synology rt2600ac ו ממיר מדיה, לאן לחבר?
-
denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
שאלת תם, אבל לא מוצע תשובה. יודע ש ב כבלים ו VDSL, מחברים את המודם לכניסת ה WAN.
אבל מה קורה על תשתית GPON ו P2P בשימוש בממיר מדיה, גם ל כניסת ה WAN?
אני שואל, כי ב ראוטרים מסוימים ניתן לשנות את מצב העבודה של כניסת WAN ל LAN, לא יודע כמה זה רלוונטי.
השאלה נובעת משאלה, האם אצטרך לקנות גם סוויץ', כי לא יהיו לי מספיק יציאות LAN (אני צריך 4 פנויות).
תודה על העזרה.
אבל מה קורה על תשתית GPON ו P2P בשימוש בממיר מדיה, גם ל כניסת ה WAN?
אני שואל, כי ב ראוטרים מסוימים ניתן לשנות את מצב העבודה של כניסת WAN ל LAN, לא יודע כמה זה רלוונטי.
השאלה נובעת משאלה, האם אצטרך לקנות גם סוויץ', כי לא יהיו לי מספיק יציאות LAN (אני צריך 4 פנויות).
תודה על העזרה.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
LAN - local area network - הרשת הביתית שלך.
WAN - wide area network - או הרשת שמעבר ל- LAN שלך
כדי שתוכל לגשת מהרשת הביתית לרשת האינטרנט, רגל ה-WAN בראוטר צריכה להיות מחוברת לתשתית שמגיעה אל הבית שלך.
אם אתה מחבר את המתאם ל- LAN, או מגדיר את רגל ה- WAN שתשמש כ- LAN, לא תהיה גישה מהרשת המקומית לאינטרנט.
WAN - wide area network - או הרשת שמעבר ל- LAN שלך
כדי שתוכל לגשת מהרשת הביתית לרשת האינטרנט, רגל ה-WAN בראוטר צריכה להיות מחוברת לתשתית שמגיעה אל הבית שלך.
אם אתה מחבר את המתאם ל- LAN, או מגדיר את רגל ה- WAN שתשמש כ- LAN, לא תהיה גישה מהרשת המקומית לאינטרנט.
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
לפי הדגם נתב שלך יש לך 4 יציאות LAN צהובות ויציאת WAN כחולה לחיבור לאינטרנט במקרה שלך דרך מתאם מדיה מסיב SFP GPON לרשת נחושת רגילה.
בנוסף יש לך יציאת LAN1 שניתן לתצר בנתב לשמש כ WAN2 אבל בצורת העבודה הרגילה יש לך 4 יציאות LAN כפי שציינת שאתה צריך.
בנוסף יש לך יציאת LAN1 שניתן לתצר בנתב לשמש כ WAN2 אבל בצורת העבודה הרגילה יש לך 4 יציאות LAN כפי שציינת שאתה צריך.
-
denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
הבנתי, אז את מתאם מדיה מסיב SFP GPON או P2P אני מחבר ל WAN כן? בארון תקשורת של בניין הסיב גם מתחבר לציוד של פרטנר שהוא מספק את רשת הWAN הרי? במדריך משתמש רשום לי שאם אין לי מודם, אני עדיין מחבר את מה שיוצה מהקיר ל WAN, פשוט לא רשום ספציפית משהו על שימוש ב מתאם מדיה, מצד שני מתאם מדיה הרי מחליף את השימוש במודם, פשוט לא חשבתי על זה ישר.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
לראוטר לא אכפת אם מי שמספק לו קישוריות החוצה מהרשת שלך זה מודם או מתאם מדיה לסיב.
מה שחשוב זה שהחיבור שמספק לך ספק תשתית האינטרנט שלך יחובר ל- WAN, כך שתקשורת מ\אל הרשת הביתית שלך תצא אל ה- WAN
מה שחשוב זה שהחיבור שמספק לך ספק תשתית האינטרנט שלך יחובר ל- WAN, כך שתקשורת מ\אל הרשת הביתית שלך תצא אל ה- WAN