הגדרות למגבר
-
ilanamsalem
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 260
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
האים רצוי להגדיר את הרמקולים במגבר ל small
כדי להרגיש יותר את הסאב ?
רמקולים רצפתיים kef
sub וורפדאל
מגבר pioneer
כדי להרגיש יותר את הסאב ?
רמקולים רצפתיים kef
sub וורפדאל
מגבר pioneer
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
קודם רצוי להבין את המשמעות של ההגדרה:
- SMALL - הרמקול "קטן" ולכן לא מסוגל לייצר מספיק באס. קרוס אובר ברסיבר מחלק את הבאס שהיה אמור לכת לרמקול הזה ושולח אותו לסאב.
- LARGE - הרמקול כן מסוגל לייצר את כל טווח התדרים ולכן כל המידע שמיועד לרמקול הזה נשלח אליו.
מה להגדיר?
מה שנשמע לך טוב יותר.
גם רמקולים רצפתיים לעיתים מתקשים בשיחזור באס בצורה איכותית ולכן לעיתים עדיף להגדירם בכל מקרה כ-SMALL כי הסאב משמיע את הבאסים טוב יותר. לכן כל מקרה לגופו והאוזן שלך תקבע.
- SMALL - הרמקול "קטן" ולכן לא מסוגל לייצר מספיק באס. קרוס אובר ברסיבר מחלק את הבאס שהיה אמור לכת לרמקול הזה ושולח אותו לסאב.
- LARGE - הרמקול כן מסוגל לייצר את כל טווח התדרים ולכן כל המידע שמיועד לרמקול הזה נשלח אליו.
מה להגדיר?
מה שנשמע לך טוב יותר.
גם רמקולים רצפתיים לעיתים מתקשים בשיחזור באס בצורה איכותית ולכן לעיתים עדיף להגדירם בכל מקרה כ-SMALL כי הסאב משמיע את הבאסים טוב יותר. לכן כל מקרה לגופו והאוזן שלך תקבע.
-
ilanamsalem
- חבר פעיל מאוד

במגבר יש שלוש הגדרות בקרוס אובר
100,150,200 איזה מהאפשרוית
לבחור בכדי להרגיש יותר את ההשפעה
של הסאב.
100,150,200 איזה מהאפשרוית
לבחור בכדי להרגיש יותר את ההשפעה
של הסאב.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
ilanamsalem
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה : 
מרטין,
אבל אם הסאב, עובד עד תדר 170(לדוגמא), לא יהיה נכון לכוון את הקרוס ל- 200, אלא ל-150 במקרה הנ"ל.
דבר נוסף, שאלה..
אם קיימים רמקולים ש"עומדים יפה" בתחום הבאסים העליון , האם מומלץ להגדיר את הקרוס נמוך יותר, ולשלוח לסאב רק את תחום הבאסים התחתון ? או שבכל מקרה עדיף לשלוח את כל התחום לסאב ? (האמת שיש הסברים ב-Manual-ים השונים.. אבל לא הצלחתי לרדת לסוף דעתם בהסבר
)
אבל אם הסאב, עובד עד תדר 170(לדוגמא), לא יהיה נכון לכוון את הקרוס ל- 200, אלא ל-150 במקרה הנ"ל.
דבר נוסף, שאלה..
אם קיימים רמקולים ש"עומדים יפה" בתחום הבאסים העליון , האם מומלץ להגדיר את הקרוס נמוך יותר, ולשלוח לסאב רק את תחום הבאסים התחתון ? או שבכל מקרה עדיף לשלוח את כל התחום לסאב ? (האמת שיש הסברים ב-Manual-ים השונים.. אבל לא הצלחתי לרדת לסוף דעתם בהסבר
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
1. אף פעם תחום התדר לא נגמר בתדר הזה וזהו אלא העוצמה הולכת ויורדת.
נתון התדר מתייחס בד"כ ל-3DB- (חצי עוצמה) ומשם זה יורד.
הרעיון הוא לשלב את הסאב והקידמיים כך שמצד אחד לא תהיה יותר מידי חפיפה (תחום מסויים יהיה מודגש מידי) ומצד שני לא יהיה "בור" (יהיה חסר תחום מסויים).
על איזה תדר בדיוק לכוון? כל מקרה לגופו. אין יותר "נכון".
במקרה שלמעלה, זה שתשים על 200 הרץ, בסה"כ אומר שאתה שולח את זה לסאב, אבל אז אתה יכול לחתוך בקרוס של הסאב.
2. לא הבנתי את המשמעות של "עומדים יפה בתחום הבסים העליון".
נתון התדר מתייחס בד"כ ל-3DB- (חצי עוצמה) ומשם זה יורד.
הרעיון הוא לשלב את הסאב והקידמיים כך שמצד אחד לא תהיה יותר מידי חפיפה (תחום מסויים יהיה מודגש מידי) ומצד שני לא יהיה "בור" (יהיה חסר תחום מסויים).
על איזה תדר בדיוק לכוון? כל מקרה לגופו. אין יותר "נכון".
במקרה שלמעלה, זה שתשים על 200 הרץ, בסה"כ אומר שאתה שולח את זה לסאב, אבל אז אתה יכול לחתוך בקרוס של הסאב.
2. לא הבנתי את המשמעות של "עומדים יפה בתחום הבסים העליון".
אציג את זה ע"י דוגמא, (במקרה... פרטית
)
רמקולים: 30 - 24K הרץ.
סאב: 25 - 170 הרץ.
הקרוס בסאב: 70-170
אופציות קרוס ברסיבר:200 ,160, 120, 90 , 80 ,60
לגבי חפיפת התדרים (1) ממה שאני הבנתי, רצוי להגדיר תחום חפיפה .. במקרה שלי הגדרתי 120 ברסיבר, ואת הבורר של הקרוס בסאב שמתי בערך באמצע + (בערך 130).
לפי מה שאתה אומר ,שהחיתוך לא מוחלט, אלא יש ירידה הדרגתית בעוצמה בתדר שנקבע. אז עדיף יהיה לקבוע ברסיבר 160 נניח.
שאלה מתבקשת, האם בצד של הסאב.. העוצמה עולה באופן הדרגתי מהתדר שנקבע בסאב, כאילו בצורה "סימטרית-הפוכה" מהקדמיים.
(2) לדוגמא הנ"ל , נניח שטווח היענות הרמקולים שווה עד תדר 100 הרץ ,ומכאן ומטה מתחיל לזייף. האם זו הנק' (באופן תיאורטי) שאני צריך לקבוע כקרוס לקידמיים, או שמה 170 ,כי זה טווח שהסאב כבר יכול לקבל .. אז למה לא ??
רמקולים: 30 - 24K הרץ.
סאב: 25 - 170 הרץ.
הקרוס בסאב: 70-170
אופציות קרוס ברסיבר:200 ,160, 120, 90 , 80 ,60
לגבי חפיפת התדרים (1) ממה שאני הבנתי, רצוי להגדיר תחום חפיפה .. במקרה שלי הגדרתי 120 ברסיבר, ואת הבורר של הקרוס בסאב שמתי בערך באמצע + (בערך 130).
לפי מה שאתה אומר ,שהחיתוך לא מוחלט, אלא יש ירידה הדרגתית בעוצמה בתדר שנקבע. אז עדיף יהיה לקבוע ברסיבר 160 נניח.
שאלה מתבקשת, האם בצד של הסאב.. העוצמה עולה באופן הדרגתי מהתדר שנקבע בסאב, כאילו בצורה "סימטרית-הפוכה" מהקדמיים.
(2) לדוגמא הנ"ל , נניח שטווח היענות הרמקולים שווה עד תדר 100 הרץ ,ומכאן ומטה מתחיל לזייף. האם זו הנק' (באופן תיאורטי) שאני צריך לקבוע כקרוס לקידמיים, או שמה 170 ,כי זה טווח שהסאב כבר יכול לקבל .. אז למה לא ??
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אני אישית לא מבין למה אתם משחקים עם הקרוס של הסאב הרי ברגע שהקרוס של הרסיבר קובע את התדר הנכנס לסאב (בהנחה שהוא עושה עבודה טובה) מה הטעם בכיוון הקרוס של הסאב, כל עוד הוא מכוון על תדר כניסה גבוהה במקצת (כדי שלא יווצר "בור") מהקרוס של הרסיבר לא צררכה להיות בעייה (ואם תכוונו גבוהה יותר לא אמור להיות שינוי).
נ.ב. מרטין, אם אפשר בבקשה הסבר קטן על ה"סלופ" שדברת עליו ועל העובדה שיש לך שני קרוסים בסאב (אני חשבתי שהשני קובע את תדר החיתוך התחתון לא?).
נ.ב. מרטין, אם אפשר בבקשה הסבר קטן על ה"סלופ" שדברת עליו ועל העובדה שיש לך שני קרוסים בסאב (אני חשבתי שהשני קובע את תדר החיתוך התחתון לא?).
מיכאל .
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
1. הקרוס בסאב בד"כ לינארי ולא כמו ברסיבר ששם בד"כ יש לך כמה קפיצות וזהו. השליטה שם יותר מדוייקת.
2. בשביל להסביר את הSLOPE צריך לעבור לשרטוטים....
בגדול, תחשוב על גרף שטוח מ-20 הרץ ואז בתדר מסויים (נניח 150 הרץ) הוא מתחיל לרדת בשיפוע מסויים אשר נוגע ב-0 בתדר של 350 הרץ. (הבנת מה אני מתכוון?)
השיפוע הזה קובע כמה ואיזו חפיפה תהיה לך עם הקידמיים, שהגרף שלו נראה בד"כ הפוך.
2. בשביל להסביר את הSLOPE צריך לעבור לשרטוטים....
בגדול, תחשוב על גרף שטוח מ-20 הרץ ואז בתדר מסויים (נניח 150 הרץ) הוא מתחיל לרדת בשיפוע מסויים אשר נוגע ב-0 בתדר של 350 הרץ. (הבנת מה אני מתכוון?)
השיפוע הזה קובע כמה ואיזו חפיפה תהיה לך עם הקידמיים, שהגרף שלו נראה בד"כ הפוך.
אני מבין את היתרון בזה כאשר האות שמגיע לסאב הוא אות פול רנג', אבל ברגע שהקרוסים מחוברים בטור (כמו במקרה של חיבור לרסיבר) אז הקרוס הראשון בטור קובע, כך שאני לא ממש מבין את הטעם בכיוון הקרוס של הסאב, כל עוד הוא מעל לתדר של הקרוס ברסיבר הוא לא אמור לשנות כלום.הקרוס בסאב בד"כ לינארי ולא כמו ברסיבר ששם בד"כ יש לך כמה קפיצות וזהו. השליטה שם יותר מדוייקת....
אני חושב שהבנתי למה אתה מתכוון, אבל אני עדיין לא מבין איך בדיוק שני קרוסים יעזרו לך לקבוע את השיפוע של הסלוף?בגדול, תחשוב על גרף שטוח מ-20 הרץ ואז בתדר מסויים (נניח 150 הרץ) הוא מתחיל לרדת בשיפוע מסויים אשר נוגע ב-0 בתדר של 350 הרץ. (הבנת מה אני מתכוון?)...
מיכאל .
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
לא, לא, הפילטר עם הרוחב פס הקטן יותר הוא זה שייקבע, לא משנה מה המיקום שלו בשרשרת.אבל ברגע שהקרוסים מחוברים בטור (כמו במקרה של חיבור לרסיבר) אז הקרוס הראשון בטור קובע...
לגבי ה-SLOPE, זה פשוט חיתוך יותר אגרסיבי.
אני אשאיר את ההסברים למי ששולט יותר במתמטיקה של זה (דוחף_לויתן ?).
מרטין בלבלת אותילא, לא, הפילטר עם הרוחב פס הקטן יותר הוא זה שייקבע, לא משנה מה המיקום שלו בשרשרת....
ולגבי שני הקרוסים בסאב שלך אני דורש הסבר מעמיק יותר
נ.ב. כשאני אומר עוצמה אני מתכוון לאמפלטודה (לפחות כך נדמה לי שזה נקרא), וכשאני אומר "שיפוע הסלופ" הכוונה היא לשיפוע גרף האמפלטודה כפונקציה של התדר מהתדר שבו הקרוס מתחיל "לחתוך" עד לתדר שבו האמפלטודה היא אפסית.
מיכאל .
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
זאת היתה הכוונה כשאמרתי שהאות (בתדר מסוים) עולה בעוצמה ככל שהאמפליטודה בתדר זה גדולה יותר.אמפליטודה זה משהו אחר (משרעת בעברית) וזה מתייחס לעוצמה המקסימלית של גל....
זה בדיוק מה שכתבתי, אני לא מבין ממה הבנתה אחרתהבילבול שלך הוא שההגדרה ברסיבר היא מה ומטה עובר לסאב ולא מה ומעלה הולך לרמקולים....
לצערי ממש איןאי לכך, שני השיפועים הם באותו כיוון, ולכן הקטן מבינהם הןא שקובע.
יש?...
1. נניח יש לנו שני רמקולים מחוברים לרסיבר, הרסיבר מקבל אות בתדרים של מ 20KHZ עד ל 20HZ (נניח בעוצמה שווה בכל התדרים לצורך הדוגמה בלבד) אני מכוון את הקרוס של הרסיבר ל 90HZ , כאשר אני מבצע פעולה זו האות שאמור להגיע לרמקולים מפוצל לשניים, חלק אחד של האות (מ 90HZ ומעלה) ממשיך להגיע לרמקולים בדיוק באותה צורה שבה הגיע לפני (האות שמתחת ל 90HZ יגיע לרמקולים בעוצמה הולכת וקטנה ככל שהתדר ירד עד שבתדר מסוים עוצמתו של האות תיהיה אפסית, שיפוע ההקטנה הזאת הוא הסלופ מכיוון הרמקולים).
2. החלק השני נשלח לסאב, השאלה היא איך? לפי מה שהבנתי ממך החיתוך שמבצע הקרוס ברסיבר (וקרוס בכלל) הוא לא חד (כמו שכתבתי בסוף הנקודה הראשונה שלי), כלומר האות שיקבל הסאב מהרסיבר יהיה מתדר של 90HZ ומתה כאשר ב 90HZ העוצמה של האות תיהיה נמוכה והיא תגדל ככל שנרד בתדר (עד שבתדר מסוים היא תגיע לעוצמה הכללית של האות המגיע לרסיבר, לפי הנקודה הקודמת), השיפוע של הגדילה הזאת הוא הסלופ מכיוון הסאב להבנתי.
3. אם מה שתארתי עד כאן קרוב למציאות אזי ברור ששיפוע הסלופ משני כיווני הקרוס ברסיבר יהיה הפוך.
נ.ב. מרטין תודה על הסבלנות, אני יודע שאני יכול להיות נודניק לפעמים אבל אני לא יכול שלא להבין משהו כל כך בסיסי, אז תבדוק אותי עד כאן
מיכאל .
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
הרוב נכון.
רק שכשאתה מכוון תדר מסויים, אז התדר הזה הוא ב-3DB- (בד"כ).
ולכן אם כיוונת 90 הרץ, אז עבור הסאב זה מתחיל לעלות קצת לפני.
אבל זה לא משנה ממש.
העיניין הוא שמה שיגיע לסאב הוא המכנה המשותף הקטן ביותר בין מה שכיונת ברסיבר ומה שכיוונת בסאב.
אם שמת ברסיבר 90 הרץ אז תיאורטית (ונניח שאין SLOPE כרגע) מגיע לכניסה בסאב 20-90 הרץ.
אם הקרוס בסאב מכון על 60 הרץ, מה שהסאב ישמיע (שוב, בהנחה שאין SLOPE) יהיה 60 ומטה.
יש ?
רק שכשאתה מכוון תדר מסויים, אז התדר הזה הוא ב-3DB- (בד"כ).
ולכן אם כיוונת 90 הרץ, אז עבור הסאב זה מתחיל לעלות קצת לפני.
אבל זה לא משנה ממש.
העיניין הוא שמה שיגיע לסאב הוא המכנה המשותף הקטן ביותר בין מה שכיונת ברסיבר ומה שכיוונת בסאב.
אם שמת ברסיבר 90 הרץ אז תיאורטית (ונניח שאין SLOPE כרגע) מגיע לכניסה בסאב 20-90 הרץ.
אם הקרוס בסאב מכון על 60 הרץ, מה שהסאב ישמיע (שוב, בהנחה שאין SLOPE) יהיה 60 ומטה.
יש ?
ישהעיניין הוא שמה שיגיע לסאב הוא המכנה המשותף הקטן ביותר בין מה שכיונת ברסיבר ומה שכיוונת בסאב.
יש ?...
השאלה היא כרגע למה צריך בכלל לכוון את הקרוס בסאב בקונפיגורציה כזאת (אלה אם כן רוצים ליצור "בור", כלומר לכוון את הקרוס בסאב לתדר נמוך יותר מהקרוס של הרסיבר)? כי הרי ברור שאם תכוון אותו לתדר גבוהה יותר מהקרוס ברסיבר (בהתחשבות בסלופ) הוא לא ישנה כלום.
מיכאל .
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אחלה, עכשיו חזרנו למה שאמרתי קודם.
מכיון שהקרוס ברסיבר יותר גמיש (הוא רציף) וזה של הרסיבר הוא בקפיצות, הייתי מגדיר אותו גבוה יחסית ואז קובע את החיתוך הרצוי בעזרת הקרוס בסאב, כל זאת בהנחה שהקידמיים מוגדרים כגדולים והם כן מקבלים את כל התדרים.
המטרה היא שהסאב ישלים את הקידמיים ל-FULL RANGE.
מכיון שהקרוס ברסיבר יותר גמיש (הוא רציף) וזה של הרסיבר הוא בקפיצות, הייתי מגדיר אותו גבוה יחסית ואז קובע את החיתוך הרצוי בעזרת הקרוס בסאב, כל זאת בהנחה שהקידמיים מוגדרים כגדולים והם כן מקבלים את כל התדרים.
המטרה היא שהסאב ישלים את הקידמיים ל-FULL RANGE.
-
ilanamsalem
- חבר פעיל מאוד

כולו ביקשתי קצת באס,לאיפה הגעתם ?