סיב סימטרי לעסק
היי,
מבקש את עצתכם מנסיונכם.
חברה מסויימת מציעה לי חבילה לעסק ע"ג סיב של 100/100.
בהינתן כי החבילה הנ"ל יקרה יותר מקו ביתי, מה הערך המוסף שאני אקבל בפועל, בהשוואה למשל לחבילה של 1000/100 ביתית, שהיא כאמור זולה יותר משמעותית?
מבקש את עצתכם מנסיונכם.
חברה מסויימת מציעה לי חבילה לעסק ע"ג סיב של 100/100.
בהינתן כי החבילה הנ"ל יקרה יותר מקו ביתי, מה הערך המוסף שאני אקבל בפועל, בהשוואה למשל לחבילה של 1000/100 ביתית, שהיא כאמור זולה יותר משמעותית?
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1471
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 282 פעמים
צריך לבדוק את תנאי החבילה העסקית בפירוט. אחד ההבדלים הוא רוחב הפס, בחבילות ביתיות לא מתחייבים לכלום, זה על בסיס Best effort. בדרך כלל השירות הוא טוב, אך אין התחייבות למינימום. בחבילות עסקיות (תלוי בתנאים כמובן) יש רוחבי פס מובטחים.
כפי שצוין בהודעות קודמות הבדל נוסף הוא בשירות, זמני תגובה לתקלות, וזמני תיקון.
כפי שצוין בהודעות קודמות הבדל נוסף הוא בשירות, זמני תגובה לתקלות, וזמני תיקון.
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
מלבד מה שנכתב לעיל, בכל עניין של כמות המשתמשים גדולה , מדובר בניתוב ובטכנולגיה אחרת לגמרי, אם מדובר בסיב של בזק רשת המטרו היא פרטית עד אילך, סיב מרותך מהמרכזיה עד מתג אצלך מנוהל בשליטת הספק שמקבל את הסיב ומעביר חיבור רשת לנתב שלך, כל הניתובים והתיעדופים שונים לגמרי, לא יודע לומר מה קורה בחברות ספקיות אחרות.
בשביל חברה שאין שם מפתחים כבדים שעובדים כל העת עם שרתים בארה"ב או באירופה ולשימושים של גלישה כללית של וואטצאפ Youtube דוא"ל וכו" אפשר להשתמש בהחלט עם סיב ביתי, מומלץ להחזיק גיבוי סלולארי או כל גיבוי אינטרנט אחר על כל מקרה כדי לא להתקע במקרה של תקלה של מספר שעות או ימים.
ההבדל בין 140 ש"ח ל 1200 לסיב מטרו של בזק הוא די גדול אפשר גם לקחת היום חבילת של Biznet בעלות של 387 ש"ח לחודש לפני מע"מ וכולל נתב צקפוינט 1750 או Fortigate60 בשכירות ואז מקבלים לרוב טכנאי באותו היום ועל פניו תיעדוף למרות שמדובר באותה רשת אופטית PON של הלקוחות הביתיים.
בשביל חברה שאין שם מפתחים כבדים שעובדים כל העת עם שרתים בארה"ב או באירופה ולשימושים של גלישה כללית של וואטצאפ Youtube דוא"ל וכו" אפשר להשתמש בהחלט עם סיב ביתי, מומלץ להחזיק גיבוי סלולארי או כל גיבוי אינטרנט אחר על כל מקרה כדי לא להתקע במקרה של תקלה של מספר שעות או ימים.
ההבדל בין 140 ש"ח ל 1200 לסיב מטרו של בזק הוא די גדול אפשר גם לקחת היום חבילת של Biznet בעלות של 387 ש"ח לחודש לפני מע"מ וכולל נתב צקפוינט 1750 או Fortigate60 בשכירות ואז מקבלים לרוב טכנאי באותו היום ועל פניו תיעדוף למרות שמדובר באותה רשת אופטית PON של הלקוחות הביתיים.