AX3 pro and Hotbox 5f (2)

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
nircarmona פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום
עד היום היה לי הוטבוקס 2 שהיה מוגדר כברידג' כאשר היה AX היה בעצם מנהל את הכתובות ו-WIFI, בנוסף מחוברים עוד שני ראוטרים שמשמשים כמגדילי טווח (NETGEAR ועוד DLINK) באמת אחלה ראוטר עושה את העבודה כמו שצריך. היום חיברו אותי לסיבים עם הוטבוקס 5f החדש.
מאוד רציתי להוריד ממנו את כל העבודה ולחבר את ה AX (ידוע שלא ניתן להעביר את ההוטבוקס למצב ברידג'). המטרה היתה לתת כתובת קבועה להוטבוק 192.168.1.1 ולבטל את ה WIFI ואת ה DHCP וב AX לתת גם כתובת קבועה כמו 192.168.1.2(LAN) וכולם יתחברו אליו והוא זה שיתן את הכתובות + WIFI. הבעיה שממש לא הצלחתי לעשות זאת. ברגע שהגדרתי לו כתובת קבועה וחיברתי להוטבוקס אין אפילו פינג אליו (אם אני מחבר כבל בינו לבין המחשב והם על אותה רשת אז אני כן מגיע אבל זה לא ממש עוזר לי). רוצה לומר שבשני הראוטרים האחרים עשיתי זאת ללא בעיה, כל אחד עם IP קבוע ומספק אינטרנט.
לאור המצב נאלצתי להשאיר את ההוטבוקס שייתן את כל השירותים שרציתי לקחת ממנו וחיברתי את שני הראוטרים האחרים אליו.
ל AX יש 4 כניסות, אני רוצה לנצל רגל אחת עבור ההוטבוקס וכל השאר לשאר המכשירים. מה ששונה בין ה AX לשאר הראוטרים הוא שאין לו SUBNET. ניתן לקבוע לו רק כתובת פנימית!!! מישהו מתקל בתופעה? אני לא צריך את ה WAN שלו (ניסיתי לשנות שם גם כל מיני דברים אבל לא יודע באיזה מצב לשים אותו). אני מאוד רוצה שהוא יהיה הראוטר הראשי כמה שניתן...אולי מפה תבוא הישועה

אפילו בתור AP אני לא מצליח להוסיף אותו, רק שיקבל רגל אחת וייתן אינטרנט ב WIFI ובפורטים האחרים שלו

nircarmona פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

עדכון קצר

עכשיו הוא כן מחובר ואפשר לגשת אליו מכל מקום. (הגדרתי שרק פורט 1 יהיה WAN) ואז חיברתי לו רגל במקום אחר.
להוטבוקס ול AX יש את אותו SSID. ברגע שמכשיר טלפון עובר בין אזורים אז הוא מקבל את הקליטה מהראוטר שיותר קרוב אליו (ככה אני עובד שנים)
נראה שזה עובד כל עוד יש את אותו IP.
אם עושים שכח רשת ומתחברים באזור שקרוב ל AX אז הוא לא מצליח לקבל IP (כמובן שלא מוגדר לו DHCP והוא אמור להביא כתובת מההוטבוק).
אם נמצאים באזור של ההוטבוקס אז אקבל IP.
לא נתקלתי בתופעה כזאת עד היום...
מה יכולה להיות הסיבה?
לבינתיים הגדלתי את ה LEASE TIME ליום
העברתי אותו ל BRIDGE (AP) ועדיין לא מקבל כתובת מההוטבוקס

רוצה לציין שפעם ההוטבוקס היה מוגדר כברידג' וה NETGEAR היה מחובר כראשי וה AX3 היה מחובר באותה צורה והכל עבד מצוין
רק הכתובות היו שונות. היה מוגדר בראשי 10.0.0.1 וב AX3 10.0.0.2
ועכשיו זה 192.168.1.1 ו- 192.168.1.2. לא אמור להשפיע

למה הוא לא עובד טוב עם ההוטבוקס? לא נשמע הגיוני

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”