אתה לא זקוק לכבלים חדשים בדיוק כפי שלא היית זקוק לכבלי USB חדשים כשעברת מ USB 1.x ל USB 2. הקפדה על כבלים תקניים תספיק לכל מרחק סביר. למען האמת, למרחקים העולים על מטרים ספורים יש פתרונות אמינים יותר להעברת HDMI אבל הם יקרים לא פחות.
היתרון עבורך כצרכן הוא מבוטל. כדי להנות מהאודיו המשופר ומהצבעים העשירים והאחידים יותר תזדקק למקור שקודד בהתאם, לנגן מדיה ולמסך שגם הם תומכים ב HDMI 1.3. אם חסר לך איזה שהוא חלק בשרשרת הזאת אתה בעצם לא תרוויח כלום.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
יש לי כבר מסך LCD שתומך ב 1.3 (FULL HD) עכשיו אני הולך לרכוש מחשב HTPC
האם כדאי להתעקש על לוח-אם שתומך ב HDMI 1.3
או מספיק לי הלוחות-אם הרגילים ואני מניח הזולים יותר (שתומכים ב 1.2) ?
osherov כתב:יש לי כבר מסך LCD שתומך ב 1.3 (FULL HD) עכשיו אני הולך לרכוש מחשב HTPC
האם כדאי להתעקש על לוח-אם שתומך ב HDMI 1.3
או מספיק לי הלוחות-אם הרגילים ואני מניח הזולים יותר (שתומכים ב 1.2) ?
מה זה יתן לך כרגע? בשביל מה להוציא עכשיו כסף על דבר ששנינו יודעים שכשהוא יהיה רלוונטי הוא יעלה חצי ממה שתשלם עכשיו?
...
כרגע זה לא יתן לי כלום אבל אני הולך לקנות מחשב HTPC ואני לא מעוניין להחליף לוח-אם עוד שנה, השאלה אם אני אצטרך בעתיד את זה או לא ? (באנלוגיה ל USB2 אני יודע שחד משמעית הייתי בזמנו רוכש לוח-אם שתומך בתקן הזה)
מה ז"א לוח אם שתומך, אתה משתמש בכרטיסים ON-BOARD?
...
HTPC הוא בעיקר לסרטים וגלישה (לא משחקים) ולכן אני מניח שאין לי סיבה להשקיע כרגע בכרטיס מסך נפרד (אני צודק ?) אלא להשתמש בזה שמגיע עם הלוח-אם
מהנסיון האישי שלי כרטיסי מסך/קול ONBOARD הם בד"כ low-end מה שמשפיע (לדעתי) הן באיכות (בעיקר שמתי לב בכרטיס הקול) והן בשימוש ב-CPU.
...
הרי אני הולך להשתמש ביציאות הדיגיטליות גם של הוידאו וגם של הקול אז איפה יש כאן ירידה באיכות ? הרי מי שמבצע המרה
מ Digital To Analog זה Receiver לקול והמסך לוידאו
יכול להיות שהתוצאה תהיה זהה, אני מניח שזה בעקר עניין של ניסוי וטעייה.
אני ראיתי הבדלים משמעותיים במסך, אך לא מדובר בחיבור דיגיטלי ל-HTPC אלא במחשב המשרדי שלי.
אם תגיע למצב שהמחשב "סוחב" 1080P בלי בעיות אז אני מניח שהכל בסדר
חשוב לציין שגם כרטיסי מסך מתקדמים יותר שלא מוגדרים כמאיצי-HD עדיין עושים שימוש במעבד לחלק מהפעולות (של הצגת הוידאו על המסך) ולכן מורידים חלק מהשימוש ב-CPU.
(directx rendering)
המילים האלה ניסוי וטעייה מפחידות אותי קצת.
אחרי שרכשתי מחשב במיטב כספי אני לא רוצה לטעות ולהבין שאני צריך להוסיף עוד לא מעט כסף כדי לקנות כרטיס מסך.
לפחות לפי התשובות בפורום שמתי לב שאין בעייה להשתמש בכרטיס מסך שעל הלוח-אם כדי להוציא אות 1080p
(מצידי שיעשה decopression ו rendering בתוכנה ולא בחומרה העיקר שיצליח בזה)
אין לי שום בעייה שה CPU יגיע ל 80% או אפילו 90% העיקר שיצליח לעשות את העבודה (אגב זה שה CPU Uasge ב Task Manager מראה 80% זה לא אומר שבאמת זה 80% זה יכול להיות גם הרבה פחות, אבל זה כבר בפעם אחרת)
האם אני טועה ? ויש סיכוי שלוח-אם לא יעמוד במשימה (אני מדבר על הלוחות שמקבלים כשרוכשים HTPC באיזור ה 4000 ש"ח)
Podcast יפה,
מה שהכי קלטתי על ההבדל זה ש "all about bandwidth"
יש לי שאלה פשוטה:
האם קיים הבדל (בין אם מרגישים ובין אם לא) בין שידור של חומר איכותי (נניח Blue-Ray DVD Rip )
ממחשב ה HTPC דרך יציאת "HDMI 1.3" לכבל "HDMI 1.3" למסך "HDMI 1.3"
לבין
ממחשב ה HTPC דרך יציאת "HDMI 1.2" לכבל "HDMI 1.2" למסך "HDMI 1.3"
עברתי על ה-UserManual של 46M81 (באתר של samsung), תראו מה מצאתי שם:
The external devices that support lower versioned HDMI mode may not implement sound output
for the TV with the latest HDMI version (HDMI 1.3). In this case, connect to HDMI IN 2 and DVI IN
(HDMI 2) "R - AUDIO - L" on the back panel of the TV.
Part of lower versioned HDMI cables may cause annoying flickers or no screen display.
In this case use the cable that supports the latest HDMI version (HDMI 1.3).
מה שאומר שכנראה יש הבדל בכבלים בין הגרסאות של HDMI, אני מתאר לעצמי שזה עניין של איכות ולא גרסה של HDMI.
עוד משהו,
osherov, לשאלתך האם המסך תומך ב deep colors, אז מצאתי עוד משהו:
xvYCC : On/Off (LA40M8, LA46M8, LA52M8)
Setting the xvYCC mode to On increases detail and color space when watching movies from an
external device (ie. DVD player) connected to the HDMI or Component IN jacks. You must set the
Picture Mode to Movie to enjoy this feature.
External devices with an older HDMI version may not implement color space for TVs with the
latest HDMI version (HDMI 1.3).
לפי המאמר באנגלית הבנתי ש-xvYCC זה בעצם ה-deep colors שדיברתם עליהם.
כך שהמסך שלך (וכנראה גם שלי בקרוב) תומכים בזה.