היי, יש לי כמה שאלות, אני לא מבין כל כך בנושא בלשון המעטה אז אשמח לעזרה, ומתנצל אם אני כותב שטויות בהמשך
אני מתכנן לעבור לאינטרנט סיבים של סלקום פייבר, 300 מגה ביט. האינטרנט מבוסס על תשתית של סלקום. אני לא מתכוון להשתמש בציוד המובנה שמספקת החברה, אלא לרכוש ראוטר פרטי משלי.
הערה לגבי הראוטר: המטרה היא לרכוש ראוטר עם כיסוי רחב של WIFI, שיהיה תומך בשידור 2.4 ו -5 dual, תקציב: עד 550.
הראוטר שקראתי עליו ביקורות טובות מבחינת טווח הכיסוי, והמהירות הוא:
https://ksp.co.il/web/item/265973
עכשיו יש לי כמה שאלות בנוגע לחיבור הציוד הפרטי
1. השאלה החשובה ביותר, האם הוא ראוטר מתאים לתשתית של סלקום (כי הבנתי שלעיתים יש צורך בראוטר שמכיל חייגן PPPoE , ואם כן, האם הראוטר הנ"ל מכיל אותו ) מה זה אומר חייגן, האם זה מה שמחליף את המודם?
2. כשחקרתי על הנושא ראיתי מקרים בפורומים ובגוגל בכלל בהם היה צריך לבדוק אם הראוטר משולב מודם, האם זה רלוונטי אליי? או לא בגלל שאין צורך במודם אם יש חייגן בראוטר.
אם כן, האם אני צריך לרכוש מודם בנפרד, איזה ואיך מחברים אותו אל הראוטר?
3. הבנתי שאין חיבור ישיר בין סיב אופטי אל הראוטר, ולכן יש צורך בקניית מתאם, הבנתי שזה המתאם המדובר:
https://ksp.co.il/web/item/141236
ואז מה שאצטרך לעשות הוא לחבר את הסיב האופטי אל המתאם, וכן לחבר כבל אינטרנט רגיל ממנו אל הראוטר, נכון?
4. עוד הבנתי שלעיתים יש צורך בנוסף למתאם הקודם גם למתאם שנקרא "מתאם סיב ל SFP". האם מקבלים אותו מהחברה? מה זה אומר? האם זה רלוונטי אליי? האם אותו מחברים אל המתאם בשאלה הקודמת? האם יש צורך לבצע עליו אקטיבציה דרך נציגי סלקום (האם קבלת שם המשתמש והסיסמה מהם, הם עבור החיבור הראשוני לאתר)? והאם יש מתאם יחיד שמשלב את שני המתאמים יחדיו?
5. ניסיתי לברר את העניין של המתאמים עם סלקום, והם ענו לי שאין צורך בשני מתאמים, רק במתאם שהם יביאו לי והוא ה SFP. מצד שני, קראתי בהרבה שרשורים אחרים על הצורך בשני המתאמים, אז אשמח לסדר בעניין
6. אחרי השלמת הפעולות הנדרשות בסעיפים הקודמים, מה שנותר לי זה להיכנס להגדרות הראוטר ולהשלים שם את התהליך, נכון? או שאני צריך להגדיר את הראוטר כחייגן או משהו בסגנון?
7. אשמח לסיכום בנוגע לעניין החיבורים, הכוונה היא, בסוף איך החיבורים האמורים להיות.
סיב אופטי -> SFP-> מתאם בין SFP לכבל רשת -> הראוטר (רק אני לא בטוח בנוגע לעניין של שני המתאמים והמודם)
אם כמובן יש כל הערה אחרת, כל המלצה לראוטר אחר, או כל דבר וכו' אשמח לשמוע
תודה רבה לכם!
עזרה בחיבור ציוד פרטי
-
avramiko123
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
1. הראוטר הזה בסדר גמור והוא תומך ב-PPPoE.
החייגן הוא פשוט אחת התוכנות המובנות בנתב שמאפשרת לך להכניס שם משתמש וסיסמה (אותם אתה מקבל מספק האינטרנט שלך) בהם הנתב משתמש כדי "לחייג" ולהתחבר לספק בפרוטוקול PPPoE.
2. בחיבור סיבים אין מודם ואין בו צורך. הדבר היחיד שצריך הוא מתאם\ממיר מדיה מחיבור סיב (שיוצא מהקיר בבית) לחיבור רשת (שמתחבר לנתב שלך). סלקום אמורה לספק לך מודול SFP וממיר מדיה בחינם. הסיב מתחבר אליו, וצריך לחבר כבל רשת בין כניסת הרשת (rj45) שלו לכניסת ה-WAN בנתב.
אחרי שהכל מחובר אתה מגדיר את החייגן בנתב.
3. כמו שאמרתי, סלקום אמורה לספק לך את ממיר המדיה.
מודול ה-SFP שהם מספקים לך נכנס לתוך ממיר המדיה והסיב מתחבר ישירות אליו. הם יאקטבו לך אותו בשלב ההתקנה בבית.
4. אתה לא צריך שני מתאמים. החיבור הוא כדלקמן:
סיב אופטי שיוצא מהקיר --> מתחבר לתוך מודול ה-SFP שסלקום מספקת לך ושיושב בצורה מובנית בתוך ממיר המדיה שסלקום מספקת לך --> כבל רשת שיוצא מתוך כניסת הרשת (rj45) של ממיר המדיה ומתחבר לכניסת ה-WAN של הנתב --> אתה מגדיר את החייגן בנתב וסיימת.
בהצלחה.
החייגן הוא פשוט אחת התוכנות המובנות בנתב שמאפשרת לך להכניס שם משתמש וסיסמה (אותם אתה מקבל מספק האינטרנט שלך) בהם הנתב משתמש כדי "לחייג" ולהתחבר לספק בפרוטוקול PPPoE.
2. בחיבור סיבים אין מודם ואין בו צורך. הדבר היחיד שצריך הוא מתאם\ממיר מדיה מחיבור סיב (שיוצא מהקיר בבית) לחיבור רשת (שמתחבר לנתב שלך). סלקום אמורה לספק לך מודול SFP וממיר מדיה בחינם. הסיב מתחבר אליו, וצריך לחבר כבל רשת בין כניסת הרשת (rj45) שלו לכניסת ה-WAN בנתב.
מודול ה-SFP שהם מספקים לך נכנס לתוך ממיר המדיה והסיב מתחבר ישירות אליו. הם יאקטבו לך אותו בשלב ההתקנה בבית.
סיב אופטי שיוצא מהקיר --> מתחבר לתוך מודול ה-SFP שסלקום מספקת לך ושיושב בצורה מובנית בתוך ממיר המדיה שסלקום מספקת לך --> כבל רשת שיוצא מתוך כניסת הרשת (rj45) של ממיר המדיה ומתחבר לכניסת ה-WAN של הנתב --> אתה מגדיר את החייגן בנתב וסיימת.
בהצלחה.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
ממתי סלקום מספקים מודול SFP? הם תמיד היו מביאים מתאם ל-Ethernet.06/05/2024 15:24sabres כתב: 1. הראוטר הזה בסדר גמור והוא תומך ב-PPPoE.
בהצלחה....