פלאפון משיקה 5G MAX (5.5G)
https://www.tgspot.co.il/pelephone-laun ... a-network/
כנראה ששאר החברות יבואו בקרוב עם ההודעות משלהם. עם שמות משלהם.. מקס..אולטרא,סופר ושאר הירקות
קראתי בין הכתבות השונות עם הורדה תיאורטית של 6Gbit.
אישית אני יכול להעיד, כשהייתי בארהב עם VERIZON (אצלהם זה MM WAVE ) קיבלתי מעל 2 גיגה בתנאים אמיתיים (אמנם בחנות).
אם יספקו\ניתן יהיה לקנות ראוטר לרשת הביתית, זה יכול להוות תחילף לסיבים (אם כי השיהוי והעומסים עדיין לא יתקרבו לסיבים, אבל להרבה אנשים זה יהיה מעל ומעבר - במיוחד החבילה ב79 שח, 3טרה תעבורה בחודש..)
כנראה ששאר החברות יבואו בקרוב עם ההודעות משלהם. עם שמות משלהם.. מקס..אולטרא,סופר ושאר הירקות
קראתי בין הכתבות השונות עם הורדה תיאורטית של 6Gbit.
אישית אני יכול להעיד, כשהייתי בארהב עם VERIZON (אצלהם זה MM WAVE ) קיבלתי מעל 2 גיגה בתנאים אמיתיים (אמנם בחנות).
אם יספקו\ניתן יהיה לקנות ראוטר לרשת הביתית, זה יכול להוות תחילף לסיבים (אם כי השיהוי והעומסים עדיין לא יתקרבו לסיבים, אבל להרבה אנשים זה יהיה מעל ומעבר - במיוחד החבילה ב79 שח, 3טרה תעבורה בחודש..)
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
עד עכשיו מכרו לכולם שיש רשת 5G בארץ, כשאין באמת רשת כזו.
כל מה שמכרו זה 4G+
ועכשיו, כשסופסוף מפעילים תשתית דור 5 (4 שנים אחרי ההכרזה על תשתית 5G בישראל, ובינתיים בשלב ניסוי, ולא הפעלה מלאה), קוראים לזה בשמות מפוצצים.
הבטחה ל- 6Gbit בעתיד? נראה מתי העתיד הזה יגיע.
בינתיים זה עדיין 5G--
כל מה שמכרו זה 4G+
ועכשיו, כשסופסוף מפעילים תשתית דור 5 (4 שנים אחרי ההכרזה על תשתית 5G בישראל, ובינתיים בשלב ניסוי, ולא הפעלה מלאה), קוראים לזה בשמות מפוצצים.
הבטחה ל- 6Gbit בעתיד? נראה מתי העתיד הזה יגיע.
בינתיים זה עדיין 5G--
בסדר אם יש אנטנה אחת בכל עיר נגיד תודה,שיספקו בתור התחלה 4g כמו שצריך אחרי זה נדבר על 5
מוכרים 4g+ יעני זה דור 5 בפועל מהירויות של adsl משנות 2000.
הכי הרבה שקבלתי באיזור שלי על רשת פלאפון אם סיסקו 881 4g זה 30 על 30 וזה עוד אחרי ששמתי אחת האנטנותֿ מעל הטלויזיה בסלון.
הכי הרבה שקבלתי באיזור שלי על רשת פלאפון אם סיסקו 881 4g זה 30 על 30 וזה עוד אחרי ששמתי אחת האנטנותֿ מעל הטלויזיה בסלון.
הנה עוד פעם התגובה הנונדניקית של "שקודם יספקו דור 4 ואז 5".11/04/2024 19:42MrYair כתב: בסדר אם יש אנטנה אחת בכל עיר נגיד תודה,שיספקו בתור התחלה 4g כמו שצריך אחרי זה נדבר על 5
הכי הרבה שקבלתי באיזור שלי על רשת פלאפון אם סיסקו 881 4g זה 30 על 30 וזה עוד אחרי ששמתי אחת האנטנותֿ מעל הטלויזיה בסלון....
והתשובה הגנרית: הם לא צריכים דור 4 כדי לספק את דור 5.
יותר מזה, הם מורידים דור 4 כדי לספק יותר דור 5.
בנוסף, זה שאתה גר באזור בעייתי מבחינת קליטה, לא אומר ששאר האזורים בעייתיים.
אני בפרטנר במגוון אזורים במרכז הארץ קיבלתי סביבות ה500 בלי בעיה, ולא מעט מקומות עם 800+
וראוטר פרטי הוא נחות משמעותית מהמודם הסלולרי בטלפונים מתקדמים.
- Amir64
-
- גורו

לא מורידים דור 4 כדי לספק דור 5.11/04/2024 20:48xsoft7 כתב: הנה עוד פעם התגובה הנונדניקית של "שקודם יספקו דור 4 ואז 5".
והתשובה הגנרית: הם לא צריכים דור 4 כדי לספק את דור 5.
יותר מזה, הם מורידים דור 4 כדי לספק יותר דור 5....
מורידים דור 2,3.
ועדיין לא הורידו, כך שעדיין לא התפנו התדרים הללו, ואי אפשר להשתמש בהם לדור 5.
מצד שני - משרד התקשורת עדיין לא פרסם בכלל מכרז לתדרים הגבוהים הדרושים לתפקוד דור 5 באמת בקצבים שהוא מסוגל לספק.
ייקח עוד שנים עד שזה יקרה.
אתה רק לא מבין שאתה יכול לקבל עד 1000Mbps בדור 4. לא צריך דור 5 עבור זה.11/04/2024 20:48xsoft7 כתב: בנוסף, זה שאתה גר באזור בעייתי מבחינת קליטה, לא אומר ששאר האזורים בעייתיים.
אני בפרטנר במגוון אזורים במרכז הארץ קיבלתי סביבות ה500 בלי בעיה, ולא מעט מקומות עם 800+...
ברחובות למשל, יש 85 אנטנות סלולאריות.
רק 20 מהן תומכות ב"דור 5". וזה סיכום של אנטנות כל החברות.
לא משנה באיזו חברה אתה, יש לך פחות מ- 10 אנטנות בעיר.
זה לא נקרא כיסוי טוב, או אפילו כיסוי מספק בקושי.
זה דוגמה, כדי להגיד יש לנו 5G, וזהו.
מעלה תהייה, לא בדקתי בעצמי, מי שיודע בוודאות נשמח לשמוע ממנו.
המחירים החודשיים שאנחנו משלמים עבור שירות סלולר הם מהנמוכים בעולם, אולי יש לזה השפעה על רמת התשתית.
אישית אני לא מתלונן, השירות הסלולרי הקיים מספק אותי ואני לא מרגיש שאני צריך יותר. אני שמח לשלם 20 שקלים בחודש.
המחירים החודשיים שאנחנו משלמים עבור שירות סלולר הם מהנמוכים בעולם, אולי יש לזה השפעה על רמת התשתית.
אישית אני לא מתלונן, השירות הסלולרי הקיים מספק אותי ואני לא מרגיש שאני צריך יותר. אני שמח לשלם 20 שקלים בחודש.
דור 2,3 יורידו כדי להוריד תחזוקה.11/04/2024 21:11Amir64 כתב: לא מורידים דור 4 כדי לספק דור 5.
מורידים דור 2,3.
ועדיין לא הורידו, כך שעדיין לא התפנו התדרים הללו, ואי אפשר להשתמש בהם לדור 5.
מצד שני - משרד התקשורת עדיין לא פרסם בכלל מכרז לתדרים הגבוהים הדרושים לתפקוד דור 5 באמת בקצבים שהוא מסוגל לספק.
ייקח עוד שנים עד שזה יקרה.
אתה רק לא מבין שאתה יכול לקבל עד 1000Mbps בדור 4. לא צריך דור 5 עבור זה.
ברחובות למשל, יש 85 אנטנות סלולאריות.
רק 20 מהן תומכות ב"דור 5". וזה סיכום של אנטנות כל החברות.
לא משנה באיזו חברה אתה, יש לך פחות מ- 10 אנטנות בעיר.
זה לא נקרא כיסוי טוב, או אפילו כיסוי מספק בקושי.
זה דוגמה, כדי להגיד יש לנו 5G, וזהו....
גם דור 4 משתמש באותן הרצועות התדרים של דור 5 הנוכחי, ולכן מקזזים, ולא רק זה, גם את הציוד. מה שהגיוניץ
לגבי גבול תיאורתי של דור 4, של 1GB, זה מעבדתי, ומעטים המקומות בהם הגיעו בעולם לזה,ולא שווה להשקיע לזה. אם כבר קונים ציוד חדש, זה יהיה רק דור 5.
להתמרמר על דור 5 שאין לך בסביבה, לא יעזור, כמו סיבים שלא הגיעו לכולם.
ככה שבאותה אנלוגיה, לרשת את כל המדינה בVDSL 200 מגה ה'חדש' שבזק השיקו, לא יעזור לאף אחד, ולכן ישיקעו יותר בסיבים.
לכן "שקודם יביאו דור 4 בפוטנציאל 1GB, ואז דור 5.." זה לא יקרה, לא בישראל, ולא בשום מקום בעולם.
ולמען הדוגמא הנוספת, נתקלתי במעט מקומות בארץ של דור 4 עם כ240 מגה. ברוב המקרים אני מקבל סביב ה150, כאשר יש מקומות באמת עם 1 מגה עלובים (למה לא משדרגים קודם דור 3.. דור 2.. ואז דור 4??)
במקומות שיש לי דור 5 ברוב המקרים היה מהיר בהרבה יותר אם הייתי מסרס ידנית לדור 4, ותאמין לי בדקתי.
במקומות שיש לי דור 5 ברוב המקרים היה מהיר בהרבה יותר אם הייתי מסרס ידנית לדור 4, ותאמין לי בדקתי.
- Amir64
-
- גורו

דור 2, 3 יורדים כדי לפנות תדרים לדור 5:14/04/2024 19:13xsoft7 כתב: דור 2,3 יורידו כדי להוריד תחזוקה.
גם דור 4 משתמש באותן הרצועות התדרים של דור 5 הנוכחי, ולכן מקזזים, ולא רק זה, גם את הציוד. מה שהגיוניץ
לגבי גבול תיאורתי של דור 4, של 1GB, זה מעבדתי, ומעטים המקומות בהם הגיעו בעולם לזה,ולא שווה להשקיע לזה. אם כבר קונים ציוד חדש, זה יהיה רק דור 5.
להתמרמר על דור 5 שאין לך בסביבה, לא יעזור, כמו סיבים שלא הגיעו לכולם.
ככה שבאותה אנלוגיה, לרשת את כל המדינה בVDSL 200 מגה ה'חדש' שבזק השיקו, לא יעזור לאף אחד, ולכן ישיקעו יותר בסיבים.
לכן "שקודם יביאו דור 4 בפוטנציאל 1GB, ואז דור 5.." זה לא יקרה, לא בישראל, ולא בשום מקום בעולם....
https://www.gov.il/he/pages/27062021_2
https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... h18nh00od3
גבול תיאורטי של דור 4 זה 1.5 גיגה, ובפועל מקבלים מהירות 1 גיגה במקומות שונים בעולם.
אני לא מתמרמר, כי אני לא צריך דור 5.
הטענה שלי היתה שאין בארץ תשתית לדור 5, וגם אם כל החברות יפעילו core של דור 5, עדיין אין להן את כל תחום התדרים הדרוש.
אני נגד רמאות של החברות שמוכרות מוצר שאין להן, וגובות יותר על אותו שירות שיכלו לתת בחבילות דור 4.
חומר קריאה קצר, במיוחד עבורך, המתמצת את הנושא:
https://www.israeldefense.co.il/node/55103
דור 5, כמו שאר הדברים, זה לא שחור ולבן, לא 'הכל ' או 'כלום'.
הדור ה5 בארץ,כמו בכל מקום בעולם, מחולק לרמות כאלה ואחרות. אם אתה מסתכל במשקפיים לא ורודות, ומה שרלוונטי לך זה 'האם אני מקבל את המהירות התיאורטית בSPEC' אז כן, אין דור 5, וגם לא יהיה. יחד עם האמרה, שאין דור 4,3,2, כי בדורות האלו אף פעם, בשום מקום, לא הגיעו לSPEC המקסימלי. למה? כי ההשקעה לא שווה את זה, כי באותו הרגע היו טכנולוגיות ששווה היה להשקיע (=שווה להשקיע -> השקעה נמוכה+תמורה גבוהה יותר)
דור סלולרי, זה לא רק מהירות הורדה\העלאה. אלא אוסף של מפרטים ותכונות, למשל ליבת הרשת שתביא לך פי'צרים חדשים, עוד דוגמא voNr , ולא VOLTE וכדומה.
אם לאדוני חשוב מהירות הורדה בשביל לסווג שזה 'דור 5 "אמיתי" בכל מקום שהוא נמצא' , אז אנחנו לא שם, ולא בעתיד הקרוב
הדור ה5 בארץ,כמו בכל מקום בעולם, מחולק לרמות כאלה ואחרות. אם אתה מסתכל במשקפיים לא ורודות, ומה שרלוונטי לך זה 'האם אני מקבל את המהירות התיאורטית בSPEC' אז כן, אין דור 5, וגם לא יהיה. יחד עם האמרה, שאין דור 4,3,2, כי בדורות האלו אף פעם, בשום מקום, לא הגיעו לSPEC המקסימלי. למה? כי ההשקעה לא שווה את זה, כי באותו הרגע היו טכנולוגיות ששווה היה להשקיע (=שווה להשקיע -> השקעה נמוכה+תמורה גבוהה יותר)
דור סלולרי, זה לא רק מהירות הורדה\העלאה. אלא אוסף של מפרטים ותכונות, למשל ליבת הרשת שתביא לך פי'צרים חדשים, עוד דוגמא voNr , ולא VOLTE וכדומה.
אם לאדוני חשוב מהירות הורדה בשביל לסווג שזה 'דור 5 "אמיתי" בכל מקום שהוא נמצא' , אז אנחנו לא שם, ולא בעתיד הקרוב