אין סאונד מהרמקולים האחוריים Marantz cinema 50 - נפתר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
שמוליק_טל פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #1 

מערכת 7.2.4 (שני הקדמיים מחוברים למגבר מיציאת pre out)
ברסיבר הרמקולים מוגדרים כ 9.1, שני הרמקולים הקדמיים מוחברים למגבר Emotiva ומוגדרים כ pre out only.
בזמן קליברציה או sound test יש סאונד מהרמקולים האחוריים, אבל בסרטים או כל מיני סרטונים של דולבי אטמוס ביוטיוב, לא שומעים שום סאונד מהרמקולים האחוריים. גם כשאני בוחר מצב movie עדיין אין סאונד מהאחוריים. את הצדדיים שומעים היטב.

עריכה: מצאתי מה הבעיה. היה צריך להגדיר את הרמקולים כ 11.1. משום מה גם בהגדרה הידנית וגם ב Audessey זה היה מוגדר כ 9.1.
אנצל את ההזדמנות להעלות תמונה של החדר קולנוע החדש.
IMG_9798.jpeg

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7401
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #2 

אין קשר גם 9.1 אתה אמור לשמוע את הסראונד . אל תתאמץ דרך יוטיוב לא עשית חדר כזה בשבילם . שיחקת אותה בגדול .
Sony 1040
Monitor mass

שמוליק_טל פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

23/04/2024 22:43  
עופרפולק כתב:
אין קשר גם 9.1 אתה אמור לשמוע את הסראונד . אל תתאמץ דרך יוטיוב לא עשית חדר כזה בשבילם . שיחקת אותה בגדול .
...
תודה עופר. ההגדרות של הרסיברים של דנון/מרנץ לא תמיד הגיוניות או מובנות. זאת אחת הדוגמאות. למרות שכל הרמקולים זוהו והוגדרו נכון, עדיין היתה הגדרה של 9.1 שאומרת שרק 9 רמקולים בעצם פעילים. אני מניח שהכוונה של היצרן היתה שאפשר לשייך את השניים הנוספים לאיזור נוסף, אבל זה פשוט מבלבל ובלי חפירה עמוקה באינטרנט לא הייתי מגיע לפתרון. לאחר הגדרה ל 11.1, שומעים גם את האחוריים פועלים והם מופיעים כאקטיביים בתפריט info.(לפני השינוי הם היו מושבתים).
יש עוד שתי הגדרות בעייתיות, אחת של הסאב וופרים - חייבים להגדיר אותם כ main + LFE אחרת הם לא פועלים אף פעם. זה קרה לי גם בדנון הקודם וכבר שכחתי מזה. הגדרה נוספת זה loudness שפועל בכברירת מחדל וצריך לבטל.

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1504
נתן תודות: 356 פעמים
קיבל תודות: 255 פעמים

שליחה #4 

חדר מהמם !

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7652
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #5 

24/04/2024 13:11  
שמוליק_טל כתב:
תודה עופר. ההגדרות של הרסיברים של דנון/מרנץ לא תמיד הגיוניות או מובנות. זאת אחת הדוגמאות. למרות שכל הרמקולים זוהו והוגדרו נכון, עדיין היתה הגדרה של 9.1 שאומרת שרק 9 רמקולים בעצם פעילים. אני מניח שהכוונה של היצרן היתה שאפשר לשייך את השניים הנוספים לאיזור נוסף, אבל זה פשוט מבלבל ובלי חפירה עמוקה באינטרנט לא הייתי מגיע לפתרון. לאחר הגדרה ל 11.1, שומעים גם את האחוריים פועלים והם מופיעים כאקטיביים בתפריט info.(לפני השינוי הם היו מושבתים).
יש עוד שתי הגדרות בעייתיות, אחת של הסאב וופרים - חייבים להגדיר אותם כ main + LFE אחרת הם לא פועלים אף פעם. זה קרה לי גם בדנון הקודם וכבר שכחתי מזה. הגדרה נוספת זה loudness שפועל בכברירת מחדל וצריך לבטל.
...
התפריט במרנץ לא מראה לך באילוסטרציה איזה רמקולים שייכים בכל אפשרות שאתה בוחר ?

שמוליק_טל פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

24/04/2024 15:12  
mulder כתב:
התפריט במרנץ לא מראה לך באילוסטרציה איזה רמקולים שייכים בכל אפשרות שאתה בוחר ?
...
בתפריט של הגדרות הרמקולים, אתה בוחר לכל זוג רמקולים איך הם מוגדרים, ברירת המחדל זה speaker + pre out. הקדמיים מוגדרים כ pre out בלבד מפני שהם מחוברים למגבר כוח. בנוסף לזה, באותו עמוד יש בכותרת את מספר הרמקולים, זה נראה כמו סיכום, אבל זאת הגדרה נפרדת. מה שקרה הוא שכשחיברתי עדיין לא הגיעו הרמקולים האחוריים ולכן באשף ההגדרות בחרתי שהם לא מחוברים, זה כנראה גרם לכל הבעיה אחר כך. למרות שאחר כך שיניתי את הרמקולים האחוריים ל 2, זה עדיין לא שינה את ההגדרה של 9.1. מה שעוד יותר מבלבל זה שאודיסי מזהה את הרמקולים ומשמיע מהם סאונד, אבל בפועל הם לא פועלים .

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2184
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים

שליחה #7 

כן, זה באמת מבלבל, וגם מגביל ממש - זו הגדרת מוד, שמכוונת איזה ערוצים מוגברים יופעלו. אבל אם למשל אתה רוצה להגביר את zone 2, זה בהכרח על חשבון הגבוהים האחוריים - אי אפשר להגדיר אותו במקום surround back (ולהשתמש ב-pre out לקדמיים).

החדר נראה נהדר!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”