ביקור אצל מרטין..

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
roeek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349

שליחה

בשיא הלחץ שלי היום בעבודה, כשהאוזן שלי כבר כואבת מהסלולרי, טלפון מפתיע ממרטין: "תגיע אליי היום עם תקליטים, יש לי "בית ריק" היום בערב"..
התקבצנו לנו 3 אנשים ו-1 מרטין בביתו אשר בשרון, ושיחה מעניינת במגוון תחומים ונושאים קלחה לה באוויר, וכל העת מפלצות התהילה של מרטין, זוג רמקולי KHARMA, הזיזו קלות את הסלון... אין ספק - רמקול מליגת העל..
שמענו מספר תקליטורים, עברנו לתקליטים, לא הסכמנו לחזור לתקליטורים, ונשארנו פעורי פה.. לא אומר כי מדובר בפטפון המושלם, יש לו חולשות, אך פשוט חוויה, המוכרת לי היטב.
ושוב נשמעו אותם משפטים מוכרים כמו "אם ככה נשמע תקליט - מי צריך CD בכלל" וכולי..
קינחנו בתקליט (ויניל) של RIHANNA, עם "UMBRELLA", מקום ראשון במצעד של בתו הקטה של מרטין.... נשארנו עם טעם של עוד, המטרה היתה האזנה, אך הפגישה היתה נעימה ביותר, אירוח חם וביתי מאין כמוהו.. תודה מרטין! (Y)

Tsfir
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 280

שליחה

(Y)

אין על תקליט איכותי במערכת איכותית.

sammm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 264

שליחה

roeek כתב:בשיא הלחץ שלי היום בעבודה, כשהאוזן שלי כבר כואבת מהסלולרי, טלפון מפתיע ממרטין: "תגיע אליי היום עם תקליטים, יש לי "בית ריק" היום בערב"..
התקבצנו לנו 3 אנשים ו-1 מרטין בביתו אשר בשרון, ושיחה מעניינת במגוון תחומים ונושאים קלחה לה באוויר, וכל העת מפלצות התהילה של מרטין, זוג רמקולי KHARMA, הזיזו קלות את הסלון... אין ספק - רמקול מליגת העל..
שמענו מספר תקליטורים, עברנו לתקליטים, לא הסכמנו לחזור לתקליטורים, ונשארנו פעורי פה.. לא אומר כי מדובר בפטפון המושלם, יש לו חולשות, אך פשוט חוויה, המוכרת לי היטב.
ושוב נשמעו אותם משפטים מוכרים כמו "אם ככה נשמע תקליט - מי צריך CD בכלל" וכולי..
קינחנו בתקליט (ויניל) של RIHANNA, עם "UMBRELLA", מקום ראשון במצעד של בתו הקטה של מרטין.... נשארנו עם טעם של עוד, המטרה היתה האזנה, אך הפגישה היתה נעימה ביותר, אירוח חם וביתי מאין כמוהו.. תודה מרטין! (Y)
...
היי רועי,
ללא ספק, המיפגש היה רווי במוזיקה איכותית הן בפן התוכני והן בפן הציודי :)
אנצל במה זאת כדי להודות למרטין על קבלת הפנים החמה ולך רועי
על שגילית לי מה התקליט הבא שאני עומד לרכוש... 8)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78943
שם מלא: עפר לאור

שליחה

אחלה!

הרמקולים הללו אכן מעוררי קינאה רבה :P

sammm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 264

שליחה

רועי,
יש אפשרות לקבל את הלינק לאתר אשר דרכו ניתן לרכוש את התקליט?

roeek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בוודאי:
http://www.musicdirect.com
אבל הבעייה היא שהמשלוח מעט יקר, יש לבצע "סקר שוק" אולי..
The Black Wax

roeek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ודרך אגב,
למרטין חתול שמנמן ולבן מוסיקלי מאין כמוהו. שמתי לב שכשמנוגנת מוסיקה, הוא מניע קלות את זנבו לפי הקצב..
The Black Wax

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756

שליחה

מרטין,
היה מצויין, נהניתי מאוד מהמוזיקה ולא פחות מהפן החברתי (קרדיט גם לשמוליק ורועי (b) ).
מרטין עוד רצה להסביר על הסט-אפ שלו, אבל רמזנו לו קלות שכחברי פורום מכורים אנחנו יכולים להעביר לו הרצאה עליה בע"פ.

ניגשנו להאזנה...

אחחח הקארמות, הצליל היה טבעי מאוזן וריאליסטי... (תארו לכם שמרטין עוד טען שיש לו בעיות reverb בחדר).
התחושה היתה שהרמקול מנגן מוזיקה - הזמר, הלהקה, כולם היו שם בגודל טבעי וממשי.
שמענו ג'אז, קלאסי,רוק, סמפלרים, מודרני ואפילו להקת ABBA הצליחו להדחף לרשימה...

אחד מהשניים, או שה CDP WADIA מנגן כמו פטיפון, או שהפטיפון מנגן כמו CD ברמה גבוהה :P
אבל למי איכפת. התענוג הוא פשוט צרוף, הצליל מהפטיפון הוא נקי, מפורט, חמים ושקט... עד כדי כך שבמבחן עיוור כמעט לא ניתן לנחש שמנגן פטיפון... ( :D לכן ההקבלה ל CDP).

מרטין, היה תענוג להתארח... אשמח כמובן לארח גם בכיף (זה נכון גם לגביכם: רועי, שמוליק).
תודה,
יובל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

תודה על המילים החמות !
שמחתי לארח ולשמוע עוד תקליטים שאין לי.
האמת שהצלחתם להחדיר לי את הוייניל יותר חזק ממה שהוא היה קודם.
אני מניח שזה בא בגלים אצלי, אבל עכשיו אני בשוונג....

תודה על ההיענות בהתרעה הקצרה וכמובן על החברה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262

שליחה

(n) (n) (n) (n)

מה זה זה...השמעה של הקארמה ואני לא מוזמן....גררררר......

ההזדמנות דאז לשמוע אותם השאירה לי טעם של עוד...

אם כבר מדברים, בהקשר של הפוסט "נאמנות למקור" - ובהקשר שזו חוויה סובייקטיבית..מסתבר שגם יובל בחר במילים מאאאאד דומות לשלי לתאר את אופי הצליל של הקארמה - כלאמר צליל ריאלסטי תחושה שהנגנים איתך בחדר וכו'..זו בדיוק הכוונה שלי..

מה מעניין איך באמת בפועל נשמעו הנגנים בעת הביצוע, מה מעניין אם המערכת משחזרת במדוייק את מה שמצוי בCD או בתקליט מעניין איך היא נשמעת וכן יש איזה שהוא מכנה משותף בעניין ולא הכל סובייקטיבי לגמרי.

שלמה

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756

שליחה

שלמה,
לקארמה באמת אפקט "טבעי" וכזה שנותן תחושה שהנגנים איתך בחדר...
הקטע הוא, שבמהלך ההאזנה מצאתי את עצמי יושב, די באדישות ומקשיב למערכת...
{ הבנתי את האדישות לאחר שמרטין הסביר לי שהוזמנתי אליו בעיקר בגלל הרמקול הנוכחי שלי שהוא אישית מאוד מחבב וידע שאתחבר לסאונד של המערכת שלו עקב אותה חתימת סאונד}
המערכת של מרטין היא לא מסוג המערכות שאתה "נופל" מהם (סליחה מראש מרטין :D ) וזאת עקב ה WOW פקטור הנמוך.
אלא מסוג המערכות שנשמעות מאוזן, אמיתי, ללא יותר מדי "צבע" - לכאורה פשוט, אבל כולם יודעים שלא...
בנסף, פרמטרים כגון: טונאליות, במה, אימג'ינג קיימים ויציבים לא באופן מוגזם מדי - הבמה למשל לא בגודל מגרש כדורגל :lol:

כלומר, הסה"כ כאן הוא מה שעשה את ההבדל ולא סכום המרכיבים.

אצלי בסט-אפ הגעתי לאותה מסקנה לאחר שבחנתי מגברים/נגנים שעל פניו אמורים להיות "טובים" יותר אבל תמיד הגעתי לאותה מסקנה שלמרות שבפרמטרים מסויימים הרכיבים האחרים היו אולי טובים יותר, התוצאה הכוללת עם הרכיבים שלי היתה המהנה ביותר ולכן נשארתי עם מה שיש לי.

לפעמים כשפורטים את הסאונד למרכיבים שוכחים להנות מהתוצאה הסופית והיא המוזיקליות של המערכת.
קטונתי מלהגיד, אבל אצלי בסט-אפ, הצלחתי לטעמי, להשיג חוויה דומה, מוזיקלית, (אמנם בתקציב צנוע בהרבה משל מרטין אבל כמובן גם לא בליגה של הציוד שלו).

שלמה, אתה מוזמן לשמוע (Y) (מעניין אותי לשמוע את דעתו של עוד אחד שהתחבר לקארמות...).
אז אולי נחזור שנינו אל הקארמה בשנית :P )

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

:D

שלמה, אתה מוזמן בכל עת.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262

שליחה

יובל

ראה מה אני כתבתי בזמנו על הרשמים שלי מהקארמה - וואלה בול אותה התרשמות כמו שלך..פשוט מדהים להשוות את הרשמים של שני אנשים שונים בהזדמנויות שונות מאותה המערכת - ועוד אומרים שהכל סובייקטיבי...

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=

דווקא הריאליות של הצליל האיזון וחוסר ההדגשה אצלי עשו WOW ...

בשמחה אנצל את הזמנתך האדיבה.

אם כבר בענייני הזמנות עסקינן, לטעמי בתקציב מוגבל בהרבה במערכת האישית שלי הצלחתי להגיע לתוצאה מאוזנת למדי ו"ריאלסטית" בעיקר בקולות הזימרה - אתה מוזמן בכיף להתרשם..

שלמה

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050

היה לי פעם נגן cdp כזה..

שליחה

:lol: :lol:
roeek כתב: שמענו מספר תקליטורים, עברנו לתקליטים, לא הסכמנו לחזור לתקליטורים,
...
הנ"ל כמובן בהומור על משקל הבדיחה הידועה של ביקור החקלאי הישראלי אצל חקלאי בארה"ב- "היה לי פעם אוטו כזה" :D
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”