בעיות עם ממיר אופטי ZTE F601
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
מציע לעבור לסלקום ע"ג תשתית בזק, מקבלים ממיר אופטי בחינם בפרטנר 5 ש"ח לחודש.
ואם מתעקשים אז רוכשים בבזסטור מתאם אופטי GPON SFP בעלות חד פעמית של 180 ש"ח וממיר מדיה או מבזק סטור או מבאג KSP אייבורי וכו בעלות של כ 85 ש"ח.
ממה שהבנתי מקבוצת הפייסבוק והאתר
https://www.facebook.com/groups/ILFiber/
יש לא מעט שרכשו יחידות ZTE שעובדות מצויין כנראה שנפלת על מוכר עם Bach תקול...
הפתרון לעיל מומלץ וחוסך ממך התעסקות מיותרת. בשבוע האחרון עם התקלה בשרתי ה DNS של בזק העברתי כבר 2 לקוחות לסלקום סיבים עם מתאם אופטי שסלקום סיפקו מעבר לכך שהיום רק פרטנר וסלקום מספקים כתובת IP אמיתית ולא מעבירים אותך ב CGNAT כמו בזק ובלי תוספת תשלום של 19.90 לבזק על IP קבוע.
ואם מתעקשים אז רוכשים בבזסטור מתאם אופטי GPON SFP בעלות חד פעמית של 180 ש"ח וממיר מדיה או מבזק סטור או מבאג KSP אייבורי וכו בעלות של כ 85 ש"ח.
ממה שהבנתי מקבוצת הפייסבוק והאתר
https://www.facebook.com/groups/ILFiber/
יש לא מעט שרכשו יחידות ZTE שעובדות מצויין כנראה שנפלת על מוכר עם Bach תקול...
הפתרון לעיל מומלץ וחוסך ממך התעסקות מיותרת. בשבוע האחרון עם התקלה בשרתי ה DNS של בזק העברתי כבר 2 לקוחות לסלקום סיבים עם מתאם אופטי שסלקום סיפקו מעבר לכך שהיום רק פרטנר וסלקום מספקים כתובת IP אמיתית ולא מעבירים אותך ב CGNAT כמו בזק ובלי תוספת תשלום של 19.90 לבזק על IP קבוע.
נערך לאחרונה על ידי arotman ב 13/03/2024 7:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
צריך רק לשים לב שפרטנר, סלקום, בזק בינלאומי, יס, הוט ועוד דורשים שימוש בציוד שלהם בלבד!
כלומר אם רכשת מתאם מבזק תוכל לעבור לגילת ולהפך אבל לא תוכל להשתמש באף ספק אחר במתאם שנרכש מבזק ואו גילת.
כלומר אם רכשת מתאם מבזק תוכל לעבור לגילת ולהפך אבל לא תוכל להשתמש באף ספק אחר במתאם שנרכש מבזק ואו גילת.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1462
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
עוד נקודה לבדיקה: האם ה-ZTE נמצא בסביבה שיש בה חום או לחות? אצלי לדוגמא כוך התקשורת הוא ללא איוורור, וכתוצאה מתכנון גרוע, היה חשוף גם לנזילה של מי גשמים או נזילה אחרת, ונדרש איטום נפרד. לחות וחום כמובן יכולים להשפיע על אמינות ציוד.
גם אצלי זו היתה העלות (כנראה קנינו אצל אותו מוכר באלי א. ...אגב, כן שדרגתי גרסת קושחה לזו של בזק... )14/03/2024 1:37lambda כתב: תודה.
צריך בכל זאת לומר שההזמנה של ה ZTE עלתה לי את הסכום המרשים של 12.30$, כך שלא תהיה בעיה לקנות עוד שניים שלושה במידה ואשאר עם בזק......
היות ואני עדיין בסלקום (על קו בזק) , עשיתי ניסוי ופשוט החלפתי את המודם שלהם בזה, לאחר שקינפגתי בו את אותו המספר הסידורי.
חייב להגיד, שעד כה אין שום בעיה!
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 17/03/2024 7:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
כן, הבנת נכון, רק שאצלי זה לא היה נתב של סלקום/בזק אלא מתאם שלהם, וזה מה שעשיתי, כאמור לבדיקה בלבד....
האם בזק מבצעים בדיקה מיוחדת/נוספת בעת שימוש בנתב שלהם - אין לי שמץ. פשוט תנסה ותגלה...
למיטב ידיעתי, בזק גם פשוט יבצעו אקטיבציה למספר שלך אם תבקש, אם זה ציוד שברשימה שלהם, ככה שכל הניסוי הזה הוא תיאורתי בלבד..
האם בזק מבצעים בדיקה מיוחדת/נוספת בעת שימוש בנתב שלהם - אין לי שמץ. פשוט תנסה ותגלה...
למיטב ידיעתי, בזק גם פשוט יבצעו אקטיבציה למספר שלך אם תבקש, אם זה ציוד שברשימה שלהם, ככה שכל הניסוי הזה הוא תיאורתי בלבד..
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 17/03/2024 8:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
viewtopic.php?t=388329
יש פה הסבר למטה בדיון לגבי שינוי הסיריאלי
אבל זה קצת מיותר אלא אם כן אתה מתכוון להחזיק
את נתב בזק בתור גיבוי ולהמשיך לשלם 19.90 לחודש כי אם תחזיר את נתב בזק והוא יועבר לאחר בדיקה למשתמש אחר ככל הנראה תהייה לך בעיה.
יש פה הסבר למטה בדיון לגבי שינוי הסיריאלי
אבל זה קצת מיותר אלא אם כן אתה מתכוון להחזיק
את נתב בזק בתור גיבוי ולהמשיך לשלם 19.90 לחודש כי אם תחזיר את נתב בזק והוא יועבר לאחר בדיקה למשתמש אחר ככל הנראה תהייה לך בעיה.
במקרה של סלקום, הם לא גובים כסף עבור המתאם שלהם... זו פשוט בדיקה טובה האם המתאם שקנית תקין, למקרה שאחליט להחליף ספקית (כמובן אפשר וכדאי להחזיר למספר המקורי , שרשום גם על הקופסה וגם על המתאם).
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 18/03/2024 7:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
כל כך הרבה יותר טוב - לא יודע, רק כחודש אצלי....13/03/2024 6:40lambda כתב: מצוין, רק הזמנתי אחד אחרי התחברות לסיבים של בזק.
אז צריך כבר לחשוב על מכשיר גיבוי?
איפה קונים את הממיר של גילת, אם הוא כל כך הרבה יותר טוב?...
לא. תתחדש.
לסיכומו של דבר: קיבלתי את המתאם, הגיע אגב מכשיר ללא הלוגו ZTE בצד, אבל כן מופיע על המדבקה, וסריאלי שמתחיל ב ZTEG.
אחרי בדיקה שהקושחא היא הנכונה התקשרתי לבזק ותוך דקה היה סינכרון.
לקח לי אבל כשעתיים לאחר מכן להגדיר נכון את הראוטר (של ASUS, מסובך לאללה) ואחרי שכמעט כבר זרקתי אותו מהחלון עשיתי איזה משהו במקרה והתחבר פתאום.
לכאורה הדבר הקטן הזה פועל טוב, נותן לי מהירויות נורמליות (כ 940 הורדה) ואפילו לא מתחמם.
אשמור עוד שבועיים שלושה את הנתב של בזק לראות אם הכל בסדר, אז אוכל להחזיר אותו ואזמין עוד ZTE אחד לגיבוי והיה כי טוב.
הרבה תודה לכל העוזרים
אחרי בדיקה שהקושחא היא הנכונה התקשרתי לבזק ותוך דקה היה סינכרון.
לקח לי אבל כשעתיים לאחר מכן להגדיר נכון את הראוטר (של ASUS, מסובך לאללה) ואחרי שכמעט כבר זרקתי אותו מהחלון עשיתי איזה משהו במקרה והתחבר פתאום.
לכאורה הדבר הקטן הזה פועל טוב, נותן לי מהירויות נורמליות (כ 940 הורדה) ואפילו לא מתחמם.
אשמור עוד שבועיים שלושה את הנתב של בזק לראות אם הכל בסדר, אז אוכל להחזיר אותו ואזמין עוד ZTE אחד לגיבוי והיה כי טוב.
הרבה תודה לכל העוזרים