אטמוס- זוג הרמקולים בתקרה כמעט לא מורגשים
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום רב,
ברשותי סט- אפ בתצורה 7.1.2
את הזוג הקדמי והסנטר מניעים שני מגברי כוח.
את רביעיית הסראונד+ זוג האטמוס שהם כביכול רמקולים פחות קשים, השארתי לרסיבר ימאהה 3050
זוג הרמקולים שמותקנים על התקרה הם תוצרת מוניטור אודיו- דגם Apex A10
המיקום שלהם קצת לפני נקודת הצפייה.
משום מה, בכל התכנים שמגיעים עם פס קול אטמוס, הרמקולים בתקרה כמעט ולא מורגשים.
הקבצים אותם אני מנגן הם בדרך כלל בלוריי מלא, כלומר לא איזה איכות "רזה" מתוך נטפליקס המוגבל ברוחב פס.
אז נכון, למיטב ידיעתי המידע שמגיע אל רמקולי האטמוס, זה בעיקר רעשי רקע ואפקטים ובכל זאת.
יש לציין שבקבצי דמו של דולבי אטמוס, הצלילים מהרמקולים בתקרה נשמעים הרבה יותר.
האפשרויות עליהם חשבתי, הן כדלקמן:
1. זוג רמקולים בתקרה, אינו מספיק כדי לשמוע את הנוכחות שלהם.
אולי צריך זוג נוסף
2. הדגם הזה של מוניטור אודיו, לא ממש איכותי.
3. הרסיבר לא מספיק כדי לדחוף שישה רמקולים בצורה מיטבית.
מעניין לשמוע מה דעתכם.
אולי יש סיבה אחרת עליה לא חשבתי.
אשמח גם לדעת, אם אפשר לציין מספר סרטים בהם אמור להיות נוכחות מורגשת ומרשימה לרמקולים שבתקרה, שפשוט אי אפשר שלא לשמוע אותה.
תודה רבה.
ברשותי סט- אפ בתצורה 7.1.2
את הזוג הקדמי והסנטר מניעים שני מגברי כוח.
את רביעיית הסראונד+ זוג האטמוס שהם כביכול רמקולים פחות קשים, השארתי לרסיבר ימאהה 3050
זוג הרמקולים שמותקנים על התקרה הם תוצרת מוניטור אודיו- דגם Apex A10
המיקום שלהם קצת לפני נקודת הצפייה.
הקבצים אותם אני מנגן הם בדרך כלל בלוריי מלא, כלומר לא איזה איכות "רזה" מתוך נטפליקס המוגבל ברוחב פס.
אז נכון, למיטב ידיעתי המידע שמגיע אל רמקולי האטמוס, זה בעיקר רעשי רקע ואפקטים ובכל זאת.
האפשרויות עליהם חשבתי, הן כדלקמן:
1. זוג רמקולים בתקרה, אינו מספיק כדי לשמוע את הנוכחות שלהם.
אולי צריך זוג נוסף
2. הדגם הזה של מוניטור אודיו, לא ממש איכותי.
3. הרסיבר לא מספיק כדי לדחוף שישה רמקולים בצורה מיטבית.
מעניין לשמוע מה דעתכם.
אולי יש סיבה אחרת עליה לא חשבתי.
אשמח גם לדעת, אם אפשר לציין מספר סרטים בהם אמור להיות נוכחות מורגשת ומרשימה לרמקולים שבתקרה, שפשוט אי אפשר שלא לשמוע אותה.
תודה רבה.
היי
האפקס לאטמוס תהיה להם בעיה איתם מעבר לעניין שזה רמקול מאוד נקודתי (לא מפזר) בנוסף הנצילות הנמוכה הם סביב 85db בגלל זה אתה גם לא שומע אותם, אתה צריך משהו שיפזר לך, אם תשים רמקול נציל לאטמוס נניח קליפש שהם גם יותר פתוחים ומפזרים בצליל, אתה גם עולה ל 95db וזה משמעותי מאוד. פתאום הכל ייפתח לך.
אופציה 2 תשים להם מגבר כוח חזק ואז כנראה שלא תצטרך להחליף אותם.
אני הייתי שם רמקול רציני יותר לאטמוס ושם עליו גם מגבר כוח. מסמן וי ועובר הלאה.
תצליח.
האפקס לאטמוס תהיה להם בעיה איתם מעבר לעניין שזה רמקול מאוד נקודתי (לא מפזר) בנוסף הנצילות הנמוכה הם סביב 85db בגלל זה אתה גם לא שומע אותם, אתה צריך משהו שיפזר לך, אם תשים רמקול נציל לאטמוס נניח קליפש שהם גם יותר פתוחים ומפזרים בצליל, אתה גם עולה ל 95db וזה משמעותי מאוד. פתאום הכל ייפתח לך.
תצליח.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3629
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
לפני שנכנסים להוצאות ו"סרטים" אולי כדאי לנסות הגביר את העוצמות במגבר לערוצים הספציפיים שלא "מורגשים" מספיק ?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
כמה דברים.23/03/2024 9:05Moshe984 כתב: היי
תצליח....
1. הנצילות שלהם 87dB, והעכבה 8 אוהם.
הם מסוגלים להגיע ל- 110dB, שזה מעל ומעבר.
זה ממש לא אומר שבגלל זה לא שומעים אותם.
שמעת על כיול ברסיבר?
ההגברה תבצע תיקון עוצמה לרמקול כדי שיימע כמו שצריך, בהתאם לעוצמת הרמקולים האחרים.
אחרי כיול, אתה תשמע בדיוק באותה עוצמה מרמקול שנצילותו 85dB או 95dB.
פשוט רמקול של 95dB יצרוך פחות הספק.
לדוגמה, הקדמיים שלי מוגדרים כבעלי 86dB, ועכבה 4 אוהם.
אין שום בעיה להביא אותם לעוצמות מטורפות עם רסיבר.
2. אז הגענו לעניין ההספק.
יש לו רסיבר מספיק חזק, ובנוסף הוא לא משמש להגברת הקו הקדמי.
אין שום בעיה להגביר את הרמקולים ככל שדרוש.
3. אתה סתם ממליץ להוציא כסף היכן שלא צריך.
4. אין לי מושג לגבי הפיזור שלהם, אבל במה זה קשור אם לא שומעים אותם מספיק חזק, לטעמו של פותח השרשור, במקום הישיבה המרכזי?
שם גם הרמקול הכי מפוקס שקיים יהיה מספק.
- Amir64
-
- גורו

כמו ש- @Borderline1 כתב -
לפני שחושבים על להכנס להוצאות, יש לבדוק אם בכלל יש בעיה, ומה היא.
למשל:
1. להכנס לכיול הרסיבר, להשמיע test tone, ולבדוק שהרמקול מפיק 75dB במקום הישיבה
2. לשים את הרסיבר על מצב all channel stereo, ולבדוק אם שומעים טוב מהרמקולים הללו.
3. למצוא קטעים עם תוכן אודיו משמעותי באטמוס, ולא רק צליל פה צליל שם.
4. אם שומעים, אבל חלש מידי, להגביר את הרמקולים בכמה dB ב- speaker setup ברסיבר
לפני שחושבים על להכנס להוצאות, יש לבדוק אם בכלל יש בעיה, ומה היא.
למשל:
1. להכנס לכיול הרסיבר, להשמיע test tone, ולבדוק שהרמקול מפיק 75dB במקום הישיבה
2. לשים את הרסיבר על מצב all channel stereo, ולבדוק אם שומעים טוב מהרמקולים הללו.
3. למצוא קטעים עם תוכן אודיו משמעותי באטמוס, ולא רק צליל פה צליל שם.
4. אם שומעים, אבל חלש מידי, להגביר את הרמקולים בכמה dB ב- speaker setup ברסיבר
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7661
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 887 פעמים
בזמן הניגון בדקת שהרסיבר מזהה אטמוס? הגיוני שכן, רק כדי לסמן וי בנושא.23/03/2024 8:39bariko כתב:
אשמח גם לדעת, אם אפשר לציין מספר סרטים בהם אמור להיות נוכחות מורגשת ומרשימה לרמקולים שבתקרה, שפשוט אי אפשר שלא לשמוע אותה....
אתה שומע טוב את האפקטים בסרטוני ההדגמה כי סרטון דמו של דקה נועד להתמקד בדיוק בזה..
כיילת? בדקת שהמרחקים ברסיבר נכונים ?
הערת אגב, לגבי בלוריי מלא זה חסר משמעות. ריפ תקין של הבלו ריי שיהיה בגודל 10GB למשל יכיל את אותו הסאונד אחד לאחד.
לא כתבת במה צפית, אבל יש סרטים שלא התאמצו איתם מדי בנושא האטמוס, העיקר שזה יהיה כתוב על העטיפה.
למשל, שומרי הגלקסיה הראשון, פסקול מצוין אבל כל מה שקשור לאטמוס הוא די מאכזב.
יש כמה סרטים שאתה יכול לבדוק איתם, לדעתי בין הטובים ששמעתי בהם אטמוס:
13hours
black hawk down
oblivion
65
moonfall
jurassic world dominion - dtsX
סרטי star trek החדשים.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה למגיבים, אשתדל להתייחס לכולם.
1. ברור שבוצע כיול ברסיבר.
אני בדרך לא אוהב לשנות את הערכים שנקבעו אוטומטית, אבל אין לי בעיה לנסות להגביר את שני ערוצי האטמוס.
מצד שני, אם הרמקולים בתקרה נשמעים היטב בדמו, אז מדוע לא בסרטים?
2. אינני יודע כיצד בודקים שהרמקול מפיק 75dB במקום הישיבה
3. אשמח לנסות את הסרטים שהומלצו כאן
4. כנראה שה-3050 יוחלף בקרוב ב-A8A, לא חושב שזה ישנה משהו.
5. לגבי הוספת מגבר כוח ייעודי לסראונד, מדובר בהוצאה כספית כבדה, שאינני יכול להרשות כרגע, לאור ההוצאות רבות שמחכות לי.
חוץ מזה בכדי לוודא שמגבר נוסף אכן ישפיע, חייבים לבדוק זאת.
אני לא מכיר הרבה חנויות שיסכימו להביא אליי מגבר כזה לצורך התנסות.
גם קשה לי להבדל בין איכות השמע בין מצב 1 נוכחי, למצב 2 עם תוספת מגבר כוח שלישי, ללא קופסת מיתוג, או פטנט דומה.
אני בדרך לא אוהב לשנות את הערכים שנקבעו אוטומטית, אבל אין לי בעיה לנסות להגביר את שני ערוצי האטמוס.
5. לגבי הוספת מגבר כוח ייעודי לסראונד, מדובר בהוצאה כספית כבדה, שאינני יכול להרשות כרגע, לאור ההוצאות רבות שמחכות לי.
גם קשה לי להבדל בין איכות השמע בין מצב 1 נוכחי, למצב 2 עם תוספת מגבר כוח שלישי, ללא קופסת מיתוג, או פטנט דומה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
או שתקנה מד spl או שתוריד אפליקציה לנייד.23/03/2024 18:56bariko כתב: תודה למגיבים, אשתדל להתייחס לכולם.
גם קשה לי להבדל בין איכות השמע בין מצב 1 נוכחי, למצב 2 עם תוספת מגבר כוח שלישי, ללא קופסת מיתוג, או פטנט דומה....
מקם את מד ה spl כשהמיק פונה לתקרה בגובה האוזניים במקום הישיבה שלך.
תריץ רעש לבן מהרסיבר לערוצי האטמוס ותראה מה העוצמה שמופיעה ב spl. במידה ופחות מ 75db תגביר עד ל 75db במידה ומופיע 75db תוסיף עוד נניח 3db בזה נגמר הסיפור.
קטעי דמו תמיד ישמעו טוב יותר זו מטרתם ולזה הם מכוונים המציאות שונה בתכלית השינוי האטמוס לא תמיד נוכח אבל כשנוכח זה משפר את החוויה.
אין צורך בהגברה ייעודית לאטמוס.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
הסיבה כנראה היא שבהרבה סרטים פשוט אין הרבה אובייקטים של אטמוס. כנראה שבלוקבאסטרים של אקשן, גיבורי על ושאר סרטי הילדים למיניהם יהיה יותר, אבל גם לא תמיד.
לטעמי האטמוס בעיקר נולד כדי לשכנע אנשים לקנות עוד רמקולים ומגברים, לעשות מנויי פרימיום לסטרימינג ולקהל הקונים של מדיה פיזית שנשארו גם מהדורות חדשות עם מיקס אטמוס. מעניין שfront wide עדיין לא קיבל פוקוס גדול יותר, כנראה כי דורש יותר נדל"ן ריצפתי. אולי בהמשך.
לטעמי האטמוס בעיקר נולד כדי לשכנע אנשים לקנות עוד רמקולים ומגברים, לעשות מנויי פרימיום לסטרימינג ולקהל הקונים של מדיה פיזית שנשארו גם מהדורות חדשות עם מיקס אטמוס. מעניין שfront wide עדיין לא קיבל פוקוס גדול יותר, כנראה כי דורש יותר נדל"ן ריצפתי. אולי בהמשך.
Jack of some trades, master of none
- Amir64
-
- גורו

1. הערכים שנקבעו אוטומאטית הם לא דבר קדוש.23/03/2024 18:56bariko כתב: תודה למגיבים, אשתדל להתייחס לכולם.
גם קשה לי להבדל בין איכות השמע בין מצב 1 נוכחי, למצב 2 עם תוספת מגבר כוח שלישי, ללא קופסת מיתוג, או פטנט דומה....
הם תוצאה של מערכת שמנסה להגיע לפתרון סביר בכל חדר שהכיול מופעל בו, ולא דווקא הכי אופטימאלי לחדר הספיציפי.
אפשר לשפר בדרך כלל די הרבה בלמידה ותיקונים ידניים היכן שצריך.
אם אתה מחליט שרמקולים מסויימים, וזה לא משנה אם הם אטמוס, סוראונד, סנטר או סאבוופר, נשמעים לך חלש מידי, אין שום בעיה ולהתערב בתוצאות הכיול ע"י הגברה של אותם ערוצים מסויימים.
צריך לזכור שבסוף המטרה היא להנות כמה שיותר, ולא להתאים את עצמך למה שהכיול קבע.
אם הגברה של הסוראונדים ב- 5dB תיתך לך תוצאה טובה יותר, מבחינתך, למה לא לעשות זאת ולהנות?
זה לא פוגע בכלום בהגדרות חשובות אחרות שהכיול קבע.
2. יש כמה אפליקציות לסמרטפון, שנקראות sound meter או שמות דומים.
ניסיתי כמה, וכולן נתנו תוצאות דומות.
למשל זו: https://play.google.com/store/apps/deta ... l=en&gl=US
אטמוס הם רמקולים משלימים . מי שמצפה לקבל מהם
סאונד משמעותי פשוט לא מבין את הייעוד שלהם לצערי.
ישנם סרטוני הדרכה וגם באתר של דולבי אפשר ללמוד
כיצד להתקין אותם. ישנן זוויות ספציפיות ביחס לסוויט
ספוט ואם אתה מפספס את המיקום, יתכן ולא תקבל
את ה"בועה" שהם אמורים לייצר כשכל המערכת מנגנת.
בנוסף ,ארבעה רמקולים ישפרו את האפקט בצורה ניכרת.
ואם יורשה לי , רסיבר כמו שלך מגביר אותם כמו ענק גם אם
תתלה שם מדפי 20 ק''ג עם שני אלמנטים של 8.
התדרים שעוברים לאטמוס הם במקרה הטוב יורדים ל 120
הרץ פעם באף פעם. איזה פאוור צריך בדיוק?
אל תחפש הוצאות איפה שאין צורך.
סאונד משמעותי פשוט לא מבין את הייעוד שלהם לצערי.
ישנם סרטוני הדרכה וגם באתר של דולבי אפשר ללמוד
כיצד להתקין אותם. ישנן זוויות ספציפיות ביחס לסוויט
ספוט ואם אתה מפספס את המיקום, יתכן ולא תקבל
את ה"בועה" שהם אמורים לייצר כשכל המערכת מנגנת.
בנוסף ,ארבעה רמקולים ישפרו את האפקט בצורה ניכרת.
ואם יורשה לי , רסיבר כמו שלך מגביר אותם כמו ענק גם אם
תתלה שם מדפי 20 ק''ג עם שני אלמנטים של 8.
התדרים שעוברים לאטמוס הם במקרה הטוב יורדים ל 120
הרץ פעם באף פעם. איזה פאוור צריך בדיוק?
אל תחפש הוצאות איפה שאין צורך.
נערך לאחרונה על ידי LiorShap ב 23/03/2024 20:00, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 356 פעמים
אם בצעת כיול וה TEST TONES זהים בכל הרמקולים, אז אין שום בעיה ברמקולים או ברסיבר. כך זה עם הפורמט המיותר הזה שהוא לא יותר מגימיק של חברת דולבי. ברוב התכנים אתה תשמע צלילים קצרים אולי 3 עד 4 פעמים בסרט ממוצע כי מהנדסי הסאונד מתעצלים לעבוד קשה עם ה MIX אז רוב הצלילים מגיעים מהרמקולים למטה. אפילו בהקלטות מסיקה באטמוס כמעט ואין צלילים מלמעלה, חוץ אולי מאלבומים יוצאי דופן כמו DARK SIDE OF THE MOON וגם שם יכלו להאמץ יותר. בנטפילקס 70% מהסרטים הם באטמוס רק בגלל הסכם עם חברת דולבי. ברובם המכריע אתה לא תשמע צליל אחד מלמעלה...
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

העוצמה של ערוצי האטמוס היו על 4DB
העליתי ל6
לא יודע איך מוציאים רעש לבן מרסיבר, ואני לא סבור שיש טעם להתעסק עם מדי sp למיניהם .
גם אני סבור שהצלילים שנשלחים לרמקולי האטמוס הם מועטים, לכן גם קשה מאוד לאבחן אותם.
אחת המטרות שבהחלפת הרסיבר לדגם A8, היא התמיכה ב-11 ערוצים.
כלומר שבעתיד תהיה לי אופציה להוסיף עוד זוג רמקולים לתקרה.
כלל לא בטוח שאעשה זאת.
בוודאי שלא בשלב זה, לאור הוצאה כספית די כבדה במערכת שעשיתי בימים אלה.
אבל אופציה תהיה
העליתי ל6
לא יודע איך מוציאים רעש לבן מרסיבר, ואני לא סבור שיש טעם להתעסק עם מדי sp למיניהם .
גם אני סבור שהצלילים שנשלחים לרמקולי האטמוס הם מועטים, לכן גם קשה מאוד לאבחן אותם.
אחת המטרות שבהחלפת הרסיבר לדגם A8, היא התמיכה ב-11 ערוצים.
כלומר שבעתיד תהיה לי אופציה להוסיף עוד זוג רמקולים לתקרה.
כלל לא בטוח שאעשה זאת.
בוודאי שלא בשלב זה, לאור הוצאה כספית די כבדה במערכת שעשיתי בימים אלה.
אבל אופציה תהיה
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

נכון, אטמוס יהיה בעיקר בסרטי מד"ב/אקשן/מתח, הגיוני שלא בקומדיות או דרמות .. כמה זה מורגש תלוי באיך טיפלו בפסקול.23/03/2024 19:28Avi_Dagan כתב: הסיבה כנראה היא שבהרבה סרטים פשוט אין הרבה אובייקטים של אטמוס. כנראה שבלוקבאסטרים של אקשן, גיבורי על ושאר סרטי הילדים למיניהם יהיה יותר, אבל גם לא תמיד.
לטעמי האטמוס בעיקר נולד כדי לשכנע אנשים לקנות עוד רמקולים ומגברים, לעשות מנויי פרימיום לסטרימינג ולקהל הקונים של מדיה פיזית שנשארו גם מהדורות חדשות עם מיקס אטמוס. מעניין שfront wide עדיין לא קיבל פוקוס גדול יותר, כנראה כי דורש יותר נדל"ן ריצפתי. אולי בהמשך....
לגבי הטענה השניה שכתבת, ההשקעה המשמעותית היא ברסיבר שגם ככה קונים פעם ב, כל רסיבר ב 6-7 השנים האחרונות מפענח אטמוס, גם דגמי בסיס שלא עולים הרבה. ולהוסיף רמקולים זה אולי החלק הכי זול כי ממש לא חייבים פה משהו גדול ויקר. מגבר מיותר אלא אם חסרים לך ערוצים ברסיבר.
- Amir64
-
- גורו

לא הבנתי את המטרה של החלפה ל- A8A.
תמיכה ב- 11 ערוצים יש גם ברסיבר שלך.
רק שב- 3050 יש 9 מגברים וב- A8A יש 11 מגברים.
ברסיבר שלך אפשר לחבר 11 רמקולים, וכיוון שיש רק 9 מגברים צריך הגברה חיצונית ל- 2 רמקולים.
כיוון שכבר עכשיו יש לך הגברה חיצונית לרמקולים הקדמיים, אתה יכול ליצור מערכת של 11 רמקולים עם הרסיבר שלך.
תמיכה ב- 11 ערוצים יש גם ברסיבר שלך.
רק שב- 3050 יש 9 מגברים וב- A8A יש 11 מגברים.
ברסיבר שלך אפשר לחבר 11 רמקולים, וכיוון שיש רק 9 מגברים צריך הגברה חיצונית ל- 2 רמקולים.
כיוון שכבר עכשיו יש לך הגברה חיצונית לרמקולים הקדמיים, אתה יכול ליצור מערכת של 11 רמקולים עם הרסיבר שלך.
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3734
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 863 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
אני עם ה2080rxa של ימהה.
זוג אטמוס morel sp2 מכוונים בזווית לכיוון הישיבה.
הגברתי ב2 dB יותר משאר הסטאפ אחרי בדיקה עם spl.
וכשמגיע קטע אטמוס זה תענוג!!!
זוג אטמוס morel sp2 מכוונים בזווית לכיוון הישיבה.
הגברתי ב2 dB יותר משאר הסטאפ אחרי בדיקה עם spl.
וכשמגיע קטע אטמוס זה תענוג!!!
נערך לאחרונה על ידי big007 ב 24/03/2024 11:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
יש כל מיני "ישומים" מסחריים לאטמוס, נתתי רק דוגמאות. הוא העיר את פורמט הקולנוע הביתי ואת התעשייה סביבו.23/03/2024 23:59mulder כתב: לגבי הטענה השניה שכתבת, ההשקעה המשמעותית היא ברסיבר שגם ככה קונים פעם ב, כל רסיבר ב 6-7 השנים האחרונות מפענח אטמוס, גם דגמי בסיס שלא עולים הרבה. ולהוסיף רמקולים זה אולי החלק הכי זול כי ממש לא חייבים פה משהו גדול ויקר. מגבר מיותר אלא אם חסרים לך ערוצים ברסיבר....
לא רוצה רמקולים על התקרה? בבקשה יש רמקולים שיורים לתקרה. לא רוצה מגבר ורמקולים שמכערים את הבית? הנה סאונד בר שתומך באטמוס. לא משנה שאולי לא עושה כלום, אבל רשום אטמוס בתצוגה! לא מעניין אותך קולנוע? קח מוזיקה באטמוס וכמו שכבר אמרתי קודם, מנויים משודרגי אודיו, מדיה פיזית (כנראה לא חלק גדול מהעוגה, אבל עדיין מוציאים אז יש לקוחות שישלמו) עם מיקס משופר, הוצאות מחודשות עם מיקס מחודש. כל דבר כזה הוא הוצאה כספית נוספת, קטנה או גדולה.
אני נשארתי לא משוכנע ומסתפק ב5.1. להגיד את האמת, גם זה מרגיש לי מיותר 70% מהזמן, בגלל שבתכנים שאני צופה המיקס סראונד הוא לא נקודה חזקה. אולי אם הייתי קהל היעד של F&F מספר 72,391 הייתי לגמרי בעניין.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

שמעת אצלך אטמוס ואז הסקת שזה מיותר ?24/03/2024 0:55Avi_Dagan כתב: יש כל מיני "ישומים" מסחריים לאטמוס, נתתי רק דוגמאות. הוא העיר את פורמט הקולנוע הביתי ואת התעשייה סביבו.
לא רוצה רמקולים על התקרה? בבקשה יש רמקולים שיורים לתקרה. לא רוצה מגבר ורמקולים שמכערים את הבית? הנה סאונד בר שתומך באטמוס. לא משנה שאולי לא עושה כלום, אבל רשום אטמוס בתצוגה! לא מעניין אותך קולנוע? קח מוזיקה באטמוס וכמו שכבר אמרתי קודם, מנויים משודרגי אודיו, מדיה פיזית (כנראה לא חלק גדול מהעוגה, אבל עדיין מוציאים אז יש לקוחות שישלמו) עם מיקס משופר, הוצאות מחודשות עם מיקס מחודש. כל דבר כזה הוא הוצאה כספית נוספת, קטנה או גדולה.
אני נשארתי לא משוכנע ומסתפק ב5.1. להגיד את האמת, גם זה מרגיש לי מיותר 70% מהזמן, בגלל שבתכנים שאני צופה המיקס סראונד הוא לא נקודה חזקה. אולי אם הייתי קהל היעד של F&F מספר 72,391 הייתי לגמרי בעניין....
איזה תכנים אתה רואה ?
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
אני מסכים איתו....
אם כי אני לא חושב שזה מיותר - בסוף כל אחד מחליט מה טוב לו והולך עם זה כמה שניתן.
אני אישית לא התחברתי, וגם אני מסופק ב 5.1 ולא מרגיש שיש לי לאן ללכת משם.
בהתייחס לבעיה של פותח הדיון, אני חושב שכיוון ידני יעזור במידה רבה (אפילו יותר מ 2 DB אפ צריך, פשוט להגיע למצב הרצוי באופן ידני)
ואו לחילופין, לשקול להחליף לרמקול פחות כיווני מזה, גם לשם האסתטיות וגם לשם הבעיה לשמה התכנסנו.
אני לא משוכנע שלי יש צורך בזה....
הלוגיסטיקה לא שווה בעיני את ההשקעה ביחס לנוכחות היחסית מועטה בהרבה מהתכנים. אני צופה כמעט רק בסדרות, בהן ההשקעה הכללית סראונד לא גבוהה. גם 3.0 מספיק ל80% אחוז מהתוכן. מעט מאוד ערוצים אחוריים, באס/תדרים נמוכים בקושי (ואלו בכלל מסורסים בשירותי סטרימינג). סרטים אני לא טורח כמעט בכלל, בודאי לא בלוקבאסטרים.
לגבי אחרים, כל אחד והשיקולים שלו. פותח השרשור למשל, לא מרגיש שהוא מקבל תמורה מהרמקולים שלו. אפשר להניח שאולי הוא צריך לתת בוסט בווליום, אבל עובדה שבדמואים היעודיים הוא כן מרגיש שקורה משהו.