צריך עזרה בקניית SSD
המחשב שלי :
LIAN-LI Full Tower Case PC-O11 Dynamic Black
ZOTAC Gaming GeForce RTX 3080 AMP Holo 10G
Corsair DDR4 24GB 3200
AMD 3rd Gen Ryzen 7 3800X
Corsair RM1000x 1000W PSU 80+ Gold Modular
Gigabyte X570 Gaming X
2560x1440 , "27 Samsung Odyssey G5
SSD 256GB
HDD 2TB
HDD 4TB
יש לי Hynix HFS256GD9TNG-62A0A - 256GB M.2 PCIe NVMe 2280 MLC 3D-Nand SSD Solid State
שמותקן עליו מערכת ההפעלה WIN 11, זה לא מספיק מקום ה256GB ,כבר כמה שנים שאני רוצה לקנות SSD של 2TB (מעדיף מKSP) עד 800 ש"ח ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה
מה מתאים ללוח אם שלי ?
איך אני מחבר ssd NVMe או SATA3 ?
פעם כבר התקנתי WIN 11 על הssd שיש לי , אבל כבר היה עליו WIN 10 , אם אני קונה SSD חדש ומתקין אותו בלוח אם , אז אני פשוט ישר הולך לBIOS ומתקין דרך הדיסק און קי את WIN 11 על הכונן החדש? או שצריך להגדיר את הכונן החדש לפני שאני מתקין עליו WIN 11?
צריך עזרה לגבי זה, תוכלו להגיד לי איך עושים את כל זה או למצוא לי סרטון מהאינטרנט?
LIAN-LI Full Tower Case PC-O11 Dynamic Black
ZOTAC Gaming GeForce RTX 3080 AMP Holo 10G
Corsair DDR4 24GB 3200
AMD 3rd Gen Ryzen 7 3800X
Corsair RM1000x 1000W PSU 80+ Gold Modular
Gigabyte X570 Gaming X
2560x1440 , "27 Samsung Odyssey G5
SSD 256GB
HDD 2TB
HDD 4TB
יש לי Hynix HFS256GD9TNG-62A0A - 256GB M.2 PCIe NVMe 2280 MLC 3D-Nand SSD Solid State
שמותקן עליו מערכת ההפעלה WIN 11, זה לא מספיק מקום ה256GB ,כבר כמה שנים שאני רוצה לקנות SSD של 2TB (מעדיף מKSP) עד 800 ש"ח ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה
מה מתאים ללוח אם שלי ?
איך אני מחבר ssd NVMe או SATA3 ?
פעם כבר התקנתי WIN 11 על הssd שיש לי , אבל כבר היה עליו WIN 10 , אם אני קונה SSD חדש ומתקין אותו בלוח אם , אז אני פשוט ישר הולך לBIOS ומתקין דרך הדיסק און קי את WIN 11 על הכונן החדש? או שצריך להגדיר את הכונן החדש לפני שאני מתקין עליו WIN 11?
צריך עזרה לגבי זה, תוכלו להגיד לי איך עושים את כל זה או למצוא לי סרטון מהאינטרנט?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
יש לך בלוח אם שני חיבורי NVME. אז ההמלצה שלי - קח SSD NVME נוסף.
אם אתה רוצה שהחדש ישמש ככונן הראשי, תעביר את הישן לחיבור NVME המשני ואת החדש תשים בראשי.
חיבור NVME מאד פשוט, כמו הרכבה של זכרון במחשב נייד. מכניסים את הדיסק בזווית, לוחצים אותו לכיוון הלוח ואז מבריגים את הבורג (לא צריך ממש חזק)
אני בטוח שאם תחפש סרטונים ביוטיוב תמצא, זה ממש לא מסובך.
בטווח המחירים ב-KSP הייתי מסתכל על סמסונג 980PRO וכל מיני גרסאות של קורסאייר MP600.
פשוט מתקינים את וינדוס מחדש וזהו, לא צריך לעשות שום דבר מיוחד.
אם אתה רוצה שהחדש ישמש ככונן הראשי, תעביר את הישן לחיבור NVME המשני ואת החדש תשים בראשי.
חיבור NVME מאד פשוט, כמו הרכבה של זכרון במחשב נייד. מכניסים את הדיסק בזווית, לוחצים אותו לכיוון הלוח ואז מבריגים את הבורג (לא צריך ממש חזק)
אני בטוח שאם תחפש סרטונים ביוטיוב תמצא, זה ממש לא מסובך.
בטווח המחירים ב-KSP הייתי מסתכל על סמסונג 980PRO וכל מיני גרסאות של קורסאייר MP600.
פשוט מתקינים את וינדוס מחדש וזהו, לא צריך לעשות שום דבר מיוחד.
1. בלוח שלך יש שני סלוטים של M.2 שאפשר להתקין בהם SSD, אחד קרוב יותר למעבד (ויש עליו גוף קירור שחור) ואחד רחוק יותר מהמעבד (ללא גוף קירור).
2. שני הסלוטים תומכים גם ב-NVMe וגם ב-SATA, אבל אין שום סיבה לקנות היום SSD בתקן SATA הישן יותר. אתה צריך SSD תומך NVMe.
3. מהמבחר שיש ב-KSP הייתי הולך על ה-Samsung 990 PRO: https://ksp.co.il/web/item/236718
הוא קצת חורג מהתקציב שלך אבל הוא בהחלט מצדיק את זה.
4. את ה-SSD החדש אתה צריך להתקין בסלוט הקרוב יותר למעבד (ולשים עליו את גוף הקירור). הסיבה היא שהסלוט הזה מתממשק ישירות למעבד בעוד הסלוט השני והמרוחק יותר מתממשק מול ערכת השבבים ולכן ייתן ביצועים קצת פחות טובים. את ה-SSD הישן אתה יכול להוציא בינתיים. תתקין אותו בחזרה בסלוט המרוחק רק אחרי שההתקנה של windows 11 על ה-SSD החדש תסתיים בהצלחה.
5. על ה-SSD החדש אתה מתקין Windows 11 מדיסק און קי בדיוק כמו שעשית בקודם. אין צורך להגדיר בו שום דבר לפני ההתקנה.
שים לב שאחרי שהחזרת את ה-SSD הישן יכולה להיווצר לך בעיה כיוון שעכשיו מותקנים לך שני דיסקים עם מערכת הפעלה.
כדאי להיכנס ל-BIOS ולהגדיר שם שכברירת מחדל אתה רוצה לעלות מהדיסק החדש. אני גם הייתי מגבה את מה שיש על הדיסק הישן ואז מפרמט אותו ומעביר בחזרה. אין סיבה שיהיו שני דיסקים עם מערכת הפעלה זהה במחשב.
6. לפני שאתה מתחיל את כל ההתקנות תוודא שאתה על גרסת ה-BIOS האחרונה ותעדכן אם צריך כדי למנוע בעיות תאימות:
https://www.gigabyte.com/Motherboard/X5 ... rt-dl-bios
בהצלחה.
2. שני הסלוטים תומכים גם ב-NVMe וגם ב-SATA, אבל אין שום סיבה לקנות היום SSD בתקן SATA הישן יותר. אתה צריך SSD תומך NVMe.
3. מהמבחר שיש ב-KSP הייתי הולך על ה-Samsung 990 PRO: https://ksp.co.il/web/item/236718
הוא קצת חורג מהתקציב שלך אבל הוא בהחלט מצדיק את זה.
4. את ה-SSD החדש אתה צריך להתקין בסלוט הקרוב יותר למעבד (ולשים עליו את גוף הקירור). הסיבה היא שהסלוט הזה מתממשק ישירות למעבד בעוד הסלוט השני והמרוחק יותר מתממשק מול ערכת השבבים ולכן ייתן ביצועים קצת פחות טובים. את ה-SSD הישן אתה יכול להוציא בינתיים. תתקין אותו בחזרה בסלוט המרוחק רק אחרי שההתקנה של windows 11 על ה-SSD החדש תסתיים בהצלחה.
5. על ה-SSD החדש אתה מתקין Windows 11 מדיסק און קי בדיוק כמו שעשית בקודם. אין צורך להגדיר בו שום דבר לפני ההתקנה.
שים לב שאחרי שהחזרת את ה-SSD הישן יכולה להיווצר לך בעיה כיוון שעכשיו מותקנים לך שני דיסקים עם מערכת הפעלה.
כדאי להיכנס ל-BIOS ולהגדיר שם שכברירת מחדל אתה רוצה לעלות מהדיסק החדש. אני גם הייתי מגבה את מה שיש על הדיסק הישן ואז מפרמט אותו ומעביר בחזרה. אין סיבה שיהיו שני דיסקים עם מערכת הפעלה זהה במחשב.
6. לפני שאתה מתחיל את כל ההתקנות תוודא שאתה על גרסת ה-BIOS האחרונה ותעדכן אם צריך כדי למנוע בעיות תאימות:
https://www.gigabyte.com/Motherboard/X5 ... rt-dl-bios
בהצלחה.
כל היום אני מנסה לחבר ,לנתק ,לבדוק אם הכל מחובר בלוח אם כמו שצריך30/04/2024 22:10sabres כתב: תוציא אותו לגמרי ותעלה מחדש את המחשב בלי אף SSD - עובד? אתה מצליח להיכנס ל-BIOS?
אגב, עדכנת את ה-BIOS לגרסה האחרונה לפני שהתקנת אותו?...
כבר כל כך נלחצתי ,חשבתי שהרסתי משהו במחשב, בסוף חיברתי את הSSD הישן וגם אותו דבר כמה פעמים המחשב לא עלה ,פעם אחת עלה מסך ירוק/כחול ,ואז ניסיתי עוד פעם אחת לחזק בלוח אם הכל ,להוציא את הכרטיס מסך ,זכרונות ולחבר ואז הWIN עלה רגיל, אני אפילו לא יודע מה עשיתי נכון או לא נכון
מחר אני אלך למעבדה שיתקין לי את זה
אם זה לא יסתדר במעבדה
אני ינסה את מה שאמרת