התנהלות די הזויה של סלקום

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
ChinggisKhan פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4787
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #1 

לאחר שנה במבצע משתלם במיוחד בפרטנר השארתי פרטים בכמה זה וביקשתי הצעת מחיר מסלקום. חזרו אלי שני נציגים שאחד נתן לי חודשיים ללא עלות והשני שלושה חודשים. כמובן שסגרתי עם הנציג שהציע שלושה חודשים מה שהוביל את הנציג הראשון לשלוח לי כמה הודעות לא נעימות וזה בלשון המעטה. ברוח הסלחנות של ימים אלו החלטתי להחליק את זה.
היום הגיעו טכנאים להתקנה, החליפו את הנוקיה של פרטנר בשלהם, החליפו את החיבור בקופסאת חיבורים במעלה הרחוב והמהירות תקועה על 100/100 (אותו כבל רשת שמקבל 1000/100 בפרטנר). שאלתי אותם אם אולי יש בעיה במתאם סיב שמצריך עדכון, הם התקשרו למנהל שלהם שאמר שלא. הם החליטו שיש בעיה של הגדרות בנתב, למרות שהראתי להם לפני זה את המהירות בפרטנר ושמדובר בשני המקרים בחיבור PPPoe, ומבחינתם הכל תקין (לא היה להם לפטופ נניח לחיבור ישיר).
אמרתי להם שאני לא מקבל את זה ושיחברו בחזרה את פרטנר. הם הראו לי תמונה של הקופסאת חיבורים וניסו להדריך אותי לעשות את זה לבד.

אני יודע שאף פעם לא היתה תודעת שירות נורמאלית בארץ אבל זה כבר מוגזם

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 685
נתן תודות: 464 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שליחה #2 

איזו חברה פח, באמת.
שום דבר לא יפתיע אותי בהתנהלות של סלקום, הייתי מנותק מהאינטרנט חודש כי הבניין שלי "לא מחובר לסיבים". הדיירת הקודמת היתה מחוברת לסלקום 4 שנים אבל הם לא מצאו את הבניין.

בדרך היה טכנאי שאשכרה ברח באמצע עבודה ("יורד רגע להביא משהו מהקטנוע"), מנהל שמשקר לי ואחרי שאני משמיע לו הקלטה של מה שאמר יום לפני מתחיל לקלל ומנתק.

כל מה שהיינו אומרים על הוט של לפני 20 שנה - זה סלקום של היום, רק יותר אגרסיבי וגס.

odedee
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 325 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #3 

אין לי מניות בסלקום (אם כי אני כן משלם להם מדי חודש על האינטרנט), אבל כן נראה לי שנכון לאזן קצת את התמונה.

אצלנו:
- הם הגיעו להתקין (בחינם) ועשו זאת באופן זריז ומסודר
- התחברתי למסלול 200 מגה וכשראיתי לאחר זמן פרסומים שבאותו סכום ניתן להתחבר ל-300 התקשרתי לשירות לקוחות ובלי בעיה שודרגתי ל-300 מגה למרות שלא הייתי לקוח חדש.
- כשרציתי להזדכות על הנתב שלהם כי לא הייתי מרוצה ממנו ומהתשלום החודשי עליו, קיבלתי ממיר סיב בחינם ובאופן לא ברור כמה חודשים של הנחה רצינית על האינטרנט
- כמה שבועות לאחר 7 באוקטובר הם שדרגו את כלל הלקוחות ל-1000 מגה ללא תוספת תשלום. לאחר חודש ומשהו הם הפסיקו את ההטבה הזו, אבל כשבדקתי היום ראיתי שהיא חזרה, בלי שום פרסום.

הייתי מאוד לא מרוצה מהטכנאים שהחליפו את הנתב של סלקום בממיר סיב ולא ממש ידעו מה הם עושים, נראה שההכשרה של חלק מהטכנאים שם מאוד לקויה. אבל אני מניח שזה משתפר עם הזמן והניסיון שהם צוברים.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #4 

ככה זה בארץ קבלני המשנה...

vivia
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

גם בפרטנר השתמשו במתאם סיב של נוקיה? משמע שאתה מחובר על תשתית ibc-unlimited? במצב כזה הם משנים את החיבור בארון תקשורת? אגב, אם אתה מחובר בתשתית ibc או בזק ולא התנתקת מפרטנר, או שאתה רוצה לבדוק את החיבור לפרטנר, אני מניח שאם תשתמש בפרטי החיבור לפרטנר (PPPoe), תוכל גם להתחבר. מעניין איזה מהירות תקבל במצב הזה, אחרי החלפת המתאם.

פרטנר כעקרון בתשתית pon משתמשת במתאם של adtran.

ChinggisKhan פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

אני מחובר על תשתית בזק, יש נוקיה אחרת. יכול שאני טועה וזה באמת adtran ולא נוקיה.
לא התנתקתי מפרטנר כי לא יכול להשאר בלי אינטרנט. הכרחתי את הטכנאים של סלקום להחזיר את החיבור של פרטנר ולקחת את הציוד איתם כדי לא להיות כבול אליהם, אז אני עדין נהנה ממהירות 1000/100.
היום התקשרו אלי מסלקום להציע שיגיע מתקין בכיר.

ChinggisKhan פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

שבוע אחרי ולא הגיע שום טכנאי בכיר ולא כלום. ביטלתי את ההזמנה והזמנתי zte מאליאקספרס. גילת טלקום אני בא.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 732
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #8 

אני לא תופס את הקטע מה צריך לשנות פיזית בארון ברחוב במעבר כזה במסגרת של אותה התשתית בזק.
ויש שם בטח כבל אופטי שנכנס מבית הלקוח עם LC/APC בקצה שמחובר לספליטר אופטי של בזק.
אותו המצב של חיבור אמור להיות וגם בסלקום גילת טלקום ופרטנר כאשר הן יושבות על תשתית בזק.
כל ההבדל במעבר כזה אמור להיות רק ONT רלוונטי בבית הלקוח שגם לכולם יש SC/APC בלבד.
מצדי לא היה צריך לגעת על שום דבר חוץ מהחלפת ONT ולתת ללקוח פרטי חיבור חדשים.

ChinggisKhan פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

כן, חברה הזויה. היום שביקשתי אישור בכתב שלא יהיה חיוב פתאום חזר אלי ״בכיר״ כלשהו. הבטיח שמחר יגיע ״מנהל אזור״ ובנוסף הנחה של 20 שקל למשך שנה

ChaoscripT
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 919
שם מלא: חביב
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #10 

זה כי אתה לקוח שגם בגולש פה בפורום ומבין עניין עושים לך כאלו בעיות.
סתם, חלילה, כלקוח סלקום (אין לי שום קשר אליהם, לקוח רגיל), דווקא החוויה שלי הייתה שונה, באו והתקינו על הצד הטוב ביותר.

זה כנראה הקבלני משנה שלהם עושים בעיות, אותך זה לא אמור לעניין ברור.
טוב עשית שהחזרת את האינטרנט של פרטנר.

לגבי גילת טלקום שים לב שהולכת להיות עליית מחירים כלשהי אצלהם בגלל ההוזלה (או משהו כזה) בבזק.
viewtopic.php?f=62&t=390954

עריכה - אני רואה שהם שינו כבר את המחיר באתר שלהם לחבילה 1000/100.

ChinggisKhan פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

עדכון: הגיע קבלן משנה (מניח שהרוב של המתקינים הם קבלני משנה). עשה רושם של חתול רחוב במובן החיובי של המילה. הבין ישר איזה בלאגן עשו בקופסת חיבורים במעלה הרחוב ועכשיו הכל עובד כמו שצריך, מקבל 910/252 בספידטסט.
עם הפיצוי של 20 שקל בחודש יוצא לי לשלם 138 שקל בחודש כולל ערוצי הספורט פרימיום (ושלושה מחזורי חיוב ראשונים חינם).

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #12 

החוויה שלי מקבלן משנה של סלקום הייתה כ"כ טובה שנתתי לו טיפ וזה היה לו מוזר (אח"כ התברר לי שהוא מרוויח יותר ממני אבל הטיפ נשאר אצלו 😁).

לפי מה שהוא אמר אם במשך חודש מתקשרים לשירות לקוחות מסיבה כלשהי כל התשלום שלו מתבטל.
נשמע דרקוני מדי אבל כל ההתנהלות שלו איששה את זה.
הוא עשה הכל בשביל שיעבוד חלק, החליף כבל רשת לסיבים אופטיים לא רק בתוך הדירה שלי אלא גם עד הכניסה בביניין כי לא היה עדיין,
החליף נתב כמובן וכל זה בחינם כחלק מהמעבר לסיבים.

ובסוף השאיר לי את הנייד שלו והתחנן שאם תיהיה בעיה אתקשר אליו ישירות בכל שעה והוא יגיע מייד, רק שלא אתקשר לשירות לקוחות.
כנראה עניין של מזל ליפול על בעל מקצוע טוב.
ChinggisKhan פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

האמת זה בדיוק מה שהוא אמר היום, שמי שהיה לפני שבועיים מטומטם כי עכשיו הוא לא יקבל תשלום

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”