החלטתי לפתוח שרשור התחדשות כמו שצריך...
האמת, לא הייתה החלטת רכישה עמוקה מדיי והיד הייתה ממש קלה על ההדק שכן המון זמן לא עסקתי בתחביב לצערי ואולי ההתחדשות הזו תשמש כטריגר כלשהו חזרה לתחום.
ברגע שהבנתי שהם מושקים בארץ פעלתי די באותו הרגע מול הנפש הפועלת והיקרה בפיוצ'ר בנוסח המצורף.
קצר ולעניין ו"כיף פסיכולוגי" להיות הראשון עליהם.
רק ששערורייה מבחינתי משך הזמן שלקח לו לענות לי שזה "מטופל"...
אני תמיד אוהב לחזור אחורה נוסטלגית לשרשור ההתחדשות של הרמקולים האחרונים בסט בשביל לראות מה היה ומה נשתנה:
viewtopic.php?f=1&t=324890
מציין שוב את ההבדלים אל מול הדגם הפשוט יותר: ניראות עיצובית, גודל התיבה, מבנה התיבה (עץ OAK מלא ולא ציפוי), טוויטר חדש עם כיפת אלומיניום בציפוי יהלום, דרייבר 5.25 אינץ' משופר מול 4.5 אינץ', טווח תדרים נמוך יותר (גם גבוה יותר, אבל בינינו מי שומע את זה) וגריל מגנטי.
בקיצור, שדרוג של יותר (חלק יגידו הרבה יותר) של הדגם הפשוט.
לפי מה שאני מבין מתקני התלייה עצמם זהים לחלוטין אולם מותקנים בקצוות מנוגדים של הרמקול ב-2 הסדרות: בדגם החדש המיקום הוא בחלק העליון של הרמקול (מקביל לטוויטר) ובדגם הישן הם בחלק התחתון שלו.
מהסקיצות שיש ברשת ולפי הערכת המדידה שלי מרכז ציר ההתקנה שלהם עומד על 16 ס"מ בחדש אל מול 11 ס"מ בישן, מתחתית הרמקול.
זה יחייב אותי לדעתי לבצע התאמה קלה בחורי הקידוח הקיימים בקיר כי לא נראה לי שיש מספיק ספייר מצידי הקיר כרגע (אגיע הביתה ואמדוד בדיוק את העסק). מאמין שקידוח 2 חורים חדשים לכל רמקול יספיקו במקום לקדוח את כל ה-4 מחדש (אשאר על אותו ציר ופשוט אזיז ימינה/שמאלה את המתקן בהתאם).
אם היו שומרים על אותו מיקום יחסי ההחלפה על החורים הקיימים כבר בקיר הייתה ממש plug & play, אבל כאמור לא נראה לי שזה יהיה המצב.
עד כאן לבינתיים, נשתמע.