Dreame l20 באמת הכי טוב

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום חברים.
לפני קניה בודק איזה רובוט שוטף הכי טוב .

המועמדים:
dreame l20 ultra
Roborock S8 Pro Ultra
ecovacs deebot x2

כמעט בכל בכל מבחני ההשוואה ובדיונים בפורומים בחול, ה dreame l20 יוצא הכי טוב ועם הכי הרבה המלצות. באמינות, בניקיון, בהגעה לפינות וקרוב לקיר ועוד.

בפורום פה הוא זוכה להתעלמות מוזרה, כאילו הוא לא קיים.
האם אני מפספס משהו?

אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה.

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 672
נתן תודות: 450 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #2 

בכל מה שקשור לשואבי אבק ואביזרי ניקוי, אני הולך לפי ערוץ היוטיוב של VACUUM WARS, ראיתי את כל הסרטונים שלהם.
לי יש S7 MAXV ULTRA בן שנה ומשהו, מרוצה ממנו מאד ולא הולך לשדרג, אבל לפי הבחור אכן ה-L20 לקח את הכתר של 2023.
אם המחיר עומד בתקציב שלך, לך על זה, לא תתחרט מאף אחד מהשלושה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73211
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3153 פעמים

שליחה #3 

הסיבה לדעתי פשוטה, אנשים בארץ מכירים את הרובורוק די הרבה זמן בעוד זה מותג יחסית חדש.

לי למשל היה S6 כמה שנים ומאוד הייתי מרוצה ממנו, אז פשוט צפיתי בסקירה כל ה S8 ULTRA, ראיתי שהוא עונה על כל הצרכים שלי ומקבל ביקורות חיוביות ורכשתי. עכשיו שניהם מנוהלים לי דרך אותה אפליקציה (ה S6 הפך להיות שואב יעודי למרפסת).

מאוד מרוצה. לא חושב שה Dreame l20 היה משנה משמעותית את חווית השימוש במוצר. אין לי שטיחים בבית אז אם שם היתרון שלו לא רלוונטי מבחינתי. אם תשים לב בערוץ הנ"ל אחד מקבל ציון 9 והשני 10, לא בדיוק הבדל כזה מהותי.

חשוב להבין שהמוצרים הללו לא מחליפים שטיפה, עדיין צריך לשטוף לפחות פעם בשבוע. המוצר הזה שומר על הרצפה נקייה בין שטיפה אחת למשנה, מה שלי בתור בעלים שלך כלב בדירה שמרייר עליה מידיי פעם ושמשיר שיער קבוע הפך את החיים להרבה יותר נעימים (תענוג לחזור הביתה לרצפה נקייה לגמרי ולא כמעט).

tomerR
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 346
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #4 

דעתי שתקנה את ה L20 ותחזור עוד שנתיים לעדכן אותנו כמה הוא אמין / טוב .
כמו שאני רואה את זה, לקנות רובורוק היום זה "ללכת על בטוח" מבחינת ביצועים וגם אמינות -
הS6 שלי עדיין מטייל אצל מישהו בבית (מכרתי משומש אחרי שנתיים במצב תקין לחלוטין), הS7 כבר שנתיים וחצי אצלי והחלפתי לו חיישני רצפה בעזרת וידאו מאוד מפורט שרובורוק הפיקו - "רייט טו רייפיר" על סטוראידים . עובד כרגע כמעט כמו חדש

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

תודה על התגובות.
יש לי קושי לקנות רובורוק משלוש סיבות.

1. כרית הניכוי של השטיפה לא מגיעה לקירות ואפילו לא קרוב. מדובר במרחק של כמה סנטימטרים טובים.
2. לא מצליח להבין את ההיגיון שמשווה כרית רוטטת מול שתי מברשות קרצוף שמסתובבות.
3. ניסיון רע מאוד עם robotics dyan. לי יש טינקו. אבל ההורים שלי ושל אישתי ושתי אחיות שלי קנו dyan. מדובר במכשיר כל כך גרוע שקשה לי להאמין שחברה שמוציאה מוצר כזה רע יכולה להצליח במוצרים אחרים.
לכולם הוא התקלקל יותר מפעם אחת, חלקים שנשברים, נקרעים ומה לא. בהשוואה לטינקו זה עולם שלישי. לא רק בעמידות, בהכל.
אולי ה dyan מיוצר ע״י חברה אחרת וזה בעצם מוצר מדבקה?
לא יודע.

ChaoscripT
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 919
שם מלא: חביב
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #6 

גם אני כמו emage, ניזון מהערוץ יוטיוב של VACUUM WARS שבראש ובראשונה אינו ממוסחר! הוא קונה את כל המוצרים שלו לבד ולא מקבל מהספקים, אז קודם כל הביקורות אצלו הכי ניטרליות.

לגבי הדרימי, אם אני לא טועה זו חברה בת של שיואמי/רובורוק.
גם לי אישית יש Roborock S7 MaxV Ultra, אני חושב שהזמן הוכיח את זה שהמותג הזה יחסית מוביל.

לגבי כריות קרצוף, גם אני חשבתי שעדיף אותם על המטלית רטט, אבל עובדה ש- roborock משתמשים בכריות האלו בדגמים "הפשוטים" שלהם ולא בדגמי הדגל, אני מניח שזה אומר משהו.
לגבי הגעה צמוד לקיר, הרובוט החדש S8 MaxV Ultra מגיע צמוד לקיר, לטענתם 100% ניקוי (הרובוט עדיין לא זמין למכירה).

לגבי "חוזק שאיבה", אני לא מתלהב מהנתונים האלו, כי אני מניח שכמוני לא כולם כל הזמן משתמשים ב- 100% כוח שאיבה של הרובוט ככה שזה פחות רלוונטי, זה יותר נחמד על הנייר.

ככל הנראה איזה רובוט שלא תבחר, כנראה שלא תתאכזב.

tomerR
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

04/03/2024 18:32  
ChaoscripT כתב:
גם אני כמו emage, ניזון מהערוץ יוטיוב של VACUUM WARS שבראש ובראשונה אינו ממוסחר! הוא קונה את כל המוצרים שלו לבד ולא מקבל מהספקים, אז קודם כל הביקורות אצלו הכי ניטרליות.
...
גם אני עוקב ורואה את הוידאו'ים של הנ"ל , וזכור לי בצורה ברורה שהוא אמר בוידאו אחד שהוא מעורב בפיתוח של שואב אבק של חברה שהוא סיקר מוצר שלה . זה היה דיי ממזמן , אבל הוא בוודאות לא 100% אוביקטיבי . הסיקורים שלו גם יחסית קצרים לאחרונה, אם אתה מחפש מבחנים יותר מלאים ופחות "תוצאות וסיכומים" - חפש את הסיקורים של Jamie Andrews

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

kfirkb - אתה יודע מה למדתי אחרי כמעט 10 שנה בפורום? שרב האנשים כבר החליטו מה הם רוצים ורק מחפשים שיצדיקו את ההחלטה שלהם.

שאלת, קיבלת תשובות, תעשה מה שנכון לך. אני לא חושב שבשני המיקרים תעשה טעות (במקרה של מה שיש לי אני וודאי, במקרה של המתחרה ניחוש מושכל).

תתחדש ותהנה.

ChaoscripT
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

04/03/2024 23:08  
tomerR כתב:
גם אני עוקב ורואה את הוידאו'ים של הנ"ל , וזכור לי בצורה ברורה שהוא אמר בוידאו אחד שהוא מעורב בפיתוח של שואב אבק של חברה שהוא סיקר מוצר שלה . זה היה דיי ממזמן , אבל הוא בוודאות לא 100% אוביקטיבי . הסיקורים שלו גם יחסית קצרים לאחרונה, אם אתה מחפש מבחנים יותר מלאים ופחות "תוצאות וסיכומים" - חפש את הסיקורים של Jamie Andrews
...
פעם ראשונה אני שומע את זה,
בכל הסרטונים הוא נוהג ומדגיש להגיד שזה לא ממומן.

tomerR
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

05/03/2024 12:29  
ChaoscripT כתב:
פעם ראשונה אני שומע את זה,
בכל הסרטונים הוא נוהג ומדגיש להגיד שזה לא ממומן.
...
הוא ייעץ לפני כמה שנים לשארק. וזכור לי וידאו שלו על שואב כלשהוא שלהם בו הוא אומר את זה בצורה ברורה,
ודיי קטלו את השואב בתגובות, למרות שמשום מה הוא הילל אותו. לדעתי הוידאו כבר לא קיים.
ושים לב שכל השנים שהוא מעלה סרטונים, הוא לא עושה פולו-אפ'ים לאף דגם - כי אמינות כנראה פחות מעניינת אותו. אבל אנחנו האנשים שקונים את הרובוטים האלה , מצפים שהם יעבדו לפחות שנה בצורה אמינה.

ChaoscripT
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

05/03/2024 13:13  
tomerR כתב:
הוא ייעץ לפני כמה שנים לשארק. וזכור לי וידאו שלו על שואב כלשהוא שלהם בו הוא אומר את זה בצורה ברורה,
ודיי קטלו את השואב בתגובות, למרות שמשום מה הוא הילל אותו. לדעתי הוידאו כבר לא קיים.
ושים לב שכל השנים שהוא מעלה סרטונים, הוא לא עושה פולו-אפ'ים לאף דגם - כי אמינות כנראה פחות מעניינת אותו. אבל אנחנו האנשים שקונים את הרובוטים האלה , מצפים שהם יעבדו לפחות שנה בצורה אמינה.
...
ו- Jamie Andrews עושה סרטונים כאלו? נניח חצי שנה-שנה אחרי שימוש?

זה עצוב שאתה אומר לפחות שנה, אתה מוציא אלפי שקלים (במלוא מובן המילה) על מוצר אלקטרוני ואתה מצפה שיעבוד "רק" שנה? (לא חלילה בא אליך בתלונות, פשוט אנחנו כצרכנים התרגלנו למוצרים שפשוט מתים אחרי תקופת זמן קצרה)

tomerR
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

05/03/2024 17:28  
ChaoscripT כתב:
ו- Jamie Andrews עושה סרטונים כאלו? נניח חצי שנה-שנה אחרי שימוש?

זה עצוב שאתה אומר לפחות שנה, אתה מוציא אלפי שקלים (במלוא מובן המילה) על מוצר אלקטרוני ואתה מצפה שיעבוד "רק" שנה? (לא חלילה בא אליך בתלונות, פשוט אנחנו כצרכנים התרגלנו למוצרים שפשוט מתים אחרי תקופת זמן קצרה)
...
ג'יימי יחסית חדש עם הרובוטים, הוידאו הראשון שהעלה היה סה"כ לפני 4 שנים , אבל הוא כן עושה פולו אפ'ים לפעמים על תקלות בדגמים מסוימים שהוא סיקר .
רשמתי *לפחות* שנה אבל זו קצת הגזמה, ומצד שני אופן התחזוקה שלך לאורך השנים הוא סופר קריטי פה.
עוד לא נתקלתי ברובוט שמת לגמרי אחרי כמה שנים ואני ברביעי , כן נתקלתי בדגמים שהיו מההתחלה גרועים ברמה מעצבנת.

רק מהנסיון שלי אחרי שפתחתי את ה S7 - קיבלתי הרגשה שהם בעד לגמרי שהמשתמש יחליף חלקים פנימיים בעצמו

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

05/03/2024 9:21  
Huber כתב:
kfirkb - אתה יודע מה למדתי אחרי כמעט 10 שנה בפורום? שרב האנשים כבר החליטו מה הם רוצים ורק מחפשים שיצדיקו את ההחלטה שלהם.

שאלת, קיבלת תשובות, תעשה מה שנכון לך. אני לא חושב שבשני המיקרים תעשה טעות (במקרה של מה שיש לי אני וודאי, במקרה של המתחרה ניחוש מושכל).

תתחדש ותהנה.
...
אני גם ותיק בפורום הזה. להערכתי קרוב ל 20 שנה אולי.
לא מעט פעמים הפורום עזר לי מאוד להחליט.

אני מתחיל לחקור ברחבי הרשת, מביקורות, מסקירות מוצרים ביוטיוב והשוואת מפרטים.

במקרים שבהם קיים פער מובהק בין המוצר המוביל למתחרים, אז אני מקבל החלטה ללא עזרת הפורום.

במקרים שבהם קיימים מספר מוצרים מובילים, או פער מחיר קיצוני בין המוביל לשאר, אז קשה לקבל החלטה ופונה לפורום בשאלה וזה עוזר לי להחליט.

במקרה של הרובוט, בגלל הפורום הזה הייתי די נעול על הרובורוק s8 פרו אולטרה, אבל כשהתחלתי לחקור ברשת, נחשפתי לכמה חסרונות משמעותיים שיש בו לעומת הדרימי וזו הסיבה שפתחתי את השרשור הזה.
הבעיה שבמקרה הזה לא באמת הצלחתי לקבל ממכם עזרה להחליט במה לבחור.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

05/03/2024 22:02  
kfirkb כתב:

במקרה של הרובוט, בגלל הפורום הזה הייתי די נעול על הרובורוק s8 פרו אולטרה, אבל כשהתחלתי לחקור ברשת, נחשפתי לכמה חסרונות משמעותיים שיש בו לעומת הדרימי וזו הסיבה שפתחתי את השרשור הזה.
הבעיה שבמקרה הזה לא באמת הצלחתי לקבל ממכם עזרה להחליט במה לבחור.
...
אם מצאת חסרונות משמעותיים, היכן ההתלבטות?

אצלנו הוא בשימוש כחצי שנה, לא מצאנו שום דבר שכזה.

וקיבלת בדיוק מה שיכלת לבקש, חוו"ד של משתמשים בפועל. השוואה ראש בראש לא תקבל בשום פורום מאמין, קשה לי להאמין שיש משתמש שרכש את שניהם במקביל.

שוב - כפי שכבר ציינתי, לא חושב שרכישה של אף אחד משניהם היא טעות, שניהם על פניו נראים מוצרים כמעט מקבילים. רק כפי שאני ואחרים ציינו לרובורוק יש הרבה משתמשים עם נסיון חיוסי, השני חדש לרובנו פה אז...

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

06/03/2024 9:03  
Huber כתב:
אם מצאת חסרונות משמעותיים, היכן ההתלבטות?

אצלנו הוא בשימוש כחצי שנה, לא מצאנו שום דבר שכזה.

וקיבלת בדיוק מה שיכלת לבקש, חוו"ד של משתמשים בפועל. השוואה ראש בראש לא תקבל בשום פורום מאמין, קשה לי להאמין שיש משתמש שרכש את שניהם במקביל.

שוב - כפי שכבר ציינתי, לא חושב שרכישה של אף אחד משניהם היא טעות, שניהם על פניו נראים מוצרים כמעט מקבילים. רק כפי שאני ואחרים ציינו לרובורוק יש הרבה משתמשים עם נסיון חיוסי, השני חדש לרובנו פה אז...
...
רציונאלית לגמרי מסכים איתך.
אבל אתה יודע איך זה עובד עם משוגעים כמוני.
באחת התגובות פה נחשפתי לדגם החדש של רובורוק שאמור לצאת בחודשים הקרובים. ה s8 maxv ultra
אחרי שצפיתי במפרט ובסרטונים שלו, נראה שמדובר במכשיר מושלם שיש בו הכל מהכל.
עכשיו ההתלבטות היא אם לחכות או לקנות דרימי עכשיו.

tomerR
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

@kfirkb נכנסתי לרדיט וזה הופיע לי בפיד https://www.reddit.com/r/Roborock/comme ... orture_my/
שווה קריאה

idabari
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1880
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #17 

אני נעזר באתר הבא:
https://www.smarthomeassistent.de/saugroboter/

נדרש לתרגם בעזרת גוגל.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #18 

04/03/2024 17:48  
kfirkb כתב:
תודה על התגובות.
יש לי קושי לקנות רובורוק משלוש סיבות.

1. כרית הניכוי של השטיפה לא מגיעה לקירות ואפילו לא קרוב. מדובר במרחק של כמה סנטימטרים טובים.
2. לא מצליח להבין את ההיגיון שמשווה כרית רוטטת מול שתי מברשות קרצוף שמסתובבות.
3. ניסיון רע מאוד עם robotics dyan. לי יש טינקו. אבל ההורים שלי ושל אישתי ושתי אחיות שלי קנו dyan. מדובר במכשיר כל כך גרוע שקשה לי להאמין שחברה שמוציאה מוצר כזה רע יכולה להצליח במוצרים אחרים.
לכולם הוא התקלקל יותר מפעם אחת, חלקים שנשברים, נקרעים ומה לא. בהשוואה לטינקו זה עולם שלישי. לא רק בעמידות, בהכל.
אולי ה dyan מיוצר ע״י חברה אחרת וזה בעצם מוצר מדבקה?
לא יודע.
...
מסכים אתך כמעט:
1. חסרון משמעותי

2. גם לי לא ברור, עד שלא אנסה בעצמ יאחד מול אחד מתקשה להאמין שהפד הקטן הזה מסוגל "לשטוף".

3. פה אני חולק, קניתי את הדור שני שלו דיאד פרו, הוא מעולה. פתרו בדיוק את כל הבעיות החשובות (למעט שלא נכנס מתחת לרהיטים). יש לו רולר כפול שמצמצם את הסחיבה החזקה קדימה שיש לרוב האחרים, יש לו מיכל ייעודי לחומר ניקוי שחוסך מילוי חומר כל פעם שמוסיפים מים, והשוס שהם לא מגבילים בחומרי ניקוי ואז אין בעיית "לא מרגיש שנקי כי אין ריח" שלא לדבר על עלויות. וכמובן אפס תחזוקה חוץ מלמלא\לרוקן מים.
אם ברובוטים יש ספק, בשוטפים הוא מוביל בפער, אפילו על טינקו S7.
לפניו היה לי הייזירו ולתקופה קצרה דרימי H12 הרגיל, אין מה להשוות. בדרימי היו נשארות תמיד שערות באיזור הרולר ולמרות שממש קל לפרק אותו עדיין זה עבודה מיותרת והוא גם משך ממש חזק כך שקשה לניהוג.
הדור ראשון שלהם היה לא בשל כמו הרבה דגמים ראשונים, אפילו היה ברור מזה שלא נעמד בעצמו ושמו רגלית מטופשת.

אגב, לרעת הרובוטים של דרימי אפשר לציין רק את העובדה שהם נחשבים למותג היוקרתי וכמותג יוקרתי שמשקיעים הרבה בשיווק\פרסום אני יוצא מהנחה שחלק משמעותי מהעלות הולך לפרסום במקום לתועלת שמקבלים ממנו לעומת מותג אחר שפחות מפרסמים אבל בכל זאת מצליח כי הוא פשוט טוב.

MrMoris
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #19 

גם אני בהתלהבטות.
בקרוב באילת גם.
יש לי תחושה שרובורוק משקיעים יותר בתוכנה, גם לשידרוגים של דגמים לא האחרונים אם אני מבין נכון.
מזכיר לי קצת שרומבה 960 יצא עם תוכנה לא הכי, ואחרי זה הכל השתפר, הרובוט עצמו התעדכן וגם האפליקיה ואפשר להחליף המון חלקים עם מברג.
קראתי שברובורוק אפשר לבחור כיוון שאיבה. חשוב כשיש לך פרקטים.
מתי הs8 max אמור לצאת?

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

09/03/2024 18:56  
gildmor כתב:
מסכים אתך כמעט:
1. חסרון משמעותי

2. גם לי לא ברור, עד שלא אנסה בעצמ יאחד מול אחד מתקשה להאמין שהפד הקטן הזה מסוגל "לשטוף".

3. פה אני חולק, קניתי את הדור שני שלו דיאד פרו, הוא מעולה. פתרו בדיוק את כל הבעיות החשובות (למעט שלא נכנס מתחת לרהיטים). יש לו רולר כפול שמצמצם את הסחיבה החזקה קדימה שיש לרוב האחרים, יש לו מיכל ייעודי לחומר ניקוי שחוסך מילוי חומר כל פעם שמוסיפים מים, והשוס שהם לא מגבילים בחומרי ניקוי ואז אין בעיית "לא מרגיש שנקי כי אין ריח" שלא לדבר על עלויות. וכמובן אפס תחזוקה חוץ מלמלא\לרוקן מים.
אם ברובוטים יש ספק, בשוטפים הוא מוביל בפער, אפילו על טינקו S7.
לפניו היה לי הייזירו ולתקופה קצרה דרימי H12 הרגיל, אין מה להשוות. בדרימי היו נשארות תמיד שערות באיזור הרולר ולמרות שממש קל לפרק אותו עדיין זה עבודה מיותרת והוא גם משך ממש חזק כך שקשה לניהוג.
הדור ראשון שלהם היה לא בשל כמו הרבה דגמים ראשונים, אפילו היה ברור מזה שלא נעמד בעצמו ושמו רגלית מטופשת.

אגב, לרעת הרובוטים של דרימי אפשר לציין רק את העובדה שהם נחשבים למותג היוקרתי וכמותג יוקרתי שמשקיעים הרבה בשיווק\פרסום אני יוצא מהנחה שחלק משמעותי מהעלות הולך לפרסום במקום לתועלת שמקבלים ממנו לעומת מותג אחר שפחות מפרסמים אבל בכל זאת מצליח כי הוא פשוט טוב.
...
לא מכיר את הדיאד פרו. התכוונתי לדגם שלפניו והוא בדיוק כפי שתיארתי. מוצר באיכות נמוכה באופן קיצוני. גם בתפעול, גם בתוצאות אך בעיקר בעמידות. מכיר מקרוב 4 משפחות שקנו אותו ולכל אחד תקלה אחרת. צינור שנקרע, פין שנשבר, מנוע שנדם ועוד. בנוסף הוא לא מסוגל לעמוד, אין לו סיוע בדחיפה וריבוי המברשות שעל פניו נראה כיתרון, מתברר כחסרון מהסתבכויות קשות של שיער שדורש מאמץ להסיר.

שלח תגובה

חזור אל “רובוטים ביתיים”