אחוז המכירות של רכבים חשמליים פר יצרן ב2023 - מוצג בצורה ויזואלית
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73199
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78765
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73199
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
BYD באמת על הגל בשנים האחרונות ומהווים תחרות עזה לטסלה בתחום (חשמלי, לא FSD). הם גם הראשונים שהצליחו להוציא רכב חשמלי במתחת ל 20K, מאזק מבטיח את זה כבר הרבה מאוד שנים, BYD הגיעו לרף הזה לפניו (כנראה הרבה לפניו והרבה מתחת לרף, פחות מ 10K).
מודה שלפני שלקחתי את המודל 3 שקלתי לרגע את ה BYD ATTO אבל ההפרש במחיר שלא היה גדול מספיק דחף אותי למודל 3 (בין היתר).
מודה שלפני שלקחתי את המודל 3 שקלתי לרגע את ה BYD ATTO אבל ההפרש במחיר שלא היה גדול מספיק דחף אותי למודל 3 (בין היתר).
מעבר לזה שBYD על הגל, אילון מאסק הודה בעצמו שהם מהווים תחרות חזקה לטסלה,הוא גם קונה מהם סוללות למודל Y. בנוסף הוא קורא בזמן האחרון לשים הגבלות ומכסים על רכבים סיניים - אחרי שגם באירופה יש דיבור על זה, אחרת רוב החברות פשוט לא יצליחו להתחרות.. שוק חופשי מישהו?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
יש שוק חופשי ויש גם משהו שרוב העולם שכח ממנו (כולל ישראל), וזו תעשיה מקומית ולהיות בלתי תלוי ממדינות אחרות, במיוחד כאלה כמו סין.
הסינים יודעים מה הם עושים, תעשיית הרכבים החשמליים בסין מסובסדת מאד ע"י הממשל, ובשילוב עם כוח עבודה זול, הם יכולים לייצר ולייצא רכבים חשמליים ברמה גבוהה יחסית למחיר בו הם נמכרים. רוב היצרניות האחרות באמת לא יוכלו להתחרות בסינים.
הסינים יודעים מה הם עושים, תעשיית הרכבים החשמליים בסין מסובסדת מאד ע"י הממשל, ובשילוב עם כוח עבודה זול, הם יכולים לייצר ולייצא רכבים חשמליים ברמה גבוהה יחסית למחיר בו הם נמכרים. רוב היצרניות האחרות באמת לא יוכלו להתחרות בסינים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78765
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
זה היה שוק חופשי אם הם לא היו מקבלים מימון וגב מהממשלה הסינית...
ואגב, בתור אביר השוק החופשי הוא אחד הצרכנים הכי גדולים של הטבות מהממשל האמריקאי ומשתמש בהם טוב טוב...
ואגב, בתור אביר השוק החופשי הוא אחד הצרכנים הכי גדולים של הטבות מהממשל האמריקאי ומשתמש בהם טוב טוב...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
למה שלא ישתמש בהם? אין סתירה בין שני הדברים.
תקן אותי אם אני טועה, אבל עד כמה שידוע לי שוק חופשי אומר שאין פיקוח של הממשלה, לא מניעה מהממשלה להשקיע בחברות, ברור לי שסין שולטת ביד רמה ומכתיבה מדיניות , אבל אם מחר צרפת מחליטה להשקיע כסף (שיש לה עדיין חלק קטן במניות של רנו) בחברות רכב צרפתיות כדי שאלו יוכלו למכור רכבים בזול - זו לא עבירה על "כללי המשחק"18/03/2024 17:11oferlaor כתב: זה היה שוק חופשי אם הם לא היו מקבלים מימון וגב מהממשלה הסינית...
ואגב, בתור אביר השוק החופשי הוא אחד הצרכנים הכי גדולים של הטבות מהממשל האמריקאי ומשתמש בהם טוב טוב......
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לדעתי זו זכותה וחובתה של כל מדינה להגן על התעשיה המקומית שלה, גם אם במקרים מסויימים היא מתערבת.
גם בארץ יש מכס נוסף על רכבים שמגיעים ממדינות שאין לנו איתן הסכם מסחר.
גם בארץ יש מכס נוסף על רכבים שמגיעים ממדינות שאין לנו איתן הסכם מסחר.