ספייקים/ מבודדים לרכיבי המערכת ,( לא רמקולים) לשם מה ?
-
רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
מבלי לקבוע אם יש השפעה או לא,
מה ההגיון לשים מבודדים / ספייקים מתחת לרכיבי המערכת
כגון מתחת למגברים, פרוססורים , דאקים, וכו.
לא הכוונה מתחת לרמקולים.
תודה.
מה ההגיון לשים מבודדים / ספייקים מתחת לרכיבי המערכת
כגון מתחת למגברים, פרוססורים , דאקים, וכו.
לא הכוונה מתחת לרמקולים.
תודה.
ההגיון הוא להפריד אותם מהסביבה כך שיצופו ולא ייגעו בכלום, וכך יהיו נטולי השפעות סביבתיות לרבות ויברציות וכאלה, שמיעתית זה הזיה אבל למען ה שלמות זה אביזר מתחייב, זה גם נראה הרבה יותר מרשים/מקצועי/שופוני.
חירטוט בקיצור, אבל, תמיד יש אבל ותמיד מגיע השלב השיעמום.
חירטוט בקיצור, אבל, תמיד יש אבל ותמיד מגיע השלב השיעמום.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
ספייקים פעמים רבות משנים את הסאונד המתקבל ,בסטראו זה יותר מורגש .
ספייקים על פי דעתי משנים את הסאונד יותר מכבלים.
השינוי הוא לא תמיד לטובה אבל השינוי פעמים רבות ממש מורגש.
מי שעונה לך על פי הגיון ולא באמת עשה ניסיון בנושא טועה.
ביצעתי ניסיונות כאלה בבית על מגבר סטראו ,השינוי מורגש בשניה הראשונה וכל אדם בעל אוזן אחת ירגיש בשוני,במקרה שלי העדפתי ללא ספייקים בגלל טעם אישי
ספייקים על פי דעתי משנים את הסאונד יותר מכבלים.
השינוי הוא לא תמיד לטובה אבל השינוי פעמים רבות ממש מורגש.
מי שעונה לך על פי הגיון ולא באמת עשה ניסיון בנושא טועה.
ביצעתי ניסיונות כאלה בבית על מגבר סטראו ,השינוי מורגש בשניה הראשונה וכל אדם בעל אוזן אחת ירגיש בשוני,במקרה שלי העדפתי ללא ספייקים בגלל טעם אישי
-
רונן
- חבר מכור קשה

תודה.
אולי גם התוצאה קשורה למבנה רכיב המערכת.
נניח פרה אמפ , אם הוא בנוי ב״קופסא״ איכותית ממתכת או אלומיניום ששוקלת הרבה ( או קצת )
לעומת ״קופסא״ זולה כאשר הרכיבים הפנימיים מחוברים באופן לא איכותי לגוף.
נניח פרה אמפ , אם הוא בנוי ב״קופסא״ איכותית ממתכת או אלומיניום ששוקלת הרבה ( או קצת )
לעומת ״קופסא״ זולה כאשר הרכיבים הפנימיים מחוברים באופן לא איכותי לגוף.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

זה לא קשור לקופסא ,יש לי מגבר רציני וכבד.הסאונד עם ספייקים היה יותר אודיופילי ,יותר נקי אבל פחות מלא ומרגש ,לאוזניי זה היה פחות נעים.27/04/2024 8:24רונן כתב: תודה.
לעומת ״קופסא״ זולה כאשר הרכיבים הפנימיים מחוברים באופן לא איכותי לגוף....
שבדקתי היה עוד בחור שגם העדיף ללא ספייקים אבל אם הייתי שומעה מוסיקה אחרת או היה לי מגבר אחר יכול להיות שהשינוי כן היה יותר לטעמי
-
רונן
- חבר מכור קשה

״בעיה״ ...27/04/2024 8:27claudia5 כתב: זה לא קשור לקופסא ,יש לי מגבר רציני וכבד.הסאונד עם ספייקים היה יותר אודיופילי ,יותר נקי אבל פחות מלא ומרגש ,לאוזניי זה היה פחות נעים.
שבדקתי היה עוד בחור שגם העדיף ללא ספייקים אבל אם הייתי שומעה מוסיקה אחרת או היה לי מגבר אחר יכול להיות שהשינוי כן היה יותר לטעמי...
אם אני קונה מבודדים בעלות של נניח 1500 שח למכשיר , וזה לא זה , בעיה להחזיר ולהתחיל נסיונות.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

לא לקנות,יש לי כמה חברים עם ספייקים ואם תרצה ותהיה נחמד אולי יתנו לך לנסות.27/04/2024 8:37רונן כתב: ״בעיה״ ...
אם אני קונה מבודדים בעלות של נניח 1500 שח למכשיר , וזה לא זה , בעיה להחזיר ולהתחיל נסיונות....
אם אתה חובב יותר קולנוע ביתי אז לדעתי לספייקים יש פחות חשיבות.
לא היתי משקיע סכום כזה בספייקים אבל אני גם יודע ששינוי הסאונד שתקבל לפעמים שווה הרבה יותר כסף מהחלפת חלק אחר במערכת
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
אין ולא יכול להיות שום יתרון לשטוט הזאת. זה עוד מוצר שמן נחשים שקל מאד למכור לקהילה האודיפילית. מספיק לפרסם כתבה בעיתון כמו STEREOPHILE שהכותב שלא מבין כלום בהנדסה, נשמע שהוא שומע הבדלים ומתרץ את זה שהבידוד מונע וירבציות באלקטרונים שזורמים במכשיר ולכן מונע רעשים, שזו כמובן שטות גמורה, וכבר יהיו למוצר כזה המון רוכשים פוטנציאלים...
-
רונן
- חבר מכור קשה

27/04/2024 15:24יהלי ב כתב: אין ולא יכול להיות שום יתרון לשטוט הזאת. זה עוד מוצר שמן נחשים שקל מאד למכור לקהילה האודיפילית. מספיק לפרסם כתבה בעיתון כמו STEREOPHILE שהכותב שלא מבין כלום בהנדסה, נשמע שהוא שומע הבדלים ומתרץ את זה שהבידוד מונע וירבציות באלקטרונים שזורמים במכשיר ולכן מונע רעשים, שזו כמובן שטות גמורה, וכבר יהיו למוצר כזה המון רוכשים פוטנציאלים......
מבין את תשובתך.
מה שאני לא מבין, שבכל התערוכות, תצוגות, חנויות מקצועיות ובעצם בכל מקום עם מערכות היי אנד,
תמיד נראה שיש ספייקים / מבודדים מכל סוג מתחת למעמדים ואו מכשירים.
-
רונן
- חבר מכור קשה

יפה. תודה רבה על זה שחסכתם לי הרבה כסף על הוצאה מיותרת....
כבר מרגיש טוב יותר.

- claudia5
-
- חבר מביא חבר

אתה מוזמן לביקור לבדוק אם אתה שומעה הבדלים עם ובלי...אני גר בצפון.27/04/2024 15:32רונן כתב: יפה. תודה רבה על זה שחסכתם לי הרבה כסף על הוצאה מיותרת.
כבר מרגיש טוב יותר.
...
-
רונן
- חבר מכור קשה

תודה....
ניסיתי עם Vibrapod , ולא היה הבדל. ( אולי לפרה אמפ היה נעים יותר לשבת על גומי
במקום על מדף עץ ללא ריפוד)- claudia5
-
- חבר מביא חבר

זה תלוי בשאר רכיבי המערכת ,אצלי כל שינוי מורגש.בכל מקרה אתה בהחלט מוזמן לביקור ולשמוע27/04/2024 17:38רונן כתב: תודה.
ניסיתי עם Vibrapod , ולא היה הבדל. ( אולי לפרה אמפ היה נעים יותר לשבת על גומיבמקום על מדף עץ ללא ריפוד)
...
עוד מוצר הזוי שתורם כלום ושום דבר לאיכות הסאונד במערכת. משהו בסגנון של מרימי כבלי רמקולים.
אין ולו בדל הוכחה מדעית שהוספת ספייקים משפרת או יכולה לשפר את לשנות סאונד שיוצא ממכשיר אודיו.
אבל בתחום הזה תמיד יש מי שקונה את הפריטים הללו ומשוכנע שהם עושים הבדל. וזה בסדר, כל אחד וכספו והעדופתיו.
אין ולו בדל הוכחה מדעית שהוספת ספייקים משפרת או יכולה לשפר את לשנות סאונד שיוצא ממכשיר אודיו.
אבל בתחום הזה תמיד יש מי שקונה את הפריטים הללו ומשוכנע שהם עושים הבדל. וזה בסדר, כל אחד וכספו והעדופתיו.
-
רונן
- חבר מכור קשה

נראה לי כי לאור כל הנאמר כאן, יש צורך בניסוי ״ ספציפי למערכת שלי ״ עם וללא הספייקים/ מבודדים האלה27/04/2024 18:12Lony26 כתב: עוד מוצר הזוי שתורם כלום ושום דבר לאיכות הסאונד במערכת. משהו בסגנון של מרימי כבלי רמקולים.
אבל בתחום הזה תמיד יש מי שקונה את הפריטים הללו ומשוכנע שהם עושים הבדל. וזה בסדר, כל אחד וכספו והעדופתיו....
כאשר גורם אחר ולא אני שם אותם ואני שומע
ולאחר מכן מסיר אותם ואני שומע
כל זאת ללא ידיעתי מתי הם בשימוש ומתי לא.
בנוסף לעשות זאת עם עוד 5 אנשים לפחות כאשר אינם יודעים מתי בשימוש ומתי לא.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

מצויין תעשה את זה ותעזוב את כל אותם אנשים שצמודים למדידות ולא מנסים בעצמם ,עשיתי את הניסיון הזה מספר פעמים עם אנשים,כבלים לא תמיד הרגשתי הבדל ,כבלי חשמל בכלל לא הרגשתי שוני.ספייקים הורגש בצורה ברורה27/04/2024 18:23רונן כתב: נראה לי כי לאור כל הנאמר כאן, יש צורך בניסוי ״ ספציפי למערכת שלי ״ עם וללא הספייקים/ מבודדים האלה
כאשר גורם אחר ולא אני שם אותם ואני שומע
ולאחר מכן מסיר אותם ואני שומע
כל זאת ללא ידיעתי מתי הם בשימוש ומתי לא.
בנוסף לעשות זאת עם עוד 5 אנשים לפחות כאשר אינם יודעים מתי בשימוש ומתי לא....
אפשר להתווכח על זה שנה שלמה, במצב ניגון רציף אם אתה לא מסתכל אין מצב בעולם שתדע מתי אני שם לך 2/3/4/10 או אפס ספייקים או גומיות או קרשים או אבנים מתחת למגבר או לכל חלק אחר במערכת,מתחת לרמקול ברור שיהיה הבדל כי אתה משנה את הגובה שלו ו/אט מבודד אותו מהרצפה מה שמשפיע על התדרים הנמוכים ומשליך לאורך כל טווח התדרים.
-
רונן
- חבר מכור קשה

נכון לגבי רמקולים , לכן כותרת השרשור כוללת ההערה הזאת.27/04/2024 19:14Moshe984 כתב: אפשר להתווכח על זה שנה שלמה, במצב ניגון רציף אם אתה לא מסתכל אין מצב בעולם שתדע מתי אני שם לך 2/3/4/10 או אפס ספייקים או גומיות או קרשים או אבנים מתחת למגבר או לכל חלק אחר במערכת,מתחת לרמקול ברור שיהיה הבדל כי אתה משנה את הגובה שלו ו/אט מבודד אותו מהרצפה מה שמשפיע על התדרים הנמוכים ומשליך לאורך כל טווח התדרים....
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2449
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1025 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
רונן
היה לי ויבראפוד- הקונוסים עם הברזל בקצה- את הברזל- ראש הפרמידה מניחים על המזנון.ץ והפלסטיק משמש כרגל לרכיב.
הויבראפוד בהחלט מוסיף או משנה,אבל כפי שצויין פה על ידי קלודיה5 זה גם משפיע אפילו לשלילה אצל חלק מהרכיבים.
אצלי כל הסטאפ היה על ויבראפוד עד שקניתי משככים מאוד איכותים שעולים כ1500 לשלישיה כפי שציינתי...
המשככים האיכותים מעיפים את התוצאה למעלה בכל רכיב- פרה/פאוואר/רסיבר/סטרימר ואפילו מתחת למפצל חשמל!!!
כל שנותר לי להציע לך זה לך לחנות ותיקח לניסיון...לא תיתחרט... אתה פשוט תיקנה והרבה...
לי יש מתחת למפצל חשמל,סטרימר ,אינטגרייטד, ורסיבר ואם ממש תרצה- גם מתחת להרד דיסק.
בהצלחה.
היה לי ויבראפוד- הקונוסים עם הברזל בקצה- את הברזל- ראש הפרמידה מניחים על המזנון.ץ והפלסטיק משמש כרגל לרכיב.
הויבראפוד בהחלט מוסיף או משנה,אבל כפי שצויין פה על ידי קלודיה5 זה גם משפיע אפילו לשלילה אצל חלק מהרכיבים.
אצלי כל הסטאפ היה על ויבראפוד עד שקניתי משככים מאוד איכותים שעולים כ1500 לשלישיה כפי שציינתי...
המשככים האיכותים מעיפים את התוצאה למעלה בכל רכיב- פרה/פאוואר/רסיבר/סטרימר ואפילו מתחת למפצל חשמל!!!
כל שנותר לי להציע לך זה לך לחנות ותיקח לניסיון...לא תיתחרט... אתה פשוט תיקנה והרבה...
לי יש מתחת למפצל חשמל,סטרימר ,אינטגרייטד, ורסיבר ואם ממש תרצה- גם מתחת להרד דיסק.
בהצלחה.
כיף חיים.