המלצה לראוטר פרטי , מעונין לנטוש את האווי
-
Bank-of-pain
-
- חבר פעיל

- תגובות: 51
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
שבוע מבורך לכולם,
אז בהמשך לפוסט קודם שלי שהיה על חיפוש מש, חשבתי רבות אם לצרף לעצמי עוד ראוטר של האווי כמו שיש לי, אבל ראיתי שיש כל מיני בעיות להתאים את הראוטר הנכון שיש ברשותי לאחד זהה , ועוד כל מיני תלונות של כאלה שרכשו וקיבלו מוצר עם דגם מעט שונה מה שהביא לתסכול או התפשרות.
חשבתי קצת , והבנתי שבפועל אומנם שקט לי עם הראוטר הקיים , אך זה שקט שנובע מאי רצון להתעסק עם הראוטר וגוגל טרנסלייט , ולאט לאט הצטברו להם כל מיני הבנות למה לא בא לי על הראוטר הסיני.
ואז החלטתי ללכת על המוכר ( והמוגן? ) ואולי גם על הנוח מידי .
בחיפוש קצר ראיתי שיש בעצם 2 שחקנים חזקים בשוק, TP-LINK ואת ASUS
מה יש לי היום?
היום אני עם פרטנר של 1 ג'יגה מחובר למשהו שחור כזה שנכנס סיב יוצא ממנו כבל רשת שמתחבר ישירות להאווי שלי.
מהאווי יוצא כבל רשת לסוויץ של 8 פורטים שמחלק כבל רשת לכל הבית.
מבחינת תשתיות כל חדר מקבל כבל רשת .
אז מה חשבתי לעשות?
לשים במרכז הבית את הראוטר של אסוס ASUS RT-AXE7800 Tri-band WiFi 6E (802.11ax)
https://ksp.co.il/web/item/269496
ולשים יחידה בממ"ד של ראוטר (יחידה אחת) ASUS ZenWiFi XD5 802.11ax Whole Home Mesh WiFi System - צבע לבן
https://ksp.co.il/web/item/248438
השאלה שלי,
אם זה בכלל אפשרי. לחבר את ה XD5 כמש לראוטר הגדול.
האם ההגנה של אסוס באמת פרקטית ?
האם בכלל עדיף TP-LINK ?
אולי בכלל עדיף יהיה לי ללכת על סט 2 יחידות ראוטר ASUS ZenWiFi XD6 802.11ax Whole Home Mesh WiFi System - צבע לבן
https://ksp.co.il/web/item/193100
ואז בעצם לייתר את ההתעסקות בשני ראוטרים שונים?
והשאלה הגדולה מכל, האם אצטרף לעשות שינוי כלשהו מבחינת חומרה? בעקבות החלפת האוטר של האווי בראוטר הזה?
נקודה נוספת למחשבה:
יש לי בבית רכיבים לא מעטים של בית חכם, בניהם תאורה תריסים מזגנים וכו'.
האם ניתן יהיה בראוטר הזה להקים רשת נפרדת רק לבית החכם שלא תהייה נגישה / נגלית לעין ?
מה הכמות של קליינטים שניתם לשים על הראוטר הזה?
השאלה נכתבה לאחר חיפוש ארוך של פרסומים פה, איגדתי מידע שכתבתם והצלבתי כל מיני דיעות שלכם, שלמען האמת היו מנוגדות בהתחלה למה שרציתי אבל עם הקריאה הגיעו התובנות.
תודה רבה לכם שקראתם לכאן
בברכה,
אז בהמשך לפוסט קודם שלי שהיה על חיפוש מש, חשבתי רבות אם לצרף לעצמי עוד ראוטר של האווי כמו שיש לי, אבל ראיתי שיש כל מיני בעיות להתאים את הראוטר הנכון שיש ברשותי לאחד זהה , ועוד כל מיני תלונות של כאלה שרכשו וקיבלו מוצר עם דגם מעט שונה מה שהביא לתסכול או התפשרות.
חשבתי קצת , והבנתי שבפועל אומנם שקט לי עם הראוטר הקיים , אך זה שקט שנובע מאי רצון להתעסק עם הראוטר וגוגל טרנסלייט , ולאט לאט הצטברו להם כל מיני הבנות למה לא בא לי על הראוטר הסיני.
ואז החלטתי ללכת על המוכר ( והמוגן? ) ואולי גם על הנוח מידי .
בחיפוש קצר ראיתי שיש בעצם 2 שחקנים חזקים בשוק, TP-LINK ואת ASUS
מה יש לי היום?
היום אני עם פרטנר של 1 ג'יגה מחובר למשהו שחור כזה שנכנס סיב יוצא ממנו כבל רשת שמתחבר ישירות להאווי שלי.
מהאווי יוצא כבל רשת לסוויץ של 8 פורטים שמחלק כבל רשת לכל הבית.
מבחינת תשתיות כל חדר מקבל כבל רשת .
אז מה חשבתי לעשות?
לשים במרכז הבית את הראוטר של אסוס ASUS RT-AXE7800 Tri-band WiFi 6E (802.11ax)
https://ksp.co.il/web/item/269496
ולשים יחידה בממ"ד של ראוטר (יחידה אחת) ASUS ZenWiFi XD5 802.11ax Whole Home Mesh WiFi System - צבע לבן
https://ksp.co.il/web/item/248438
השאלה שלי,
אם זה בכלל אפשרי. לחבר את ה XD5 כמש לראוטר הגדול.
האם ההגנה של אסוס באמת פרקטית ?
האם בכלל עדיף TP-LINK ?
אולי בכלל עדיף יהיה לי ללכת על סט 2 יחידות ראוטר ASUS ZenWiFi XD6 802.11ax Whole Home Mesh WiFi System - צבע לבן
https://ksp.co.il/web/item/193100
ואז בעצם לייתר את ההתעסקות בשני ראוטרים שונים?
והשאלה הגדולה מכל, האם אצטרף לעשות שינוי כלשהו מבחינת חומרה? בעקבות החלפת האוטר של האווי בראוטר הזה?
נקודה נוספת למחשבה:
יש לי בבית רכיבים לא מעטים של בית חכם, בניהם תאורה תריסים מזגנים וכו'.
האם ניתן יהיה בראוטר הזה להקים רשת נפרדת רק לבית החכם שלא תהייה נגישה / נגלית לעין ?
מה הכמות של קליינטים שניתם לשים על הראוטר הזה?
השאלה נכתבה לאחר חיפוש ארוך של פרסומים פה, איגדתי מידע שכתבתם והצלבתי כל מיני דיעות שלכם, שלמען האמת היו מנוגדות בהתחלה למה שרציתי אבל עם הקריאה הגיעו התובנות.
תודה רבה לכם שקראתם לכאן
בברכה,
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 747
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
באסוס אין שום בעיה לצרף לרשת mesh נתב מדגם אחד ויחידה נוספת (או יותר), שמנוהלת ע"י היחידה הראשית.
זה עובד גם אם היא מדובר בדגמים שונים ואפילו מדורות שונים. אצלנו עובדים ככה בבית RT-AX88U עם RT-AC88U.
זה עובד גם אם היא מדובר בדגמים שונים ואפילו מדורות שונים. אצלנו עובדים ככה בבית RT-AX88U עם RT-AC88U.
-
Bank-of-pain
-
- חבר פעיל

האמת חיפשתי את הראוטר שאתה מדבר עליו, בכל מקום שבדקתי ראיתי שאין במלאי, לא יודע למה.25/02/2024 12:07UriM כתב: באסוס אין שום בעיה לצרף לרשת mesh נתב מדגם אחד ויחידה נוספת (או יותר), שמנוהלת ע"י היחידה הראשית.
זה עובד גם אם היא מדובר בדגמים שונים ואפילו מדורות שונים. אצלנו עובדים ככה בבית RT-AX88U עם RT-AC88U....
אני מדבר על ה- AX88U .
בהתאמה למה שכתבתי, האם באמת אסוס כדאי ? האם אתה באמת מרוצה מהראוטר הזה? התנאים שלנו דומים (בהמשך למה שכתבתי).
לגבי הממשק שלו, אתה מרוצה מהממשק? הוא נוח וידידותי?
מה הכוונה באי רצון להתעסק עם הממשק? הרי חוץ מההגדרה הראשונית של כמה דקות אין יותר מדי מה לעשות עם הממשק בהמשך.25/02/2024 11:32Bank-of-pain כתב: אז בהמשך לפוסט קודם שלי שהיה על חיפוש מש, חשבתי רבות אם לצרף לעצמי עוד ראוטר של האווי כמו שיש לי, אבל ראיתי שיש כל מיני בעיות להתאים את הראוטר הנכון שיש ברשותי לאחד זהה , ועוד כל מיני תלונות של כאלה שרכשו וקיבלו מוצר עם דגם מעט שונה מה שהביא לתסכול או התפשרות.
חשבתי קצת , והבנתי שבפועל אומנם שקט לי עם הראוטר הקיים , אך זה שקט שנובע מאי רצון להתעסק עם הראוטר וגוגל טרנסלייט , ולאט לאט הצטברו להם כל מיני הבנות למה לא בא לי על הראוטר הסיני....
אופציה אחרת זה הדגמים של שיומי שלדעתי יש להם יותר תאימות אחד לשני מבחינת מש, אבל אפשר להתיעץ עם יותר מומחים שניסו בפועל.
אחרי הגדרה של של ססמא ושם רשת שגם בסינית מבינים מה הוא מבקש הוא מתחבר לאינטרנט ואז יש כבר תרגום אוטומאטי בכרום או שיש אפליקציה שלהם שיש בה כמעט הכל.
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 747
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אני מעריך שאתה לא מוצא אותו בגלל שהוא הוחלף בדגם חדש עם התוספת PRO. הוא בא והולך מ-KSP ואולי אפשר למצוא אותו בעוד חנויות.25/02/2024 15:49Bank-of-pain כתב: האמת חיפשתי את הראוטר שאתה מדבר עליו, בכל מקום שבדקתי ראיתי שאין במלאי, לא יודע למה.
אני מדבר על ה- AX88U .
בהתאמה למה שכתבתי, האם באמת אסוס כדאי ? האם אתה באמת מרוצה מהראוטר הזה? התנאים שלנו דומים (בהמשך למה שכתבתי).
לגבי הממשק שלו, אתה מרוצה מהממשק? הוא נוח וידידותי?...
באופן אישי אני מאוד מרוצה מהנתב. כאמור התחלתי עם הדגם הקודם לו, ה-AC88U ואז שדרגתי ל-AX88U וחיברתי את שניהם לרשת mesh. הנתב הראשי בסלון ונותן כיסוי כמעט לכל הבית וה-AC88U מחובר עם כבל רשת בממ"ד, שנמצא ממש בצד השני של הבית.
לגבי הממשק. לפני האסוס היה נתב אחר וכמובן שלוקח קצת זמן להתרגל לממשק חדש אבל זה קורה עם כל מוצר חדש.
מעשית אני ממליץ על הנתבים של אסוס לכל מי ששואל אותי, למרות שהם נמצאים על הצד היקר של סקלת המחירים. בהתחשב בזה שנתב כזה משרת כמה שנים טובות (את ה-AX רכשתי ב-2019 ואת ה-AC רכשתי ב-2016) זאת הוצאה משתלמת, לדעתי.
-
Bank-of-pain
-
- חבר פעיל

דברים פשוטים כמו להיכנס לפעמים למערכת לראות מי מחובר , או מה האי פי של מוצר מסוים , זה מגמגם ולוקח שנות אור למצוא , דבר נוסף לשים איי פי קבוע למוצר מסוים, ועוד כל מיני דברים שמצריכים כניסה להגדרות .25/02/2024 16:10gildmor כתב: מה הכוונה באי רצון להתעסק עם הממשק? הרי חוץ מההגדרה הראשונית של כמה דקות אין יותר מדי מה לעשות עם הממשק בהמשך.
אופציה אחרת זה הדגמים של שיומי שלדעתי יש להם יותר תאימות אחד לשני מבחינת מש, אבל אפשר להתיעץ עם יותר מומחים שניסו בפועל.
אחרי הגדרה של של ססמא ושם רשת שגם בסינית מבינים מה הוא מבקש הוא מתחבר לאינטרנט ואז יש כבר תרגום אוטומאטי בכרום או שיש אפליקציה שלהם שיש בה כמעט הכל....
כשצריך זה פשוט מתסכל
יחסית קל בשיומי כי הממשק מתורגם אונליין ורוב הדברים אפשר לעשות מהאפליקצה שלהם מהטלפון, גם מרחוק.25/02/2024 21:41Bank-of-pain כתב: דברים פשוטים כמו להיכנס לפעמים למערכת לראות מי מחובר , או מה האי פי של מוצר מסוים , זה מגמגם ולוקח שנות אור למצוא , דבר נוסף לשים איי פי קבוע למוצר מסוים, ועוד כל מיני דברים שמצריכים כניסה להגדרות .
כשצריך זה פשוט מתסכל...
יש לי "הצעת יעול" עבורך - פשוט תתרגל לממשק שלהם, הוא לא רע (ראה תחת לשונית "manage devices" ) ואם תרצה עוד יותר נוחות:25/02/2024 21:41Bank-of-pain כתב: דברים פשוטים כמו להיכנס לפעמים למערכת לראות מי מחובר , או מה האי פי של מוצר מסוים , זה מגמגם ולוקח שנות אור למצוא , דבר נוסף לשים איי פי קבוע למוצר מסוים, ועוד כל מיני דברים שמצריכים כניסה להגדרות .
כשצריך זה פשוט מתסכל...
פשוט תוריד את האפליקצית ניהול שלו לסלולאר AI Life -
https://appgallery.huawei.com/outGoingApp/C10406921
ממש אין טעם להחליף מהסיבה הזאת.
-
Bank-of-pain
-
- חבר פעיל

אחת הבעיות שבגללן אני רוצה להחליף , אני צריך לקנות אחד נוסף כנראה עבור הממד וממה שראיתי בגלל התקופה שעברה , חלק ניכר מההודעות פה של כאלה שקנו שפשוט קיבלו גרסא אחרת ולא ניתן לעשות איתה מש , והרי לא ניתן לשים יד אחד ספציפי כי אז זה בעצם יבטל את הצורך הראוטר אז אם כבר אז כבר . לא ככה?
אקנה אסוס כי הוא לא סיני , ונכון להיום מעדיף קצת להתרחק מהסינים. שזה לדעתי אחד השיקולים הרציניים , ואז אומנם בהשקעה קטנה אהייה עם ראוטר שהוא לא סיני, פשוט לתפעול , נוח לצרוף משים וככל הנראה מאובטח יותר .
מה שאני לא מצליח להבין , וזה ניכר בעוד כל מיני שאלות פה בפורום זה למה יש מיעוט כל כך חזק בהמלצות על כאלה ראוטרים , ואיכשהו תמיד זה הולך לכיוון שיאומי או וואווי , מלבד המחיר הנמוך , למה בעצם זה קורה ?
אקנה אסוס כי הוא לא סיני , ונכון להיום מעדיף קצת להתרחק מהסינים. שזה לדעתי אחד השיקולים הרציניים , ואז אומנם בהשקעה קטנה אהייה עם ראוטר שהוא לא סיני, פשוט לתפעול , נוח לצרוף משים וככל הנראה מאובטח יותר .
מה שאני לא מצליח להבין , וזה ניכר בעוד כל מיני שאלות פה בפורום זה למה יש מיעוט כל כך חזק בהמלצות על כאלה ראוטרים , ואיכשהו תמיד זה הולך לכיוון שיאומי או וואווי , מלבד המחיר הנמוך , למה בעצם זה קורה ?
כי כווולם סינים... המחיר קובע...ואם להשקיע - אז בנקודת רשת קווית בממד...
למה לשלם כפול או פי שלוש אם באותו כסף אתה מקבל מכשיר עם חומרה חזקה שעמדת בעומס, כיסוי מעולה ועם כל הפי'צרים שצריך לבית ממוצע?27/02/2024 12:00Bank-of-pain כתב: אחת הבעיות שבגללן אני רוצה להחליף , אני צריך לקנות אחד נוסף כנראה עבור הממד וממה שראיתי בגלל התקופה שעברה , חלק ניכר מההודעות פה של כאלה שקנו שפשוט קיבלו גרסא אחרת ולא ניתן לעשות איתה מש , והרי לא ניתן לשים יד אחד ספציפי כי אז זה בעצם יבטל את הצורך הראוטר אז אם כבר אז כבר . לא ככה?
מה שאני לא מצליח להבין , וזה ניכר בעוד כל מיני שאלות פה בפורום זה למה יש מיעוט כל כך חזק בהמלצות על כאלה ראוטרים , ואיכשהו תמיד זה הולך לכיוון שיאומי או וואווי , מלבד המחיר הנמוך , למה בעצם זה קורה ?...
אגב, גם אם במקרה הגרוע אתה לא מוצא את אותו דגם עם מש, כל נתב (קודם\ישן) שניתן לחבר קוי כ-AP יעשה את העבודה בשביל חדר אחד.
חלק קונים רק בגלל המחיר הזול ולא אכפת להם משום דבר אחר. רבים קונים שיאומי כי לאחרונה אפשר להתקין על דגמים רבים OpenWRT. אמנם החומרה לא ברמה של אסוס, זו אלטרנטיבה זולה לקבלת קושחה מאובטחת וגמישה, למי שמעוניין להתעסק עם זה27/02/2024 12:00Bank-of-pain כתב: מה שאני לא מצליח להבין , וזה ניכר בעוד כל מיני שאלות פה בפורום זה למה יש מיעוט כל כך חזק בהמלצות על כאלה ראוטרים , ואיכשהו תמיד זה הולך לכיוון שיאומי...
במקרה של וואווי, ענית לבד. בנוסף אלו דגמים סיניים שלא מצייתים לרגולציה מערבית ועוצמות השידור גבוהות. הפופולריות כאן נובעת גם כנראה בגלל קישורי שותפים, affiliate בלעז...
אין צורך להתחבר לממשק הראוטר בשביל זה.25/02/2024 21:41Bank-of-pain כתב: דברים פשוטים כמו להיכנס לפעמים למערכת לראות מי מחובר , או מה האי פי של מוצר מסוים , זה מגמגם ולוקח שנות אור למצוא , דבר נוסף לשים איי פי קבוע למוצר מסוים, ועוד כל מיני דברים שמצריכים כניסה להגדרות .
כשצריך זה פשוט מתסכל...
יש תוכנה קלילה שעושה בדיוק את זה אונליין, ואפילו יכולה להתריע על התחברות של מכשיר חדש לרשת הביתית:
http://www.nirsoft.net/utils/wireless_n ... tcher.html