אינספור ניתוקי אינטרנט כל יום בפרטנר, מה הפתרון?!?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
נתן431 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
שם מלא: Matan Guedj
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ראשית אתחיל מלאמר שאין לנו צפי בזמן הקרוב להתקנה של סיבים בבניין, על פי בדיקה האיזור שלנו אמור לקבל סיביל ע''י בזק עד 2027.
ועכשיו לסיפור; עברנו לדירה חדשה באיזה תמא 38 לפני 5 שנים בערך, התחלנו עם אינטרנט דרך פרטנר ותשתית של בזק בזמנו, החלפנו כמעט מייד כי הייתה מהירות מאוד נמוכה (אנחנו 2-3 באופן קבוע עובדים מהבית) עברנו דרך פרטנר לתשתית של הוט (100 מגה) ולא היו לנו בעיות עד לפני שנתיים בערך, אז התחיל להיות לנו ניתוקי אינטרנט פה ושם, שניהיו יותר ויותר תדירים עד למצב של לפני חודשיים שכל יום מתנתק לנו יותר מעשר-חמש עשרה פעמים ביום.
התקשרנו לפרטנר, הם אמרו לנו שהם כבר לא באמת עובדים עם הוט וממליצים לנו לעבור לתשתית של בזק שהשתפרה, ושבאותה מהירות, טכנאי הגיע, החלפנו ואז איזה הפתעה, מהירות של 50 מגה (חצי ממה שאנחנו משלמים עליו) והניתוקים ממשיכים, כשהבאנו טכנאי עוד פעם הוא לא ממש ידע איך להסביר, אמר ש-"יש נפילה בין המרכזייה לדירה" אין לי מושג מה הכוונה והוא לא ידע להסביר טוב יותר.
דיברנו עם שכנים וחברים ולאף אחד מהם אין משהו דומה למה שאנחנו חווים.
פתחתי פנייה לפני שבוע למשרד התקשורת כי אני כבר אובד עצות ואין לי מה להפסיד.
אשמח להמלצות מה לעשות, ואם אפשר להסביר כמה שאפשר מונחי אינטרנט שלא ידועים לאדם הממוצע.
(הניתוקים גם על קווי וגם וויפי, יש לנו ראוטר + מגדיל טווח שכאשר יש ניתוק אז מחליפים מנורה לבנה/צהובה רגילה למורה אדומה)

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

זו עצה עתיקה כבר אבל תעבור לספק ותשתית בזק
ואז בזק יהיו מחוייבים לשלוח טכנאי ולתקן את התשתית שלפחות האינטרנט יהיה כמה שיותר יציב.

אגב אם אתם גרים באזור עירוני הפריסה של הסיבים תסתיים ברוב המקרים הרבה לפני 2027, בזק פרסו בקצב מטורף כמעט בכל מקום בשנתיים האחרונות בכל הארץ, לא יודע היכן אתם גרים בארץ אבל לפעמים יש "התנגדות דיירים לפריסת סיבים"
קרה לי בתל אביב ברחוב ויטק אז שווה לברר עם בזק.

נתן431 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
שם מלא: Matan Guedj
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

07/03/2024 5:40  
arotman כתב:
זו עצה עתיקה כבר אבל תעבור לספק ותשתית בזק
ואז בזק יהיו מחוייבים לשלוח טכנאי ולתקן את התשתית שלפחות האינטרנט יהיה כמה שיותר יציב.

אגב אם אתם גרים באזור עירוני הפריסה של הסיבים תסתיים ברוב המקרים הרבה לפני 2027, בזק פרסו בקצב מטורף כמעט בכל מקום בשנתיים האחרונות בכל הארץ, לא יודע היכן אתם גרים בארץ אבל לפעמים יש "התנגדות דיירים לפריסת סיבים"
קרה לי בתל אביב ברחוב ויטק אז שווה לברר עם בזק.
...
אנחנו אכן גרים בעיר גדולה במרכז, בדקתי לפי המכרז שמופיע במשרד התקשורת פשוט, אנחנו מופיעים תחת איזור של בזק שאמור להתרחש עד 2027, אם יקרה לפני מבורך, גם השכנים בבניין לא נגד, אבל ממה שהבנתי אין לנו שליטה על זה.
השאלה שלי היא מה הטכנאי של בזק יוכל לעשות מעבר לטכנאי של פרטנר? למה הטכנאי של פרטנר מוגבל בפתרונות שהוא יכול להציע? האם זה מבחינת תחומי אחריות וכו'?
בסופו של דבר מה שחשוב לי זה יציבות ומהירות האינטרנט.
אז אם באמת נגיד ויצליחו לפתור את בעיית הניתוקים האם המהירות גם כן תגדל? כי 50 מגה זה כמעט ובדיחה.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #4 

תעבור לבזק ותגלה...טכנאים של בזק רשאים לתקן תשתיות או להעביר למחלקת תשתיות בקשה לתיקון , טכנאים של פרטנר או כל ספק אינטרנט שעוברים על תשתית בזק קרי "שוק הסיטונאי" לא רשאים לגעת בתשתית בזק באופן רשמי.
כמו כן בזק לא יודו בזה אבל לפחות בתשתית נחושת יש 3 עדיפויות ברשת בזק:
עדיפות 1 לקוח Biznet שמשלם כ 387 ש"ח לפני מע"מ לחודש שרות עסקי כולל נתב צקפוינט וטכנאי באותו היום.
עדיפות 2 לקוח בזק משלם כולל מנגנון תיקון שגיאות ושינוי מהירות אוטומטי.
עדיפות 3 שוק סיטונאי...
טכנאי של בזק יכול להגיע להחליף זוג חוטי נחושת ממך עד ארון ה MSAG של בזק.
מאוד ממליץ לקחת גם בשכירות 19.90 ש"ח לחודש נתב בזק כי אז גם אין תרוצים של ציוד פרטי,
אחרי שהכל יציב אז אם תרצה תוכל לחזור בחזרה לפרטנר...

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #5 

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”