המלצה לשירות ענן 5TB מינימום
היי לכולם
בעבר היה דיון על זה (viewtopic.php?f=62&t=343562)
מאז חלפו כמובן ארבע שנים, חלק מההמלצות לא רלוונטיות והמחירים השתנו חלקם לרעה.
עד היום השתמשתי בענן של iDrive ושילמתי על 5TB - כ - 80 דולר לשנה.
אני אמור לחדש עוד שבועיים והם שלחו לי מייל אתמול שבגלל תחזוקה ובלה בלה בלה המחיר השתנה ועלה ל - 100 דולר.
מבחינת נוחות גיבוי - אין ספק - נוח לי מאוד.
מבחינת הורדת קבצים כשאני צריך מהגיבוי - זוועה, לא מהיר ולא בינוני, קצת מבאס.
השירות של GOOGLE ו - MICROSOFT לא רלוונטיים עבורי מאחר והמקסימום 1/2TB.
אשמח אם מישהו מכיר שירות מוכר, בטוח, מבוסס ולא אחד שיהיה זול ואולי עוד שנה ייסגר. ושתהיה לי גישה לכל קובץ וקובץ להורדה נקודתית במידת הצורך.
תודה רבה לעוזרים בשמי ובשם המתעניינים לעתיד שיקראו את הפוסט וסקרנים גם
בעבר היה דיון על זה (viewtopic.php?f=62&t=343562)
מאז חלפו כמובן ארבע שנים, חלק מההמלצות לא רלוונטיות והמחירים השתנו חלקם לרעה.
עד היום השתמשתי בענן של iDrive ושילמתי על 5TB - כ - 80 דולר לשנה.
אני אמור לחדש עוד שבועיים והם שלחו לי מייל אתמול שבגלל תחזוקה ובלה בלה בלה המחיר השתנה ועלה ל - 100 דולר.
מבחינת נוחות גיבוי - אין ספק - נוח לי מאוד.
מבחינת הורדת קבצים כשאני צריך מהגיבוי - זוועה, לא מהיר ולא בינוני, קצת מבאס.
השירות של GOOGLE ו - MICROSOFT לא רלוונטיים עבורי מאחר והמקסימום 1/2TB.
אשמח אם מישהו מכיר שירות מוכר, בטוח, מבוסס ולא אחד שיהיה זול ואולי עוד שנה ייסגר. ושתהיה לי גישה לכל קובץ וקובץ להורדה נקודתית במידת הצורך.
תודה רבה לעוזרים בשמי ובשם המתעניינים לעתיד שיקראו את הפוסט וסקרנים גם
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46403
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
בנפח שאתה צריך זה נראה בעייתי. למה לא NAS?
מבחינת שירותי ענן, Backblaze אמינים וגם ותיקים.
מבחינת שירותי ענן, Backblaze אמינים וגם ותיקים.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3548
- נתן תודות: 1110 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
Crashplan
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
Re:
כי על עניין ה - NAS קראתי פה רבות ולי כמשתמש שפחות מבין זה נראה קצת קשה מה גם שהתחזוקה והעלות לא נראות לי משתלמות.21/04/2024 22:40ziv_r כתב: בנפח שאתה צריך זה נראה בעייתי. למה לא NAS?
מבחינת שירותי ענן, Backblaze אמינים וגם ותיקים....
הסיבה שאני מגבה בענן - באתר מוכר בלבד - אני יודע שהקבצים שלי שם ולא ייעלמו לי/יתקלקל כונן של NAS ואולי פספסתי ואז ביי ביי גיבוי והרבה כאב לב.
לגבי Backblaze גם בשרשור מלפני כמה שנים המליצו ודי הייתי נעול על השירות שלהם, הבעיה ששם הבנתי שסתם נגיד אני מעלה סדרה "X" אני לא יכול לגשת לאתר שלהם ולהוריד ספציפית את פרק מס' Y. וזה משהו שכן חשוב לי שאוכל לגשת נקודתית לקבצים במידת הצורך.
מעולם לא שמעתי עליהם גם פה, האתר הזה מוכר ואמין?...
+ הכי חשוב לי אחרי האמינות - יש ממשק אינטרנטי - הכוונה אני יכול להיכנס למשתמש שלי ולחפש להוריד קובץ ספציפי כמו ב - iDrive / בשירות של GOOGLE DRIVE?
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3548
- נתן תודות: 1110 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
הם הטובים ביותר בתחום. ותיקים. חפש בפורום תמצא המלצות מלפני כמה שנים.
התוכנה שלהם שקטה ועובדת טוב, הם לא הכי זולים אבל מי שרוצה גיבוי אמין שהוא לא כונן בענן (כמו גוגל דרייב לדוגמה) ועם נפח ללא הגבלה+ פיצ'רים מתקדמים, הם מומלצים.
התוכנה שלהם שקטה ועובדת טוב, הם לא הכי זולים אבל מי שרוצה גיבוי אמין שהוא לא כונן בענן (כמו גוגל דרייב לדוגמה) ועם נפח ללא הגבלה+ פיצ'רים מתקדמים, הם מומלצים.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
אני משתמש ב https://www.hetzner.com/storage/storage-box/
תומך גם בשיתוף CIFS\SAMBA אז גם משתמש בו לצורך הרחבת מקום בSEEDBOX שלי (VPS זול במהירות 10גיגהביט).
תומך גם בשיתוף CIFS\SAMBA אז גם משתמש בו לצורך הרחבת מקום בSEEDBOX שלי (VPS זול במהירות 10גיגהביט).
- TaylorSammy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 127
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
בטוח שהעלו לך את המחיר? אצלי זה עדיין 80:

האם יכול להיות שאתה לא בPersonal Plan אלא בiDrive team שבאמת עולה ככה?
אני אישית לא מצאתי משהו יותר זול מזה. הקליינט של iDrive נראה בערך כמו שהוא היה נראה כשהתחלתי להשתמש בהם ב2008
אבל הוא עושה את העבודה.

אני אישית לא מצאתי משהו יותר זול מזה. הקליינט של iDrive נראה בערך כמו שהוא היה נראה כשהתחלתי להשתמש בהם ב2008
אבל הוא עושה את העבודה.01/05/2024 1:49TaylorSammy כתב: בטוח שהעלו לך את המחיר? אצלי זה עדיין 80:
אני אישית לא מצאתי משהו יותר זול מזה. הקליינט של iDrive נראה בערך כמו שהוא היה נראה כשהתחלתי להשתמש בהם ב2008אבל הוא עושה את העבודה.
...
רשמתי להם מייל לפני כמה ימים שזה לא בסדר שהם מעלים מחיר שבועיים לפני ומשאירים אותי ללא זמן לחפש אלטרנטיבה זולה יותר ושאני ממש מאוכזב... שלחו מייל בחזרה שארשום להם 4 ספרות של האשראי וישאירו את זה לשנה נוספת במחיר 79.50 דולר.
נראה מה יהיה בשנה הבאה.
ובדקתי אני בתוכנית Personal Plan.... כנראה אתה גם תקבל מייל בקרוב או בשנה הבאה
שלחו אליי 16 ימים לפני, מקווה בשבילך שלא תקבל גם אתה ביום ראשון/שני הקרובים
וגם תראה באתר בתמחור - הם העלו את התעריפים... באסוש
עשירית מחיר?01/05/2024 1:51msrl כתב: אם אתה כבר סומך עליהם: תעבור אליהם ב-s3
חפש idrive e2
תראה ישועות. (עשירית מחיר, אותו ספק)...
אני עכשיו באתר ואני רואה נפח - 5TB -
שנה ראשונה מוזלת - 75 דולר - מחיר נחמד (5 דולר פחות ממה שאני משלם היום).
שנה שנייה (והלאה) - 150 דולר.
מה אני מפספס?
https://www.idrive.com/s3-storage-e2/pricing
- TaylorSammy
-
- חבר פעיל מאוד

גם אחרי העלאת המחירים, נראה כי התוכנית הביתית יותר זולה מE2, כ-1 ו2/3 דולר פר טרה בחודש בחישוב שנתי. עם זאת, אם אתה משתמש בעד 2 טרה מתוך ה5, יהיה הרבה יותר משתלם להשתמש בE2 שלהם.
כן חשוב לשים לב שיש צורך להשתמש בקליינט שיודע לגבות על גבי תשתית תואמת S3, וזה לא straightforward כמו להשתמש בפיתרון המיועד לגיבוי ביתי
כן חשוב לשים לב שיש צורך להשתמש בקליינט שיודע לגבות על גבי תשתית תואמת S3, וזה לא straightforward כמו להשתמש בפיתרון המיועד לגיבוי ביתי
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
Re: Re:
יש משהו במה שאתה אומר אבל מצד שני, בוא לא נשכח מה קרה למי שהסתמך בזמנו על MegaUpload. אני אישית הייתי משתמש בגוגל או במייקרוסופט, כי מתוך החברות שמציעות גיבוי בענן הן היחידות שיש להן מספיק עורכי-דין כדי להתמודד עם דיסני. בכל מקרה רצוי מאוד שיהיה לך גם עותק מקומי של כל מה שחשוב לך.24/04/2024 17:13shayzil כתב: כי על עניין ה - NAS קראתי פה רבות ולי כמשתמש שפחות מבין זה נראה קצת קשה מה גם שהתחזוקה והעלות לא נראות לי משתלמות.
הסיבה שאני מגבה בענן - באתר מוכר בלבד - אני יודע שהקבצים שלי שם ולא ייעלמו לי/יתקלקל כונן של NAS ואולי פספסתי ואז ביי ביי גיבוי והרבה כאב לב.
לגבי Backblaze גם בשרשור מלפני כמה שנים המליצו ודי הייתי נעול על השירות שלהם, הבעיה ששם הבנתי שסתם נגיד אני מעלה סדרה "X" אני לא יכול לגשת לאתר שלהם ולהוריד ספציפית את פרק מס' Y. וזה משהו שכן חשוב לי שאוכל לגשת נקודתית לקבצים במידת הצורך....
לגבי NAS, זה לא ממש סיפור. בגדול לא אמורים להתעסק איתו יותר מידי. צריך להסתכל בממשק הניהול מידי פעם כדי לוודא שכל הדיסקים תקינים ופחות או יותר זהו. אישית אני משתמש ב-NAS עם 16TB כשהתיקיות של המסמכים והתמונות ומה שבאמת יכאב הלב אם יילך לאיבוד מסתנכרן אוטומטית עם OneDrive פעם ביום. כל מה שאפשר להוריד שוב מהאינטרנט זה לא כאב לב, זה סתם כאב ראש, ועם זה אפשר להתמודד.
+106/05/2024 21:23NegativeIQ כתב: יש משהו במה שאתה אומר אבל מצד שני, בוא לא נשכח מה קרה למי שהסתמך בזמנו על MegaUpload. אני אישית הייתי משתמש בגוגל או במייקרוסופט, כי מתוך החברות שמציעות גיבוי בענן הן היחידות שיש להן מספיק עורכי-דין כדי להתמודד עם דיסני. בכל מקרה רצוי מאוד שיהיה לך גם עותק מקומי של כל מה שחשוב לך.
לגבי NAS, זה לא ממש סיפור. בגדול לא אמורים להתעסק איתו יותר מידי. צריך להסתכל בממשק הניהול מידי פעם כדי לוודא שכל הדיסקים תקינים ופחות או יותר זהו. אישית אני משתמש ב-NAS עם 16TB כשהתיקיות של המסמכים והתמונות ומה שבאמת יכאב הלב אם יילך לאיבוד מסתנכרן אוטומטית עם OneDrive פעם ביום. כל מה שאפשר להוריד שוב מהאינטרנט זה לא כאב לב, זה סתם כאב ראש, ועם זה אפשר להתמודד....
- TaylorSammy
-
- חבר פעיל מאוד

בנוגע לנקודה לגבי השירות, אתן את נקודת הראות שלי:06/05/2024 21:23NegativeIQ כתב: יש משהו במה שאתה אומר אבל מצד שני, בוא לא נשכח מה קרה למי שהסתמך בזמנו על MegaUpload. אני אישית הייתי משתמש בגוגל או במייקרוסופט, כי מתוך החברות שמציעות גיבוי בענן הן היחידות שיש להן מספיק עורכי-דין כדי להתמודד עם דיסני. בכל מקרה רצוי מאוד שיהיה לך גם עותק מקומי של כל מה שחשוב לך.
לגבי NAS, זה לא ממש סיפור. בגדול לא אמורים להתעסק איתו יותר מידי. צריך להסתכל בממשק הניהול מידי פעם כדי לוודא שכל הדיסקים תקינים ופחות או יותר זהו. אישית אני משתמש ב-NAS עם 16TB כשהתיקיות של המסמכים והתמונות ומה שבאמת יכאב הלב אם יילך לאיבוד מסתנכרן אוטומטית עם OneDrive פעם ביום. כל מה שאפשר להוריד שוב מהאינטרנט זה לא כאב לב, זה סתם כאב ראש, ועם זה אפשר להתמודד....
באופן אובייקטיבי, אין ספק שיותר נכון והגיוני לסמוך על גוגל או מייקרוסופט.
אישית, אני מגבה את כלל המידע שלי בעותק אחד לוקאלי, בכונן קשיח שאני מחבר למחשב רק בזמן הגיבוי, ועותק אחד בענן, בשירות iDrive. נגיד שזה כמו הNAS שלך רק קצת פחות אמין. כדי שיתרחש איבוד מידע, צריך שתתרחש שרשרת אירועים הסמוכים אחד לשני שתכלול בתוכה גם את האובדן של המידע מאמצעי האחסון המקורי, גם מאמצעי האחסון המשמש אותי לגיבוי, וגם ששירות iDrive יפסיק את פעילותו. אין לי גם ספק ששני אמצעי האחסון הלוקאליים יכולים להתקלקל בו זמנית, לדוגמה בסיטואציה של שריפה או שספק הכוח שלי ימות תוך כדי סיפוק מתח עודף לכל מה שמחובר בזמן שכונן הגיבוי מחובר, אבל האחסון בענן הוא בכל מקרה בלתי תלוי באירועים אלו.
כלומר, בעוד שיש לי כבר יתירות למידע, אני מאפשר לעצמי לוותר על "השירות הכי אמין" לטובת מחיר. בסוף, בניגוד למקרה המצער של MegaUpload, השירות של iDrive לא מיועד לשיתוף לינקים ציבוריים לקבצים, אלא לגיבוי אישי של מחשב שלם. לכן, יש פחות עניין של זכויות יוצרים. זה שירות שקיים כבר יותר מ20 שנה, ואני נוטה להאמין שאם הם ייסגרו, זה לא יקרה ביום בהיר אחד אלא שתהיה אפשרות לאנשים להוריד את המידע האישי שלהם קודם.