שרשור תגובות: הקולנוע של סוני מגיע הביתה

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78940
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #1 

https://htmag.co.il?p=81823

סוני מציגה את יכולות המסכים שלה עבור שנת 2024

תמונה

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1610
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #2 

ראיתי היוטיוב את ה15 דקות הצגה של הדברים.
יש מספר דברים מוזרים שכנראה אני לא בקיא מספיק להבין אותם:

1. מיני לד עכשיו הוא הFLAGSHIP. מינילד נותן את השחורים של OLED? בסופו של דבר זו תאורה אחורית אז אני לא בטוח שאני מבין
2. לראות מצגת על SOUNDBAR יחיד, טוב ככל שיהיה, שנותן סאונד "הקפי" עם 12 רמקולים "וירטואלים" מכל הכוונים זה הכי שנת 2010. מה החידוש פה?
3. האם הTHEATER QUAD זה סוג של התחליף לHT A9?
תודה

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4811
נתן תודות: 347 פעמים
קיבל תודות: 771 פעמים

שליחה #3 

סוני נתפסת כחברה שבד"כ לא עושה דברים אחרת אלא עושה אותם טוב יותר. פה יש הרגשה של חידוש/טכנולוגיה חדשה. מעניין מאד.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

18/04/2024 9:51  
ChinggisKhan כתב:
סוני נתפסת כחברה שבד"כ לא עושה דברים אחרת אלא עושה אותם טוב יותר. פה יש הרגשה של חידוש/טכנולוגיה חדשה. מעניין מאד.
...
זה בדיוק העניין. מדובר פה בהרגשה. השאלה היא האם יש פה משהו כשנכנסים לעומק אחרי כל הסוג של מיתוד מחדש הזה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

לגבי ה-miniLED.

ל-QD LED יש יתרון של עוצמות אור, אבל החסרון של השחורים נובע לא מהטכנולוגיה (שיודעת להגיע לכיבוי מלא) אלא מהעובדה שיש לך מספר מוגבל של אזורים מה שאומר שיש לך זליגה בין אזורים (שגורמת לשחורים להיות אפורים כשהם ליד איזור מואר), תופעות blooming (איזור שחור מוקף באזור בהיר או ההיפך) ובסופו של דבר כל זה פוגם ממש בחוויה, במיוחד אם האזורים גדולים ולכן בולט כשהם משנים את עוצמות האור שלהם.

מה שחדש ב-miniLED זה המזעור של הטכנולוגיה. המזעור מאפשר דבר ראשון הרבה יותר אזורים, הם תמיד בפורמט של FALD. זה אומר שהאזורים הרבה יותר קטנים ולכן ההזדמנות לזלוג יותר קטנה והתופעות לוואי יורדות בהתאם. זה עדיין מאפשר כיבוי מלא של אזור מסויים וזה עדיין עלול לגרום לכך שאור יזלוג מאזור בהיר לאזור שאמור להיות כהה, אבל בגלל שהאזורים קטנים בהרבה, זה אמור להיות הרבה פחות מורגש.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

18/04/2024 11:33  
oferlaor כתב:
לגבי ה-miniLED.

ל-QD LED יש יתרון של עוצמות אור, אבל החסרון של השחורים נובע לא מהטכנולוגיה (שיודעת להגיע לכיבוי מלא) אלא מהעובדה שיש לך מספר מוגבל של אזורים מה שאומר שיש לך זליגה בין אזורים (שגורמת לשחורים להיות אפורים כשהם ליד איזור מואר), תופעות blooming (איזור שחור מוקף באזור בהיר או ההיפך) ובסופו של דבר כל זה פוגם ממש בחוויה, במיוחד אם האזורים גדולים ולכן בולט כשהם משנים את עוצמות האור שלהם.

מה שחדש ב-miniLED זה המזעור של הטכנולוגיה. המזעור מאפשר דבר ראשון הרבה יותר אזורים, הם תמיד בפורמט של FALD. זה אומר שהאזורים הרבה יותר קטנים ולכן ההזדמנות לזלוג יותר קטנה והתופעות לוואי יורדות בהתאם. זה עדיין מאפשר כיבוי מלא של אזור מסויים וזה עדיין עלול לגרום לכך שאור יזלוג מאזור בהיר לאזור שאמור להיות כהה, אבל בגלל שהאזורים קטנים בהרבה, זה אמור להיות הרבה פחות מורגש.
...
נחכה לREVIEWS.
במקרה שלי כל התכנים שאני רואה, גם הסדרות וגם הסרטים הם בחושך מוחלט. כך שאני לא רואה את עצמי עובר טכנולוגיה בזמן הקרוב... בשבילי השחור המוחלט זה הקרטריון כרגע... אני גם מניח שבחושך מוחלט החסרונות של המינילד יצוצו יותר מהר מהרגיל

mordsxx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 365
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #7 

התרשמתי כי המצגת של סוני התקיימה במקביל בעוד כמה אתרים ברחבי באירופה. יצא לי לקרוא את התרשמותו של רסמוס לרסן מ flatpanelshd ולהתעכב בעיקר על מסך הדגל המיני-לד סדרה 9. אמנם יש בערך פי 3 יותר איזורי הארה ואם זאת לא עומד בתחרות לעומת מסך QD-OLED. עדיין יש זליגת אור סביב אובייקטים בהירים במידה פחותה לעומת הדגם של שנה שעברה. כמו כן, הטווח הדינמי מוגבל ל DCI-P3 ולא Rec.2020 שיש ב QD-OLED. בחלון של 5% עוצמת ההארה המקסימלית היא 2500 ניטים לעומת 3,000 של דגמי אולד LG וסמסונג לשנת 2024. השאיפה היא כמובן שבדגם ל 2025 כבר יגיע ל 4,000 נייטים. בקיצור, פוטנציאל גדול לשנה הבאה.

אגב, מבחינת סוני האולד ימשיך להיות מוצר הדגל רק שהשנה באופן חריג הוא לא שם בגלל שדגם A95L יצא רק בסוף 2023 עם הטכנולוגיה של הדגמים לשנת 24.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

לאף אחד השנה לא יהיה 3000 ניטים מדידים ב oled. יתר על כן, צריך את העוצמה הזו רק נקודתית אז זה לא באמת כזה מהותי.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אחרי צפיה במספר סרטונים ברשת אני מתרשם שהמדובר פה בעיקר בקצת עיצוב מחדש וREBRANDING ותו לא ביחס להתקדמות השנתית הרגילה וזה בסדר....

אבל בטח לא המהפיכה במחלקת השווק של סוני עשתה מזה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

כאמור, הגדלה של מספר האזורים פי 3 מהדור הקודם. האם זה מספיק? האם זה מהפכני? זה נדע להגיד אחרי שנראה במו עינינו.

צריך לזכור שסוני היתה תמיד מונחית איכות. אם הם היו חושבים שהם יורדים באיכות הם היו מחכים עוד שנה. אז מעניין באמת לראות מה התוצר שלהם.

ariane
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #11 

מצפיה בערוץ hdtvtest עולה לא פעם שישנה חשיבות רבה לא רק למספר האזורים אלא גם לאלגוריתמים ששולטים בהם , ויש שם הדגמות השוואתיות כיצד סוני עולים על המתחרים בהקשר הזה. האם זה מספיק ? נחכה ונראה

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

זה גם מה שסוני אומרים. בגלל זה הם משקיעים ברזולוציה (מספר איזורים) ובעומק (מספר הביטים) של התאורת רקע.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

27/04/2024 17:22  
oferlaor כתב:
זה גם מה שסוני אומרים. בגלל זה הם משקיעים ברזולוציה (מספר איזורים) ובעומק (מספר הביטים) של התאורת רקע.
...
מספר האיזורים והאלגוריתמים, עם כל הכבוד, זה דיון של לפני הOLED...

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #14 

אז מה שסוני טוענים שהמינילד שלהם מספיק בהיר ומספיק מדורג שההבדל זניח.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”