synology rt2600ac ו ממיר מדיה, לאן לחבר?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

שאלת תם, אבל לא מוצע תשובה. יודע ש ב כבלים ו VDSL, מחברים את המודם לכניסת ה WAN.
אבל מה קורה על תשתית GPON ו P2P בשימוש בממיר מדיה, גם ל כניסת ה WAN?
אני שואל, כי ב ראוטרים מסוימים ניתן לשנות את מצב העבודה של כניסת WAN ל LAN, לא יודע כמה זה רלוונטי.

השאלה נובעת משאלה, האם אצטרך לקנות גם סוויץ', כי לא יהיו לי מספיק יציאות LAN (אני צריך 4 פנויות).

תודה על העזרה.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #2 

LAN - local area network - הרשת הביתית שלך.
WAN - wide area network - או הרשת שמעבר ל- LAN שלך

כדי שתוכל לגשת מהרשת הביתית לרשת האינטרנט, רגל ה-WAN בראוטר צריכה להיות מחוברת לתשתית שמגיעה אל הבית שלך.
אם אתה מחבר את המתאם ל- LAN, או מגדיר את רגל ה- WAN שתשמש כ- LAN, לא תהיה גישה מהרשת המקומית לאינטרנט.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

לפי הדגם נתב שלך יש לך 4 יציאות LAN צהובות ויציאת WAN כחולה לחיבור לאינטרנט במקרה שלך דרך מתאם מדיה מסיב SFP GPON לרשת נחושת רגילה.
בנוסף יש לך יציאת LAN1 שניתן לתצר בנתב לשמש כ WAN2 אבל בצורת העבודה הרגילה יש לך 4 יציאות LAN כפי שציינת שאתה צריך.

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #4 

הבנתי, אז את מתאם מדיה מסיב SFP GPON או P2P אני מחבר ל WAN כן? בארון תקשורת של בניין הסיב גם מתחבר לציוד של פרטנר שהוא מספק את רשת הWAN הרי? במדריך משתמש רשום לי שאם אין לי מודם, אני עדיין מחבר את מה שיוצה מהקיר ל WAN, פשוט לא רשום ספציפית משהו על שימוש ב מתאם מדיה, מצד שני מתאם מדיה הרי מחליף את השימוש במודם, פשוט לא חשבתי על זה ישר.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #5 

לראוטר לא אכפת אם מי שמספק לו קישוריות החוצה מהרשת שלך זה מודם או מתאם מדיה לסיב.
מה שחשוב זה שהחיבור שמספק לך ספק תשתית האינטרנט שלך יחובר ל- WAN, כך שתקשורת מ\אל הרשת הביתית שלך תצא אל ה- WAN

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”