תעלומה! (סטינג טיווי על שיאומי מחייב גלישה עם IP קבוע)

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Sedonah פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
שם מלא: קים
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני מריצה סטינג טיווי על סטרימרים של שיאומי (Mibox III + Mibox S). רשת אינטרנט מהירה - בעבר הוט 500mb ועכשיו בזקבינ"ל על סיבים 1gb.

בכל הסטרימרים - גם בהוט וגם בבזק -
  • היו באופן נורמלי תקיעות של Buffering (עיגול מסתובב) ולפעמים תקיעות רשת ממש (זאת לא בעיית גלישה, Speedtest נותן מאות מגה).
  • אבל אם מעבירים אותנו ברשת לכתובת IP קבועה זה פותר את כל התקיעות.
התצוגה רק HD, לא 4K, ככה שהסטרימר עצמו גם צ"ל מספיק חזק.

יש למישהו רעיון למה קורה ואיך אפשר לסדר את זה? שברתי על זה את הראש ולא מוצאת פתרון, ותמיכה פשוט פארש, לא עוזרים בכלום.
בהוט קיבלנו את ה- IP קבוע חינם, אבל עם בזק לא בא לי לשלם עכשיו במיוחד על זה, ומצד שני זאת לא בעיה שלהם, אנשים צריכים לראות סטינג גם בלי IP קבוע.

המון תודה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78766
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #2 

ניחוש שלי שזה לא קשור לכתובת קבועה או לא קבועה, אלא יותר אם את מאחורי NAT כפול.

אצלך בבית יש NAT מהראוטר. זה מה שמאפשר לראוטר לחלק כתובות IP פנימי לכל המכשירים ברשת. הבעיה מתחילה כשיש מחסור בכתובות IP לספקית שלך ואז כדי לחסוך כתובות הם נותנים לך כתובת IP פנימית של ה-NAT שלהם. זה קורה הרבה.

איך מגלים שזה המצב? נכנסים לתפריטים בתוך הראוטר ומוצאים מה כתובת ה-IP החיצוני שהראוטר קיבל. אחרי זה נכנסים לאחד מאלף אתרי ה- whatsmyip.com ומשווים את המספרים. אם זה אותם מספרים, אז ה-NAT היחיד הוא שלך, ולכן הכל טוב. רוב הסיכויים שתגלי שתי כתובות שונות.

כשמקבלים כתובת IP קבועה, בהגדרה חייבים להסיר אותך מה-NAT אחרת זה לא הגיוני. אבל אפשר גם לבקש לצאת מה-double NAT וזה לא אמור לעלות לך שום דבר.

תעשי את הבדיקה ותעדכני כאן אם את באמת מאחורי NAT כפול.

Nir11N
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

אני מבין למה אתה חושב שזה קשור, אבל לא מסתדר לי. שרותיOTT למיניהם אמורים לעבוד מצויין גם אם הקליינט נמצא מאחורי NAT כפול. אם מה שאתה מציע נכון, חצי מדינה אמורה להתלונן על הבפרינג הזה.
לי אין תשובה, רק ניחוש לא מושכל שזו בעיית DNS כלשהיא. בדרך כלל כשבדיקת מהירות נותנת תוצאות טובות אבל יש תקיעות וניתוקים - זו בעיה שקשורה לDNS. אין לי הסבר למה, זה הנסיון שלי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4 

לא כל ראוטר עובד טוב עם NAT כפול. כשנחשפתי ל NAT כפול ראיתי הרבה פעמים בעיות באפרינג למרות שבבדיקת מהירות זה עבד סבבה.

DNS לא אמור לגרום לבאפירנג, למעט אם הוא עושה איזה סוג של geolocation ומעביר אותך ל cdn מרוחק. זה אולי יכול לקרות עם שירותים כמו יוטיוב/נטפליקס/דיסני. זה לא יקרה עם ספק ישראלי שמחזיק cdn רק בישראל.

Nir11N
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

לא הבנתי, מה זה אפיק ג?

זה פשוט לא הגיוני, חצי עם ישראל מאחורי NAT כפול - הם אמורים היו להציף בתלונות את ספקי הטלוויזיה. כמו כן, מבחינת ניתוב וכיוצא בזה, אין שום בעיה עם NAT כפול, בטח כשמדובר על UDP. סדונה לא ציינה, אבל אני מנחש שהיא עם ראוטר של הספק. אם זה בעיה של ראוטרים מוסיימים - ראוטר של הספק זה רוב הראוטרים שמחוברים לספק- זה אמור היה לקרות לכל אלה. פשוט לא נראה לי סביר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

סליחה, auto correct

באפרינג. מדבר רק מהנסיון שלי שזה גרם לי לבעיות.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5344
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #7 

מה דגם הנתב?
יש לך אפשרות להיכנס להגדרות?
קיים סיכוי שאחד ההגדרות עם הספק גורמים לתקיעות בהזרמה
סתם ניחוש, נסי DNS 8.8.8.8

מה את מקבלת בבדיקת המהירות ב mi Box השונים?
ישנה אפליקציה לבדיקת מהירות של stingtv

מה מוגדר ב mru ו mtu בנתב?
ישנה הגדרה של iptv בחלק מהנתבים. אני לא בטוח מה היא אבל שווה לנסות
נערך לאחרונה על ידי yaronkle ב 10/05/2024 0:29, נערך פעם 1 בסך הכל.

Sedonah פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

09/05/2024 10:41  
oferlaor כתב:
איך מגלים שזה המצב? נכנסים לתפריטים בתוך הראוטר ומוצאים מה כתובת ה-IP החיצוני שהראוטר קיבל. אחרי זה נכנסים לאחד מאלף אתרי ה- whatsmyip.com ומשווים את המספרים. אם זה אותם מספרים, אז ה-NAT היחיד הוא שלך, ולכן הכל טוב. רוב הסיכויים שתגלי שתי כתובות שונות.
...
הראוטרים הם Hotbox2 ו- BeFiber רגילים
סיכוי טוב שזה NAT כפול. שכחתי לגמרי אבל הבעיות בהוט תמיד היו כשהייתי בתוך NAT. כשהוציאו זה פתר את הבעיה, גם בלי IP קבוע.

אני לא יכולה לראות מה ה- IP שקיבלתי, הראוטר מאפשר גישה רק דרך אפליקציה BeBezeq - אפליקציה דפוקה לגמרי שמראה לי את כתובת IP הרצ"ב ולא נותנת לי להיכנס דרך בראוזר בגלל ש"מופעלת הגנת סייבר", אבל גם לא נותנת לבטל את ההגנה. מקסים.

אני אפנה שירות הלקוחות לברר לגבי NAT. וכנראה גם אקנה ראוטר נורמלי - רק צריכה לברר אילו ראוטרים מתאימים (או יותר נכון איך מחברים ראוטר מהיר לא-סיבי לסיבים), והאם כל החברות מאפשרות להתחבר עם ראוטר פרטי.
תודה, זה כנראה יעזור

נב - האם כל הספקים (בזק בינל, סלקום, פרטנר וכו) מחויבים לתת בחינם חיבור ללא NAT?
Untitled.png

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

למיטב זיכרוני ניתן להיכנס להגדרות ע"י ניתוק ה wan ו כיבוי והדלקה או רק ע"י ניתוק ה wan.

עבור תשתית בזק צריך גם מתאם רשת נפרד. רכיב שממיר מסיב אופטי ל ethernet שאחר כך מכניסים לנתב פרטי. אני ממליץ על zte זול. מוזכר כאן בפורומים וגם בקבוצת ILFiber ב facebook.

עדיף נתב פרטי על הנתב של בזק. ישנם זולים ומציינים. חוסך כסף ומאפשר שליטה מלאה. מה שכן, כשיש בעיות בתשתית (מאד נדיר), התמיכה תנסה להאשים את הנתב.

אני בבזק בינלאומי 1000 עם חבילת גיימר (לא ip קבוע) עם סטינג ונתב פרטי. רואים מצויין.
לאפליקציה של סטינג לוקח כמה שניות להראות תמונה איכותית. כנראה בגלל שאיך שהם מימשו את הרשת שלהם. משער שעל מנת לשמור על latency נמוך הם מתחילים עם bitrate נמוך ואיכות תמונה ירודה ומעלים את ה bitrate בהדרגה.
בסלקום לא היה את זה אבל היה דיליי ארוך בין השידור והמציאות.
אני מאמין שזו הסיבה שהאפליקציה תמיד עולה עם עמוד ראשי שמסתיר את התמונה כדאי שאנשים לא ישימו לב לזה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

זה שמופעל כאן כל מני שירותים מפוקפקים כמו הגנת סייבר נשמע לי לא לעניין. מציע שתוודאי שאת מקבלת ראוטר נקי בלי כל מני שירותים כאלה. בחיים לא הסכמתי לקבל שירות בלי שאני יכול להכנס לממשק של הראוטר.

Nir11N
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

לזה אני לגמרי מסכים. כל השרותי סייבר האלה וגם החסימת גישה לממשק ניהול - שום דבר טוב לא יצא ולא ייצא מזה אף פעם.

Sedonah פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

10/05/2024 8:28  
yaronkle כתב:
עבור תשתית בזק צריך גם מתאם רשת נפרד. רכיב שממיר מסיב אופטי ל ethernet שאחר כך מכניסים לנתב פרטי. אני ממליץ על zte זול. מוזכר כאן בפורומים וגם בקבוצת ILFiber ב facebook.

עדיף נתב פרטי על הנתב של בזק. ישנם זולים ומציינים. חוסך כסף ומאפשר שליטה מלאה. מה שכן, כשיש בעיות בתשתית (מאד נדיר), התמיכה תנסה להאשים את הנתב.
...
תודה רבה! האם כל חברות גלישה על פייבר (ובעיקר בזק, סלקום, פרטנר) מאפשרות להתחבר עם נתב פרטי וממיר כזה? אחד הדברים בגללם לא קניתי ממיר ונתב כבר מההתחלה זה שקראתי שחלק מהחברות לא מאפשרות את זה. מה שכן, מה שקראתי כנראה ישן מאוד, אז גם אם היה נכון אולי השתנה בינתיים.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1280
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #13 

כן, כל ספקיות הסיבים מאפשרות להתחבר עם ציוד פרטי.
יוצאת הדופן היחידה היא HOT, אבל גם ככה לא מומלץ להתחבר אליהם.

- סלקום: מספקים את המתאם בחינם.

- בזק: מאפשרת להתחבר עם מתאם פרטי עם SFP מובנה דוגמת ה-ZTE F601 APC: https://www.aliexpress.com/item/1005003977867821.html
(אפשר גם לקנות מתאם בצורה פרטית בארץ ואז לרכוש מבזק את מודול ה-SFP שנכנס לתוכו בעלות של 180 ש"ח, אבל זה פחות משתלם)

- פרטנר: משכירה את המתאם ללקוח בעלות של 5 שקלים בחודש.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

משרד התקשורת מקדם חוק המאפשר חיבור ציוד פרטי לחברות האינטרנט (פרט להוט). אני לא יודע אם הוא אושר או ממתי חברות התקשורת מחויבות לכך.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1280
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #15 

אפשר כמובן כבר היום להתחבר עם ציוד פרטי.
מדובר בהוראה מנהלית של משרד התקשורת שלא דורשת חקיקה שמחייבת את הספקיות לפרסם רשימת ציוד נתמך (לדוגמה דגמי סָיַּם רשת אופטי \ ONT) שמותר לשימוש ברשת שלהם, ובנוסף לפרסם את מחירי החבילות המוצעות עם\ללא רכישת ציוד כזה ישירות מהספקית.
זה אמור לאפשר לכל הלקוחות לרכוש ממיר מדיה ומודול SFP תואמים באופן פרטי ללא תשלום חודשי לספקית.

ההוראה אמורה להיכנס לתוקף בעוד שבוע, ה-18/05.

https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?f=62&t=390699

Sedonah פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

מעדכנת: נכון לעכשיו יש לי IP קבוע באופן זמני בחינםף והכל עובד יופי. ביקשתי שפשוט יוציאו מ- NAT וענו לי שאי אפשר, כךןמר הוצאה מ- NAT אצלם זה רק עבור IP קבוע ובתשלום. נכון לעכשיו נשארת איתם עד תום תקופת החינם. לקראת הסוף אברר עם החברות האחרות ואם יציעו לי הוצאה מ- NAT (או IP קבוע) במסלול זול ובזק לא ירימו את הכפפה ויתננו את זה חינם, אגיד לבזק יפה שלום. עד אז גם אקנה ראוטר מתאים, אז בכלל לא תהיה בעיה להתנייד
המון תודה לכולכם!

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”