רמקול סנטר
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
לא בוחרים לפי גודל.22/03/2024 8:26alkobi כתב: רמקול סנטר יש בכמה גדלים של אלמנט הרמקול
כמה משמעותי גודל האלמנט של הרמקול...
יותר חשוב עד כמה הסנטר מסוגל להפיק תדרים נמוכים בלי הנחתה גדולה מידי.
רצוי שסנטר יהיה מסוגל לרדת לתדר 60 הרץ לפחות, כך שדיבור גברי יישמע ממנו טוב ולא מסורס.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7652
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
התדר לדעתי זה הנתון האחרון שצריך לעניין בסנטר, רוב מה שעובר בערוץ הזה הוא דיאלוגים. 60 הרץ זה רחוק מטווח הדיבור של גבר.22/03/2024 10:15Amir64 כתב: לא בוחרים לפי גודל.
יותר חשוב עד כמה הסנטר מסוגל להפיק תדרים נמוכים בלי הנחתה גדולה מידי.
רצוי שסנטר יהיה מסוגל לרדת לתדר 60 הרץ לפחות, כך שדיבור גברי יישמע ממנו טוב ולא מסורס....
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1402
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
לא צפיתי בסרטון אבל אני מניח שהוא מדבר על בעיית ההענות ב off-axis. אכן זו בעיה בגלל הסידור של האלמנטים והעובדה שהסנטר שוכב אופקית. יש לבעיה פתרון - לרכוש סנטר מחברת KEF עם אלמנט בודד קו-צנטרי ואז אפשר להינות מדיאלוג ברור מכל מקום בסלון. הנושא הזה כבר דוסקס בכל פורום קונוע ביתי. למי שיושב מול הסנטר אין כל בעיה בכל מקרה.
@יהלי ב
מה דעתך על הסנטר JBL hdi 4500, נותן מענה לבעיה?
https://www.jbl.com/center-channel/HDI-4500.html
מתעניין בכללי בסדרה הזאת של jbl HDI. הרצפתיים (hdi 3800) עם נתונים מצוינים, במבחנים ובפירוט החומרים והבנייה שלהם. אם הייתי גר בארה"ב... הרצפתיים כרגע בסייל של 2500$ לזוג, כשבארץ הם באזור ה-22k ש"ח.
מתעניין בכללי בסדרה הזאת של jbl HDI. הרצפתיים (hdi 3800) עם נתונים מצוינים, במבחנים ובפירוט החומרים והבנייה שלהם. אם הייתי גר בארה"ב... הרצפתיים כרגע בסייל של 2500$ לזוג, כשבארץ הם באזור ה-22k ש"ח.
- Amir64
-
- גורו

לא רחוק בכלל:22/03/2024 18:22mulder כתב: התדר לדעתי זה הנתון האחרון שצריך לעניין בסנטר, רוב מה שעובר בערוץ הזה הוא דיאלוגים. 60 הרץ זה רחוק מטווח הדיבור של גבר....
בגדול תדרי קול גברי הם 85-155 הרץ.
Baritone מתחיל מ- 100 הרץ.
Bass - מגיע נמוך יותר מ- 100 הרץ.
אם הסנטר לא יורד עד בערך 70 הרץ ב3dB- (תלוי בעקומה בה הוא מאבד אנרגיה בתדרים הנמוכים), הוא כבר לא מסוגל לנגן תדרי 85 בעוצמה המבוקשת.
טון הדיבור של Morgan Freeman, השחקן והמגיש, יורד עד 80HZ, לפחות.
יש זמרים ומגישי טלויזיה שקולם יורד עד 65 הרץ ואפילו פחות, כמו לאונרד כהן, Barry White.
הזמר Avi Kaplan, מגיע עד 41 הרץ.
דרך אגב, יש זמר שמחזיק בשיא גינס.
הטון הכי נמוך שהוא הצליח להפיק הוא 0.189 הרץ.
https://en.wikipedia.org/wiki/Tim_Storms
לא לזלזל.
הבעיה היא כמובן לא רק דיבור.
אם הסנטר יורד רק עד 100 או 120 הרץ, הגדרת קרוס אובר מתאים גורם להעברת תדרים מהסנטר אל הבאס, מה שגורם לתדרים כיווניים להגיע מהסאב ולא מהרמקול שאליו יועדו.
נערך לאחרונה על ידי Amir64 ב 22/03/2024 21:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

יש הרבה סנטרים טובים, שנותנים היענות טובה בזווית רחבה.22/03/2024 18:35יהלי ב כתב: לא צפיתי בסרטון אבל אני מניח שהוא מדבר על בעיית ההענות ב off-axis. אכן זו בעיה בגלל הסידור של האלמנטים והעובדה שהסנטר שוכב אופקית. יש לבעיה פתרון - לרכוש סנטר מחברת KEF עם אלמנט בודד קו-צנטרי ואז אפשר להינות מדיאלוג ברור מכל מקום בסלון. הנושא הזה כבר דוסקס בכל פורום קונוע ביתי. למי שיושב מול הסנטר אין כל בעיה בכל מקרה....
הסנטר שלי, למשל נותן פיזור אופקי בטווח 1.5dB, בזווית של עד 60 מעלות (עד 18kHz).
מעל ומעבר לדרוש.
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1402
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
זה סנטר מצויין בגלל הסדרה אליה הוא שייך, אבל לא ההיתי רוכש סנטר שאינו תואם לרמקולים הקדמיים. עדיף לרכוש סנטר מאותה סדרה כמו הקדמיים ולא ערבב, כי תמיד תרגיש בהבדלים במעבר צליל מהסנטר לקדמיים גם אחרי כיול טוב.22/03/2024 18:46shac כתב: @יהלי ב
מתעניין בכללי בסדרה הזאת של jbl HDI. הרצפתיים (hdi 3800) עם נתונים מצוינים, במבחנים ובפירוט החומרים והבנייה שלהם. אם הייתי גר בארה"ב... הרצפתיים כרגע בסייל של 2500$ לזוג, כשבארץ הם באזור ה-22k ש"ח....
תודה.22/03/2024 21:13יהלי ב כתב: זה סנטר מצויין בגלל הסדרה אליה הוא שייך, אבל לא ההיתי רוכש סנטר שאינו תואם לרמקולים הקדמיים. עדיף לרכוש סנטר מאותה סדרה כמו הקדמיים ולא ערבב, כי תמיד תרגיש בהבדלים במעבר צליל מהסנטר לקדמיים גם אחרי כיול טוב....
עוד לא החלטתי מה תהיה המערכת שלי בהמשך, אבל הסדרה הזאת של JBL היא אופציה לא רעה בכלל אם אצליח להביא אותה בתקציב שלי.
לא רוצה להסיט פה מנושא השרשור המקורי אבל יש סרטון עם ראיון טכני ארוך (1:20) עם בחור מהחברה, בערוץ של audioholics, אם מדברים אליך חפירות על חומרים, גרפים של מבחנים, בנייה וכו'. גם הסנטר מוזכר שם.
על פניו נראה שלא, יש לו קרוס ב-2200 מהטוויטר לוופרים שנמצאים בצדדים.22/03/2024 18:46shac כתב: @יהלי ב
מתעניין בכללי בסדרה הזאת של jbl HDI. הרצפתיים (hdi 3800) עם נתונים מצוינים, במבחנים ובפירוט החומרים והבנייה שלהם. אם הייתי גר בארה"ב... הרצפתיים כרגע בסייל של 2500$ לזוג, כשבארץ הם באזור ה-22k ש"ח....
הפתרון כדי לקבל סאונד אחיד גם לא בדיוק מול הרמקול זה 2 אלמנטים טוויטר ו-midrange אחד מעל השני (כמו ב-SVS) או אחד בתוך השני (כמו ב-KEF), כשהקרוס לוופרים בצדדים נעשה בתדר נמוך יחסית, שבו כבר אין בעיה של ביטולים בין הוופרים למי שיושב בזווית מהם. ברמקול ששלחת אין אף אחד מהפתרונות הנ"ל.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

אני כמובן לא אומר להשתמש בסטליט מוגבל בתדרים בתור סנטר. אגב המון אם לא רוב הסנטרים הנורמלים היום יגיעו לטווחים יחסית נמוכים, אבל, זה לא באמת אומר כלום ולא מבטיח שום דבר בתוצאה הסופית.22/03/2024 20:37Amir64 כתב: לא רחוק בכלל:
בגדול תדרי קול גברי הם 85-155 הרץ.
Baritone מתחיל מ- 100 הרץ.
Bass - מגיע נמוך יותר מ- 100 הרץ.
אם הסנטר לא יורד עד בערך 70 הרץ ב3dB- (תלוי בעקומה בה הוא מאבד אנרגיה בתדרים הנמוכים), הוא כבר לא מסוגל לנגן תדרי 85 בעוצמה המבוקשת.
טון הדיבור של Morgan Freeman, השחקן והמגיש, יורד עד 80HZ, לפחות.
יש זמרים ומגישי טלויזיה שקולם יורד עד 65 הרץ ואפילו פחות, כמו לאונרד כהן, Barry White.
הזמר Avi Kaplan, מגיע עד 41 הרץ.
דרך אגב, יש זמר שמחזיק בשיא גינס.
הטון הכי נמוך שהוא הצליח להפיק הוא 0.189 הרץ.
https://en.wikipedia.org/wiki/Tim_Storms
לא לזלזל.
הבעיה היא כמובן לא רק דיבור.
אם הסנטר יורד רק עד 100 או 120 הרץ, הגדרת קרוס אובר מתאים גורם להעברת תדרים מהסנטר אל הבאס, מה שגורם לתדרים כיווניים להגיע מהסאב ולא מהרמקול שאליו יועדו....
מי שרוצה שיעשה את המחקר האישי שלו בנושא, מומלץ. אבל בסוף ההמלצה היא לבחון פיזית לפני קניה אם אפשר.
- Amir64
-
- גורו

מזכיר -23/03/2024 0:24mulder כתב: אני כמובן לא אומר להשתמש בסטליט מוגבל בתדרים בתור סנטר. אגב המון אם לא רוב הסנטרים הנורמלים היום יגיעו לטווחים יחסית נמוכים, אבל, זה לא באמת אומר כלום ולא מבטיח שום דבר בתוצאה הסופית.
מי שרוצה שיעשה את המחקר האישי שלו בנושא, מומלץ. אבל בסוף ההמלצה היא לבחון פיזית לפני קניה אם אפשר....
השאלה היתה:
שאלה טכנית פשוטה, ועליה ניסיתי לענות.כמה משמעותי גודל האלמנט של הרמקול...
לא להתחיל לספר על מחקרים אישיים, התאמה, ובחירה.
אז לעניין: זה שיש לרמקול אחד אלמנט גדול יותר מרמקול אחר, למשל "6 לעומת "5.25, לא אומר שהרמקול עם הדרייבר הגדול יותר יהיה רמקול טוב יותר.
כמובן שככל שהפרש הגדלים גדול יותר, הסיכוי שהרמקול הגדול יותר יהיה גם טוב יותר, עולה.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

מה הבעיה שיחקור גם בעצמו ברשת ? לא הכל חייב להסתכם בכמה תשובות בודדות שיקבל כאן. כמה שיהיה לו יותר מידע זה יותר טוב.23/03/2024 0:44Amir64 כתב: מזכיר -
השאלה היתה:
שאלה טכנית פשוטה, ועליה ניסיתי לענות.
לא להתחיל לספר על מחקרים אישיים, התאמה, ובחירה.
אז לעניין: זה שיש לרמקול אחד אלמנט גדול יותר מרמקול אחר, למשל "6 לעומת "5.25, לא אומר שהרמקול עם הדרייבר הגדול יותר יהיה רמקול טוב יותר.
כמובן שככל שהפרש הגדלים גדול יותר, הסיכוי שהרמקול הגדול יותר יהיה גם טוב יותר, עולה....
אני זוכר מה היתה השאלה. העניין הוא שזה מורכב, שום רכיב או נתון לבדם לא מבטיחים שום דבר, אבל הכל ביחד אולי כן.
זה גם דיבורים בעלמא כשאין שום התייחסות לדגם מסוים.
- Amir64
-
- גורו

לזה אני כמובן תמיד מסכים.23/03/2024 10:45mulder כתב: מה הבעיה שיחקור גם בעצמו ברשת ? לא הכל חייב להסתכם בכמה תשובות בודדות שיקבל כאן. כמה שיהיה לו יותר מידע זה יותר טוב....
השלב הראשון שצריך להיות בחיפוש תשובה לשאלה הוא שימוש באמצעי חיפוש.
ברור שאינטרנט יש, כי מצליחים לשאול כאן את השאלה.
השאלה היתה אם נתון הגודל הוא החשוב, ועניתי שלא.23/03/2024 10:45mulder כתב: אני זוכר מה היתה השאלה. העניין הוא שזה מורכב, שום רכיב או נתון לבדם לא מבטיחים שום דבר, אבל הכל ביחד אולי כן.
זה גם דיבורים בעלמא כשאין שום התייחסות לדגם מסוים....
הוא משפיע אבל הוא לא החשוב ביותר. משהו לא בסדר בזה?
ברור שעל שאלה כללית עונים תשובה כללית.
אני לא מכיר את כל הרמקולים בעולם, אבל כל הרמקולים הטובים שאני מכיר מגיעים עם וופרים של 6.5" לפחות, והמעט רמקולים שאני מכיר עם וופרים קטנים יותר הם לא טובים ולא יורדים מספיק נמוך כדי להתחבר באופן חלק עם סאב. ויש מספיק רמקולים זולים עם וופרים של 6.5" ככה שלא יודע אם כדאי לשקול בכלל משהו אחר אפילו אם התקציב מאד מוגבל.
אבל כמו שאמיר אמר גודל הוופר זה לא הנתוון היחיד שחשוב וברור שאפשר גם לייצר *** של רמקול עם וופר ענק אם ממש רוצים (אם כי זה לא משהו שקורה יותר מדי במציאות).
אבל כמו שאמיר אמר גודל הוופר זה לא הנתוון היחיד שחשוב וברור שאפשר גם לייצר *** של רמקול עם וופר ענק אם ממש רוצים (אם כי זה לא משהו שקורה יותר מדי במציאות).
- Amir64
-
- גורו

אבל לא יודעים איזו רמה של רמקול מחפש פותח השרשור, ומה נקרא אצלו רמקול טוב.24/03/2024 10:15GalZohar כתב: אני לא מכיר את כל הרמקולים בעולם, אבל כל הרמקולים הטובים שאני מכיר מגיעים עם וופרים של 6.5" לפחות, והמעט רמקולים שאני מכיר עם וופרים קטנים יותר הם לא טובים ולא יורדים מספיק נמוך כדי להתחבר באופן חלק עם סאב. ויש מספיק רמקולים זולים עם וופרים של 6.5" ככה שלא יודע אם כדאי לשקול בכלל משהו אחר אפילו אם התקציב מאד מוגבל.
אבל כמו שאמיר אמר גודל הוופר זה לא הנתוון היחיד שחשוב וברור שאפשר גם לייצר *** של רמקול עם וופר ענק אם ממש רוצים (אם כי זה לא משהו שקורה יותר מדי במציאות)....
יש המון רמקולי סנטר עם וופרים קטנים.
סתם דוגמה אקראית - Polk Audio Signature Elite ES35 - סנטר עם דרייברים
https://www.polkaudio.com/en-us/product ... 00366.html
יש סנטרים טובים עם דרייברים קטנים מ- "6.5.
למשל רמקול הסנטר שיש לי - דרייברים "5.25, ו- Frequency Response בתחום 40-18,000Hz ב- 1.5dB-/+.
בהחלט מספיק כדי להיקרא סנטר טוב.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

שמעתי לפני כמה שנים את הסנטר הזה בדיוק בחנות מתמחה, אחד הגרועים ששמעתי.24/03/2024 12:17Amir64 כתב: אבל לא יודעים איזו רמה של רמקול מחפש פותח השרשור, ומה נקרא אצלו רמקול טוב.
יש המון רמקולי סנטר עם וופרים קטנים.
סתם דוגמה אקראית - Polk Audio Signature Elite ES35 - סנטר עם דרייברים
https://www.polkaudio.com/en-us/product ... 00366.html
...