הוספת חיבור Optical Network לראוטר בזק

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
רונן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #1 

יש לי ראוטר בזק B Fiber

חיבור הביתה סיבים 10 גיגה

מהראוטר יוצא כבל אתרנט לסוויץ עם 8 צרכנים.

אני מעוניין להוסיף קן אופטי למה שקיים - מהראוטר עבור סטרימר נוסף. .

האם ניתן להוסיף לראוטר במקביל לקיים לאחת היציאות הפנויות (בצהוב ) או לאחרונה כפי התמונה ?

עם מתאם

תודה.
Screenshot 2024-03-07 at 10.45.58.jpg
Screenshot 2024-03-07 at 10.51.11.png

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4311
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #2 

07/03/2024 11:02  
רונן כתב:
יש לי ראוטר בזק B Fiber

חיבור הביתה סיבים 10 גיגה

מהראוטר יוצא כבל אתרנט לסוויץ עם 8 צרכנים.

אני מעוניין להוסיף קן אופטי למה שקיים - מהראוטר עבור סטרימר נוסף. .

האם ניתן להוסיף לראוטר במקביל לקיים לאחת היציאות הפנויות (בצהוב ) או לאחרונה כפי התמונה ?

עם מתאם

תודה.
...
כמה תשובות. לפי איך שזה נראה, יש כאן סלט שלם של בילבולים. אנסה להסביר על מה מדובר.
אחד, "ראוטר בזק B Fiber" שמסופק לחיבורים של בזק למהירות של 10 ג'יגה ברשת שלה, הוא אחר לגמרי. כך מה שיש לך זה או לא "חיבור הביתה סיבים 10 גיגה" או משהו אחר לא נכון.
שתיים, ממשק SFP ב"ראוטר בזק B Fiber" הוא לשימושים אחרים לגמרי. גם המודול SFP אופטי שהצגת הוא גם לא ל 10G, אלה ל 1G.
שלוש, להוסיף קן אופטי עבור סטרימר נוסף נדרש רק, אם הסטרימר זה נמצא מהרשת הקיימת שלך במרחק של כמה מאות מטרים עד כמה קילומטרים. כמו למשל המודול SFP שהצגת, משמש לחיבור למרחק של כעשרה קילומטרים. אתה בטוח שזה המקרה שלך? ושזה מרחק בין התקני רשת ביתית שלך? אם כן, ויש לך רשת ביתית שמתפרשת על שטח של כמה עד כמה עשרות קילומטרים, אז דבר אחרון שאתה תצטרך להיות טרוד ממנו זה השימוש ב"ראוטר בזק B Fiber" זה.

רונן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #3 

תודה על התשובה.
אכן טעיתי בנתונים.
יש לי חיבור סיבים 2.5 גיגה הבייתה.
הכבל אופטי מגיע לתוך הבית לקופסא של בזק
ומשם מתחבר כבל קצר נוסף לתחתית הראוטר B fiber.

אני מעוניין להוסיף כבל אופטי למה שקיים לסטרימר בסלון
15 מטר מהראוטר / כניסת הסיב אופטי הבייתה.
אשמח לעזרה איך לבצע ?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

07/03/2024 11:43  
רונן כתב:
תודה על התשובה.
אכן טעיתי בנתונים.
יש לי חיבור סיבים 2.5 גיגה הבייתה.
הכבל אופטי מגיע לתוך הבית לקופסא של בזק
ומשם מתחבר כבל קצר נוסף לתחתית הראוטר B fiber.

אני מעוניין להוסיף כבל אופטי למה שקיים לסטרימר בסלון
15 מטר מהראוטר / כניסת הסיב אופטי הבייתה.
אשמח לעזרה איך לבצע ?
...
טוב, אנסה, לעזור, אחרי שחלק מהדברים כבר התבהרו. אתה לא צריך בכלל כבל אופטי למרחק של 15 מטר וגם לא למרחק של עד 100 מטר, למהירות של 1G, של 2.5G וגם אפילו לא של 10G. אתה צריך להעביר כבל רשת רגיל.

רונן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

07/03/2024 11:51  
sys_admin כתב:
טוב, אנסה, לעזור, אחרי שחלק מהדברים כבר התבהרו. אתה לא צריך בכלל כבל אופטי למרחק של 15 מטר וגם לא למרחק של עד 100 מטר, למהירות של 1G, של 2.5G וגם אפילו לא של 10G. אתה צריך להעביר כבל רשת רגיל.
...
תודה.
פשוט קראתי כי כבל אופטי לסטרימר מעביר פחות הפרעות.
ואם ניתן בעלות נמוכה להשתמש בכבל אופטי ( חיבור אור ולא פיסי ) אולי עדיף מבחינת מניעת הפרעות כאמור.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

07/03/2024 11:55  
רונן כתב:
תודה.
פשוט קראתי כי כבל אופטי לסטרימר מעביר פחות הפרעות.
ואם ניתן בעלות נמוכה להשתמש בכבל אופטי ( חיבור אור ולא פיסי ) אולי עדיף מבחינת מניעת הפרעות כאמור.
...
כבל אופטי, באמת מעביר פחות הפרעות, ולא רק לסטרימר. אבל, זה רלוונטי רק במקרה שבכלל הפרעות אלה יכילות להתקיים. למשל זה אפשרי, אם מדובר על ציוד שצמוד לאנטנת שידור שפולטת לאוויר הספקים של קילווטים רבים או עשרות וגם מאות קילוווטים של הספק זה. אם אתה לא מתגורר על קצה התורן שבו ממוקמת אנטנת שידור זו, אז זה לא רלוונטי לך. וגם, אם, כן ברשת ביתית שלך יש הפרעות אלה וכל מה שתעשה, זה לחבר רק את הסטרימר בלבד עם חיבור אופטי, זה לא ממש יתן לך כלום בכדי להימנע מהן. הרבה יותר היגיוני זה לדאוג שבכל הרשת הביתית שלך לא יווצרו הפרעות אלה ובביל כך מקפידים על דברים בסיסיים של זה, כמו חיבור של הארקה לסיכוך של כל כבלי רשת בפאנל המגשרים, שימוש בכבלי רשת תקניים, נניח של cat7 וכ'.

רונן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

תודה.
הבנתי את התמונה במלואה.
מלבד הקטע של הארקה. אין לי איפה לחבר מה ....

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

אני חייב להגיב כאן עוד שנייה מתפוצץ , איזה שטויות במיץ של עראק העניין הזה כל פעם שאני שומע את זה בא לי לצרוח! כל חיבור רשת קוי גם נחושת עובר הפרדה גלוונית כלומר אין מעבר של מתח בין כניסת הרשת ללוח האם של כרטיס רשת או מתג או נתב אגב גם הוספה של גביש למתג לא עושה כלום חשמלית.
תראו החל מדקה 11.

איפה יכול להשפיע? עם עובדים עם מתג "***" שמתחמם ומכניס שגיאות וגורם לתיקון השגיאות ברשת לא לספק ואז יהיה Packet loss
או שהסיכוך של הכבל מאורק להארקה עם זליגות ובמקרה כזה לא משתמשים בסיכוך במרחקים קצרים בד"כ לא יהיו הפרעות על קו הרשת ואם יהיה קצת זה יתוקן באופן בלתי מורגש ובטח שלא ישיפיע על "איכות הסאונד" .אלא אם כן אתה עובד בתוך מפעל ייצור או כור גרעיני (לא מצחיק עבדתי פעם בתוך אולם ייצור והרעשים החשמליים היו מטורפים ברמה שרק כבל אופטי פתר זאת).
בימים שעבדנו עם נגן CD והעברנו חיבור אופטי או קואקסיאלי אז כן היו יכולים להיוצר שגיאות שהיו יכולים להשפיע על איכות הסאונד
וכמובן שככל שאיכות ה DAC הממיר דיגיטלי לאנלוגי שקיים בכל נגן גבוהה יותר, כנ"ל לגבי איכות הקבלים והנגדים בצג האנלוגי לאחר ההמרה יש משמעות קריטית לאיכות הסאונד, אם עובדים עם מקור אנלוגי כמו נגן תקליטים(פטיפון) או נגן קלטות אז כן יש משמעות לכבילה.
אבל בנגן שמנגן קבצי FLAC או משמיע Tidal וכו" איזה משמעות יכולה להיות לשגיאות על הקו?
רוב הנגנים קוראים כבר את כל הקובץ מראש ומייצרים Buffer של כמה דקות כך שגם אם היו שגיאות בקו ה Ethernet הם יתוקנו בד"כ ברמה של כרטיס הרשת ומעבר לכך רוב הקבצים מכילים מנגנון תיקון שגיאות פנימי ברמה של הקובץ וגם ברמה של הפרוטוקול אם מדובר ב TCP.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

אגב אם ממש מתעקשים אז בבקשה פתרון ממיר מרשת RJ-45 Ethernet לאופטי ורק נשאר להעביר סיב מתאים בין היחידות, אנשי מצלמות אוהבים להשתמש בזה כדי לחסוך
רכישה של מתגים עם יציאה אופטית ושצריכים לעבור מרחקים גדולים.
https://it.aliexpress.com/item/10050051 ... Redirect=y

וסיב
https://it.aliexpress.com/item/10050061 ... Redirect=y

אתר עם הסבר לאנשי מצלמות בבקשה:
https://www.copa.co.il/?module=articles ... egory_id=1

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #10 

איזה סטרימר בדיוק יש לך שיש לו כניסה אופטית לנתונים, להבדיל מהעברת אודיו??

רונן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

07/03/2024 13:33  
Borderline1 כתב:
איזה סטרימר בדיוק יש לך שיש לו כניסה אופטית לנתונים, להבדיל מהעברת אודיו??
...
ראה חץ אדום
ראה חץ אדום
ראה קישור

https://www.luminmusic.com/support-fibre.html

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

07/03/2024 12:51  
רונן כתב:
תודה.
הבנתי את התמונה במלואה.
מלבד הקטע של הארקה. אין לי איפה לחבר מה ....
...
מן הסתם שאני לא יכול לדעת איך ממומשת רשת שלך, אבל בריכוז תקשורת של רשת ביתית מומלץ בחום שיהיה פאנל מגשרים. לפאנל זה קיים מקום ( בורג או אפילו חוט ) לצורך חיבור של הארקה. חוץ מזה, בכל דירה, בכל שקע חשמל קיים גם חוט הארקה. את הקצה השני של החוט הארקה מהפאנל מגשרים מתחבר לקו הארקה של הדירה גם. אלה הם הדברים הבסיסיים של רשת מחשבים ביתית. ואני אצרף כאן קישור להסבר של אחד היצרני ציודי תקשורת בהקשר זה של כבל רשת מסוכך שאנו משתמשים בו בכמה עשורים אחרונים, הסבר כפי שהוא נכתב כבר לפני שנים רבות, עוד בתקופה שהיו גם קיימים עוד כבלי רשת לא מסוככים:
https://www.ciscopress.com/articles/article.asp?p=31276

וגם בכדי שלא תצטרך לעבור על כל הדף אצלם לך את המשפט הרלוונטי ואסמן בו את החלק החשוב:

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”