מחפש פתרון דיגיטלי לרדיו לאנשים מבוגרים
היי חברים,
ההורים הפנסיונרים שלי עוברים דירה בשעה טובה וקיבלתי התקלה -
אמא שלי מבלה את רוב היום במטבח ומאזינה לרדיו (רשת ב / 88) תוך כדי הבישולים. זה הכיף שלה.
בדירה החדשה אין קליטה במטבח, לא משנה כמה שיחקתי עם האנטנות והכל, הקליטה באה והולכת וכל בנאדם שעובר ליד הרדיו מחזיר אותם לרעש סטטי של הפתיח של HBO.
אני מחפש אופציה *קלה לתפעול לאנשים מבוגרים* (כלומר שליטה פשוטה בווליום, כיבוי והדלקה, אפילו לא צריך להעביר תחנות) שתאפשר לשמוע רדיו דיגיטלי באיכות טובה.
התקציב לא משנה (לאושר של אמא אין מחיר), רק עניין של נוחות ואמינות (זה גם צריך להראות סביר+, זה עדיין באמצע המטבח/סלון).
מהצד שלי הייתי שמח לאפשר חיבור להגברה/רמקולים איכותיים כי זה חלל גדול מאד ומזמין סאונד.
תודה מראש לעוזרים!
ההורים הפנסיונרים שלי עוברים דירה בשעה טובה וקיבלתי התקלה -
אמא שלי מבלה את רוב היום במטבח ומאזינה לרדיו (רשת ב / 88) תוך כדי הבישולים. זה הכיף שלה.
בדירה החדשה אין קליטה במטבח, לא משנה כמה שיחקתי עם האנטנות והכל, הקליטה באה והולכת וכל בנאדם שעובר ליד הרדיו מחזיר אותם לרעש סטטי של הפתיח של HBO.
אני מחפש אופציה *קלה לתפעול לאנשים מבוגרים* (כלומר שליטה פשוטה בווליום, כיבוי והדלקה, אפילו לא צריך להעביר תחנות) שתאפשר לשמוע רדיו דיגיטלי באיכות טובה.
התקציב לא משנה (לאושר של אמא אין מחיר), רק עניין של נוחות ואמינות (זה גם צריך להראות סביר+, זה עדיין באמצע המטבח/סלון).
מהצד שלי הייתי שמח לאפשר חיבור להגברה/רמקולים איכותיים כי זה חלל גדול מאד ומזמין סאונד.
תודה מראש לעוזרים!
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
כל פיתרון אינטרנטי יהיה הרבה יותר מועד לתקלות, לא בדיוק מה שהייתי מייחל לך ולמשפחתך.
רדיו איכותי עם אנטנות אמיתיות נורמליות ומשחק במיקום במטבח יתן תוצאות טובות יותר ואמינות יותר לאורך זמן מכל פתרון אינטרנטי
רדיו איכותי עם אנטנות אמיתיות נורמליות ומשחק במיקום במטבח יתן תוצאות טובות יותר ואמינות יותר לאורך זמן מכל פתרון אינטרנטי
יש סיבים ובתכלס גם ככה כל הטלוויזיה והמחשב תלויים באינטרנט....
מה שכן, זה לא חייב להיות ספציפית הטכנולוגיה של Internet Radio,
אני גם תוהה לגבי אולי PIXEL TABLET או IPAD שמחובר לאיזו רסיבר או רמקולים אקטיביים נחמדים.
בסוף מדובר בחלל ממש גדול ופתוח שרק מזמין לשמוע בו מוזיקה איכותית... רק חשוב לי ההיבט של הפשטות בהפעלה.
אבא שלי (שהיה אודיופיל לפני שנולדתי) כבר גילה את ספוטיפיי בזכות הדאשבורד של הרכב ואני מקווה שגם אמא שלי בדרך להיות אודיופילית
(אגב, מסתבר שבארץ מעולם לא הקימו תשתית DAB/DAB+ לרדיו דיגיטלי מתקדם, איזו מדינה שכונה יש לנו)
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
גם אני סובל בביתי מחוסר קליטת רדיו איכותית ומה שכן נקלט מלווה בהרבה רעש וזה מאוד מעצבן.
אני דווקא בעד רדיו אינטרנט, כך מעבר לתחנות הסטנדרטיות ניתן לקלוט עוד הרבה תחנות גם מהארץ וגם מחו"ל. אין גבול למה שניתן לקלוט. לרוב זה ישמע יותר טוב וללא רעש סטטי.
מוכרים באינטרנט כמה פתרונות כאלה של מכשירים קומפקטיים יחסית שיודעים לקלוט רדיו דרך האוויר בשיטה הישנה וגם תחנות אינטרנטיות דרך WIFI וחלקם יש גם כניסת RJ45 לחיבור חוטי לרשת.
אני אישית משתמש במכשיר DECK של Ocean Digital שמתחבר לרסיבר ואין לו הגברה משלו, הוא מחובר בצד אחד לרסיבר בחיבור דיגיטלי ומחובר גם לרשת חוטית (אפשר גם ל WIFI) ואני מאוד מרוצה ממנו.
לך עדיף כמובן מכשיר עם הגברה עצמאית וחיבור WIFI, יש כמה אופציות, אמנם לא זולות כמו מכשיר רדיו רגיל, אך שוות את ההשקעה.
שווה לך להעיף מבט באתר שלהם.
https://www.oceandigitalshop.com/internet-radio
אני דווקא בעד רדיו אינטרנט, כך מעבר לתחנות הסטנדרטיות ניתן לקלוט עוד הרבה תחנות גם מהארץ וגם מחו"ל. אין גבול למה שניתן לקלוט. לרוב זה ישמע יותר טוב וללא רעש סטטי.
מוכרים באינטרנט כמה פתרונות כאלה של מכשירים קומפקטיים יחסית שיודעים לקלוט רדיו דרך האוויר בשיטה הישנה וגם תחנות אינטרנטיות דרך WIFI וחלקם יש גם כניסת RJ45 לחיבור חוטי לרשת.
אני אישית משתמש במכשיר DECK של Ocean Digital שמתחבר לרסיבר ואין לו הגברה משלו, הוא מחובר בצד אחד לרסיבר בחיבור דיגיטלי ומחובר גם לרשת חוטית (אפשר גם ל WIFI) ואני מאוד מרוצה ממנו.
לך עדיף כמובן מכשיר עם הגברה עצמאית וחיבור WIFI, יש כמה אופציות, אמנם לא זולות כמו מכשיר רדיו רגיל, אך שוות את ההשקעה.
שווה לך להעיף מבט באתר שלהם.
https://www.oceandigitalshop.com/internet-radio
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46326
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5067 פעמים
Nest Mini
https://store.google.com/us/product/goo ... i?hl=en-US
אומרים לו לנגן איזה תחנה שרוצים וזה עובד. כן, זה עובד על תחנות בעברית. ההורים שלי משתמשים בהצלחה ב- Google Home Mini משנת 2017. יציב עם 0 תקלות - כנראה בגלל שהם משתמשים בנתב עצמאי ולא כזה של הספק
מחובר לקיר עם מתאם לתקע, אז זה גם לא לוקח מקום מהשיש במטבח.
https://store.google.com/us/product/goo ... i?hl=en-US
אומרים לו לנגן איזה תחנה שרוצים וזה עובד. כן, זה עובד על תחנות בעברית. ההורים שלי משתמשים בהצלחה ב- Google Home Mini משנת 2017. יציב עם 0 תקלות - כנראה בגלל שהם משתמשים בנתב עצמאי ולא כזה של הספק

מחובר לקיר עם מתאם לתקע, אז זה גם לא לוקח מקום מהשיש במטבח.
- ramsalemix
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 568
- נתן תודות: 134 פעמים
- קיבל תודות: 112 פעמים
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 153
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
הפתרון הכי טוב במקרה כזה זה מקלט רדיו איכותי מספיק (רגיש) שיקלוט היטב גם במקום בו הסיגנל חלש. הבעיה שאי אפשר לדעת מראש איזה מקלט יהיה מספיק טוב בשביל זה. לא יודע במה הם מאזינים היום, אבל לרוב מקלטי רדיו "עולמיים" (כאלה שמתוכננים לקלוט הרבה תחנות בהרבה גלים) יותר רגישים ממכשירים פשוטים וזולים. לחברות כמו סוני ופנסוניק היו מקלטים כאלה בעבר, לא יודע מה ההיצע כיום אבל אולי שווה להתעניין. אפשרות נוספת היא טיונר טוב של מערכת סטריאו - או רסיבר טוב, אבל כאלה יש פחות - ולחבר אותו למגבר, אפשר גם קטן, ולרמקולים שגם לא חייבים להיות גדולים. או ישר לרמקולים מוגברים, מה שיחסוך מקום ושטח. זה יהיה מאד פשוט לתפעול. אבל גם כאן יש בעיה: טיונרים טובים באמת ורגישים כבר כמעט לא מוצעים היום, ודאי לא במחירים הגיוניים. אבל יש יד שנייה, בעיקר בחו"ל. מה שברור זה שאתה צודק שאפליקציות, אינטרנט, רמקולים אלחוטיים ושאר ירקות זה לא מתאים להם. מקווה שתצליחו.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
יש בבית המדובר בעיות קליטה קשות.
לכן אני סבור שרדיו מבוסס אינטרנט הוא הכי עדיף, אם ה WIFI בבית יציב, אז זה הפיתרון האידיאלי, ללא הפרעות ורעשים, ואינספור תחנות.
מגדירים פעם אחת את התחנות ואפשר להתחיל להשתמש.
לכן אני סבור שרדיו מבוסס אינטרנט הוא הכי עדיף, אם ה WIFI בבית יציב, אז זה הפיתרון האידיאלי, ללא הפרעות ורעשים, ואינספור תחנות.
מגדירים פעם אחת את התחנות ואפשר להתחיל להשתמש.
לפני שנים רכשתי להורים רדיו אינטרנט של לוג'יטק - לא ממש הסתדרו איתו למרות שזה מכשיר ממש פשוט לתפעול.
כמובן שקינפגתי אותו והכנתי הוראות מודפסות, אבל זה לא עזר...
כיום אפשר להשיג כזה בגרושים באיביי או פייסבוק מרקט:
https://www.facebook.com/marketplace/it ... 8623109161
Batnun
.
כמובן שקינפגתי אותו והכנתי הוראות מודפסות, אבל זה לא עזר...
כיום אפשר להשיג כזה בגרושים באיביי או פייסבוק מרקט:
https://www.facebook.com/marketplace/it ... 8623109161
Batnun
.
Intel NUC 13 Extreme i9-13900K - 64GB - 2TB SSD
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED
כרגע יש 3 אופציות על הפרק -
1. IPAD עם אפל מיוזיק, מה שיאפשר לאמא שלי גם לשמוע רדיו (רדיו ישראלי נתמך באמצעות TUNEIN), זה מחובר ב-BT לזוג רמקולים אקטיביים
(בעצם זה האייפד שלי והמוניטורים של המחשב שלי
)
2. אופציה נוספת שיכולה לשמש גם כבסיס לבית חכם בסיסי זה ה-PIXEL TABLET, אולי עם דאשבורד של HOME ASSISTANT,
אפשר לייצר כפתור יעודי לרדיו אינטרנטי (באופציה הזו הטאבלט מגיע עם דוק רמקול בסיסי, אפשר לשדרג לרמקולי BT בהמשך)
3. WIIM PRO (לא חושב שיש טעם ב-PLUS), היתרון העיקרי כאן שאפשר לחבר את השלט ולהגדיר פריסטים מאד גרנולריים.
כלומר לחיצה על 1 תפעיל את רשת ב' (דרך TUNEIN שמובנה ב-APPLE MUSIC), לחיצה על 2 תנגן אדית פיאף וכן הלאה...
כרגע אני בוחן את אופציה א', הזמנתי כבר WIIM PRO (אני אמצא לו שימוש בכל מקרה
). אם שתי האופציות האלו לא ישכנעו את אמא שלי,
אקנה את הטאבלט של גוגל.
1. IPAD עם אפל מיוזיק, מה שיאפשר לאמא שלי גם לשמוע רדיו (רדיו ישראלי נתמך באמצעות TUNEIN), זה מחובר ב-BT לזוג רמקולים אקטיביים
(בעצם זה האייפד שלי והמוניטורים של המחשב שלי
)2. אופציה נוספת שיכולה לשמש גם כבסיס לבית חכם בסיסי זה ה-PIXEL TABLET, אולי עם דאשבורד של HOME ASSISTANT,
אפשר לייצר כפתור יעודי לרדיו אינטרנטי (באופציה הזו הטאבלט מגיע עם דוק רמקול בסיסי, אפשר לשדרג לרמקולי BT בהמשך)
3. WIIM PRO (לא חושב שיש טעם ב-PLUS), היתרון העיקרי כאן שאפשר לחבר את השלט ולהגדיר פריסטים מאד גרנולריים.
כלומר לחיצה על 1 תפעיל את רשת ב' (דרך TUNEIN שמובנה ב-APPLE MUSIC), לחיצה על 2 תנגן אדית פיאף וכן הלאה...
כרגע אני בוחן את אופציה א', הזמנתי כבר WIIM PRO (אני אמצא לו שימוש בכל מקרה
). אם שתי האופציות האלו לא ישכנעו את אמא שלי, אקנה את הטאבלט של גוגל.