בידוד רעש בקיר חדר שינה (בניין חדש)
-
Lior98
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1457
- שם מלא: ליאור אהרון
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
עדכון, דיברתי עם 2 בעלי מקצוע בנושא הציעו 4000₪
80 קילו של צמר סלעים
בידוד של 50% מהרעשים
על קיר בודד, קצת יקר אבל נשמע שזה יכול להוות פיתרון אבל דיי יקר.
בנוסף הבחור הציע לי פיתרון יותר זול שאלו אריחים ששמים על הקיר
שגם יכולים למנוע רעש
לא באותה רמה כמו ששמים עם צמר סלעים על הקיר, אשמח לשמוע חוות דעת מאנשים שניסו אריחים מכיוון שאני בספק שבעל הדירה ישים 4k על דבר כזה
אז אני צריך פיתרון טיפה יותר זול
80 קילו של צמר סלעים
בידוד של 50% מהרעשים
על קיר בודד, קצת יקר אבל נשמע שזה יכול להוות פיתרון אבל דיי יקר.
בנוסף הבחור הציע לי פיתרון יותר זול שאלו אריחים ששמים על הקיר
שגם יכולים למנוע רעש
לא באותה רמה כמו ששמים עם צמר סלעים על הקיר, אשמח לשמוע חוות דעת מאנשים שניסו אריחים מכיוון שאני בספק שבעל הדירה ישים 4k על דבר כזה
אז אני צריך פיתרון טיפה יותר זול
תמונה של האריחים? אם זה המשושים בעובי כמה מ״מ ששמים על הקיר זה לא יספיק בכלל.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

הוא לא פירט יותר מדי פשוט אמר שיש באופן כללי (לא משהו שיש לו)24/04/2024 18:34anatoli15 כתב: תמונה של האריחים? אם זה המשושים בעובי כמה מ״מ ששמים על הקיר זה לא יספיק בכלל....
אני אהיה כנה אני לא צריך בידוד של 100% וזה גם לא בהכרח שהשכנים לידי כאלה רועשים
זה פשוט מצב שאפשר לדמיין שאין קיר
זה אומר שמספיק שעון מעורר פשוט אפשר לשמוע
אז הקיר בטון שחוצץ בניינו זה נטו למראה
השאלה האם אני צריך כזה בידוד מסיבי?
אני רוצה להגיע למצב שאני לא שומע אותם מדברים (ואני מדגיש רק מדברים ולא צועקים או מרימים קול ככה שזה דציבל יחסית סביר) ולא לשמוע שעון מעורר וכדומה
אז אני לא מחפש בידוד מאוד חזק של לא לשמוע מוזיקה מהדיירים או צעקות או ילד בוכה
נטו לא לשמוע רעש של שעון מעורר,ושיחות
-
Lior98
-
- חבר ותיק

היי
אני מקפיץ את הנושא ברשותכם.
אזכיר את הבעיה, שאין בידוד בין החדר שינה שלי לדיירים ליד.
דיברתי עם הקבלן (דניה סיבוס) הם טענו שבשביל שהם "יתקנו" את זה צריך לעשות בדיקת אקוסטיקה בדירה ואם יימצא לקות אז הם יתקנו.
הבעיה:
בדיקת כזאת עולה 3.5k ובעל הדירה לא מוכן לשלם (ובצדק)
ביררתי עם אנשים שמבצעים בידוד אקוסטי עם קיר גבס וצמר סלעים
וטענו שלפי מה שציינתי זה יעלה לי 4k לבצע דבר כזה בחדר ובנוסף אמרו שהקיר של החדר שינה הוא חלול זאת אומרת שהוא קיר בטון אבל חלול (אני לא יודע אם על פי חוק זה מותר)
יש למישהו עצה מה לעשות בנושא?
נ.ב
דיברתי גם עם הדיירים שליד הם גם "מתלוננים" על הרעש מאצלי למרות שאנחנו ממש שקטים, אז בפועל אם אצליח לשכנע את הקבלן אז הוא יעשה בידוד לשניינו ואז ארוויח שיפור משמעותי ברעש, אבל קודם צריך להשיג את זה.
השאלה איך אצליח לתת לקבלן אסמכתא שיש פה לקות מבלי לבצע בדיקת אקוסטיקה שהיא יקרה מאוד
אני מקפיץ את הנושא ברשותכם.
אזכיר את הבעיה, שאין בידוד בין החדר שינה שלי לדיירים ליד.
דיברתי עם הקבלן (דניה סיבוס) הם טענו שבשביל שהם "יתקנו" את זה צריך לעשות בדיקת אקוסטיקה בדירה ואם יימצא לקות אז הם יתקנו.
הבעיה:
בדיקת כזאת עולה 3.5k ובעל הדירה לא מוכן לשלם (ובצדק)
ביררתי עם אנשים שמבצעים בידוד אקוסטי עם קיר גבס וצמר סלעים
וטענו שלפי מה שציינתי זה יעלה לי 4k לבצע דבר כזה בחדר ובנוסף אמרו שהקיר של החדר שינה הוא חלול זאת אומרת שהוא קיר בטון אבל חלול (אני לא יודע אם על פי חוק זה מותר)
יש למישהו עצה מה לעשות בנושא?
נ.ב
דיברתי גם עם הדיירים שליד הם גם "מתלוננים" על הרעש מאצלי למרות שאנחנו ממש שקטים, אז בפועל אם אצליח לשכנע את הקבלן אז הוא יעשה בידוד לשניינו ואז ארוויח שיפור משמעותי ברעש, אבל קודם צריך להשיג את זה.
השאלה איך אצליח לתת לקבלן אסמכתא שיש פה לקות מבלי לבצע בדיקת אקוסטיקה שהיא יקרה מאוד
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46327
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5067 פעמים
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4775
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 762 פעמים
אתה הולך רחוק מידי כשוכר. תבדוק איך אתה יכול להשתחרר מהחוזה ותעבור דירה. מנחש שזה יהיה זול יותר מכל פתרון אחר
-
Lior98
-
- חבר ותיק

אבל כבר התרגלתי לדירה, והדירה כן במיקום ממש טוב והיא חדשה ומעוצבת יפה.18/05/2024 8:38ChinggisKhan כתב: אתה הולך רחוק מידי כשוכר. תבדוק איך אתה יכול להשתחרר מהחוזה ותעבור דירה. מנחש שזה יהיה זול יותר מכל פתרון אחר...
הדרך היחידה לצאת מהחוזה זה למצוא שוכרים שיכנסו במקומי, אבל עדיין אגיד שהדירה ממש מתאימה לי חוץ מהנושא של הרעש.
ובנוסף לפי הבנתי שהבניינים החדשים שנבנים היום כולם כאלה מבחינת בידוד, יש לי 2 חברים נוספים שנמצאים בבניינים חדשים וגם הם מתלוננים על זה ששומעים את השכנים ויש איזשהי מוסכמה על זה שהבניינים הישנים הכי טובים מבחינת בידוד כי הבנייה של פעם יותר איכותית.
אז זה לא יעזור אם באמת אעבור לבניין חדש אחר אלא רק לבניין ישן...
-
Lior98
-
- חבר ותיק

אתה רוצה להגיד לי שבכל דירה שיש חדר שינה משותף שומעים הדלקת של המתג אור,פתיחת ברז מים,שעון מעורר ?19/05/2024 7:35(G) כתב: זה לא נכון ולא חד משמעי, הכל תלוי בתוכניות הבניה ומיקום החדרים ביחס לשכנים.
קיר משותף עם שכנים זה תמיד בעיה אבל קיר משותף עם שכן בחדר שינה זה הגרוע מכל.
גם בתים ישנים שומעים כל נגיעה בקיר או רעש....
אני בספק...
ושוב הקיר בניינו הוא חלול הוא מחזיר הד
הוא אפילו פה נראה לא תקין כי הקיר בצד הוא בטון מלא עושים נקישה זה לא מחזיר הד
בקיר הגובל אתה מקיש אתה מרגיש שהוא בטון אבל הוא חלול ומחזיר הד
אני בספק שזה תקין
כן, אני אומר לך מנסיון.
לא אחזור על מה שכתבתי כאן בפוסט גם לי הפריע רעש מהשכנים בקיר משותף אבל אצלי זה היה בסלון, היה לי יותר שטח עבודה, התרחקתי מהקיר לפחות 20 ס"מ.
הסאונד עובר גם דרך היסודות שזה לא רק הבלוקים אלא גם הברזלים שעוברים בין הקורות. אני מכיר את התופעה שהסאונד עובר דרך הקיר כאילו הוא חלול, זה קיר בלוקים 10-20 ס"מ, כל מכה בקיר יוצרת תהודה.
המצב שלך יהיה טוב יותר אם השכנים שלך יעשו קיר בידוד וצמר סלעים משאתה תעשה, ושוב זה לא עניין של ישן נגד חדש. בבניה הכללית היום לא מתחשבים באקוסטיקה,
זה לא מדד בכלל. אקוסטיקה זו זכות ותכנון עצמי.
לא אחזור על מה שכתבתי כאן בפוסט גם לי הפריע רעש מהשכנים בקיר משותף אבל אצלי זה היה בסלון, היה לי יותר שטח עבודה, התרחקתי מהקיר לפחות 20 ס"מ.
הסאונד עובר גם דרך היסודות שזה לא רק הבלוקים אלא גם הברזלים שעוברים בין הקורות. אני מכיר את התופעה שהסאונד עובר דרך הקיר כאילו הוא חלול, זה קיר בלוקים 10-20 ס"מ, כל מכה בקיר יוצרת תהודה.
המצב שלך יהיה טוב יותר אם השכנים שלך יעשו קיר בידוד וצמר סלעים משאתה תעשה, ושוב זה לא עניין של ישן נגד חדש. בבניה הכללית היום לא מתחשבים באקוסטיקה,
זה לא מדד בכלל. אקוסטיקה זו זכות ותכנון עצמי.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

אוקיי, ומתוך סקרנות למה אם הדיירים יעשו קיר בידוד עם צמר סלעים זה יהיה יותר אפקטיבי מזה שאני אעשה?19/05/2024 9:48(G) כתב: כן, אני אומר לך מנסיון.
זה לא מדד בכלל. אקוסטיקה זו זכות ותכנון עצמי....
זה חד כיווני?
בפועל אוכל לנסות לדבר עם בעל הדירה שלי ועם בעל הדירה של הדירה ליד
ולהגיד להם שיתחלקו בהוצאה הזאת בלי לערב את הקבלן ויבנו קיר (כמובן שהסיכוי קלוש אבל עדיין יש)
סופו של יום זה מוריד מערך של דירה אז אולי בעלי הדירה יסכימו
אני אסביר לך, ברגע שהשכנים שלך יעשו בידוד אצלם, כל מגע בקיר שהוא לדוגמא הדלקת אור, נגיעה בקיר וכו.. לא יעבור19/05/2024 23:45Lior98 כתב: אוקיי, ומתוך סקרנות למה אם הדיירים יעשו קיר בידוד עם צמר סלעים זה יהיה יותר אפקטיבי מזה שאני אעשה?
זה חד כיווני?
בפועל אוכל לנסות לדבר עם בעל הדירה שלי ועם בעל הדירה של הדירה ליד
ולהגיד להם שיתחלקו בהוצאה הזאת בלי לערב את הקבלן ויבנו קיר (כמובן שהסיכוי קלוש אבל עדיין יש)
סופו של יום זה מוריד מערך של דירה אז אולי בעלי הדירה יסכימו...
דרך הקונסטרוקציה של הבניין, הסאונד ישאר בחדר שלהם. זה כבר חותך לך את העברת הסאונד בחצי(בהקצנה).
אם שניכם תעשו בידוד הרווח יהיה כולו שלכם.
- shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1577
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 123 פעמים
נתקלתי במוצר זה היום כאשר התקין אחד כזה שכן של חבר.
נכחתי בהתקנה (הדביק על הקיר ואז בנה קיר גבס , מהצד שלוומצד השכן.
לא יודע לומר מה טיבו.
גליל בהערכה של 5 מטר עלה לו כ 600שקל
נכחתי בהתקנה (הדביק על הקיר ואז בנה קיר גבס , מהצד שלוומצד השכן.
לא יודע לומר מה טיבו.
גליל בהערכה של 5 מטר עלה לו כ 600שקל
- shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

שכחתי לצרף לינק
ציינתי את המוצר בפתיחת הפוסט, זה לבדו ממש לא יבלום את הרעש שעובר בין הקירות.15/03/2024 6:19(G) כתב: אצלי היתה בעיה בסלון וכדי להגיע לשקט מסויים הייתי צריך להתרחק 15 ס"מ מהקיר, לשים 2 יריעות טקסאונד על הקיר...
יריעות טאקסאונד באות בנוסף לתוספת לצמר סלעים, גבס אקוסטי וכו..
סתם להדביק את זה לקיר לא יתן דבר.
- shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

תודה על המידע ידידי01/07/2024 7:23(G) כתב: ציינתי את המוצר בפתיחת הפוסט, זה לבדו ממש לא יבלום את הרעש שעובר בין הקירות.
יריעות טאקסאונד באות בנוסף לתוספת לצמר סלעים, גבס אקוסטי וכו..
סתם להדביק את זה לקיר לא יתן דבר....