טסלה פתחה את רשת המטענים שלה לעוד מותגים - מתי אצלנו?
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46324
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
החל מאתמול, 29.2.24, טסלה פתחה את רשת המטענים שלה לעוד 4 מותגים. החברה מתמחרת ביקר יותר את הטעינה למותגים לעומת רכבי טסלה.
ואם תתרעמו על זה שמותגים אחרים מטעינים ברשת של טסלה, זה קמצוץ לעומת העומס שיגיע מרכבי טסלה אחרים.
https://www.wired.com/story/public-ev-c ... esla-ford/
יש גם וידאו שמראה את ״החוויה״:
ואם תתרעמו על זה שמותגים אחרים מטעינים ברשת של טסלה, זה קמצוץ לעומת העומס שיגיע מרכבי טסלה אחרים.
https://www.wired.com/story/public-ev-c ... esla-ford/
יש גם וידאו שמראה את ״החוויה״:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78771
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
באירופה טסלה פתחה גישה לחלק מהמטענים שלה כבר לפני משהו כמו שנתיים ואף אחד עדיין לא מת מזה שם.
גם בארה"ב מדובר בחלק ולא כל המטענים של החברה.
אני מניח שהם יפתחו חלק גם בארץ ברגע שיהיו להם יותר מטענים ויהיו כאלה עם תפוסה נמוכה יחסית.
גם בארה"ב מדובר בחלק ולא כל המטענים של החברה.
אני מניח שהם יפתחו חלק גם בארץ ברגע שיהיו להם יותר מטענים ויהיו כאלה עם תפוסה נמוכה יחסית.
- oferlaor
- מנהל

- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
נחיה ונראה. אני חושב שבאירופה טסלה היתה מחויבת לפתוח את הרשת שלה. כנ"ל בארה"ב היא פתחה את הרשת לא רק בגלל טוב ליבו של מאסק, יש לפתיחה הזו גם משמעויות פיננסיות רציניות עבור החברה.
לא זכור לי שבארץ יש incentives כאלה, לכן לא נראה לי שטסלה תפתח את הרשת שלה בזמן הקרוב.
לא זכור לי שבארץ יש incentives כאלה, לכן לא נראה לי שטסלה תפתח את הרשת שלה בזמן הקרוב.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
זה נכון, אבל כרגע זה כסף קטן יחסית למיליארדים של הממשל למימון הרחבת רשת הטעינה הציבורית בארה"ב.
אין סתירה בין ה"אלטרויזם" בפתיחת הרשת שלהם לרווחים\הכנסות\הטבות שהחברה תקבל מזה. זה win-win-win לכולם.
אין סתירה בין ה"אלטרויזם" בפתיחת הרשת שלהם לרווחים\הכנסות\הטבות שהחברה תקבל מזה. זה win-win-win לכולם.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
התכוונתי לכרגע.
רכבי טסלה מהווים כ-3\2 מנתח השוק של רכבים חשמליים בארה"ב.
בטווח הקצר, הרווחים מטעינה של רכבים אחרים לא יהיו מאד גדולים, ביחס להטבות מהממשלה שטסלה תוכל לקבל לצרכי הרחבת הרשת שלה עוד יותר.
בטווח הבינוני-ארוך, כמובן שרשת פתוחה תהווה מקור הכנסה גדול בהרבה מאשר מצב של גן סגור.
לדעתי האסטרטגיה של טסלה מביאה אותה למצב של win-win-win-win מכל כיוון.
- פתיחת הרשת מנגישה רשת טעינה אמינה, זולה ונוחה לכל רכב חשמלי.
א. זה יעודד מעבר לרכבים חשמליים, לא רק של טסלה, של יותר ויותר אנשים.
ב. בתורו זה יגדיל את השימוש ברשת של טסלה ויאפשר לה להשקיע יותר ויותר בהרחבת הרשת עוד יותר במקומות המתבקשים וגם להגדיל את הרווחים שלה מהרשת.
ג. חזור ל-א.
יותר אנשים יהנו מהיתרונות של רכבים חשמליים.
זה ידחוף את התעשיה לעבור לרכבים חשמליים מהר יותר. (מה שגם משרת את טסלה וגם משרת את מטרת העל של החברה, בלי סתירות)
וסתם אנקדוטה בנושא, אפשר להתווכח על כמה היא כנה או לא, אבל אני חושב שזה עדיין מעניין.
רכבי טסלה מהווים כ-3\2 מנתח השוק של רכבים חשמליים בארה"ב.
בטווח הקצר, הרווחים מטעינה של רכבים אחרים לא יהיו מאד גדולים, ביחס להטבות מהממשלה שטסלה תוכל לקבל לצרכי הרחבת הרשת שלה עוד יותר.
בטווח הבינוני-ארוך, כמובן שרשת פתוחה תהווה מקור הכנסה גדול בהרבה מאשר מצב של גן סגור.
לדעתי האסטרטגיה של טסלה מביאה אותה למצב של win-win-win-win מכל כיוון.
- פתיחת הרשת מנגישה רשת טעינה אמינה, זולה ונוחה לכל רכב חשמלי.
א. זה יעודד מעבר לרכבים חשמליים, לא רק של טסלה, של יותר ויותר אנשים.
ב. בתורו זה יגדיל את השימוש ברשת של טסלה ויאפשר לה להשקיע יותר ויותר בהרחבת הרשת עוד יותר במקומות המתבקשים וגם להגדיל את הרווחים שלה מהרשת.
ג. חזור ל-א.
יותר אנשים יהנו מהיתרונות של רכבים חשמליים.
זה ידחוף את התעשיה לעבור לרכבים חשמליים מהר יותר. (מה שגם משרת את טסלה וגם משרת את מטרת העל של החברה, בלי סתירות)
וסתם אנקדוטה בנושא, אפשר להתווכח על כמה היא כנה או לא, אבל אני חושב שזה עדיין מעניין.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73201
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
לא לכולם. בתור בעל טסלה אני לא רואה בזה שום יתרון. להיפך. אחת הסיבות לרכישת הרכב אצלי הייתה הזמינות הגדולה של המטענים, ברגע שיפתחו את זה לכולם ברור שיהיו פחות עמדות פנויות בכל זמן נתון, לא בדיוק WIN למי שרכש טסלה.02/03/2024 15:50TheCoolest כתב: זה נכון, אבל כרגע זה כסף קטן יחסית למיליארדים של הממשל למימון הרחבת רשת הטעינה הציבורית בארה"ב.
אין סתירה בין ה"אלטרויזם" בפתיחת הרשת שלהם לרווחים\הכנסות\הטבות שהחברה תקבל מזה. זה win-win-win לכולם....
מבחינתי שלא יגיע לארץ לעולם.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני מבין ומקבל את הנקודה שלך, אבל אף אחד בטסלה לא התחייב שהרשת תהיה זמינה רק לבעלי טסלה לנצח ובשנים האחרונות היו דיבורים על זה שהרשת בארה"ב תיפתח לאחרים בעתיד הנראה לעין. אז לדעתי (וכמובן יכול להיות שאני טועה) הם יפתחו רק מטענים שהתפוסה שלהם נמוכה יחסית וכאלה שבהם לא תהיה הפרעה משמעותית לבעלי טסלה. ובנוסף חוסר הנוחות יהיה זמני, כי הרשת תגדל במהירות גבוהה יותר ובעיות העומסים (הפוטנציאליים) ייפתרו יחסית מהר.
ואף אחד לא דיבר בינתיים על פתיחת הרשת בארץ. עם כל הדיבורים על win-win-win זה ברור שמבחינת הצרכנים, המחשבה על זה שיש לך רשת טעינה ייעודית וכזו שהיא טובה, נוחה וזולה מכל המתחרים זה יתרון גדול למותג בארץ בו התחרות עם הסינים דיי קשה. לכן אני לא רואה באופק את טסלה פותחת את הרשת שלה לאחרים כל עוד הכיסוי שלהם עדיין לא משהו אם לוקחים בחשבון את כל הארץ.
ואף אחד לא דיבר בינתיים על פתיחת הרשת בארץ. עם כל הדיבורים על win-win-win זה ברור שמבחינת הצרכנים, המחשבה על זה שיש לך רשת טעינה ייעודית וכזו שהיא טובה, נוחה וזולה מכל המתחרים זה יתרון גדול למותג בארץ בו התחרות עם הסינים דיי קשה. לכן אני לא רואה באופק את טסלה פותחת את הרשת שלה לאחרים כל עוד הכיסוי שלהם עדיין לא משהו אם לוקחים בחשבון את כל הארץ.
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1492
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
בלי קשר לפתיחת הטעינה לכולם
פעם ראשונה שירדתי לאילת בסופש והשתמשתי בסופרצארג'ר וחייב להגיד שזה עובד מצויין.
טעינה סופר מהירה, בנסיון שלי בטעינה במצפה רמון ובאילת ללא תור בכלל ומחיר ממש טוב!
היו במתחם במצפה רמון המון רכבים חשמליים אחרים בתור ארוך לאיזה שתי עמדות כך שהיה דיי כייף להיות בעל טסלה באותה סיטואציה מה שלא יקרה ברגע שיפתח לכולם...
באם אחד השיקולים לרכוש טסלה היתה הרשת טעינה הבלעדית, לפתוח את זה לכולם דיי פוגם ביתרון הזה
פעם ראשונה שירדתי לאילת בסופש והשתמשתי בסופרצארג'ר וחייב להגיד שזה עובד מצויין.
טעינה סופר מהירה, בנסיון שלי בטעינה במצפה רמון ובאילת ללא תור בכלל ומחיר ממש טוב!
היו במתחם במצפה רמון המון רכבים חשמליים אחרים בתור ארוך לאיזה שתי עמדות כך שהיה דיי כייף להיות בעל טסלה באותה סיטואציה מה שלא יקרה ברגע שיפתח לכולם...
באם אחד השיקולים לרכוש טסלה היתה הרשת טעינה הבלעדית, לפתוח את זה לכולם דיי פוגם ביתרון הזה
- oferlaor
- מנהל

תאכלס כבר יש לא מעט תחנות בדרכים, לא חייבים לעמוד בתור דווקא. הבעיה היא שברשתות שאינן של טסלה, יש לרוב יחידה או שתיים ולא תמיד הן פועלות. כשזה על הדרך זה נוח מאוד, כשזה לא, זה סיפור סיפור
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
למזלי רוב הנסיעות הארוכות שדורשות טעינה שאני עושה דווקא מתאימות בסדר גמור למעבר במטענים של טסלה.
זה מהיר יותר, זול פי שתיים ונוח יותר.
בחודש שעבר הייתי במטען בחדרה ביום שישי, 12 מטענים, כולם היו ריקים (אחרי שהגעתי הגיעו עוד כמה טסלות בודדות)
טעינה של 10 דקות ואפשר להמשיך.
זה מהיר יותר, זול פי שתיים ונוח יותר.
בחודש שעבר הייתי במטען בחדרה ביום שישי, 12 מטענים, כולם היו ריקים (אחרי שהגעתי הגיעו עוד כמה טסלות בודדות)
טעינה של 10 דקות ואפשר להמשיך.
אתם יודעים מי קופץ בראש?
ולעניין של פתיחת עמדות הטעינה, יש עמדות פתוחות לכלל הרכבים באירופה כבר הרבה זמן (שנה+-), הן פתוחות רק במקומות שזה ישים ומאפשר טעינה זמינה ומהירה.
לעניין ארה"ב, קיימים תמריצים של הממשל לגבי חברות הטעינה שחייבים לאפשר שימוש של כל החברות, אם טסלה לא עושה זאת היא מפסידה המון...המון כסף.
בנוסף התקן שלה הפך לתקן כמעט בלעדי (99.9%) ברכבים חשמליים שם, ורוב החברות התחייבו להשתמש בו וזו הייתה כל הזמן השאיפה של טסלה (שימוש בתקן יעיל, אחיד ושלה).
כל מה שרשמתי אינו נוגע לארץ בשום צורה לתקופה הקרובה, כי גם יצא הודעה שבאיחוד האירופי טסלה תוכל להתחיל את השימוש שלה בFSD, גם זה לא יקרא בארץ.
ולעניין של פתיחת עמדות הטעינה, יש עמדות פתוחות לכלל הרכבים באירופה כבר הרבה זמן (שנה+-), הן פתוחות רק במקומות שזה ישים ומאפשר טעינה זמינה ומהירה.
לעניין ארה"ב, קיימים תמריצים של הממשל לגבי חברות הטעינה שחייבים לאפשר שימוש של כל החברות, אם טסלה לא עושה זאת היא מפסידה המון...המון כסף.
בנוסף התקן שלה הפך לתקן כמעט בלעדי (99.9%) ברכבים חשמליים שם, ורוב החברות התחייבו להשתמש בו וזו הייתה כל הזמן השאיפה של טסלה (שימוש בתקן יעיל, אחיד ושלה).
כל מה שרשמתי אינו נוגע לארץ בשום צורה לתקופה הקרובה, כי גם יצא הודעה שבאיחוד האירופי טסלה תוכל להתחיל את השימוש שלה בFSD, גם זה לא יקרא בארץ.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
הרשה לי לא להסכים.
כמו בכל העולם, טסלה הקימה את הרשת שלה בראש ובראשונה לטובת הלקוחות שלה, עם שאיפה לפתוח אותה בעתיד לכולם.
זה מה שהם עושים בארה"ב. באירופה הם פתחו את הרשת שלהם בצורה חלקית ולא את כולה, וגם רק לאחר שנדרשה לעשות את זה ע"י הרגולטורים וזה הגיע הרבה שנים אחרי שהרשת היתה רחבה דיה שאיפשרה לה לעשות את זה מבלי לפגוע בחווית הטעינה של הלקוחות שלה.
בארץ הפריסה עדיין מצומצמת לדעתי. ומאחר ואין שום תמריצים מהממשלה לחברות טעינת הרכבים, אין לטסלה כרגע הרבה סיבות לאבד את אחד היתרונות הגדולים שלה בארץ.
כמו בכל העולם, טסלה הקימה את הרשת שלה בראש ובראשונה לטובת הלקוחות שלה, עם שאיפה לפתוח אותה בעתיד לכולם.
זה מה שהם עושים בארה"ב. באירופה הם פתחו את הרשת שלהם בצורה חלקית ולא את כולה, וגם רק לאחר שנדרשה לעשות את זה ע"י הרגולטורים וזה הגיע הרבה שנים אחרי שהרשת היתה רחבה דיה שאיפשרה לה לעשות את זה מבלי לפגוע בחווית הטעינה של הלקוחות שלה.
בארץ הפריסה עדיין מצומצמת לדעתי. ומאחר ואין שום תמריצים מהממשלה לחברות טעינת הרכבים, אין לטסלה כרגע הרבה סיבות לאבד את אחד היתרונות הגדולים שלה בארץ.
זו לא שאלה של מה מתאים להם...ועובדה שגם בארה"ב ובאירופה בסופו של דבר "הכריחו" אותם לפתוח את הטעינה לכולם.
מכיון שאנחנו הינו יחסית אחרונים להצטרף לכל נושא החישמול, הרגולטור היה צריך להתעורר ולהתנות את זה בכניסה שלהם לארץ...וזה לא שהם נותנים את החשמל בחינם, הם מרויחים עליו יופי. רק שכמובן נח להם היה בישראל לא לנדב את המטענים לאחרים וזאת על מנת להקשות על חדירת חברות הרכבים האחרות.
אגב, לא צריך שום תמריצים לחברות הטעינה. הם עסק כמו כל עסק אחר. קונים חשמל ב X ומוכרים אותו ב 3X.
מכיון שאנחנו הינו יחסית אחרונים להצטרף לכל נושא החישמול, הרגולטור היה צריך להתעורר ולהתנות את זה בכניסה שלהם לארץ...וזה לא שהם נותנים את החשמל בחינם, הם מרויחים עליו יופי. רק שכמובן נח להם היה בישראל לא לנדב את המטענים לאחרים וזאת על מנת להקשות על חדירת חברות הרכבים האחרות.
אגב, לא צריך שום תמריצים לחברות הטעינה. הם עסק כמו כל עסק אחר. קונים חשמל ב X ומוכרים אותו ב 3X.
- oferlaor
- מנהל

למיטב ידיעתי לא הכריחו אותם, נתנו להם תמריץ. זה בול הפוך מהטיעון שלך.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני לא זוכר מה היתה הסיבה לפתיחת הרשת באירופה. אני לא בטוח שזה היה ממש תמריץ, אצטרך לבדוק.
אבל בארה"ב זה היה נטו תמריץ מטורף של הממשל שאין שום סיבה שבעולם לא לנצל אותו.
אני גם חושב שפתיחה של חלק מתחנות הטעינה שאין בהן הרבה טסלות זה לא משהו רע. זה יעזור לכולם, גם לבעלי רכבים חשמליים אחרים וגם לטסלה להיות רווחית מהפעלת התחנה, וגם לא אמור לגרום לשירות ירוד לבעלי טסלות. אבל מן הסתם שאין לאף מאיתנו את הסטטיסטיקות, וכנראה שכרגע טסלה חושבת שלא משתלם לה לפתוח את הרשת שלה בארץ לכולם.
חשוב לציין שמדובר ברשת פרטית של החברה, זכותה לפתוח או לא לפתוח אותה לשיקול דעתה.
אגב, טסלה לא מוכרת את החשמל ב-X3. זו הרשת הכי זולה בארץ, פי 2 ויותר זולה מעמדות טעינה צד ג'. התחשב שקילוואט חשמל לצרכן הביתי עולה היום 65 אגורות, טעינת DC מהירה ב-1.05 ש"ח לקילוואט, זה מחיר מאד משתלם.
אבל בארה"ב זה היה נטו תמריץ מטורף של הממשל שאין שום סיבה שבעולם לא לנצל אותו.
אני גם חושב שפתיחה של חלק מתחנות הטעינה שאין בהן הרבה טסלות זה לא משהו רע. זה יעזור לכולם, גם לבעלי רכבים חשמליים אחרים וגם לטסלה להיות רווחית מהפעלת התחנה, וגם לא אמור לגרום לשירות ירוד לבעלי טסלות. אבל מן הסתם שאין לאף מאיתנו את הסטטיסטיקות, וכנראה שכרגע טסלה חושבת שלא משתלם לה לפתוח את הרשת שלה בארץ לכולם.
חשוב לציין שמדובר ברשת פרטית של החברה, זכותה לפתוח או לא לפתוח אותה לשיקול דעתה.
אגב, טסלה לא מוכרת את החשמל ב-X3. זו הרשת הכי זולה בארץ, פי 2 ויותר זולה מעמדות טעינה צד ג'. התחשב שקילוואט חשמל לצרכן הביתי עולה היום 65 אגורות, טעינת DC מהירה ב-1.05 ש"ח לקילוואט, זה מחיר מאד משתלם.