שלום לכולם וחג שמח,
יש ברשותי מזרים אנרואיד של חברת שיאומי, שמחובר בכבל hdmi למגבר ומשם לטלוויזיה.
שאני צופה בתכנים מהתקן נייד בחיבור יואסבי ישירות לשיאומי, בסרטים שהם בפורמט 1:2.35,
אני רוצה להתאים את גודל התמונה למסך, כך שלא יהיו פסים שחורים.
באפשרויות, שאני עושה זום, הוא רק מותח את התמונה אנכית, ולא גם אנכית וגם רוחבית. כך שהתמונה יוצאת מעוותת, כולם גבוהים מדי ורזים מדי.
האם מישהו יכול לסייע לי?
ברצוני שהזום יהיה רוחבי ואנכי בהתאם.
בתודה מראש,
אודי
זום בתכנים בקודי
כדי שישמר היחס יהיה צריך לחתוך מהצדדים במקביל. כנראה שהזום לא יודע לעשות את זה. יתכן שלטלויזיה עצמה יש פונקציה של 16:9 מלא גם.26/04/2024 15:09udiberger כתב: שלום לכולם וחג שמח,
יש ברשותי מזרים אנרואיד של חברת שיאומי, שמחובר בכבל hdmi למגבר ומשם לטלוויזיה.
שאני צופה בתכנים מהתקן נייד בחיבור יואסבי ישירות לשיאומי, בסרטים שהם בפורמט 1:2.35,
אני רוצה להתאים את גודל התמונה למסך, כך שלא יהיו פסים שחורים.
באפשרויות, שאני עושה זום, הוא רק מותח את התמונה אנכית, ולא גם אנכית וגם רוחבית. כך שהתמונה יוצאת מעוותת, כולם גבוהים מדי ורזים מדי.
האם מישהו יכול לסייע לי?
ברצוני שהזום יהיה רוחבי ואנכי בהתאם.
בתודה מראש,
אודי...
השאלה היותר חשובה היא למה לעשות את זה מראש. היוצרים כיוונו לaspect ratio מסויים מסיבות כאלו ואחרות, למה לשנות את זה?
Jack of some trades, master of none
בעוד אני מודע שבמאים מחליטים על יחס מסויים משיקולים אומנותיים, 1:2:35 וכדומה,
אני אישית--
מעדיף שהמסך יהיה מלא וללא פסים שחורים, גם עם המשמעות היא לחתוך חצי דמות ולאבד אגרטל בצד השני של הפריים.
החוויה של מסך מלא עדיפה לי מאשר פריים מלא על חצי מסך.
ואכן השתמשתי בהצעה שלך, ובעסרת הטלווזייה ביצעתי מצב זום- והפסים נמוגו, וכן- גם צדי התמונה בסרטים ובתוכן שצולם ביחס שאינו 16 על 9
אני אישית--
מעדיף שהמסך יהיה מלא וללא פסים שחורים, גם עם המשמעות היא לחתוך חצי דמות ולאבד אגרטל בצד השני של הפריים.
החוויה של מסך מלא עדיפה לי מאשר פריים מלא על חצי מסך.
ואכן השתמשתי בהצעה שלך, ובעסרת הטלווזייה ביצעתי מצב זום- והפסים נמוגו, וכן- גם צדי התמונה בסרטים ובתוכן שצולם ביחס שאינו 16 על 9