שאלות בנושא טלפוניה קווית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
megimi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

יש לי 3 שאלות, ואני מקווה שאוכל לקבל עבורן תשובות.

1. בכבל טלפון 4 גידים, עם הצבעים סגול, אדום, כחול, ואפור, אילו שני צבעים מתוך הארבעה מקובל לחבר לקו?

2. בכבל טלפון 4 גידים, עם הצבעים שחור, אדום, ירוק, וצהוב, אילו שני צבעים מתוך הארבעה מקובל לחבר לקו?

3. האם ניתן להשתמש בכבל רשת בשביל לחבר קו טלפון (חיבור 2 מתוך 8 גידים), או שעדיף להשתמש בכבל טלפון?

תודה מראש.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #2 

אני בטוח שאם הכותרת היתה "השרשור שלי בקשר לשאלות בנושא טלפוניה קווית" היו הרבה יותר תשובות ותגובות
אבל זה רק אני

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #3 

21/02/2024 21:12  
megimi כתב:
שלום לכולם,

יש לי 3 שאלות, ואני מקווה שאוכל לקבל עבורן תשובות.

1. בכבל טלפון 4 גידים, עם הצבעים סגול, אדום, כחול, ואפור, אילו שני צבעים מתוך הארבעה מקובל לחבר לקו?

2. בכבל טלפון 4 גידים, עם הצבעים שחור, אדום, ירוק, וצהוב, אילו שני צבעים מתוך הארבעה מקובל לחבר לקו?

3. האם ניתן להשתמש בכבל רשת בשביל לחבר קו טלפון (חיבור 2 מתוך 8 גידים), או שעדיף להשתמש בכבל טלפון?

תודה מראש.
...
נעשה את זה הכי פשוט. צבעים לא משנים. מה שמשנה זה שיהיה מחובר זוג שזור. אם בכבל אין זוגות שזורים, אלה מקבילים, אז הכבל זה לא מתאים לנושא.
ככול הנראה לפי הסיפור שלך, הכבלים מהסעיף אחד ושתיים לא מתאימים כלל לטלפוניה, אלה למערכת אזעקה למשל או לפיקוד. כבל שבתוכו יש זוגות שזורים, הזוגות אלה מסומנים בדרך כלל, למשל כחול ולבן כחול, כתום ולבן כתום, חום ולבן חום, ירוק ולבן ירוק. או רק צבעים ולבנים ששזורים על כל צבע בנפרד, כך שלא ניתן לטעות.
ובקשר לשאלה על חיבור של קו טלפון על גבי כבל רשת, אז התשובה, היא, כן, ניתן להשתמש בכבל רשת לחיבור של קו טלפון, אם משתמשים לצורך זה בזוג חוטים שזורים ממנו ולא בשני חוטים לא קשורים.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 476
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #4 

21/02/2024 21:12  
megimi כתב:
...
שאלה מעניינת. לא זכור לי שנתקלתי אי פעם בכבל טלפון כזה, אבל אם מדובר בכבל שבו סידור המוליכים הוא מקבילי, אז צריך לבחור בזוג המוליכים האמצעי, ואם מדובר בכבל שבנוי מזוגות שזורים, צריך לבחור זוג אחד כזה.
...
אדום וירוק.
3. האם ניתן להשתמש בכבל רשת בשביל לחבר קו טלפון (חיבור 2 מתוך 8 גידים), או שעדיף להשתמש בכבל טלפון?.
...
כן בהחלט. כבל רשת מהווה כבל טלפון מצויין.

מצ"ב דיאגרמה לצבעים מקובלים בחיבור של עד שלושה קווי טלפון בכבל אחד.

megimi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

21/02/2024 23:56  
sys_admin כתב:
נעשה את זה הכי פשוט. צבעים לא משנים. מה שמשנה זה שיהיה מחובר זוג שזור. אם בכבל אין זוגות שזורים, אלה מקבילים, אז הכבל זה לא מתאים לנושא.
ככול הנראה לפי הסיפור שלך, הכבלים מהסעיף אחד ושתיים לא מתאימים כלל לטלפוניה, אלה למערכת אזעקה למשל או לפיקוד. כבל שבתוכו יש זוגות שזורים, הזוגות אלה מסומנים בדרך כלל, למשל כחול ולבן כחול, כתום ולבן כתום, חום ולבן חום, ירוק ולבן ירוק. או רק צבעים ולבנים ששזורים על כל צבע בנפרד, כך שלא ניתן לטעות.
ובקשר לשאלה על חיבור של קו טלפון על גבי כבל רשת, אז התשובה, היא, כן, ניתן להשתמש בכבל רשת לחיבור של קו טלפון, אם משתמשים לצורך זה בזוג חוטים שזורים ממנו ולא בשני חוטים לא קשורים.
...
תודה רבה על תשובתך.
אני אנסה לראות אם קיים כיתוב על הכבל מהשאלה הראשונה.
לגבי השאלה השנייה, מדובר בוודאות בכבל שטוח לטלפון, שבו אין גידים שזורים.

megimi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

22/02/2024 0:16  
itfan כתב:
שאלה מעניינת. לא זכור לי שנתקלתי אי פעם בכבל טלפון כזה, אבל אם מדובר בכבל שבו סידור המוליכים הוא מקבילי, אז צריך לבחור בזוג המוליכים האמצעי, ואם מדובר בכבל שבנוי מזוגות שזורים, צריך לבחור זוג אחד כזה.

אדום וירוק.

...
תודה רבה על תשובתך.
יתכן שהכבל מהשאלה הראשונה אינו כבל טלפון יעודי. אני מנסה לבדוק את הנושא יותר לעומק.
"אדום וירוק" - הבנתי. האמצעיים מכבל טלפון שטוח.

megimi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

21/02/2024 23:29  
Borderline1 כתב:
אני בטוח שאם הכותרת היתה "השרשור שלי בקשר לשאלות בנושא טלפוניה קווית" היו הרבה יותר תשובות ותגובות
אבל זה רק אני
...
אני חדש כאן. לכן אני מתנצל מראש אם הכותרות שלי לא עומדות בקריטריונים של הפורום.
מצד שני, אני ממילא אדם שמעדיף איכות על פני כמות, וקיבלתי שתי תשובות מצוינות.

megimi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

21/02/2024 23:56  
sys_admin כתב:
...
אתה צודק. הכבל מהשאלה הראשונה הוא אכן כבל פיקוד.
אילצו אותנו להעסיק קבלן ספציפי, שלא רצינו. זה מה שהוא השחיל...
אם זה יעבוד, אני אשאיר אותו כך. אם לא, אשחיל בעצמי כבל אחר.

megimi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

22/02/2024 0:16  
itfan כתב:

אדום וירוק.

...
הכבל מהשאלה הראשונה הוא כבל פיקוד.
זה כבל עגול עם ארבעה גידים, ללא זוגות שזורים, וללא גידים אמצעיים.
אני אבחר בכחול ובאפור. אם זה יעבוד, אשאיר אותו כך. אם זה לא יעבוד, אשחיל במקומו כבל אחר.
תודה על הכל.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #10 

כבל טלפון שטוח (בתמונה ששמת בהודעה 5) מיועד לחיבור לתקע RJ11.
תקע הטלפון שמתחבר לשקע בקיר.
לא עושים תשתית עם כבל כזה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

23/02/2024 9:37  
megimi כתב:
תודה רבה על תשובתך.
אני אנסה לראות אם קיים כיתוב על הכבל מהשאלה הראשונה.
לגבי השאלה השנייה, מדובר בוודאות בכבל שטוח לטלפון, שבו אין גידים שזורים.

image.png
...
במקרה זה מדובר על כבל שפעם השתמשו בו לכבלים מגשרים של טלפונים, שנועדו למרחקים של עד ל 1.5 מטר בין שקע טלפון שבקיר למכשיר עצמו. כבל זה שימש לחיבור עם מחברי לחיצה עליו. כמובן שכבל זה לא מתאים לא לתשתית טלפוניה וגם לא למגשרים יותר ארוכים.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

23/02/2024 12:40  
megimi כתב:
אתה צודק. הכבל מהשאלה הראשונה הוא אכן כבל פיקוד.
אילצו אותנו להעסיק קבלן ספציפי, שלא רצינו. זה מה שהוא השחיל...
אם זה יעבוד, אני אשאיר אותו כך. אם לא, אשחיל בעצמי כבל אחר.

image.png

image.png
...
כבל זה לא יכול לשמש לצורך של טלפוניה. הוא גם בהגדרה לא יכול "לעבוד" ולפי השאלות שלך עד כה אין לך גם כלים או אפשרויות לבדוק, אם הוא "עובד", כי עובד או לא, זה לא, אם טלפון שמחובר דרכו מצלצל, או אפילו מקבל או מוציא שיחות, אלה, אם הכבל זה לא משרה את האות שעבר בו החוצה וגם הפוך, אם הוא לא אוסף את הרעשים מבחוץ פנימה.
בקיצור, העבודה היחידה של הכבל זה בהקשר של הטלפוניה, זה לייצר את ערב דיבור בין הזוגות.
גם ממש לא מובן הניסוח שלך: "אילצו אותנו להעסיק קבלן ספציפי, שלא רצינו. זה מה שהוא השחיל". מי אתם? מה בכלל תפקידכם בכח?
מי זה הם אותם הרשעים האלה שמאלצים אותכם לעשות את הנזק שכזה למקום זה?

megimi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

23/02/2024 23:50  
sys_admin כתב:
כבל זה לא יכול לשמש לצורך של טלפוניה. הוא גם בהגדרה לא יכול "לעבוד" ולפי השאלות שלך עד כה אין לך גם כלים או אפשרויות לבדוק, אם הוא "עובד", כי עובד או לא, זה לא, אם טלפון שמחובר דרכו מצלצל, או אפילו מקבל או מוציא שיחות, אלה, אם הכבל זה לא משרה את האות שעבר בו החוצה וגם הפוך, אם הוא לא אוסף את הרעשים מבחוץ פנימה.
בקיצור, העבודה היחידה של הכבל זה בהקשר של הטלפוניה, זה לייצר את ערב דיבור בין הזוגות.
גם ממש לא מובן הניסוח שלך: "אילצו אותנו להעסיק קבלן ספציפי, שלא רצינו. זה מה שהוא השחיל". מי אתם? מה בכלל תפקידכם בכח?
מי זה הם אותם הרשעים האלה שמאלצים אותכם לעשות את הנזק שכזה למקום זה?
...
קלעת בול. "רשעים".
או יותר מדויק, מקבלי שוחד...
אני מעדיף שלא לפרט מעבר לזה.
אגב, ברוב מקומות המגורים, הדייר לא בחר את הקבלן. הדייר יכול רק לאחר מכן, להחליט אם הוא רוכש או לא רוכש את מקום המגורים.
ובהרבה מקרים, רק לאחר הרכישה, הדייר מגלה דברים מסוימים.

יש לי את רוב הכלים שאני צריך, פשוט טלפוניה זו טכנולוגיה ישנה יותר, שאני פחות מתמצא בה.
וגם החשיבות של קו הטלפון בבית נמוכה יותר מאשר אינטרנט וטלוויזיה.

אם קו הטלפון "יעבוד", ולא יאסוף יותר מדי רעשים, אז כנראה אשאיר את המצב כמו שהוא.

בקיצור, היית ממליץ לי להחליף את הכבל לכבל שזור של 4 גידים (כחול לבן, כתום לבן), או לכבל רשת?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

25/02/2024 9:36  
megimi כתב:
קלעת בול. "רשעים".
או יותר מדויק, מקבלי שוחד...
אני מעדיף שלא לפרט מעבר לזה.
אגב, ברוב מקומות המגורים, הדייר לא בחר את הקבלן. הדייר יכול רק לאחר מכן, להחליט אם הוא רוכש או לא רוכש את מקום המגורים.
ובהרבה מקרים, רק לאחר הרכישה, הדייר מגלה דברים מסוימים.

יש לי את רוב הכלים שאני צריך, פשוט טלפוניה זו טכנולוגיה ישנה יותר, שאני פחות מתמצא בה.
וגם החשיבות של קו הטלפון בבית נמוכה יותר מאשר אינטרנט וטלוויזיה.

אם קו הטלפון "יעבוד", ולא יאסוף יותר מדי רעשים, אז כנראה אשאיר את המצב כמו שהוא.

בקיצור, היית ממליץ לי להחליף את הכבל לכבל שזור של 4 גידים (כחול לבן, כתום לבן), או לכבל רשת?
...
ברוב המקומות המגורים, הדייר באמת לא בוחר את הקבלן, אבל, אם הדייר זה בתמונה עוד משלב של בניית הביית, אז הוא יכול לתקשר עם הקבלן ולהגיעה עם הקבלן זה לשיתוף הפעולה. למשל, הדייר יכול לרכוש לבד את סוג הכבל שהוא רוצה ולתת אותו לקבלן שהוא כבר ישחיל את הכבל זה. או לשלם לקבלן אקסטרה על כך שקבלן לבד ירכוש את הכבל הנדרש. גם רוב המחיר של התשתית זו, היא בכלל לא הכבל, אלה תכנון נכון של התשתיות, הכנה של הצינורות תשתית תקינים לכבל זה וההשחלה שלו. גם במקרה זה, לדייר מומלץ בחום להיות בקשר עם הקבלן עוד מהשלב שמתכננים את הפריסה של התשתיות בבית ולדאוג שהפריסה זו תהיה מתוכננת בצורה הגיונית ומבוצעת עם חומרים מתאימים.
למשל, לדאוג לכך שיהיה פיזור נדרש ובמקומות רצויים של כל הנקודות תקשורת של רשת מחשבים, של שקע טלפון, של שקעי טלוויזיה בכבלים, של כבלים לרמקולים של מערכת קולנוע ביתית וכו'. לדואג לכך שהריכוז תקשורת ימוקם בחדר שירות בדירה ולא באיזה מקום בסלון או ליד דלת הכניסה. :lol:
לדאוג שבצד של ריכוז תקשורת יישארו כבלים באורך שיספיק להיכנס לארון תקשורת תקני שיותקן.
לדאוג, שהקבלן משתמש בצינורות תקניים חלקים ובעובי מספק בכדי שניתן יהיה בצורה תקינה להשחיל את הכבלים הנדרשים ושלא משתמש בצינורות שרשורים לא תקניים. לדאוג שהקבלן שומר על רדיוס סיבוב נדרש בצינורות אלה ושאין שבירות או קיפולים שלהם במעבר בין קיר לרצפה או תקרה. אלה רק כמה מהנקודות שצריך להקפיד עליהם בזמן הבנייה של הבית, בכדי שאחרי זה הדייר לא יצטרך לשלם בסדרי גודל יותר ממה שאפשר היה לשלם תוספת לקבלן בזמן הבנייה ובכדי שלא יצטרך אחרי זה לחצוב בקירות בשלב שהבית כבר בשלבי אכלוס. גם, אם לדייר אין את הידע הנדרש לכל זה, מומלץ לו בחום שהוא ייקח איש מקצוע מטעמו, ישלם לו על כך שהוא כבר יפקח על הקבלן בכל השלבים הנדרשים של הבנייה.

כך זה מתבצע מול הקבלן לא רק בתחום של תשתיות תקשורת, אלה בכל תחום אחר בשלב הבניית הבית.

ועכשיו להמלצה שלי באיזה כבל להשתמש. אז אני יכול להמליץ להשתמש בכבל רשת CAT7 גם לצורך של תשתית טלפון, ושיגיע גם הוא לאותו ריכוז תקשורת של כבלי רשת. כך, גם בהמשך שהדייר יבין שלצורך טלפון בבית משתמשים כבר עשרות שנים ב VoIP ולא בטלפוניה אנלוגית משנות התשעים, הוא יוכל לבצע את המעבר זה בצורה חלקה ללא צורך בחציבה של קירות והשחלת כבלים חדשים.

megimi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

25/02/2024 10:08  
sys_admin כתב:
ברוב המקומות המגורים, הדייר באמת לא בוחר את הקבלן, אבל, אם הדייר זה בתמונה עוד משלב של בניית הביית, אז הוא יכול לתקשר עם הקבלן ולהגיעה עם הקבלן זה לשיתוף הפעולה. למשל, הדייר יכול לרכוש לבד את סוג הכבל שהוא רוצה ולתת אותו לקבלן שהוא כבר ישחיל את הכבל זה. או לשלם לקבלן אקסטרה על כך שקבלן לבד ירכוש את הכבל הנדרש. גם רוב המחיר של התשתית זו, היא בכלל לא הכבל, אלה תכנון נכון של התשתיות, הכנה של הצינורות תשתית תקינים לכבל זה וההשחלה שלו. גם במקרה זה, לדייר מומלץ בחום להיות בקשר עם הקבלן עוד מהשלב שמתכננים את הפריסה של התשתיות בבית ולדאוג שהפריסה זו תהיה מתוכננת בצורה הגיונית ומבוצעת עם חומרים מתאימים.
למשל, לדאוג לכך שיהיה פיזור נדרש ובמקומות רצויים של כל הנקודות תקשורת של רשת מחשבים, של שקע טלפון, של שקעי טלוויזיה בכבלים, של כבלים לרמקולים של מערכת קולנוע ביתית וכו'. לדואג לכך שהריכוז תקשורת ימוקם בחדר שירות בדירה ולא באיזה מקום בסלון או ליד דלת הכניסה. :lol:
לדאוג שבצד של ריכוז תקשורת יישארו כבלים באורך שיספיק להיכנס לארון תקשורת תקני שיותקן.
לדאוג, שהקבלן משתמש בצינורות תקניים חלקים ובעובי מספק בכדי שניתן יהיה בצורה תקינה להשחיל את הכבלים הנדרשים ושלא משתמש בצינורות שרשורים לא תקניים. לדאוג שהקבלן שומר על רדיוס סיבוב נדרש בצינורות אלה ושאין שבירות או קיפולים שלהם במעבר בין קיר לרצפה או תקרה. אלה רק כמה מהנקודות שצריך להקפיד עליהם בזמן הבנייה של הבית, בכדי שאחרי זה הדייר לא יצטרך לשלם בסדרי גודל יותר ממה שאפשר היה לשלם תוספת לקבלן בזמן הבנייה ובכדי שלא יצטרך אחרי זה לחצוב בקירות בשלב שהבית כבר בשלבי אכלוס. גם, אם לדייר אין את הידע הנדרש לכל זה, מומלץ לו בחום שהוא ייקח איש מקצוע מטעמו, ישלם לו על כך שהוא כבר יפקח על הקבלן בכל השלבים הנדרשים של הבנייה.

כך זה מתבצע מול הקבלן לא רק בתחום של תשתיות תקשורת, אלה בכל תחום אחר בשלב הבניית הבית.

ועכשיו להמלצה שלי באיזה כבל להשתמש. אז אני יכול להמליץ להשתמש בכבל רשת CAT7 גם לצורך של תשתית טלפון, ושיגיע גם הוא לאותו ריכוז תקשורת של כבלי רשת. כך, גם בהמשך שהדייר יבין שלצורך טלפון בבית משתמשים כבר עשרות שנים ב VoIP ולא בטלפוניה אנלוגית משנות התשעים, הוא יוכל לבצע את המעבר זה בצורה חלקה ללא צורך בחציבה של קירות והשחלת כבלים חדשים.
...

אדריכל הכין תכניות להכל, אבל זה לא עוזר אם הקבלן זורק 'ז', וזה שאמור לפקח עליו מקבל מהקבלן שוחד.
יש ארון תקשורת מתחת לארון החשמל. הכל היה מוכן. רק לא סיפקו את החומרה.
הקבלן קיבל תשלום עבור CAT7, והשחיל CAT6...
טלפון וטלוויזיה לא השחיל כלל, למרות שהיו הכנות.
כאשר סוף סוף הגיע להשחיל טלוויזיה וטלפון, הוא השתמש בכל פיקוד.
שרות טלפון VoIP בארץ הוא לא איכותי. כבר עדיף להתקשר בעזרת אחת האפליקציות (SKYPE / WHATSAPP / VIBER).

ברשותך, אשמח לקבל תשובה לשאלה נוספת.
בארון התקשורת, האם ניתן להשתמש במפצל כמו שבתמונה, כלומר ללחוץ סופיות של בזק בדומה ל- SWITCH של רשת אינטרנט, או שבאופן מוחלט עדיף להשתמש במרכזיית KRONE?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

25/02/2024 21:56  
megimi כתב:
אדריכל הכין תכניות להכל, אבל זה לא עוזר אם הקבלן זורק 'ז', וזה שאמור לפקח עליו מקבל מהקבלן שוחד.
יש ארון תקשורת מתחת לארון החשמל. הכל היה מוכן. רק לא סיפקו את החומרה.
הקבלן קיבל תשלום עבור CAT7, והשחיל CAT6...
טלפון וטלוויזיה לא השחיל כלל, למרות שהיו הכנות.
כאשר סוף סוף הגיע להשחיל טלוויזיה וטלפון, הוא השתמש בכל פיקוד.
שרות טלפון VoIP בארץ הוא לא איכותי. כבר עדיף להתקשר בעזרת אחת האפליקציות (SKYPE / WHATSAPP / VIBER).

ברשותך, אשמח לקבל תשובה לשאלה נוספת.

import-5c03ce8057738.jpg

בארון התקשורת, האם ניתן להשתמש במפצל כמו שבתמונה, כלומר ללחוץ סופיות של בזק בדומה ל- SWITCH של רשת אינטרנט, או שבאופן מוחלט עדיף להשתמש במרכזיית KRONE?
...
מה שהיה, זה כבר מה שמכונה, מים מתחת לגשר. קבלן לא השחיל כבל מתאים? לא השחיל בכלל? השחיל כבל קצר בצד של ריכוז תקשורת? אז במקום להיות צודק, עדיף להיות חכם ולסכם אתו שמה שהיה היה, לרכוש לו כבל חדש נדרש מתאים ולתת לו להשחיל אותו. כך, גם, אם צריך חוץ מהמחיר של הכבל, שזה החלק הזניח בכל הסיפור, לשלם לו גם על העבדות השחלה, עדיין זה יהיה יותר זול מאשר לעשות את זה אחרי זה, בשלב שהבית כבר מוכן והשחלה זו תעלה כבר בסדרי גודל יותר יקר, גם אחרי שיתברר שהצינורות שבורים, מקופלים, סתומים, תשלים את החסר לבד. ובכדי לתקן אותם צריך יהיה לחצוב בקירות ולתקן אחרי זה את הטיח וצבע במקומות של חציבות אלה.

יש ארון תקשורת מתחת לארון החשמל? אתה בטוח? אולי זה בכלל לא ארון תקשורת, אלה שזה ריכוז תקשורת? ארון תקשורת זה דבר אחר לגמרי.
בכל מקרה, גם, אם יש ריכוז תקשורת מתחת לארון חשמל, אז אין עם כך שום בעיה, כל עוד זה נמצא בחדר שירות ולא במקום לא הגיוני והזוי, כמו למשל בכניסה לבית במסדרון ליד הדלת או בסלון. אם זה בחדר שירות כנדרש, אז את הארון תקשורת מתקינים במקום נוח, שלא יפריע, למשל על הקיר, גבוהה, צמוד לתקרה. רק כמובן צריך לדאוג מראש שהכבלים שמושחלים יהיו מספיק ארוכים להגיע מהריכוז תקשורת עד לארון תקשורת.

בקשר לשירות טלפוניה VoIP. גם בארץ אפשר למצוא ספק שירות איכותי, אבל, גם אפשר להזמין מספקים מחו''ל עם מספרי חי''פ ישראליים לפי הבחירה או לנייד אליהם מספרים קיימים. ל SKYPE / WHATSAPP / VIBER אין שום קשר לשירותי הטלפוניה VoIP. שירותי הטלפוניה VoIP מסופקים על גבי פרוטוקול SIP ומתחברים לכל לקוח תומך, מטלפון IP, דרך SOFT CLIENT במחשב או בסמארטפון ועד לטלפוני IP ניידים שמתחברים ב WI-FI.

בקשר למפצל שבתמונה, ממש לא מומלץ להשתמש בו. אם מדובר על כבלים של טלפון, אז משתמשים בפס קרונה לחבר אותם ואם משתמשים בכבלי רשת, אז הם מיוצגים, כמו כל הנקודות רשת ב patch panel בארון תקשורת דירתי ומשם עם כבלים מגשרים מחוברים גם לפס קרונה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”