שיבוש GPS החיבור לרשת ביתית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Adir207 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,
שיבושי הGPS ברחבי הארץ מורגשים היטב, אבל באזור בו אני גר, אין שיבושים (לרוב).
אני שם לב שכשמכשירים מחוברים לרשת הביתית, הGPS ממוקם בביירות.
אני חושש שכתובת האינטרנט הביתית השתייכה לאזור גיאוגרפי אחר ונתקעה שם.
יש דרך לעשות עם זה משהו?

תודה!

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #2 

לא סביר שכתובת ה Ip היא הבעיה.
בכל מקרה, אתה תמיד יכול לפתוח דפדפן ולהכנס ל
https://mylocation.org/
שם תוכל לראות איפה אתה ממוקם לפי כתובת ה IP שהוקצתה לך.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78842
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #3 

המערכות האלה לרוב משתמשות בשילוב של gps וכתובות ה ip. השיבוש כנראה נתפס. רוב הסיכויים שזה על ידי אחד מבני הבית

כנראה שאין לך קליטה של gps. נסה לגרום לקליטה מחודשת של gps תוך כדי קליטת WiFi ובמקביל שימוש ב Google maps. אולי יתפוס.

Adir207 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אז עשיתי בדיקה ובאמת הIP תקין באזור שלו, אבל בתוך הבית אני מופיע בביירות 😂
יצאתי למרפסת לנסות לקבל קליטת gps תוך כדי שאני מחובר לוויפי, לא תפס.
יש סיכוי שזה קשור לנתב?

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

אני מתקשה להבין את הקשר בין השניים.
כשאתה לא בבית ומנותק מהרשת האלחוטית איפה המיקום שלך ? למה אתה חושב שהטלפון יעדיף מיקום מבוסס ip ולא gps ?
הקולנוע שלי

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #6 

09/06/2024 12:35  
Lior_M כתב:
אני מתקשה להבין את הקשר בין השניים.
כשאתה לא בבית ומנותק מהרשת האלחוטית איפה המיקום שלך ? למה אתה חושב שהטלפון יעדיף מיקום מבוסס ip ולא gps ?
...
אנסה להסביר על מה מדובר וממה נובעת ואיך נגרמת תופעה משונה זו.

נתחיל מכך, שבשביל להבין אותה צריך נתונים מקדימים כמו למשל, שגוגל מנהלת שירות של זיהוי מיקום של רשת ביתית. הוא מתבצע על ידי זה שכל מכשיר סמארטפון שמבוסס ANDROID, ברגע שמזהה רשת אלחוטית ( WI-FI ) מנסה לעדכן את המיקום הגאוגרפי שלה לשרת של גוגל. זה מתבצע על ידי שימוש בנתונים שמתקבלים ממקלט GPS של סמארטפון זה. בנוסף לנתונים אלה נשלח לשרת גוגל ברשומה זו גם SSID של רשת זו, גם BSSID שלה וגם כתובת IP חיצונית שממנה רשת זו יוצאת לאינטרנט.

כך נוצר המצב, שאם סמארטפון כלשהו שהיה בסביבה של רשת זו קלט מיקום שנמצא בלבנון כביכול ממקלט GPS שלו ושלח את המיקום זה בצירוף של כתובת IP של רשת זו ושל שאר הפרטים שכתבתי לפני זה, לשרת של גוגל שאחראי לבניית מאגר של מיקומים אלה, אז אחרי זה, גם המחשבים שמחוברים קווית לרשת זו, יזוהו ככאלה שנמצאים בלבנון גם הם, על בסיס של כתובת IP המדוברת.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

אם אני זוכר נכון אפשר לבטל את זה כלומר מיקום לפי רשת אלחוטית.
הקולנוע שלי

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

09/06/2024 18:20  
Lior_M כתב:
אם אני זוכר נכון אפשר לבטל את זה כלומר מיקום לפי רשת אלחוטית.
...
לא, אי אפשר, אבל, גם, אם זה היה אפשרי, אז זה היה גם לגמרי מיותר, מכיוון שמן הסתם שאחרי שהסוסים כבר ברחו מן האורווה, זה לא היה נותן כלום ושום דבר.
ולא רק לאלה שמחוברים דרך רשת אלחוטית ומקבלים ממנה את המיקום, אלה, ובמיוחד גם להתקני רשת שמחוברים קווית לרשת זו. וזה אפילו לא רק מחשבים, אלה גם התקנים כמו סטרימרים וציוד IOT מסוגים שונים וכו'.
יש על כך כבר מספר דיונים, של משתמים שנתקלו בתופעה זו וגם לא מצליחים להבין ממה היא נובעת. אחד הדיונים כאלה לדוגמה:
viewtopic.php?f=85&t=392046

TaylorSammy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #9 

מעניין ממש. אפשר להוסיף לSSID של הרשת מקף+nomap (נניח abc -> abc_nomap) ואז טלפונים של אנדרואיד שיראו את הרשת הזו לא יגרמו לשיוך לוקיישן. אבל אני תוהה אם זה יעזור גם להסיר את השיוך הקיים. לפי התיעוד כאן ברגע שטלפון אנדרואיד יראה את הרשת הזו עם Maps פתוח, הבקשה לOpt out אמורה להגיע לגוגל. אולי שווה לנסות.
מעבר לזה, יהיה פה גם שינוי SSID ואולי שינוי של ה IP. אז הצימוד הישן כבר לא יהיה בתוקף

Adir207 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

באופן תיאורטי, אם אחליף את הנתב בבית אבל אשאיר את אותו SSID, המיקום אמור להסתדר? כי לנתב אחר יש MAC אחר והוא ישויך בשירותים של גוגל למיקום אחר?

TaylorSammy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אני מניח שזה אכן מסתמך גם על BSSID. אבל זה ישויך מהר מאוד למיקום לא נכון כשיעבור מכשיר אנדרואיד ליד. לכן אני הייתי מנסה את השינוי

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

11/06/2024 10:12  
TaylorSammy כתב:
אני מניח שזה אכן מסתמך גם על BSSID. אבל זה ישויך מהר מאוד למיקום לא נכון כשיעבור מכשיר אנדרואיד ליד. לכן אני הייתי מנסה את השינוי
...
מן הסתם שזה לא יעזור. מה שכן, בראש ובראשונה צריך להגיע למצב שהמקלט GPS לא יציג אותך בשום שלב במקום כזה למשל:
ורק אחרי זה אפשר יהיה לנסות לדאוג איך לשנות את המצב.

וזה מכיוון שהאות של שידור מלבנון שנועד להשבית את שימוש בשירות GPS בישראל, גם צבאי וגם אזרחי, מגיע בעוצמות כאלה, ששום דבר לא יעזור, אם לא מפסיקים את השידור זה.

TaylorSammy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

11/06/2024 11:55  
sys_admin כתב:
מן הסתם שזה לא יעזור.
...
אני לא בטוח שאני מבין את כוונתך.
כל מה שכתבת לגבי שיבושי האות הוא לחלוטין מתקיים, אבל לא על זה דיברנו. שהרי אנחנו כרגע לא דנים במיקום מבוסס GPS של מכשיר ספיציפי שיש לו מקלט כזה, אלא על העובדה שמכשירי אנדרואיד שעוברים ליד הרשת או מחוברים אליה משדרים את הנתונים שלה יחד עם מיקום שגוי וזה נרשם ב Google location services.
ההצעה שלי היא לנסות לעשות לרשת הזו Opt out מGoogle location services על ידי הוספת nomap ל SSID שלה. ואז מכשירי אנדרואיד לא ישלחו לגוגל נתונים כאלו על הרשת הזו ומכשירים אחרים שמחוברים אליה לא יקבלו מידע כזה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

11/06/2024 12:06  
TaylorSammy כתב:
אני לא בטוח שאני מבין את כוונתך.
כל מה שכתבת לגבי שיבושי האות הוא לחלוטין מתקיים, אבל לא על זה דיברנו. שהרי אנחנו כרגע לא דנים במיקום מבוסס GPS של מכשיר ספיציפי שיש לו מקלט כזה, אלא על העובדה שמכשירי אנדרואיד שעוברים ליד הרשת או מחוברים אליה משדרים את הנתונים שלה יחד עם מיקום שגוי וזה נרשם ב Google location services.
ההצעה שלי היא לנסות לעשות לרשת הזו Opt out מGoogle location services על ידי הוספת nomap ל SSID שלה. ואז מכשירי אנדרואיד לא ישלחו לגוגל נתונים כאלו על הרשת הזו ומכשירים אחרים שמחוברים אליה לא יקבלו מידע כזה
...
אני אנסה לחדד את ההסבר שלי. בטח שאם תוסיף את nomap ל SSID של הרשת, זה ממש לא יעשה שום רושם על מערכת איסוף נתוני מיקום של GOOGLE והמערכת זו תקטלג גם את הרשת זו ככזו שנמצאת בלבנון.

וגם, אם תחליף את הנקודת גישה, כך שיהיה לה גם BSSID שונה וגם תבקש לקבל כתובת IP שונה מהספק, זה לא יעזור, כל עוד נקלט במיקום שלך בשלב כלשהו אות זדוני מלבנון שגובר על האות האמתי שבא מלווייני GPS. וזה מהסיבה הפשוטה, שגם אחרי שהחלפת את מזהה של נקודת גישה, את IP של הספק ואפילו את ה SSID של הרשת, עדיין התופעה זו תחזור על עצמה מיד אחרי שליד הרשת זו יחלוף מכשיר טלפון מבוסס ANDROID וידווח עלייה לגוגל שהיה נמצאת בלבנון וזה בגלל שטלפון זה קולט את המיקום GPS המטעה.
יכול להיות שהתופעה תחזור על עצמה לא מייד, אלה אחרי כמה זמן, אבל בוודאות שהיא תחזור.

TaylorSammy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

11/06/2024 12:29  
sys_admin כתב:
אני אנסה לחדד את ההסבר שלי. בטח שאם תוסיף את nomap ל SSID של הרשת, זה ממש לא יעשה שום רושם על מערכת איסוף נתוני מיקום של GOOGLE והמערכת זו תקטלג גם את הרשת זו ככזו שנמצאת בלבנון.

וגם, אם תחליף את הנקודת גישה, כך שיהיה לה גם BSSID שונה וגם תבקש לקבל כתובת IP שונה מהספק, זה לא יעזור, כל עוד נקלט במיקום שלך בשלב כלשהו אות זדוני מלבנון שגובר על האות האמתי שבא מלווייני GPS. וזה מהסיבה הפשוטה, שגם אחרי שהחלפת את מזהה של נקודת גישה, את IP של הספק ואפילו את ה SSID של הרשת, עדיין התופעה זו תחזור על עצמה מיד אחרי שליד הרשת זו יחלוף מכשיר טלפון מבוסס ANDROID וידווח עלייה לגוגל שהיה נמצאת בלבנון וזה בגלל שטלפון זה קולט את המיקום GPS המטעה.
יכול להיות שהתופעה תחזור על עצמה לא מייד, אלה אחרי כמה זמן, אבל בוודאות שהיא תחזור.
...
תודה רבה על התגובה. אני עדיין לא מצליח להבין את הנקודה שלך, כי מה שכתבת בפסקה השניה זה בדיוק מה שאמור לא לקרות אם עושים לרשת הזו Opt out. אשמח להבין מדוע אתה טוען כי זה "לא יעשה שום רושם על מערכת איסוף נתוני מיקום של Google" שהרי זה כן מה שהם אומרים בדוקומנטציה שלהם שזה יעשה, ואותם מכשירי אנדרואיד שיעברו לידה מתייחסים לזה:
https://support.google.com/maps/answer/1725632

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78842
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #16 

השאלה היא מה המפתח כאן. האם זה ה-IP החיצוני או שילוב שלו ושל ה-MAC של הראוטר/AP?

Adir207 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

11/06/2024 12:29  
sys_admin כתב:

...
אני רק אגיד שהמצב אצלי הוא לא קליטת gps, כי באותו מיקום מחוץ לבית כבר אין בעיית שיבוש.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”