איכות WiFi בנתב של סלקום

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
acc4eval פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,
עוברים לפייבר של סלקום בקרוב, והם נותנים נתב בחינם ללא הגבלת זמן (Sagemcom 5670).
אני מנסה להבין האם כזה יספיק או שצריך לקנות נתב פרטי טוב.
קו של 1 גיגה, משפחה קטנה עם לפטופ אחד ושלושה טלפונים, כולם תומכים ב-Wifi6/ax, כולם במרחק עד 10 מטר, שימוש קל (בעיקר גלישה, בלי גיימינג והורדות כבדות, לפעמים רק נטפליקס\יוטיוב\שיחת וידאו עד FullHD). מדובר בבית פרטי מרוחק יחסית, רוב ערוצי WiFi פנויים במיוחד ב-5 ו-6 GHz, וזה אמור להיות נתב יחיד בבית.

תודה!

kenny_omega
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

שמע זה תלוי
תנסה חודש חודשיים
לא מספיק טוב - תקנה נתב פרטי :)

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #3 

למה הכוונה "ללא הגבלת זמן"? אתה כנראה תשלם על הנתב הזה 25 ש"ח לחודש, מה שאומר שכעבור שנה כבר שילמת יותר ממה שהיית משלם על נתב פרטי משלך (וטוב ממנו).
לדעתי חבל לכבול את עצמך לנתב שלהם, במיוחד מהפן הכלכלי אבל גם מהפן הטכני. נתב פרטי ייתן לך יותר אפשרויות לשליטה וקינפוג הרשת הביתית וגם סביר שיקבל עדכונים שוטפים בהשוואה לנתב של סלקום.

אני ממליץ על הדגם הזה: https://store.gl-inet.com/collections/f ... 8323733598

או על הגרסה החדשה (והיקרה יותר) שלו: https://store.gl-inet.com/products/flin ... ome-router

בהצלחה.

acc4eval פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

28/02/2024 0:00  
kenny_omega כתב:
שמע זה תלוי
תנסה חודש חודשיים
לא מספיק טוב - תקנה נתב פרטי :)
...
נשמע הגיוני לגמריי, תודה!
המחירים על הנתבים הטובים בארץ דיי הזויים (לפחות על אסוס שאני מכיר היטב). זאת בדיוק הסיבה ששאלתי כי יש כרגע הזדמנות...
לכן אני מבקש שאנשים עם שימוש דומה שהיו באותה התלבטות לחלוק את ניסיונם.

acc4eval פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

28/02/2024 0:08  
sabres כתב:
למה הכוונה "ללא הגבלת זמן"? אתה כנראה תשלם על הנתב הזה 25 ש"ח לחודש, מה שאומר שכעבור שנה כבר שילמת יותר ממה שהיית משלם על נתב פרטי משלך (וטוב ממנו).
לדעתי חבל לכבול את עצמך לנתב שלהם, במיוחד מהפן הכלכלי אבל גם מהפן הטכני. נתב פרטי ייתן לך יותר אפשרויות לשליטה וקינפוג הרשת הביתית וגם סביר שיקבל עדכונים שוטפים בהשוואה לנתב של סלקום.

אני ממליץ על הדגם הזה: https://store.gl-inet.com/collections/f ... 8323733598

או על הגרסה החדשה (והיקרה יותר) שלו: https://store.gl-inet.com/products/flin ... ome-router

בהצלחה.
...
,תודה רבה!
יש להם איזה מבצע עכשיו ליום בחירות שמי שלוקח גיגה מקבל חיבור חינם ונתב חינם לתמיד כל עוד שלא משנמכים את החבילה. אחרת בכלל לא הייתי שוקל...
תגיד, ואם שמים את היבטיי השליטה והעדכונים בצד, האם אני מבין נכון שאפילו נתב כזה של $90 יותר טוב מבחינת הטיב הטכני של החיבור גם (יציבות \ מהירות \ latency) ?

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #6 

תבדוק את האותיות הקטנות. אני מתקשה להאמין שהנתב חינם ללא הגבלת זמן כל עוד אתה נשאר אצלם באותה תכנית, אבל הלוואי ואתבדה.

מבחינת יציבות - זה בהחלט מושפע מהחומרה של הנתב וכמובן מושפע מאוד מהקושחה שלו וכמה המפתחים שלה עמלים על תיקון באגים.
אני יכול להגיד לך שהנתבים שהמלצתי לך עליהם מקבלים עדכונים ושיפורים בצורה עקבית. זה חלק מהערך המוסף של החברה הזאת ואני לא חושב שאפשר בכלל להשוות את זה למוצר "לבן" ש-Sagemcom מוכרת לספקי אינטרנט ברחבי העולם. אני גם לא בטוח שתוכל לעדכן את הנתב שלהם בעצמך (ייתכן והאפשרות נעולה).

מבחינת מהירות\Latency - קשה להגיד בלי לעשות השוואה ישירה עם הנתב של סלקום.
זה גם מושפע מאוד מדברים כמו התשתית באיזור שלך, העומס על ספק האינטרנט והניתוב שלו, וכמובן איכות הקליטה והשידור של הנתב עצמו בדירה.

kenny_omega
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

28/02/2024 2:55  
sabres כתב:
תבדוק את האותיות הקטנות. אני מתקשה להאמין שהנתב חינם ללא הגבלת זמן כל עוד אתה נשאר אצלם באותה תכנית, אבל הלוואי ואתבדה.

מבחינת יציבות - זה בהחלט מושפע מהחומרה של הנתב וכמובן מושפע מאוד מהקושחה שלו וכמה המפתחים שלה עמלים על תיקון באגים.
אני יכול להגיד לך שהנתבים שהמלצתי לך עליהם מקבלים עדכונים ושיפורים בצורה עקבית. זה חלק מהערך המוסף של החברה הזאת ואני לא חושב שאפשר בכלל להשוות את זה למוצר "לבן" ש-Sagemcom מוכרת לספקי אינטרנט ברחבי העולם. אני גם לא בטוח שתוכל לעדכן את הנתב שלהם בעצמך (ייתכן והאפשרות נעולה).

מבחינת מהירות\Latency - קשה להגיד בלי לעשות השוואה ישירה עם הנתב של סלקום.
זה גם מושפע מאוד מדברים כמו התשתית באיזור שלך, העומס על ספק האינטרנט והניתוב שלו, וכמובן איכות הקליטה והשידור של הנתב עצמו בדירה.
...
תגיד יש לך איזשהן עצות לאיך אני יכול לעשות את הבדיקות האלה בעצמי?
ז"א- כרגע אני מחובר לתשתית IBC ואני רוצה לדעת מה הם פערי האיכות והשידור שלה לעומת תשתית בזק.

acc4eval פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

שלום לכולם,
אשמח לקבל עוד דעות מהאנשים שיש להם את הנתב בבית, או מאלה שניסו, התעכזבו והחליפו.

תודה!

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #9 

29/02/2024 14:15  
acc4eval כתב:
שלום לכולם,
אשמח לקבל עוד דעות מהאנשים שיש להם את הנתב בבית, או מאלה שניסו, התעכזבו והחליפו.

תודה!
...
לשימוש שתארת הנתב של סלקום יעשה את העבודה. תתחדש!
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

acc4eval פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

01/03/2024 9:06  
איינשטיין כתב:
לשימוש שתארת הנתב של סלקום יעשה את העבודה. תתחדש!
...
יופי, תודה!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”