מסתכמת בהרבה יותר מפוסטים של סרטונים והעלאת דילים (ואגב, כל הכבוד לו על זה).
מבט חטוף בהיסטוריית ההודעות שלו מבהיר את הנקודה הזאת טוב יותר מכל כתב הגנה שאני אצרף פה.
אם הייתה לכם ביקורת עניינית כמו שפירטת עכשיו אני בטוח שזה היה מתקבל בהבנה ואולי גם בשינוי שהיית רוצה לראות בפוסטים כאלה.
במקום זה, @Batnum ואתה החלטתם שמדובר ברמקולים\ראמש גירסה 2.0, כשבפועל מדובר במשתמש שנמצא בכלל על הקצה השני של הסקאלה.

שבת שלום.

moog
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 902
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #8 

כנופיית ה Woke כועסת על Huber 🙃

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

לא צריך להיכנס לנושאים האלה. יש לנו שרשור שלם לחפור בו 😉

אגב ביקורות באמזון ודומיו, לא ברור לי איך חברה כמו אלי אקספרס מצליחה לוודא שביקורות בעמוד המוצר יהיו אך ורק על המוצר המדובר ומרוכשים אמיתיים, ולעומתם אמזון לא מסוגלת להבטיח אפילו את הדבר הפשוט הזה. חווית הקנייה שם בשנים האחרונות רק הולכת ומתדרדרת. נראה שחוץ מ-AWS כבר לא אכפת להם מכלום.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46317
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #10 

אמזון מאפשרת השארת ביקורת למוצר גם אם לא קנית אותו, במקרה כזה, הביקורת לא מקבלת את הטאג של Verified Purchase. ב- Aliexpress אין את האפשרות להשאיר ביקורת ללא רכישת המוצר.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אני תוהה מה האינטרס שלהם לאפשר את זה. זה כר פורה לניצול של הפלטפורמה וכנראה גם מה שהוביל לזה שפחות סומכים עליהם היום.
אני מנסה לחשוב על המוצר האחרון שקניתי באמזון (פרט לספרים ודברים קטנים) שלא חיפשתי עליו קודם ביקורות ברשת וספציפית ב-YouTube לפני הרכישה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46317
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #12 

המטרה להעלות את כמות הביקורות, ללא תלות באיזה פלטפורמה המוצר נרכש או במקרה בו המוצר התקבל במתנה.
https://www.amazon.com/gp/help/customer ... 85MENUE4XF

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4198
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #13 

אסור לסמוך על ביקורת בשום אתר,פורום,וכו'
שהוא עסקי,ומפרסם מוצרים.

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 343
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #14 

אני מסתכל רק על ביקורות של כוכב אחד. לפעמים הם סתם נודניקים חמוצים, אבל בדרך כלל רואים יפה את החסרונות מול כל התשבחות המזוייפות. משקל מיוחד למי שמוסיף תמונות.
אבל בקרוב אני צופה שהשתלטות הבוטים תחסל את כל הערך של הביקורות.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”