[פוצל] LG 77GX תמונה נכבית עם PS3/4
מקווה שלא מתפרץ לך ככה לפוסט...
אצלי מופיע משהו דומה. בעת השימוש ב-PS4, התמונה נעלמת, האות למגבר מה-eARC נפסק, אך הכל חוזר לתקינותו לאחר כמה שניות.
באוגוסט הגיע טכנאי, אמר שהבעיה נובעת דווקא מהחיבור של ה-PS3. רק בשבוע שעבר ניתקתי את ה-PS3 לחלוטין, אך התופעה עדיין מתרחשת. בחיבור ה-PS4 ישירות למגבר, אין בעיות כלשהן.
LG-77GX
אצלי מופיע משהו דומה. בעת השימוש ב-PS4, התמונה נעלמת, האות למגבר מה-eARC נפסק, אך הכל חוזר לתקינותו לאחר כמה שניות.
באוגוסט הגיע טכנאי, אמר שהבעיה נובעת דווקא מהחיבור של ה-PS3. רק בשבוע שעבר ניתקתי את ה-PS3 לחלוטין, אך התופעה עדיין מתרחשת. בחיבור ה-PS4 ישירות למגבר, אין בעיות כלשהן.
LG-77GX
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
Re: B7 השמורה שלי מקולקלת - מה עושים?
איך איבודי אות ב-GX קשורים לתקלה ב-B7 בה המסך עצמו נכבה?
הבעיה שלך כנראה קשורה לכבל HDMI בעייתי.
הבעיה שלך כנראה קשורה לכבל HDMI בעייתי.
Re: B7 השמורה שלי מקולקלת - מה עושים?
ניסיתי לשנות לכבל אחר, הבעיה עודנה ישנה.29/02/2024 11:36TheCoolest כתב: איך איבודי אות ב-GX קשורים לתקלה ב-B7 בה המסך עצמו נכבה?
הבעיה שלך כנראה קשורה לכבל HDMI בעייתי....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
נשמע שהחיבור רגיש
1. נסה להוריד את הרזולוציה/קצב refresh rate ותראה אם הבעיה נותרת כשהיתה.
2. תקלות ב hdmi שנכבה זה מאוד אופייני, בגלל הפרעות, כבלים לא תקינים וקצבי נתונים מאוד מאוד גבוהים. פיתרון מומלץ :
https://htmag.co.il/ruipro-fiber-hdmi.html
2. תקלות ב hdmi שנכבה זה מאוד אופייני, בגלל הפרעות, כבלים לא תקינים וקצבי נתונים מאוד מאוד גבוהים. פיתרון מומלץ :
https://htmag.co.il/ruipro-fiber-hdmi.html
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
היי עופר02/03/2024 9:42oferlaor כתב: נשמע שהחיבור רגיש
https://htmag.co.il/ruipro-fiber-hdmi.html...
אני סובל מאוד ממסך שחור במעבר בין YES ל PS5 או ל XBOX-SX (המסך מחובר לימאהה אוונטג' A2)
זה יכול לעמוד על שניות בודדות ולפעמים הרבה יותר, ולפעמים הטריגר היחידי יהיה לעבור לערוץ AV שאינו פעיל, ולהחזיר לערוץ פעיל.
החלפתי כבלים, בחלקם זה עזר בהתחלה, אני עם כבלים של מונופרייס 48GBPS, וגם זה שהומלץ מאוד:
https://www.amazon.com/gp/product/B07S1 ... =UTF8&th=1
מאחר והמלצת, שאלתי היא, האם יש יתרון ברור בין הכבל שהמלצת, לבין כבלים אחרים באותו תקן שברשותי?
אין לי בעיה לשים את ה 400-500 שקלים על הכבל אם אדע שקיים יתרון שיפסיק את התופעה הזו אצלי.
תודה
רכשתי בזמנו את הכבל של 4gamers, היחידי שהורשה על ידי סוני. ל-eARC מחובר כבל של אודיו קואסט, דגם Chocolate, שעלה לי 70 דולר.
מה גם שמתוך חמש שנים שהמכשיר מחובר לטלויזיה, התופעה התחילה רק בשנה-שנה וחצי האחרונה.
טכנאי שהגיע מטעם LG באוגוסט קבע שהבעיה עם ה-PS3, שכאמור, עכשיו מנותק לגמרי. ניסיתי כבלים שונים, וכלום.
מתוך כל האינפורמציה הזאת, אני כבר לא יודע מה לחשוב...
LG עשו טובה שהסכימו לשלוח טכנאי בפעם השניה, אבל אני לא בטוח שגם הפעם הוא יצליח לפתור את הבעיה.
מה גם שמתוך חמש שנים שהמכשיר מחובר לטלויזיה, התופעה התחילה רק בשנה-שנה וחצי האחרונה.
טכנאי שהגיע מטעם LG באוגוסט קבע שהבעיה עם ה-PS3, שכאמור, עכשיו מנותק לגמרי. ניסיתי כבלים שונים, וכלום.
מתוך כל האינפורמציה הזאת, אני כבר לא יודע מה לחשוב...
LG עשו טובה שהסכימו לשלוח טכנאי בפעם השניה, אבל אני לא בטוח שגם הפעם הוא יצליח לפתור את הבעיה.
- oferlaor
- מנהל

@gal-cohen
בוא ונפריד רגע בין מסך שחור שקורה רנדומלית (ושלרוב מצביע על בעיות בכבל HDMI או על בעיות הארכה) לבין מסך שחור, ארוך ככל שיהיה במעבר בין מכשירים שונים עבור אותו מסך.
נתחיל רגע ממה קורה כשהרסיבר מעביר כניסה. בעצם עד לאותו רגע, המכשיר החדש (PS5) לא היה מחובר לכלום. מבחינתו תקעו עכשיו כבל. הוא צריך דבר ראשון להתחיל פרוטוקול שיחה מול הרסיבר בשביל להקים ערוץ וידאו מוצפן. הוא מחליף מפתחות עם הרסיבר ושואל אותו באיזה רזולוציות הוא תומך. הרסיבר לא באמת יודע ולכן הוא שואל את המסך. אחרי שהוא מקבל תשובה יש הקמת ערוץ וידאו. עכשיו נדרש ״רק״ להקים ערוץ וידאו מוצפן בין המסך לרסיבר ובסוף התהליך מתחיל לזרום וידאו. המסך גם דורש איזה שניה להתאים את עצמו לקצב הפריימים והנתונים החדש...
הפרוטוקול הזה מאוד רגיש, משהו אחד לא תקין (ורסיברים לא טובים בסיפור הזה, הם עושים לא מעט טעויות, במיוחד אם דלוק CEC בשרשרת, כי אז עוד הודעות עוברות במקביל) וצריך להתחיל את כל הסיפור מחדש. לרוב מעבר כזה דרך רסיבר לוקח כמה שניות טובות. מתסכל.
יש כמה דברים שיכולים לשפר את המצב:
1. לא לעבור דרך הרסיבר אלא לחבר את הכל ישירות, זה אמור לחסוך לך בערך חצי מהזמן. איך מעבירים את האודיו? שהמסך ישדר אותו בחזרה לרסיבר.
2. אלטרנטיבה כמו switcher מהיר יותר ולא אקטיבי עלול לעבוד טוב יותר מרסיבר. יש גם כאלה שמפצלים אודיו מוידאו וכך בעצם המסך מקבל ישירות את הסיגנל ולא צריך להמתין לרסיבר.
3. אפשר לקבע את כל המכשירים על אותו תקן. זה שווה נסיון, אם כי זה לא כיף כי יס בעצם מאלץ אתכם לעבוד ב SDR 50HZ אז לגרום לכל שאר המכשירים לעבוד בתקן הזה לא מומץ במיוחד. אבל זה עלול לשפר את המצב.
4. יש מסכים ורסיברים (לא בדקתי אם שלך תומך בהם) שמסוגלים להחזיק את החיבור ״חם״. לרוב זה משולב גם עם אפשרות למעביר מהיר בין קצבי פריימים או סטנדרטים שונים. זה תקן יחסית חדש שנקרא HDMI QMS+VRR. ה-QMS זה מעבר מהיר בין כניסות (כאמור, שימור והקפאה של ערוץ ההצפנה כך שהוא לא צריך כל פעם להתחבר מחדש) ו-VRR מאפשר מעבר מהיר בין קצבי פריימים שונים.
הבעיה כאמור שזה תקן חדש. אני חושב שמעט מסכים ורסיברים תומכים בו וצריך שכל השרשרת תעבוד איתו. כלומר, זה דורש במינימום תמיכה ברסיבר ובמסך, אבל רצוי גם במכשירים. זה אומר שיש לך 5 מכשירים שכולם צריכים לתמוך בו בשביל שזה יעבוד...
בוא ונפריד רגע בין מסך שחור שקורה רנדומלית (ושלרוב מצביע על בעיות בכבל HDMI או על בעיות הארכה) לבין מסך שחור, ארוך ככל שיהיה במעבר בין מכשירים שונים עבור אותו מסך.
נתחיל רגע ממה קורה כשהרסיבר מעביר כניסה. בעצם עד לאותו רגע, המכשיר החדש (PS5) לא היה מחובר לכלום. מבחינתו תקעו עכשיו כבל. הוא צריך דבר ראשון להתחיל פרוטוקול שיחה מול הרסיבר בשביל להקים ערוץ וידאו מוצפן. הוא מחליף מפתחות עם הרסיבר ושואל אותו באיזה רזולוציות הוא תומך. הרסיבר לא באמת יודע ולכן הוא שואל את המסך. אחרי שהוא מקבל תשובה יש הקמת ערוץ וידאו. עכשיו נדרש ״רק״ להקים ערוץ וידאו מוצפן בין המסך לרסיבר ובסוף התהליך מתחיל לזרום וידאו. המסך גם דורש איזה שניה להתאים את עצמו לקצב הפריימים והנתונים החדש...
הפרוטוקול הזה מאוד רגיש, משהו אחד לא תקין (ורסיברים לא טובים בסיפור הזה, הם עושים לא מעט טעויות, במיוחד אם דלוק CEC בשרשרת, כי אז עוד הודעות עוברות במקביל) וצריך להתחיל את כל הסיפור מחדש. לרוב מעבר כזה דרך רסיבר לוקח כמה שניות טובות. מתסכל.
1. לא לעבור דרך הרסיבר אלא לחבר את הכל ישירות, זה אמור לחסוך לך בערך חצי מהזמן. איך מעבירים את האודיו? שהמסך ישדר אותו בחזרה לרסיבר.
2. אלטרנטיבה כמו switcher מהיר יותר ולא אקטיבי עלול לעבוד טוב יותר מרסיבר. יש גם כאלה שמפצלים אודיו מוידאו וכך בעצם המסך מקבל ישירות את הסיגנל ולא צריך להמתין לרסיבר.
3. אפשר לקבע את כל המכשירים על אותו תקן. זה שווה נסיון, אם כי זה לא כיף כי יס בעצם מאלץ אתכם לעבוד ב SDR 50HZ אז לגרום לכל שאר המכשירים לעבוד בתקן הזה לא מומץ במיוחד. אבל זה עלול לשפר את המצב.
4. יש מסכים ורסיברים (לא בדקתי אם שלך תומך בהם) שמסוגלים להחזיק את החיבור ״חם״. לרוב זה משולב גם עם אפשרות למעביר מהיר בין קצבי פריימים או סטנדרטים שונים. זה תקן יחסית חדש שנקרא HDMI QMS+VRR. ה-QMS זה מעבר מהיר בין כניסות (כאמור, שימור והקפאה של ערוץ ההצפנה כך שהוא לא צריך כל פעם להתחבר מחדש) ו-VRR מאפשר מעבר מהיר בין קצבי פריימים שונים.
הבעיה כאמור שזה תקן חדש. אני חושב שמעט מסכים ורסיברים תומכים בו וצריך שכל השרשרת תעבוד איתו. כלומר, זה דורש במינימום תמיכה ברסיבר ובמסך, אבל רצוי גם במכשירים. זה אומר שיש לך 5 מכשירים שכולם צריכים לתמוך בו בשביל שזה יעבוד...
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

עופר, תודה רבה על התשובה המפורטת מאוד.04/03/2024 15:46oferlaor כתב: @gal-cohen
הבעיה כאמור שזה תקן חדש. אני חושב שמעט מסכים ורסיברים תומכים בו וצריך שכל השרשרת תעבוד איתו. כלומר, זה דורש במינימום תמיכה ברסיבר ובמסך, אבל רצוי גם במכשירים. זה אומר שיש לך 5 מכשירים שכולם צריכים לתמוך בו בשביל שזה יעבוד......
כן, אני מניח שלחיצת היד בין כל מכשיר היא שונה, וזה מה שגורם לניתוקים הללו וגם לתסכול שלי.
חשבתי שאולי הכבל שאתה ממליץ עליו, משפר את הביצוע הזה ויכול לצמצם את רמת התסכול.
אני כן אנסה ליישר קו עם הגדרות ה PS5 ועם ה SX לראות אם זה משפיע גם כן.
ברסיבר הקודם לא חוויתי את זה, אבל אני מניח שככל שמתקדמים בטכנולוגיה ותקן ה HDMI, ככה גם חשופים ליותר שגעונות של הפורמט.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
מציע לחבר את הכל לטלוויזיה, וב-EARC להתחבר לרסיבר.
אם יש מחשב\סטרימר שדורש תמיכה בפורמטי DTS, תחבר אותם לרסיבר.
אם יש מחשב\סטרימר שדורש תמיכה בפורמטי DTS, תחבר אותם לרסיבר.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

תודה ארתור04/03/2024 16:30TheCoolest כתב: מציע לחבר את הכל לטלוויזיה, וב-EARC להתחבר לרסיבר.
אם יש מחשב\סטרימר שדורש תמיכה בפורמטי DTS, תחבר אותם לרסיבר....
אבל מבחינתי זה לחזור אחורה הרבה שנים, בין מיתוג AV במסך למיתוג ברסיבר.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
יש לך עוד רכיבים חוץ מ-YES, XBOX ו-PS? אם לא, אז פשוט תחבר הכל ישירות למסך, ואת המסך ב-EARC.
אם יש עוד רכיב אחד, אז תחבר אותו לרסיבר, וזה ידרוש לעבור ל-HDMI של EARC כמו עם כל שאר הציוד.
אם יש יותר מאחד נוסף, אז זו כבר קצת בעיה.
היצרנים של המסכים שהורידו לגמרי את התמיכה ב-DTS, ולכן אי אפשר להעביר DTS ב-EARC לרסיבר. ב-C3\G3 הם החזירו את התמיכה (לפחות בהעברת הסאונד).
אם יש עוד רכיב אחד, אז תחבר אותו לרסיבר, וזה ידרוש לעבור ל-HDMI של EARC כמו עם כל שאר הציוד.
אם יש יותר מאחד נוסף, אז זו כבר קצת בעיה.
היצרנים של המסכים שהורידו לגמרי את התמיכה ב-DTS, ולכן אי אפשר להעביר DTS ב-EARC לרסיבר. ב-C3\G3 הם החזירו את התמיכה (לפחות בהעברת הסאונד).
- oferlaor
- מנהל

מבין אותך לגמרי, אני בדיוק באותה סיטואציה, אלא שאצלי העובדה שיש לא מעט מכשירים מחוברים לרסיבר ושיש גם שני מסכים (מקרן ומסך) שמחוברים, הופכים את כל הסיפור למורכב פי כמה.
יש לך מערכת שליטה חכמה על הרסיבר או שאתה פשוט משתמש בשלטים המקוריים?
עשיתי בגדול שתי פעולות שהפכו את הסיפור ליציב לאין שיעור:
1. מעבר לכבלים אופטיים בכל השרשרת. מהמקורות לרסיבר ומהרסיבר למסך. שיפר זמנים ובעיקר שיפר יציבות והפרעות רנדומליות שפשוט לא נגמרו.
2. נושא הפיצול בין המקרן למסך כאב ראש מטורף, זה גורם לאין סוף בעיות סינכרון והפרעות. הפיתרון שלי היה שכחלק מהמעבר אני מדליק יציאה אחת של הרסיבר וחוסם את השניה. על ידי כך אני מונע מצב שבו הרסיבר צריך לסנכרן הכל בינו לבין מקור + מסך + מקרן. גם אם המכשירים כבויים הם עדיין מתקשרים על החיבור הזה.
1. מעבר לכבלים אופטיים בכל השרשרת. מהמקורות לרסיבר ומהרסיבר למסך. שיפר זמנים ובעיקר שיפר יציבות והפרעות רנדומליות שפשוט לא נגמרו.
2. נושא הפיצול בין המקרן למסך כאב ראש מטורף, זה גורם לאין סוף בעיות סינכרון והפרעות. הפיתרון שלי היה שכחלק מהמעבר אני מדליק יציאה אחת של הרסיבר וחוסם את השניה. על ידי כך אני מונע מצב שבו הרסיבר צריך לסנכרן הכל בינו לבין מקור + מסך + מקרן. גם אם המכשירים כבויים הם עדיין מתקשרים על החיבור הזה.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

מעדכן:04/03/2024 17:24oferlaor כתב: מבין אותך לגמרי, אני בדיוק באותה סיטואציה, אלא שאצלי העובדה שיש לא מעט מכשירים מחוברים לרסיבר ושיש גם שני מסכים (מקרן ומסך) שמחוברים, הופכים את כל הסיפור למורכב פי כמה.
2. נושא הפיצול בין המקרן למסך כאב ראש מטורף, זה גורם לאין סוף בעיות סינכרון והפרעות. הפיתרון שלי היה שכחלק מהמעבר אני מדליק יציאה אחת של הרסיבר וחוסם את השניה. על ידי כך אני מונע מצב שבו הרסיבר צריך לסנכרן הכל בינו לבין מקור + מסך + מקרן. גם אם המכשירים כבויים הם עדיין מתקשרים על החיבור הזה....
פיוצ'ר המקסימים הציעו לי להשאיל כבל HDMI אופטי, אבל מכיוון שלא הייתי קרוב בכלל להגיע למרכז בתקופה הנוכחית, הזמנתי אחד מהדוד עלי.
לשמחתי הגיע מהר מאוד, ובשביל 75 שקלים לא היה אכפת לי לנסות ולבדוק.
אז בשימוש כבר כשבועיים, אין ניתוקים ארוכים במעבר בין היציאות השונות ומעבר בין הקונסולות ב HDR ל YES ששם הבעיה היתה הכי גדולה,
המעבר הוא של שניות בודדות בלבד.
עדיין לא הגדלתי ראש והחזרתי את ה DOLBY VISION בקונסולת ה XBOX, אני אעשה זאת ואבחן את המעברים.
אז בסך הכל, בינתיים ובזהירות - אני יכול לומר שהכבל עושה את העבודה ולא מאבד את הסיגנל כמו כבל HDMI איכותי ככל שיהיה.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

עדכון אחרון וסופי:
הבעיה של ניתוק אות וידאו במעבר ברסיבר (שלי ספציפית זה רסיבר ימאהה A2A) מקונסולה PS5 או XBOX SX לכניסת YES עם ממיר לווייני נובעת מהממיר של YES.
המסך מאבד את לחיצת היד בין אות 4K HDR לאות 720P של הממיר וזה יכול לקחת שניות ולפעמים רק העברה של הסיגנל במסך מ 4K לרזולוציה נמוכה יותר.
אתמול החלפתי את הממיר בסלון לניסיון בממיר 4K והבעיה נעלמה לחלוטין, אין יותר איבודי אות בכלל.
הבעיה הזו נדירה בעולם, כי רק בארצנו אנחנו מפגרים מאחור בלוויין ובגלל זה היה קשה מאוד למצוא בעיה דומה וניסיון לפתרון.
הבעיה של ניתוק אות וידאו במעבר ברסיבר (שלי ספציפית זה רסיבר ימאהה A2A) מקונסולה PS5 או XBOX SX לכניסת YES עם ממיר לווייני נובעת מהממיר של YES.
המסך מאבד את לחיצת היד בין אות 4K HDR לאות 720P של הממיר וזה יכול לקחת שניות ולפעמים רק העברה של הסיגנל במסך מ 4K לרזולוציה נמוכה יותר.
אתמול החלפתי את הממיר בסלון לניסיון בממיר 4K והבעיה נעלמה לחלוטין, אין יותר איבודי אות בכלל.
הבעיה הזו נדירה בעולם, כי רק בארצנו אנחנו מפגרים מאחור בלוויין ובגלל זה היה קשה מאוד למצוא בעיה דומה וניסיון לפתרון.