מוד "מחשב אישי" בטלוויזיה.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 334
שם מלא: llime
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם, אני מקווה שזה הפורום המתאים לשאלה הזאת.

אז ככה: יש לי טלוויזית סמסונג בת 10 שנים שמחוברת למחשב האישי שלי שממנו אני צורך את רוב התכנים שלי. הטלוויזיה משמשת גם כמוניטור למחשב למטרות עבודה, לימודים וגלישה באינטרנט (אני יושב כשלושה מטרים ממנה), וזה למעשה השימוש העיקרי שלה.

במצב הדיפולטי של כניסות ה HDMI (מסומן אצלי בארבעה קווים אופקיים, בלי שם), הטלוויזה לא מתאימה לשימושי מחשב – היא "זורחת" מדי, הטקסט קצת מפוקסל ושינוי הגדרות התצוגה לא עוזר. אבל אם אני משנה את השם של כניסת ה HDMI של המחשב ל- "מחשב אישי" (PC), התמונה הופכת לרגועה יותר, עם טקסט קריא, כמו מסך מחשב. העניין הוא שהמצב הזה לא מתאים לצפיה בוידאו, כמו סרטים או טלוויזיה חיה – התמונה "דלה" מדי, חיוורת ולא חדה.

אז אצלי באופן קבוע, הכניסה של המחשב מוגדרת כ "מחשב אישי", וכשאני רוצה לצפות בוידאו, אני משנה את שם כניסת ה HDMI מ- PC למצב הדיפולטי, ואז הוידאו נראה מצויין.

או לפחות כך נהגתי לעשות לפני שהתחלתי להשתמש בתוכנת קודי לניגון וידאו: מסתבר שאני יכול להשאיר את הטלוויזיה במצב PC כל הזמן, וכשאני מפעיל וידאו בקודי, התמונה חוזרת למצב הדיפולטי, והיא וחוזרת למצב PC כשהוידאו מסתיים. אחרי חיפוש מצאתי את ההגדרה המדוייקת בקודי שאחראית לכך שנקראת: Adjust display refresh rate (מצרף תמונה). אם אני מכבה את האופציה הזאת בקודי, הפעלת הוידאו לא משנה את מצב התמונה, והיא נשארת במצב PC. כמו־כן, זה גם לא עובד אם הקודי לא על כל המסך אלא במצב חלון.

מישהו יכול להסביר לי מה קורה כאן? מה זה בכלל מצב PC, מדוע התמונה 'רגועה' יותר והטקסט קריא, ואיך התאמת קצב רענון לתצוגה מבטלת אותו? ממה שקראתי ברשת (וגם כאן באתר), דווקא מצב PC, לכאורה, אמור להיות המתאים ביותר לוידאו מאחר והוא מציג כרומה 4:4:4 בלתי דחוסה.

אודה למי שיוכל להבהיר לי את העניין. השאלה הזאת מטרידה אותי כבר שנים, ועכשיו עוד יותר, כשהגיע הזמן להחליף טלוויזיה.
20240504_151439.jpg

yossi_s1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 439
קיבל תודות: 63 פעמים

שליחה #2 

מצב PC הוא מצב בו הטלויזיה כמעט ולא מבצעת עיבוד לתמונה אלא פשוט משדרת את התמונה בצורה שבה היא מקבלת מהמחשב.
במצב רגיל הטלויזיה עושה עיבוד על התמונה כדי שתיראה יותר מושכת לעין.
לגבי המעבר האוטומטי. ככל הנראה הטלויזיה יודעת ששידור בקצב של 60 תמונות לשניה הוא מחשב, כי זה קצב השידור הטיפוסי למחשב ואם קצת בתמונה משתנה ל30 תמונות בשניה אז הטלויזיה ככל הנראה יודעת שמדובר במקור וידאו כי מחשב במצב אידיאלי לא משדר ב30 תמונות לשניה. זה פחות או יותר העניין... יכול להיות שיש סימן אחר שהטלויזיה הולכת לפיו אבל זה הרעיון בגדול.

גם במצב PC אתה יכול להיכנס לתפריט ההגדרות ולשחק עם כל מיני הגדרות תמונה כדי לכוון אותה יותר לטעמך.

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה על ההסבר.
05/05/2024 12:03  
yossi_s1 כתב:
גם במצב PC אתה יכול להיכנס לתפריט ההגדרות ולשחק עם כל מיני הגדרות תמונה כדי לכוון אותה יותר לטעמך.
...
אתה צודק. למעשה, כשכניסת ה HDMI מוגדרת כ PC, אז בהגדרות התמונה יש לי שתי אפשרויות: מצב תמונה 'רגיל', ומצב תמונה 'בידור', שכנראה נועד בעיקר לוידאו, בעוד שהרגיל נועד לשימושי מחשב כלליים. ואכן, במצב 'בידור', התמונה "זורחת" יותר, אבל עדיין לא מגיעה לאותה תמונה בה כניסת ה HDMI אינה במצב הדיפולטי. אגב, ממה שקראתי ברשת, אני מבין שבטלוויזיות החדשות של סמסונג יש שלושה מצבי תמונה בכניסת PC: רגיל, בידור, וגיימינג.

הסיבה שאני מטריד את עצמי בשאלות האלו, מעבר לפן התיאורטי, היא שהטלוויזיה שלי חצי מקולקלת, ואני לא בטוח שהבאה תהיה סמסונג. לכן חשוב לי לדעת אם גם טלוויזיות אחרות מתנהגות באופן דומה עם אפשריות כאלו.

yossi_s1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אתה צודק שזה פרט חשוב אך כל טלויזיה מתנהגת אחרת...
יש לי בבית סמסונג ואלג'י. סמסונג אכן מנסה לבצע זיהוי כמו אצלך. אלג'י לא, אלג'י מתנהגת רגיל.
מסך המחשב שלי הוא גן כן טלויזיה של סמסונג וזה דומה לאצלך.

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

התשובה שלך מובילה אותי בדיוק לנושא הבא, שהוא הבהוב (PWM). רוב טלוויזיות LCD משתמשות במנגנון הזה כדי לשלוט בעוצמת התאורה. לפי אתר Rtings.com אני מתרשם כי מסכי סמסונג משתמשים באופן מוגזם במנגנון הזה. ה qn90c, למשל, מהבהבת בתדירות נמוכה מדי של 120Hz, כשמחברים אותה למחשב, במצב תמונה 'רגיל' או 'בידור', אך בתדירות של 960Hz (תדירות גבוהה זה יותר טוב), במצב 'גיימינג' בבהירות שנמוכה מ- 48 (מתוך 50). כששאלתי שם באתר מה אני אמור לעשות כאשר רוב השימוש שלי בטלוויזיה הוא דרך מחשב, המליצו לי פשוט לבחור במצב 'גיימינג'...

כשלא מחברים מחשב (או כשכן מחברים אבל משנים את שם הכניסה), התדירות משתנה בהתאם למצב התמונה, כאשר המצב שבו יש הכי פחות הבהוב הוא 'סרט', שאני הכי פחות אוהב כי הצבעים שטופים מדי...

אולי כדאי שתבדוק אם גם הסמסונג שלך מהבהבת – אפשר לבדוק בקלות עם מצלמה של סמראטפון. אם כן, נסה לשנות למצב 'גיימינג' ותראה אם יש שינוי לטובה.

yossi_s1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

כל עוד אני לא מרגיש את ההבהוב אז הוא לא מטריד אותי. אפילו כשאני כן רואה אותו, אני לא מרגיש שזה בעיה.

לגבי מצב גיימינג, הוא המצב הכי נכון למחשב בכל מקרה. המחשב מוציא אל המסך תמונה מושלמת, לכן אין צורך שהיא תעבור עיבוד.
אם ברצונך לבצע שינויים בתמונה המושלמת תוכל לעשות זאת דרך לוח הבקרה של כרטיס המסך שלך, מה שעוד יותר מייתר עיבוד של הטלויזיה.
הסיבה הכי משמעותית למצב גיימינג היא שעיבוד תמונה מוסיף השהייה לתמונת המסך, דיליי.
כשאר מבוצע עיבוד תמונה, העיבוד הזה לוקח זמן והתמונה מגיעה אליך באיחור, מצב שהוא לא תקין ולא נסבל במקרה של מחשב.

מי שמפריע לו ההבהוב אז באמת שיחפש מסך ללא הבהוב. לרוב האנשים לדעתי זה לא מפריע.

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

06/05/2024 0:21  
yossi_s1 כתב:
כל עוד אני לא מרגיש את ההבהוב אז הוא לא מטריד אותי. אפילו כשאני כן רואה אותו, אני לא מרגיש שזה בעיה.

מי שמפריע לו ההבהוב אז באמת שיחפש מסך ללא הבהוב. לרוב האנשים לדעתי זה לא מפריע.
...
יש מסכים ללא PWM, אבל לא הרבה, והם לא משובחים במיוחד. למשל LG QNED מ 2023. יש גם מסכי OLED, אבל יש להם את הבעיות שלהם, במיוחד אם הם מיועדים לשימוש כפול ואמורים לפעול כ 12 שעות ביממה.

לגבי רגישות ל PWM, אז כנראה שלי אין כזו: הטלוויזיה שלי מהבהבת (בדקתי עם הטלפון), ומעולם לא שמתי לב לכך וזה לא מפריע לי בכלל. עם זאת, אני לא יודע באיזה תדר היא מהבהבת, ויש הבדל בין היבהוב של 100Hz להבהוב של 10KHz. בנוסף, גם אם ההבהוב לא מורגש בפועל, קראתי שבתדר נמוך הוא יכול ליצור נזק ארוך טווח לעיניים, מאחר והוא גורם לשריר להתכווץ ולהתרחב במהירות. PWM לא מומלץ לאף אחד, וזו פשוט דרך זולה יותר לשליטה על התאורה האחורית מאשר מנגנון אנלוגי רציף. זו הסיבה העיקרית שאני נמנע מ LCD של סמסונג, כי בסה"כ אני מאוד אוהב את התמונה.
06/05/2024 0:21  
yossi_s1 כתב:
לגבי מצב גיימינג, הוא המצב הכי נכון למחשב בכל מקרה. המחשב מוציא אל המסך תמונה מושלמת, לכן אין צורך שהיא תעבור עיבוד.
אם ברצונך לבצע שינויים בתמונה המושלמת תוכל לעשות זאת דרך לוח הבקרה של כרטיס המסך שלך, מה שעוד יותר מייתר עיבוד של הטלויזיה.
...
"תמונה מושלמת" אני ככל מקרה מקבל גם עכשיו דרך מחשב, גם כשמצב התמונה הוא 'רגיל' או אפילו 'בידור' (אין לי מצב גיימינג), אבל כאמור, זה לא מצב מתאים לצפיה בוידאו. התמונה יוצאת חיוורת ודלה, ומשחקים עם הגדרות התצוגה (חלק מהם מואפרים במוד PC) לא עוזרים. עיבוד התמונה שהטלוויזיה עושה הוא הכרחי. אתה יכול לבדוק את זה על הטלוויזיה בסלון: במקום לראות סרט אפליקציה פנימית בטלוויזיה (כמו יוטיוב), או דרך סטרימר, נסה לצפות דרך מחשב במוד PC ותראה שהתמונה בלתי נסבלת.

שינויים בכרטיס המסך אני לא יודע לעשות בצורה שיחקו את העיבוד שעושה הטלוויזיה. בשביל זה יש טלוויזיה עם מעבד תמונה יעודי.

yossi_s1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

כל מקרה לגופו.. אני משתמש במצב PC גם במסך המחשב שלי (טלויזיה של סמסונג) וגם בHTPC בסלון (טלויזיה של LG).
התמונה בסדר ואפילו מעולה.
זה לא אומר שזה המצב אצלך כי כל מסך מתנהג שונה לגמרי.
תמונה חיוורת ודלה זה מושג שהוא גם יחסי וגם בעייתי... יש כאלו שיקראו לזה תמונה מדוייקת ונאמנה למקור... מי צודק? בטח שאתה לא צודק יותר מהם.
אותם אנשים יגידו על התמונה שאתה רומז לה שהיא מוגזמת, לא נעימה, לא מציאותית, ומאבדת הרבה פרטים בתמונה.

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

ב- PC MODE מצבי התמונה (בסמסונג), הם רק 'רגיל', 'בידור' או גיימינג. אין גישה למצב 'סרט', 'filmmaker', vivid', וכל השאר. כמו כן הרבה אפשרויות כוונון מואפרות במוד הזה. לכן נראה לי שמלכתחילה זה מוד שמייעד את הטלוויזיה לשימוש כמסך מחשב, ולא לוידאו.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”