בית פרטי ויחידת דיור חולקים ראוטר וסיב - איך מתמודדים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
PopPy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #1 

אנחנו עומדים לעבור בשכירות לדו-משפחתי (טכנית בית ויחידת דיור) כששני הבתים שייכים לאותו בעל דירה, והאינטרנט כלול. יש תשתית סיבים של סלקום. אצל השכנים עובר הסיב וראוטר. בצד השני של הקיר, אצלנו, יש רק כבל רשת ומגדיל טווח אחד בקומה האמצעית.

הבית לא גדול אבל מורכב מ-3 מפלסים ויש נקודה קווית אחת רק בקומה האמצעית. הקאצ', בעל הדירה לא מעוניין לקדוח. כרגע המצב הוא שבצמוד למגדיל טווח קיבלתי 350 מגה הורדה בוויפי, בהמשך הקומה 100, ובקומות אחרות 10 או שאין קליטה - ושנינו עובדים מהבית מקומה אחרת..
אפשר לחבר ראוטר נוסף לכבל רשת מהצד שלנו ולחבר mesh ולפזר אותם בבית (ראוטר פרטי עם סיב של סלקום?)?
או להזמין חיבור נפרד מסלקום (בתשלום) על אותה תשתית בדיוק (כלומר, בלי קדיחות ובלי להעביר עוד סיב) כדי לא לחלוק רוחב פס עם השכנים?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

לא חושב שיעבוד לך להזמין עוד חיבור כי הראוטר לא יעביר את זה.

כמו שכתבת, אם אין בעיית security הפיתרון הוא פשוט לחבר תשתית קוית ולעשות mesh לקומות העליונות, כנראה שיחידת mesh אחת לכל קומה.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

שבוע טוב וחודש טוב!
בנוסף לדבריו של עופר, גם אם תרכשו סט של 3 יחידות MESH חדשות במקום הקיים ותחברו את אחת היחידות להזנה שאתם מקבלים מהבית הראשי יכולה להיות בעיה של רוחב פס, אני רואה היום בבתים עם חיבור אופטי של 1 גיגה צריכת רוחב פס של 20 ל 106 גיגה ליום , אם אתם עובדים מהבית הייתי מאוד ממליץ להגיע להבנה עם בעלי הבית שעדיף להם גם למען השוכרים הבאים לאפשר הוספת תשתית רשת קווית ראויה בדיוק כמו תשתית מים או חשמל, תמיד ניתן להסליק תשתיות בצורה יפה למשל עם קרניז, או להגיע בתשתית מבחוץ באופן כמה שפחות בולט, ניתן גם להתקין נתב נורמלי עם הפרדת רשתות (VLAN) אבל זה עסק של 1000 עד 3000 ש"ח תלוי בפתרון ועדיין אותו רוחב פס משותף עם שוכרים אחרים.
מניסיון בבתים כאלו אצל לקוחות (אני בד"כ כן עושה הפרדה של VLAN בין הרשתות יש בתים שזה עובד ויש בתים שהצריכה פשוט גדולה מידי לקו אחד.
התמונות למטה הם מניהול נתבים של Unifi אצל 2 לקוחות מה 24 שעות אחרונות...

PopPy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #4 

10/03/2024 6:32  
arotman כתב:
שבוע טוב וחודש טוב!
בנוסף לדבריו של עופר, גם אם תרכשו סט של 3 יחידות MESH חדשות במקום הקיים ותחברו את אחת היחידות להזנה שאתם מקבלים מהבית הראשי יכולה להיות בעיה של רוחב פס, אני רואה היום בבתים עם חיבור אופטי של 1 גיגה צריכת רוחב פס של 20 ל 106 גיגה ליום , אם אתם עובדים מהבית הייתי מאוד ממליץ להגיע להבנה עם בעלי הבית שעדיף להם גם למען השוכרים הבאים לאפשר הוספת תשתית רשת קווית ראויה בדיוק כמו תשתית מים או חשמל, תמיד ניתן להסליק תשתיות בצורה יפה למשל עם קרניז, או להגיע בתשתית מבחוץ באופן כמה שפחות בולט, ניתן גם להתקין נתב נורמלי עם הפרדת רשתות (VLAN) אבל זה עסק של 1000 עד 3000 ש"ח תלוי בפתרון ועדיין אותו רוחב פס משותף עם שוכרים אחרים.
מניסיון בבתים כאלו אצל לקוחות (אני בד"כ כן עושה הפרדה של VLAN בין הרשתות יש בתים שזה עובד ויש בתים שהצריכה פשוט גדולה מידי לקו אחד.
התמונות למטה הם מניהול נתבים של Unifi אצל 2 לקוחות מה 24 שעות אחרונות...
...
תודה רבה. שנינו הייטקיסטים שעובדים הרבה מהבית בנוסף לצרכים רגילים של סטרימינג, וכנראה גם השכנים בתחום, אז אנחנו בהחלט חוששים מהשיתוף הזה.
השאלה היא האם כדי לחבר קו חדש בחשבון נפרד עם רוחב פס נפרד יצטרכו את כל התשתית מאפס ושוב לקדוח ולהעביר סיב חדש? או שאפשר להשתמש בסיב שכבר פרוס בבית הצמוד?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20186
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2608 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

אי אפשר להשתמש באותו סיב, אבל הסיב עצמו הרבה יותר דק מכבל נחושת. כך שאולי אפשר יהיה להעביר אותו דרך צינור קיים.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

בתאוריה ניתן לפצל סיב פעם נוספת אבל זה יכול לייצור בעיית עוצמות אני חוזר להמלצה לנסות ולדבר עם בעל הבית. כמו שאמר TheCoolest
הסיב יכול להיות דק יחסית מה שנקרא סיב טקטי דק שניתן להעביר בקלות יחסית, אפשר להתחיל כמו שעופר הציע ולהמשיך משם.
בשוק יש כמה וכמה אופציות כמו למשל:

https://ksp.co.il/web/cat/38066
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=89091
https://www.ivory.co.il/catalog.php?act=cat&q=mesh

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”