איזה תקליט מבין כל ההדפסות ישמע הכי טוב?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
sammm פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 264
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אשפי האנלוג,
בואו נניח כי פלוני אלמוני מעוניין בבנית קולקצית תקליטים אשר
תחילתה ברכישת כל אלבומי הביטלס המקוריים.
כיצד אפשר לדעת מהו התקליט האיכותי ביותר מבין כל ההוצאות, הדפסות (בשנים) אשר ישמע הטוב ביותר?
האם תקליט שמחירו באיביי הוא 100$ ייתן תוצאה זהה, במובן של הסאונד הסופי שישמע אצלנו במערכת, לתקליט שמחירו 20$?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

היי שמוליק,
אני חושב שהשאלה שלך צריכה להתחלק לשניים:

1. איך ניתן לזהות הדפסה/הוצאה איכותית.
2. האם המחיר באיביי הוא ביחס ישיר לאיכות (ומקרה פרטי של החיפושיות כדוגמא).

לגבי הראשון, אני אשאיר את הבמה לאחרים, אבל לגבי השניה, התשובה היא בהחלט לא.
הסיבה היא שבהרבה מקרים ובמיוחד בחיפושיות, המחיר מבטא גם את השווי האספני של אותו תקליט ולא בהכרח את איכות ההדפסה או אפילו את המצב של התקליט.
אנשים יישלמו מאות ואלפי דולרים על תקליט שחסר להם לאוסף, למרות שלא יינגנו אותו אפילו או שיהיה שרוט.....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #3 

אני חושב שלקנות תקליט בהשקעה כה יקרה (יחסית) ללא האזנה מדגמית לפחות, זה כמו לשים את הכסף על קרן הצבי אלא אם כן אתה להוט אחר אותו כותר ספציפי. זה שאנשים מציינים ב-EBAY את מצב התקליט כ"טוב" או "מצוין" זה מאוד סובייקטיבי. לא הייתי בונה יותר מדי על ההצהרות ולוקח אותם בערבון מוגבל.
אם אתה בונה אוסף תקליטים, כנראה שתצטרך להתפשר על איכויות לפעמים על חשבון "מציאה נדירה" שבדרך כלל גם "נחרשה" לעומק ולרוחב.
לדעתי, תתחיל ליצור לעצמך אוסף ובמשך הזמן גם תצבור ניסיון אישי כיצד לנהוג ולהבדיל בין איכותי לפחות איכותי.
זכור שכל השמעה נוספת של אותו התקליט פוגמת באיכותו (אמנם זהו תהליך אטי והדרגתי בתלות במספר תנאים, אבל קיים) ובמיוחד כשהוא חדש. אין מה לעשות כל מעבר של המחט בתעלה שוחק אותה (ובמיוחד בצלילים הגבוהים), שלא לדבר על פגיעות חיצוניות כמו שריטות. לכן איכות תקליטי יד שניה צריכה להיות מסויגת במידה זו או אחרת. עדיין כפי הנראה אין תחליף דגיטלי הולם לצליל האנלוגי החם על אף כל הפגעים הללו.

ברוך הבא למועדון התקליטומניה.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

אין דרך בטוחה לדעת. רכשתי הדפסה יקרה 180 גרם, של EMERSON LAKE AND PALMER, והאיכות ממש מאכזבת. מצד שני, תקליט שהודפס לפני 32 שנים, 120 גרם, נותן תוצאה שלא תיאמן (כמו למשל AUTOBAHN של קראפטוורק).
בגדול החוקים הם:
עדיף תמיד הדפסה תוצרת חוץ
עדיף תמיד תקליט בתול או שלא נוגן כמעט
עדיף תמיד תקליט נקי וללא שריטות ככל שניתן
קיימת עדיפות לתקליטים שיוצרו בארה"ב ובמערב אירופה (בעיקר בריטניה).
יש להימנע מגימיקים כגון תקליט צבעוני או PICTURE DISC.
עדיף תמיד לשמוע אם ניתן.
מעבר לכללי ברזל אלו, השאר זה ג'ונגל..
באשר לחיפושיות: לאחרונה ממש, הודפסו רוב האלבומים הבולטים שלהם בפרס 2007, והאיכות טובה למדי. ב-TOWER RECORDS בבניין האופרה למשל, תוכל למצוא את "ראבר סול" ו-"ייאלוו סאבמרין" בהדפסה כזו.
יש הטוענים כי ההדפסות הוותיקות, יכולות להישמע טוב יותר כיוון שהמאסטר היה רענן יותר, והשנים לא עושות טוב למאסטרים המגנטיים (יש ירידת איכות מתמדת במאסטר מגנטי), ואז תיאורטית, אם תמצא תקליט בתול שהודפס בסוף שנות ה-60 נניח, הוא אמור להישמע מצויין, בתנאי שההדפסה איכותית.
אין קשר בין מחיר EBAY לטיב התקליט. לחיפושיות, למשל, יש אלבום עם עטיפה שנגנזה, והוא מתומחר גבוה בגלל זה ולא בגלל האיכות שלו למשל... (עטיפת הקצבים למי שמכיר).
The Black Wax

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #5 

אי אפשר לדעת בעל פה, אבל הקווים המנחים באופן כללי הם (בדומה ובמשלים למה שנכתב פה לפניי):
ההדפסות הטובות ביותר נוצרו בארה"ב וביפן.
בד"כ הדפסה מקורית (כלומר ראשונה) היא הטובה ביותר; ניתן לדעת זאת בכמה דרכים, כמו חברת התקליטים, התווית, שנת ההדפסה המצוינת על העטיפה/תקליט, ולעתים גם סימן מיוחד המופיע על הרצועה האחרונה (הכהה יותר) שלפני התווית. אגב, לרוב הדפסות מקוריות גם מושקעות יותר מבחינת העטיפה, דפי מלים וכד'.
לדוגמה, היה לי בעבר תקליט של הדלתות בהדפסה אמריקנית מקורית מ-1968, בעל איכות סאונד נהדרת. עם דחיקת הויניל ע"י הקומפקט דיסק, עשיתי שטות ומכרתי אותו לטובת רכישת הדיסק. מובן שאח"כ התחרטתי ואז קניתי שוב את התקליט, אבל מה שמצאתי היה הדפסה גרמנית מאוחרת יותר (משנות ה-70 כנראה), שאיכותה פחותה אף שהתקליט היה במצב כמעט חדש.
באשר לתקליטים צבעוניים/עם תמונה, אני דווקא התרשמתי לטובה מהאקזמפלרים המועטים שיצא לי לשמוע - הם לא כאלה נוראים כמו התדמית שיצאה להם. בסה"כ אם הם שמורים טוב הם יישמעו טוב.

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

תקליט צבעוני לרוב יישמע מעט נחות מתקליט שחור, אך תקליט PICTUREDISC יישמע נחות בהרבה (מנסיון), מתקליט שחור.
את SUPERUNKNOWN של ה-SOUNDGARDEN, יש לי בתקליט בצבע תפוז. איכותו, ביחס לאותו אלבום בצבע שחור, שונה מהותית!
לצערי, הדפסות יפניות אינן נפוצות בישראל וקשה להשיגן. לאחרונה שמתי ידיי על כמה הדפסות יפניות (ABBA, CULTURE CLUB), והאיכות היא אולטימטיבית.
The Black Wax

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011

שליחה #7 

roeek כתב: את SUPERUNKNOWN של ה-SOUNDGARDEN, יש לי בתקליט בצבע תפוז. לצערי.
...
רועי, אני חייב לראות את האוסף שלך 8O
roeek כתב:לצערי, הדפסות יפניות אינן נפוצות בישראל וקשה להשיגן. לאחרונה שמתי ידיי על כמה הדפסות יפניות (ABBA, CULTURE CLUB), והאיכות היא אולטימטיבית.
...
אז חוץ מזה שכתוב ביפנית, התקליטים משם הכי טובים?

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

הם אוהבים לכתוב הרבה מלל בתקליטים שם. זה קצת מכוער, אבל התקליטים שלהם טובים מאוד, יש שם קהל גדול של אודיופילים חובבי אנאלוג והדפסות איכות חדשות מופיעות שם ללא הרף.
גם בתחום ה-CD הם אינם טומנים ידיהם בצלחת הסושי, וכמובן XRCD ועוד..
The Black Wax

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #9 

הדפסות יפניות אפשר להשיג לרוב ב-ebay.

audiofreak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 321
קיבל תודות: 3 פעמים
יצירת קשר:

"ההדפסות הטובות ביותר נוצרו בארה"ב וביפן."

שליחה #10 

ארה"ב לא בהכרח טובות יותר מבריטיות/ גרמניות...ביחוד במוסיקה אירופאית- אין חוקים.
מניסיוני עדיף הדפסה קרובה ביותר למקור, לא 180G ולא 200G חדשים- כל מה ששמעתי עד היום לא שיכנע אותי, מה שכן, השאילו לי קופסא של הנדריקס ( Voodoo child) שנשמע כאילו הם עברו רה מסטר , בייחוד האלבום הראשון- כך שהצליל דינאמי ביותר מול המקורי, אך קצת יבש יותר.
Pink floyd- dark side of the moon
John Lennon- Imagine
ועוד כמה שהיו לי ,נשמעים פחות טוב לעומת הדפסות בריטיות ישנות יותר.
אודיופריק, יבואני JL AUDIO , LUXMAN ועוד מותגים מובילים. עדנים, משק 7 טל: 0542456056 www.audiofreak.co.il

svensk
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36

שליחה #11 

יש לי כמה תקליטים בהדפסה שוודית שנשמעים מדהים. וגם כמה בהדפסה צרפתית. והם נשמעים טוב יותר מרבות מההדפסות האמריקאיות\קנדיות המקוריות...

duonri
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59

שליחה #12 

sammm כתב:אשפי האנלוג,
כיצד אפשר לדעת מהו התקליט האיכותי ביותר מבין כל ההוצאות, הדפסות (בשנים) אשר ישמע הטוב ביותר?
האם תקליט שמחירו באיביי הוא 100$ ייתן תוצאה זהה, במובן של הסאונד הסופי שישמע אצלנו במערכת, לתקליט שמחירו 20$?
...

אין תשובה קצרה ופשוטה לשאלותיך. אפשר לכתוב ספר ( עבה ) כתשובה לשאלתך הראשונה.
אם אתה רוצה תשובה רצינית ולא ארוכה אתה צריך לשאול שאלה מפורטת:

איזה תקליט בדיוק ?
אילו הדפסות של תקליט זה נכנסות להשוואה שלך ?
איזו מטריצה כל הדפסה ?
באילו פרטי ציוד ינוגנו התקליטים ומי המאזין ?
מה המצב הפיזי של התקליט המסוים ?

לשאלתך השניה התשובה קלה יותר --

מחיר כל הדפסה נקבע עפ"י שני פרמטרים :
1. מידת הזהות או הקרבה להדפסה המקורית או הנדירה/מבוקשת.
2. מצב פיזי של התקליט.

כלומר לעיתים יש קשר בין המחיר לאיכות הסאונד אך לא תמיד.

אם יש עוד שאלות לגבי תקליטים ומחירים אפשר לשאול אותי גם בפרטי.

sammm פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

duonri כתב:
sammm כתב:אשפי האנלוג,
...

אין תשובה קצרה ופשוטה לשאלותיך. אפשר לכתוב ספר ( עבה ) כתשובה לשאלתך הראשונה.
אם אתה רוצה תשובה רצינית ולא ארוכה אתה צריך לשאול שאלה מפורטת:

איזה תקליט בדיוק ?
אילו הדפסות של תקליט זה נכנסות להשוואה שלך ?
איזו מטריצה כל הדפסה ?
באילו פרטי ציוד ינוגנו התקליטים ומי המאזין ?
מה המצב הפיזי של התקליט המסוים ?

לשאלתך השניה התשובה קלה יותר --

מחיר כל הדפסה נקבע עפ"י שני פרמטרים :
1. מידת הזהות או הקרבה להדפסה המקורית או הנדירה/מבוקשת.
2. מצב פיזי של התקליט.

כלומר לעיתים יש קשר בין המחיר לאיכות הסאונד אך לא תמיד.

אם יש עוד שאלות לגבי תקליטים ומחירים אפשר לשאול אותי גם בפרטי.
...
תודה (Y)

sammm פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

תודה על התגובות המפורטות.
כדי לבחון את נושא האיכות מקרוב, עלה במוחי רעיון נחמד.
שכל אחד ירשום את חמשת התקליטים הטובים ביותר שיש
לו באוסף.
לאחר מכ,ן נעשה הצלבה לכל התקליטים שיופיעו ברשימה.
התקליט שיופיע מספר הפעמים הרב ביותר יבחר לתקליט הנבדק.
אז נוכל לארגן מפגשון ולהשמיע את אותו תקליט ולבחון במו
אוזנינו איזה תקליט נשמע הכי טוב.
מי דעתכם?

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

ממממ.... זה בעייתי כשיש לך כ-2000 תקליטים, צריך לשמוע את כולם ואז להחליט.
The Black Wax

45rpm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 6 פעמים

תיקון עובדה אחת

שליחה #16 

roeek כתב:תקליט צבעוני לרוב יישמע מעט נחות מתקליט שחור, אך תקליט PICTUREDISC יישמע נחות בהרבה (מנסיון), מתקליט שחור.
את SUPERUNKNOWN של ה-SOUNDGARDEN, יש לי בתקליט בצבע תפוז. איכותו, ביחס לאותו אלבום בצבע שחור, שונה מהותית!
לצערי, הדפסות יפניות אינן נפוצות בישראל וקשה להשיגן. לאחרונה שמתי ידיי על כמה הדפסות יפניות (ABBA, CULTURE CLUB), והאיכות היא אולטימטיבית.
...
תיקון קטן וחשוב. תקליט צבעוני יהיה בהרבה מקרים איכותי. מדובר בויניל שלא מוחזר ואיכותו כה גבוהה עד כי מספר חברות תקליטים אודיופיליות רציניות בעולם משתמשות בויניל האדום או הכחול עבור הוצאות מחודשות איכותיות במיוחד, במהדורה מוגבלת. בתהליך ייצור התקליט השחור משתמשים בשבבים השחורים שלעיתים מוחזרו מהדפסות נפל או מתקליטים ממוחזרים. אין אפשרות לדעת ולהבטיח שהויניל השחור אכן ראשוני ובתולי (וירג'ין). ויניל צבעוני/שקוף (לא תמונה מודפסת חלילה!) מבטיח איכות חומר גבוהה להוצאה איכותית. כמובן שישנם עוד פרמטרים אבל לטעון טענה הפוכה יהיה לחטוא לאמת. ייתכן שחרצת דין על סמך הגימיק הכתום שברשותך. הנה קישור לדוגמא אחרת: http://www.tnt-audio.com/topics/raybrow ... rgy_e.html

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #17 

או קי , אם כך היכן כן קונים תקליטים איכותיים ואולי הדפסות ראשונות ? אני בהחלט מאמין שהדפסות יפניות הן באיכות מעולה כי היפנים עושים הדפסות בשביל יפנים והם לא חושבים על מחיר אלא על האיכות. אבל היכן קונים תקליטים של להקות ג'אז /זמרות ג'אז יפניים ? יש חנות ברשת ?(לא באיביי כי אני לא מסתדר עם אי ביי)

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

יש לי לא מעט תקליטים צבעוניים. אתה צודק באשר לטיעון של וירג'ין וויניל, וכמעט כל ההוצאות החדשות של 180-200 גרם אף מציינות זאת על גבי התקליט.
אבל מההאזנה של מספר תקליטים הצבעוניים שברשותי, כולל האלבום הכחול הכפול של החיפושיות שהוא תקליט בצבע כחול, ונקנה חדש, לא שמעתי איכות יוצאת דופן, במקרה הטוב זה נשמע כמו תקליט סטנדרטי ותו לאו.
באשר לפרסים יפניים: שוב, כמו תמיד ההמלצה שלי היא MUSIC DIRECT אשר לאחרונה קיבלו משלוח גדול מיפן (אך המחיר - כ-40 דולר לכותר ללא דמי משלוח).
The Black Wax

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #19 

roeek כתב:ממממ.... זה בעייתי כשיש לך כ-2000 תקליטים, צריך לשמוע את כולם ואז להחליט.
...
בכלל לא . מה שצריך לעשות זה פשוט לשלוח אליך את הבנות התאומות שלי - הן כבר ידאגו לך כמו שהן דאגו לי לפני למעלה מ 18 שנים . הן פשוט ישבו בסלון , הוציאו את כל ערמת התקליטים שהיו לי אז , כ- 2000 תקליטים , הוציאו כל תקליט ותקליט משתי העטיפות שלו , החיצונית והפנימית , פיזרו הכל על הריצפה , דרכו עליהם , ישבו עליהם , שחקו איתם פריזבי ומה לא ועד שבאנו לבדוק למה כל כך שקט בבית חוסלו כ - 1800 תקליטים ...
מיותר לציין כמה שאני בכיתי על האובדן .
אז אם תרצה ROEEK - רק תגיד ... :lol: :(
לו הייתי רוטשילד ...

ps3mee
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1665

שליחה #20 

מצטער על אובדנך שלא תדע עד צער :(