התייעצות לקניית פטישון נטען
שלום - החלטתי לשדרג ואני רוצה להחליף את המקדחה החשמלית בנטענת. הבנתי שכבר עדיף לקנות פטישון נטען.
נכון, רוב העבודות שלי הן בבית ולדיבל גודל 6, אבל מידיי פעם קידוח בתקרה/ממ״ד/מרפסת הם סיוט עם מקדחה. גם החוויה של שימוש בנטען נראית לי משמעותית יותר טובה מלחפש כל פעם שקע עם מאריך…
ואם כבר קונים פטישון שזה לכל החיים אז אפשר גם להשקיע מעט יותר.
קצת התברברתי עם הדגמים, ואני יודע שהפירמות הן כמעט כמו כת דתית, אבל אני רוצה לדעת אם השיקול שלי בכלל סביר.
ראיתי פטישון דיוולט, יש לו שני דגמים ששונים מעט בכוח DCH133N ו DCH263B. ההפרש לא כזה גדול במחיר. אני אצטרך גם סוללה ומטען, יש הבדל בין 4 אמפר ל 5 אמפר? והבנתי שגם צריך לקנות מקדחים חדשים....
השיקול העיקרי זה הטעינה (שמבדיל בין לעשות את העבודה עכשיו לדחייה עד אין קץ בגלל ההתעסקות עם החשמל) וכלי חזק כדי שילך בקלות, לא משנה אם זה בחגורת בטון או בקיר פנימי.
אשמח לכל דעה בנושא לכאן או לכאן.
נכון, רוב העבודות שלי הן בבית ולדיבל גודל 6, אבל מידיי פעם קידוח בתקרה/ממ״ד/מרפסת הם סיוט עם מקדחה. גם החוויה של שימוש בנטען נראית לי משמעותית יותר טובה מלחפש כל פעם שקע עם מאריך…
ואם כבר קונים פטישון שזה לכל החיים אז אפשר גם להשקיע מעט יותר.
קצת התברברתי עם הדגמים, ואני יודע שהפירמות הן כמעט כמו כת דתית, אבל אני רוצה לדעת אם השיקול שלי בכלל סביר.
ראיתי פטישון דיוולט, יש לו שני דגמים ששונים מעט בכוח DCH133N ו DCH263B. ההפרש לא כזה גדול במחיר. אני אצטרך גם סוללה ומטען, יש הבדל בין 4 אמפר ל 5 אמפר? והבנתי שגם צריך לקנות מקדחים חדשים....
השיקול העיקרי זה הטעינה (שמבדיל בין לעשות את העבודה עכשיו לדחייה עד אין קץ בגלל ההתעסקות עם החשמל) וכלי חזק כדי שילך בקלות, לא משנה אם זה בחגורת בטון או בקיר פנימי.
אשמח לכל דעה בנושא לכאן או לכאן.
פטישון נטען לבית- רק אם באמת בא לך להתפנק.
אתה הרי לא איש מקצוע שמגיע לשטח ונתקל במצב שאין בו חשמל. בבית בדרך כלל יש שקעים בכל מקום, או מקסימום מריצים כבל מאריך של כמה מטרים.
בזמנו היתה לי התלבטות כזו ולבסוף רכשתי פטישון חשמלי (כחול) של בוש ואני לא מצטער לרגע. העלות היתה בזמנו סביב ה 500 ש"ח והוא כבר מזמן החזיר את ההשקעה בו.
מצד שני כן קניתי מברגת אימפקט נטענת של בוש, אבל זה בעיקר כיון שאין משהו דומה חשמלי, שיכול להחליף כלי כזה.
אתה הרי לא איש מקצוע שמגיע לשטח ונתקל במצב שאין בו חשמל. בבית בדרך כלל יש שקעים בכל מקום, או מקסימום מריצים כבל מאריך של כמה מטרים.
בזמנו היתה לי התלבטות כזו ולבסוף רכשתי פטישון חשמלי (כחול) של בוש ואני לא מצטער לרגע. העלות היתה בזמנו סביב ה 500 ש"ח והוא כבר מזמן החזיר את ההשקעה בו.
מצד שני כן קניתי מברגת אימפקט נטענת של בוש, אבל זה בעיקר כיון שאין משהו דומה חשמלי, שיכול להחליף כלי כזה.
ממליץ בחום לוותר על שניהם וללכת על ה273. אני הייתי שנים עם מכשירים חוטיים, גם פשוטים וגם בוש חזק יחסית. כשהחלטתי ללכת למכשיר אלחוטי הלכתי על דיוולט כי כבר יש לי לא מעט כלים וסוללות שלהם. קניתי את ה273 וה133, ואין מה להשוות. בזכות המבנה הקצר ה273 פשוט נח הרבה יותר. אפשר לתפעל בקלות גם עם יד אחת, וכח לא חסר לו, בטח לא לשימוש ביתי. אני קדחתי איתו גם עם מקדח 25 גם בבלוק וגם בבטון עם קדח מוביל של 10 שכמובן גם עשיתי איתו. יצא לי גם לעשות איתו מעט חציבה והוא עשה עבודה מעולה. כמובן שלחציבות רציניות שום פטישון לא מספק ואני מוציא את הקונגו.
סוללות תיקח את ה5 על פני ה4 ללא ספק. גם עולה בערך אותו הדבר, גם אותו הגודל ומשקל. בתמורה תקבל זמן עבודה ארוך יותר ומעט יותר כח.
סוללות תיקח את ה5 על פני ה4 ללא ספק. גם עולה בערך אותו הדבר, גם אותו הגודל ומשקל. בתמורה תקבל זמן עבודה ארוך יותר ומעט יותר כח.
תודה על התשובות.
כן, קצת מבאס שכמעט מחצית מהסכום זה על סוללות ומטען ואין לי כלי קודם שאני יכול לשתף איתו את הסוללה.
אני אשקול שוב את נושא הכבל המאריך למרות שחווית הנטען היא שונה מאוד. יש לי מברגה נטענת וכל כך קל להשתמש בה כשאתה משוחרר מנושא הכבלים... מצד שני - היא מיועדת גם לשימוש אחר.
אני אבדוק את ה ה273. קשה לי להבין למה יש כל כך הרבה דגמים שונים לפטישון, אבל מצד שני אני לא איש מקצוע אז אני לא מכיר את הניואנסים הקטנים שמבדילים ביניהם (ועבור איש מקצוע הם בטח עולם ומלואו).
התלבטות לא קלה.
כן, קצת מבאס שכמעט מחצית מהסכום זה על סוללות ומטען ואין לי כלי קודם שאני יכול לשתף איתו את הסוללה.
אני אשקול שוב את נושא הכבל המאריך למרות שחווית הנטען היא שונה מאוד. יש לי מברגה נטענת וכל כך קל להשתמש בה כשאתה משוחרר מנושא הכבלים... מצד שני - היא מיועדת גם לשימוש אחר.
אני אבדוק את ה ה273. קשה לי להבין למה יש כל כך הרבה דגמים שונים לפטישון, אבל מצד שני אני לא איש מקצוע אז אני לא מכיר את הניואנסים הקטנים שמבדילים ביניהם (ועבור איש מקצוע הם בטח עולם ומלואו).
התלבטות לא קלה.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4769
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
אני מעדיף מקיטה על דיוולט. מצטרף להמלצה ללכת על פטישון חשמלי ולא נטען לשימוש מזדמן
אם אתה לא מתכוון להשקיע בכלים נוספים על בסיס אותן הסוללות, לדעתי תוותר על הנטען. זה מייקר משמעותית והסוללות גם לא מחזיקות לנצח.
לי יש לא מעט כלים של דיוולט בבית ואני נהנה מכל רגע איתם ואין שאלה שזה ליגה אחרת מכלי חוטי. אבל, וזה אבל חשוב, יש לי מעל 10 כלים על בסיס הסוללות האלה, אז עלות הסוללות לא דרמטית יחסית לנוחות שהן מאפשרות. להחזיק סוללה לכלי אחד נראה לי חבל ובזבזני.
לי יש לא מעט כלים של דיוולט בבית ואני נהנה מכל רגע איתם ואין שאלה שזה ליגה אחרת מכלי חוטי. אבל, וזה אבל חשוב, יש לי מעל 10 כלים על בסיס הסוללות האלה, אז עלות הסוללות לא דרמטית יחסית לנוחות שהן מאפשרות. להחזיק סוללה לכלי אחד נראה לי חבל ובזבזני.
- aviv13467
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 23
- שם מלא: אביב
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
מצטרף לשאלה, אם אני מחזיק ברשותי מברגת 18 וולט של בוש, האם החבר הזה עושה את העבודה מספיק טוב לשימושים ביתיים?
https://ksp.co.il/web/item/121002
דגם: Bosch GBH 180 Li
אני השתמשתי עד כה בפטישון ישן של אבא שלי, גם של בוש דגם ישן GBH 2-24 DS שנראה כך:

עושה את העבודה כמו שצריך, לפחות עבור שימושיים בייתים, שימש אותי לחציבת תעלות חשמל וקידוח חורים במגוון גדלים (6-14)
האם הפטישון הנטען ששלחתי יעשה את עבודתו פחות או יותר באותו הספק?
אני השתמשתי עד כה בפטישון ישן של אבא שלי, גם של בוש דגם ישן GBH 2-24 DS שנראה כך:

עושה את העבודה כמו שצריך, לפחות עבור שימושיים בייתים, שימש אותי לחציבת תעלות חשמל וקידוח חורים במגוון גדלים (6-14)
האם הפטישון הנטען ששלחתי יעשה את עבודתו פחות או יותר באותו הספק?
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

לפי הנתונים הטכניים היבשים הנטען חלש יותר במעט (20 מ״מ בבטון לעומת 24). לי יש בבית פטישון דומה של בוש ומדובר בסוס עבודה שלא אחליף בחיים. אם אין לך הכרח בנטען לא הייתי מחליף
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14346
- נתן תודות: 989 פעמים
- קיבל תודות: 1218 פעמים
רכשתי בשנה שעברה את הדגם שציינת (GBH18V-21N או GBH180LI זה אותו דגם).06/05/2024 21:54aviv13467 כתב: מצטרף לשאלה, אם אני מחזיק ברשותי מברגת 18 וולט של בוש, האם החבר הזה עושה את העבודה מספיק טוב לשימושים ביתיים?
האם הפטישון הנטען ששלחתי יעשה את עבודתו פחות או יותר באותו הספק?...
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?f=107&t=387119
אוכל להמליץ לך עליו בחום, כל קידוח ביתי, גם הקשה ביותר בבטון, נעשה בקלילות וללא מאמץ.
עם כל הביקורות שראיתי/קראתי והבדיקות שעשיתי לפני הרכישה, עדיין לא ציפיתי לאיכות ולביצועים כאלו.
יש לי מקיטה וגם דיוולט, אין בכלל מה להשוות.
דיוולט הרבה יותר חזקים!
תעבוד פעם אחת עם דיוולט ואין דרך חזרה.
אגב, המקיטה הרבה יותר טוב מהבוש הכחול, עכשיו תחשוב לבד מה עדיף.
היום יש סטים נטענים, אתה קונה מטען נניח 12V עם 2 סוללות, ויש לך ליין שלם של 12V שעובד עליהם, אתה יכול לקנות מברגת אימפקט\מברגה עם פוטר\פטישון\פנס\גקסו\ועוד.... על אותו מטען ואותה סוללה.
הדיוולטים החדשים גם קטנים פיזית וגם בכוח עבודה זה פשוט מטורף, גם הפשוט שלהם 12V חיה רעה , אליפות!
דיוולט הרבה יותר חזקים!
תעבוד פעם אחת עם דיוולט ואין דרך חזרה.
אגב, המקיטה הרבה יותר טוב מהבוש הכחול, עכשיו תחשוב לבד מה עדיף.
היום יש סטים נטענים, אתה קונה מטען נניח 12V עם 2 סוללות, ויש לך ליין שלם של 12V שעובד עליהם, אתה יכול לקנות מברגת אימפקט\מברגה עם פוטר\פטישון\פנס\גקסו\ועוד.... על אותו מטען ואותה סוללה.
הדיוולטים החדשים גם קטנים פיזית וגם בכוח עבודה זה פשוט מטורף, גם הפשוט שלהם 12V חיה רעה , אליפות!
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

אם כבר יש לו בוש וזה לשימוש ביתי לא רואה סיבה להשתדרג למקיטה,דיוולט או מילוקי
במחיר של בוש בארץ אתה קונה מאמזון כלים של דיוולט אז למה לא, שנית זה כיף שיש לך הכל בזמין בשלוף ולדעת שיש לך את זה, ושלישית זה עוד יותר כיף לא להתעצבן ולעשות הכל ב קל רביעית מה רע בלהתפנק קצת גם ככה הכל נשרף בסוף.