בידוד רעש בקיר חדר שינה (בניין חדש)
-
Lior98
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1457
- שם מלא: ליאור אהרון
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
שלום רב
עברתי לפני שבוע לדירה חדשה (נבנתה לפני כ3 שנים)
למרות שהפצרתי בשוכרים הקודמים ובבעל הדירה שיש שקט בדירה מבחינת רעשים כללים הם טענו שאין וגם אם יש רעש מבחוץ סוגרים חלון (שהוא אקוסטי ולא שומעים כלום)
ואכן זה כך
אבל
בחדר שינה שלי הקיר שלי גובל לקיר עם השכנים
זה אומר שיש הפרש של איזה 25 סנטימטר מהקיר שלי לקיר שלהם (שאני משער שגם אצלהם זה חדר שינה)
הבעיה שאני שומע הכל
משיחות שלהם
עד הדלקת מתג אור
וזה רעש מאוד בעייתי עבורי
בפועל אני יכול לעשות בלאגן עם בעל הדירה ולהפר חוזה (וזה לא יהיה קל ובפועל אצטרך להביא שוכר אחר שישלים אותי במקום)
או לנסות לדבר איתו שיעשה איזשהו בידוד זול לקיר הבודד הזה שגובל ביני לבין הדיירים האחרים
האם פיתרון זול עד 3k יספק מענה?
כמובן שלא יוריד ב 100% אפילו שיוריד ב 50%
כי כרגע זה נורא בעייתי עבורי
תודה
עברתי לפני שבוע לדירה חדשה (נבנתה לפני כ3 שנים)
למרות שהפצרתי בשוכרים הקודמים ובבעל הדירה שיש שקט בדירה מבחינת רעשים כללים הם טענו שאין וגם אם יש רעש מבחוץ סוגרים חלון (שהוא אקוסטי ולא שומעים כלום)
ואכן זה כך
אבל
בחדר שינה שלי הקיר שלי גובל לקיר עם השכנים
זה אומר שיש הפרש של איזה 25 סנטימטר מהקיר שלי לקיר שלהם (שאני משער שגם אצלהם זה חדר שינה)
הבעיה שאני שומע הכל
משיחות שלהם
עד הדלקת מתג אור
וזה רעש מאוד בעייתי עבורי
בפועל אני יכול לעשות בלאגן עם בעל הדירה ולהפר חוזה (וזה לא יהיה קל ובפועל אצטרך להביא שוכר אחר שישלים אותי במקום)
או לנסות לדבר איתו שיעשה איזשהו בידוד זול לקיר הבודד הזה שגובל ביני לבין הדיירים האחרים
האם פיתרון זול עד 3k יספק מענה?
כמובן שלא יוריד ב 100% אפילו שיוריד ב 50%
כי כרגע זה נורא בעייתי עבורי
תודה
אצלי היתה בעיה בסלון וכדי להגיע לשקט מסויים הייתי צריך להתרחק 15 ס"מ מהקיר, לשים 2 יריעות טקסאונד על הקיר, שכבה של צמר סלעים 120 ק"ג, 3 שכבות גבס אקוסטי(9 פלטות), שכבה נוספת גבס רגיל ואז קיר בריקים כדי להגיע לשקט מסויים. אצלך זה חדר שינה אז הסיפור הוא אחר, זהו חדר שקט יותר ושאין הרבה מקום לשחק איתו.
לצערי אני אגיד לך תהיה לך בעיה, לעולם לא תוכל להגיע לשקט כי ביסודו זהו חדר שינה, כל נגיעה בקיר של השכן ומעבר לכך כל דפיקה בבנין (360 מעלות) אתה תרגיש במיוחד אם אתה רגיש לרעש, בסופו של דבר אחרי זמן מסויים אנו מפתחים אובססיה לסאונד וכל רעש של השכנים מפריע לנו.
אם השכן היה עושה בידוד לקיר שלו זה היה עדיף יותר מאשר שאתה תעשה.
מה אני כן יכול להציע, לישון עם רעש לבן.
לצערי אני אגיד לך תהיה לך בעיה, לעולם לא תוכל להגיע לשקט כי ביסודו זהו חדר שינה, כל נגיעה בקיר של השכן ומעבר לכך כל דפיקה בבנין (360 מעלות) אתה תרגיש במיוחד אם אתה רגיש לרעש, בסופו של דבר אחרי זמן מסויים אנו מפתחים אובססיה לסאונד וכל רעש של השכנים מפריע לנו.
מה אני כן יכול להציע, לישון עם רעש לבן.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4775
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 762 פעמים
יש שתי אופציות:
בניית קיר גבס כפול פנימי ומילוי עם שכבות של חומר בידוד או הדבקת ספוג אקוסטי על הקירות. שניהם יעלו להערכתי יותר מ-3000 שקל. לגבי סוג הספוג שיתאים, אני פחות מבין בזה ושווה להתייעץ עם מומחה בתחום שגם יכול לעשות מדידות.
בניית קיר גבס כפול פנימי ומילוי עם שכבות של חומר בידוד או הדבקת ספוג אקוסטי על הקירות. שניהם יעלו להערכתי יותר מ-3000 שקל. לגבי סוג הספוג שיתאים, אני פחות מבין בזה ושווה להתייעץ עם מומחה בתחום שגם יכול לעשות מדידות.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

הבעיה שאני ישן כבר עם אטמי אוזניים15/03/2024 6:19(G) כתב: אצלי היתה בעיה בסלון וכדי להגיע לשקט מסויים הייתי צריך להתרחק 15 ס"מ מהקיר, לשים 2 יריעות טקסאונד על הקיר, שכבה של צמר סלעים 120 ק"ג, 3 שכבות גבס אקוסטי(9 פלטות), שכבה נוספת גבס רגיל ואז קיר בריקים כדי להגיע לשקט מסויים. אצלך זה חדר שינה אז הסיפור הוא אחר, זהו חדר שקט יותר ושאין הרבה מקום לשחק איתו.
מה אני כן יכול להציע, לישון עם רעש לבן....
אבל אתה מסכים איתי שזה שאני גר בדירה חדשה לא שיערתי שיהיה מצב כזה וציפיתי שיהיה בנייה איכותית..
נורא מבאס שאצטרך להתרגל לזה
-
Lior98
-
- חבר ותיק

הבעיה בפתרונות האלו שהם יקרים, אני יודע שבעל הדירה לא יסכים לזה (היו לו שוכרים 3 שנים ולא התלוננו אז אני בספק שהוא יהיה מוכן לדבר כזה)15/03/2024 10:22ChinggisKhan כתב: יש שתי אופציות:
בניית קיר גבס כפול פנימי ומילוי עם שכבות של חומר בידוד או הדבקת ספוג אקוסטי על הקירות. שניהם יעלו להערכתי יותר מ-3000 שקל. לגבי סוג הספוג שיתאים, אני פחות מבין בזה ושווה להתייעץ עם מומחה בתחום שגם יכול לעשות מדידות....
מאוד מוזר לי שאף אחד לא מרגיש את הרעשים זה לא נשמע סטנדרטי כששומעים שכנים לידך בחדר שינה.
אנסה לבדוק אולי עם מומחה אבל הבעיה זה התקציב שרשמתי 3k התכוונתי שזה המקסימום וזה עוד בסימן שאלה במידה ואצליח לשכנע את בעל הדירה...
בפועל אני לא צריך משהו "אקוסטי" מספיק שיוריד את הרעש בחצי זה יספיק לי
חצי זה משהו מאוד לא מדיד, מבחינת אנרגיה חצי זה כלום וזה יפריע כמעט באותה המידה.
יש כמו שאמרו מגוון אפשרות כשקיר גבס כפול עם צמר סלעים דחוס בינו לבין הקיר הוא פיתרון טוב יחסית. הבעיה העיקרית עם זה היא העלות.
יש כמו שאמרו מגוון אפשרות כשקיר גבס כפול עם צמר סלעים דחוס בינו לבין הקיר הוא פיתרון טוב יחסית. הבעיה העיקרית עם זה היא העלות.
אתה תמיד יכול להקים קונסטרוקציה של יריעת טקסאונד, צמר סלעים בדחיסות גבוהה, וגבס אקוסטי. זה יעזור חלקית אבל לא יפתור לך את הבעיה.15/03/2024 10:45Lior98 כתב: הבעיה שאני ישן כבר עם אטמי אוזניים
אבל אתה מסכים איתי שזה שאני גר בדירה חדשה לא שיערתי שיהיה מצב כזה וציפיתי שיהיה בנייה איכותית..
נורא מבאס שאצטרך להתרגל לזה...
יש כאן מימד כספי, אקוסטי ופסיכולוגי.
אם אתה רוצה לחתוך את הרעש מהשכנים בחצי ויותר אני ממליץ על רעש לבן שיכול לעזור ותרכוש סוני XM5, אוזניות עם ANC ואז אתה מתנתק מהסביבה.
אני חושש שהרבה מהרעש חודר דרך הקופסאות של שקעי החשמל והתקשורת שבקיר (מאחר ונותר עובי דופן קיר קטן מאוד בינך לבין השכן)
לעיתים קרובות החשמלאים מתקינים אותם גב אל גב עם שקעי השכנים, כדי לחסוך בעבודה (בניגוד לתקן)
מה שמשאיר קיר בעובי של מספר ס״מ בודדים....
לעיתים קרובות החשמלאים מתקינים אותם גב אל גב עם שקעי השכנים, כדי לחסוך בעבודה (בניגוד לתקן)
מה שמשאיר קיר בעובי של מספר ס״מ בודדים....
זה לא רק בניה חדשה, גם בבתים ישנים האקוסטיקה לא טובה, אני לא חושב שיש תקן אקוסטי בתוכניות הבניה.
ואנחנו לא מדברים על השכנים מלמעלה ולמטה שזה אחד המטרדים הגרועים ביותר.
מהנסיון שלי אין פתרונות קסם, מה שעשיתי די עזר והוריד לי לפחות 50 אחוז בסלון, חדרי שינה זה סיפור אחר לגמרי.
ואנחנו לא מדברים על השכנים מלמעלה ולמטה שזה אחד המטרדים הגרועים ביותר.
מהנסיון שלי אין פתרונות קסם, מה שעשיתי די עזר והוריד לי לפחות 50 אחוז בסלון, חדרי שינה זה סיפור אחר לגמרי.
- shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1577
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 123 פעמים
אני סבלתי מרעשים מטורפים
1 לפנות בוקר אצל השכן הכלב מעליי כאילו בוקר אצל אדם נורמאלי.
גרירות על בסיס יומי ללא רחם , קפיצות קדיחות ניקיונות ומה לא.
קניתי אוזניות אלו , בהמשך יש לינק.
ברכתי את היצרן על כל שניה שהצלחתי לישון לאחר 1 ליפנות בוקר , ממש!!!
עבד 7 חודשים והסוללה נדפקה.
אז לאמומלץ לקנות עקב אורך חיים נמוך מאודדד.
https://support.bose.com/s/product/bose ... uage=en_US
1 לפנות בוקר אצל השכן הכלב מעליי כאילו בוקר אצל אדם נורמאלי.
גרירות על בסיס יומי ללא רחם , קפיצות קדיחות ניקיונות ומה לא.
קניתי אוזניות אלו , בהמשך יש לינק.
ברכתי את היצרן על כל שניה שהצלחתי לישון לאחר 1 ליפנות בוקר , ממש!!!
עבד 7 חודשים והסוללה נדפקה.
אז לאמומלץ לקנות עקב אורך חיים נמוך מאודדד.
https://support.bose.com/s/product/bose ... uage=en_US
-
Lior98
-
- חבר ותיק

הבנתי
האמת שיש לי בעיה נוספת מבחינת רעש וזה דווקא נראה לי יותר קל בנושא
ראיתי שבדלת כניסה יש רווח דיי גדול בין הדלת למשקוף
זה אומר שאם אני מדליק אפילו את האור במסדרון ניתן לראות את האור נכנס מהדלת
השאלה שלי האם ניתן "להצמיד" את הדלת שתהיה יותר אטומה
ולגבי הרעש האם זה שהדלת תהיה יותר אטומה זה יפחית את הרעש מבחוץ? כי אם נניח מישהו עובר במסדרון אכן שומעים את זה חזק
מצרף תמונה של איך זה נראה כשאני מדליק את האור
האמת שיש לי בעיה נוספת מבחינת רעש וזה דווקא נראה לי יותר קל בנושא
ראיתי שבדלת כניסה יש רווח דיי גדול בין הדלת למשקוף
זה אומר שאם אני מדליק אפילו את האור במסדרון ניתן לראות את האור נכנס מהדלת
השאלה שלי האם ניתן "להצמיד" את הדלת שתהיה יותר אטומה
ולגבי הרעש האם זה שהדלת תהיה יותר אטומה זה יפחית את הרעש מבחוץ? כי אם נניח מישהו עובר במסדרון אכן שומעים את זה חזק
מצרף תמונה של איך זה נראה כשאני מדליק את האור
-
Lior98
-
- חבר ותיק

האמת אני לא חושב שהשכנים כאלה בהמתיים (אני קר בקריית אונו באיזור טוב)...
הבעיה זה שהחלק האקוסטי פה בעייתי
אבל אני בטוח שאפשר לשפר כמה שיותר
לגבי הדלת ידוע לך מה ניתן לעשות?
אני דיי בטוח שאם אצליח להצמיד אותה כמה שיותר ולא יהיו רווחים זה אכן ימנע רעש
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46325
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5067 פעמים
את הדלת ייתכן ואתה יכול לסדר עצמאית על ידי סיבוב הצירים שיהיו יותר רחוקים או קרובים ואולי אולי הדבקה של פס ספוג דק לאורך המשקוף, פשוט תתנסה עם זה.
לגבי בעיות האקוסטיקה, זו לא בעיה של בעל הדירה שאתה רגיש כל כך לרעשים. זו היתה אחריות שלך לבדוק את זה טרם הכניסה לדירה. הסיכוי שהוא ישלם על זה תהיה מאוד נמוכה.
לגבי בעיות האקוסטיקה, זו לא בעיה של בעל הדירה שאתה רגיש כל כך לרעשים. זו היתה אחריות שלך לבדוק את זה טרם הכניסה לדירה. הסיכוי שהוא ישלם על זה תהיה מאוד נמוכה.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

Re:
לגבי הדלת, מעולה אנסה זאת או שאזמין בעל מקצוע ואגיד לבעל הדירה לשלם מכיוון שזה לא תקין.23/03/2024 15:47ziv_r כתב: את הדלת ייתכן ואתה יכול לסדר עצמאית על ידי סיבוב הצירים שיהיו יותר רחוקים או קרובים ואולי אולי הדבקה של פס ספוג דק לאורך המשקוף, פשוט תתנסה עם זה.
לגבי בעיות האקוסטיקה, זו לא בעיה של בעל הדירה שאתה רגיש כל כך לרעשים. זו היתה אחריות שלך לבדוק את זה טרם הכניסה לדירה. הסיכוי שהוא ישלם על זה תהיה מאוד נמוכה....
לגבי האקוסטיקה הכללית.
אכן אתה צודק שהייתי צריך "לבדוק" אבל אתה מסכים איתי שאין באמת דרך לבדוק עד שאין רעש מהשכנים?
שאלתי את השוכר ואת בעל הדירה לגבי רעשים מכיוון שאני רגיש והם טענו שאין משהו מיוחד, אם הייתי יודע שהרעשים כאלה קרובים אכן זה היה מונע ממני.
אבל אפשר להגיד שאני "הצלחתי להתרגל" בלילה אני ישן עם אטמי אוזניים, ובבוקר/צהרי היום אני עובד (לפעמים עובד מהבית) אז גם אם זה בצהריים זה לא כזה נורא.
אבל נושא הדלת כרגע יותר מפריע
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46325
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5067 פעמים
אף בעל דירה כשהוא ישאל לא יגיד לשוכרים פוטנציאלים שיש רעשים מהדירה שלו, גם כאשר הדירה נמצאת מעל מועדון.