בס"ד. מהבוקר 4 למרץ 2024, ניתוקים בשרות האינטרנט של בזק ספק ותשתית אצל לקוחות, 2 מרמת השרון, רמת-גן, תל אביב, סביון,יהוד, גמזו וגבעתיים, הן בסיבים והן ב VDSL, שלחו לקוח מרמת גן להחליף נתב בזק לאחר 87 ניתוקים! באינטרנט, החליפו סיסמא ללקוח אחר בסביון, כן אמר לי טכנאי בבזק שקיבלו התראה על תקלה אצל לקוחות הביזנט השרות העיסקי, אני איש תקשרות במקצוע והיום שגעו אותי הלקוחות. גם אצלי בבית בכפר חב"ד בני הבית מתלוננים כעת על ניתוקים, מחובר בסיב אופטי של בזק ספק ותשתית.
העברתי גם למייל האדום ב YENT.
מה שמוזר שאצל לקוחה בתל אביב יכולתי להתחבר לעיתים ב VPN לנתב ולרשת שלה אבל לא הייתה גלישה והלקוחה דיווחה שחיבור ה VPN שיש לה ל NORD VPN כן גלש ,ללקוחה יש נתב ASUS שמחייג ל NORD VPN מוזן מאותו נתב ראשי שמחובר לבזק ומשדר SSID נפרד ברשת הבית כך הלקוחה יכולה לבחור בין אינטרנט רגיל לבין אינטרנט ששם אותה כאילו בבריטניה.
בכל מקרה זה נראה לי שלבזק יש תקלה בשרתי ה CACHE שלהם או בעיית ניתוב או שיש להם מתקפה כלשהיא....
מהבוקר 4 למרץ 2024, ניתוקים בשרות האינטרנט של בזק ספק ותשתית אצל לקוחות
-
arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
בס"ד היום 5 למרץ 2024 מתקפת הלקוחות ממשיכה, בכל מקרה חושב שהבנתי את מקור התקלה, חלק מהלקחות לא מצליחים להגיע לשרת DNS של בזק 147.235.0.4 אבל כן מצליחים להגיע ל 147.235.0.5 מכיוון שרוב הנתבים אצלי מתוצרים עם WAN1 המכיל חייגן PPPoE וWAN2 המשתמש לגיבוי עם DHCP אז לאחר מספר נסיונות PING לשרת ה DNS שנכשלים הנתב מנסה לעבור ל WAN2 מה שיוצר מספר ניסיונות חיבור לאינטנרט עד ש"שנתקע" בשרת הרדיוס של בזק, מה שמשחחר את היוזר זה בקשה לבזק להעביר לגן הסגור" כלומר חייגן 1@1 ולהחזיר חזרה לרגיל כמו כן מבטל את נושא ה Fault Tolerance כלומר המעבר בין WAN1 ל WAN2.
זה גם מסביר כנראה מדוע הלקוחה עם ה VPN הצליחה לגלוש דרך בריטניה אמש.
טכנאי בזק עדיין טוענים ש"אין שום תקלה" "התקלה בציוד הלקוח" וכו"...
זה גם מסביר כנראה מדוע הלקוחה עם ה VPN הצליחה לגלוש דרך בריטניה אמש.
טכנאי בזק עדיין טוענים ש"אין שום תקלה" "התקלה בציוד הלקוח" וכו"...
- amdr1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 732
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 59 פעמים
אגב ל"גן סגור" יש שלושה יעדים:
@
.....
1@
....
2@
.....
אמור להתחבר לכל אחד,שיושב על תשתית בזק ללא תלות בספק.
וללא תלות בקו:נחושת/אופטי
@
.....
1@
....
2@
.....
אמור להתחבר לכל אחד,שיושב על תשתית בזק ללא תלות בספק.
וללא תלות בקו:נחושת/אופטי
נערך לאחרונה על ידי amdr1 ב 08/03/2024 13:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
בס"ד, עדכון, דרך איש קשר בבזק הצלחתי להגיע לאיש טכני בכיר בהנדסה של בזק שאישר שאמש הייתה תקלה בשרת 147.235.0.4 שעלו עליה בהנדסה בבזק וטופלה,
(אגב שאנחנו מדברים על שרת, אנחנו מדברים בד"כ על מספר שרתים שעובדים כיישות אחת) הבכיר ביקש לבדוק אצל אחד מהלקוחות פנייה לשרת ה DNS בזמן שבוצע trace אצלם , הבדיקה הראתה שהתגובה לפחות מהצד לקוח שלי תקינה מה שכן שרת ה 147.235.0.4 עדיין לא עונה ל PING אצל הלקוחות שלי ואצלי בכפר חב"ד כן עונה, הבכיר לא ייחס לזה חשיבות והסברתי לו שהרבה נתבים משתמשים בשרת ה DNS של הספק כמקור ל Heartbeat לבדיקת תקינות קו.
בקיצור משתמש היום בשרתים של גוגל 8.8.8.8 ו 1.1.1.1 אצל לקוחות, לא מתלהב אבל מאז שלגוגל יש POP תקשרות מקומי אז הפניות ל 8.8.8.8 הם בזמנים של שרתים מקומיים ולא באירופה כמו בעבר לפחות אצל ספקי האינטרנט הגדולים קרי בזק, בזק בינלאומי, פרטנר וסלקום.
כמו כן לא צריך להזכיר שאנחנו עדיין במלחמה תרתי משמע ויש כל העת נסיונות פגיעה באינטרנט בארץ....לא יודע אם קשור אבל לא אהיה מופתע.
(אגב שאנחנו מדברים על שרת, אנחנו מדברים בד"כ על מספר שרתים שעובדים כיישות אחת) הבכיר ביקש לבדוק אצל אחד מהלקוחות פנייה לשרת ה DNS בזמן שבוצע trace אצלם , הבדיקה הראתה שהתגובה לפחות מהצד לקוח שלי תקינה מה שכן שרת ה 147.235.0.4 עדיין לא עונה ל PING אצל הלקוחות שלי ואצלי בכפר חב"ד כן עונה, הבכיר לא ייחס לזה חשיבות והסברתי לו שהרבה נתבים משתמשים בשרת ה DNS של הספק כמקור ל Heartbeat לבדיקת תקינות קו.
בקיצור משתמש היום בשרתים של גוגל 8.8.8.8 ו 1.1.1.1 אצל לקוחות, לא מתלהב אבל מאז שלגוגל יש POP תקשרות מקומי אז הפניות ל 8.8.8.8 הם בזמנים של שרתים מקומיים ולא באירופה כמו בעבר לפחות אצל ספקי האינטרנט הגדולים קרי בזק, בזק בינלאומי, פרטנר וסלקום.
כמו כן לא צריך להזכיר שאנחנו עדיין במלחמה תרתי משמע ויש כל העת נסיונות פגיעה באינטרנט בארץ....לא יודע אם קשור אבל לא אהיה מופתע.