מעבר לראוטר פרטי על סיב בזק

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Lakerda פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

שליחה

שלום,

קראתי המון שרשורים בנושא והוצפתי ביותר מדי מידע..

אנחנו זוג שגרים בדירת 90 מ"ר, מפלס אחד. החדר הרחוק ביותר נמצא כ10 מטרים מהראוטר.
השימושים שלנו הם בעיקר שיחות זום (ללא וידאו) בלפטופ אחד שמחובר לWIFI (יכול תאורטית להתחבר קווית) והרצת אפליקציות סטרימינג על טלויזיה חכמה חדשה. כרגע מחוברים לסיבים של בזק במהירות 600/60 והכל עובד מעולה.
מעוניין לקנות ראוטר פרטי ולעבור לגילת טלקום, כדי לחסוך עלויות. מהסקר שלי הגעתי לשניים הבאים -
1. TP-Link AX3000 Dual Band Gigabit Wi-Fi 6 Archer AX53
2. HUAWEI AX3 Wi-Fi 6

1. האם שניהם יספקו את הצרכים שלי? האם הם עדיפים על Be fiber שיש לי כרגע?
2. האם יש ראוטר אחר שמומלץ בתקציב של עד 500 ש"ח? והאם הצרכים שלי דורשים הגדלת התקציב?
3. האם אני צריך מתאם סיב וגם ממיר SFP או שזה אותו הדבר? טכנאי בזק המליץ לי על TP-Link MC220L Gigabit Ethernet Media ואמר שלא צריך יותר מזה.
4. האם המקרה שלי מצריך מגדיל טווח כלשהו?

תודה רבה לעוזרים
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי Lakerda ב 19/02/2024 20:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

ICE-MAN
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100

שליחה

אשתף רק לגבי ה-AX53 שיש לי אותו.
בגדול, לא אוהב אותו. בעיקר בגלל משך זמן האתחול שלו.
מהקריזה עליו הפכתי אותו ל-AP כשהראוטר הראשי הוא ה-VR600 של TP-Link שעליו אני ממש ממליץ.
לדעתי הלא מקצועית גם עוצמת הווייפיי שלו עדיפה על ה-AX53, ושניהם באותו טווח מחיר נראה לי.

Lakerda פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

19/02/2024 17:54  
ICE-MAN כתב:
אשתף רק לגבי ה-AX53 שיש לי אותו.
בגדול, לא אוהב אותו. בעיקר בגלל משך זמן האתחול שלו.
...
מה הכוונה זמן אתחול? כשאתה מדליק אותו?

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1305

שליחה

19/02/2024 17:08  
Lakerda כתב:
שלום,

קראתי המון שרשורים בנושא והוצפתי ביותר מדי מידע..

אנחנו זוג שגרים בדירת 90 מ"ר, מפלס אחד. החדר הרחוק ביותר נמצא כ10 מטרים מהראוטר.
השימושים שלנו הם בעיקר שיחות זום (ללא וידאו) בלפטופ אחד שמחובר לWIFI (יכול תאורטית להתחבר קווית) והרצת אפליקציות סטרימינג על טלויזיה חכמה חדשה. כרגע מחוברים לסיבים של בזק במהירות 600/60 והכל עובד מעולה.
...
...
1. ה-Be Fiber הוא לא משהו. הבעיה איתו ועם הנתבים האחרים שהספקיות משווקות ללקוחות היא שבד"כ מדובר בנתב "סגור", כלומר היכולת שלך לנהל את הרשת ביתית דרכו מצומצמת מאוד וכל עדכון קושחה או תיקון באגים (אם יוצא כזה בכלל) תלוי בחסדי הספקית.
חיסרון נוסף ודי משמעותי הוא שבד"כ נגבית עלות חודשית על הנתב שבסופו של דבר יוצאת יקרה הרבה יותר מרכישה של נתב פרטי משלך.

2. הנתבים שציינת הם בסדר סה"כ, אם כי קח בחשבון שיכולה להיות בעיה אם אתה מתכוון לרכוש את ה-Huawei באלי אקספרס.
משרד התקשורת מונע ייבוא של הגרסה הסינית שלו שאינה עומדת בתקינה האירופאית (CE). המוכרים הסיניים לא תמיד מדייקים ולפעמים שולחים גרסאות שונות ממה שמופיע בעמוד המכירה.
שים לב גם שהגרסאות הגלובליות והאירופאיות של הדגם הזה הן בעלות עוצמת שידור נמוכה יותר.

3. אני אישית ממליץ לך לרכוש את הנתב הבא: https://store.gl-inet.com/collections/f ... guard-home
הוא מבוסס קושחת קוד פתוח, מגיע עם חוסם פרסומות מובנה, ועוד הרבה תכונות שימושיות (וכן, הוא גם קל לניהול).
הוא גם מקבל עדכוני קושחה ושיפורים בצורה קבועה, מה שאומר שהוא ישרת אותך להרבה זמן. הוא עומד בתקינת CE כמובן.

4. התמונה שצירפת היא אכן של מתאם סיב (או בעגה המקצועית "ממיר מדיה").
מודול ה-SFP הוא רכיב נפרד שנכנס לתוך ממיר המדיה (לתוך התושבת השמאלית בתמונה).
אם אתה מתחבר לגילת טלקום אתה יכול לחסוך את כל ההתעסקות הזאת ופשוט לקנות מהם ישירות ממיר מדיה עם רכיב SFP מובנה בתוכו:
https://gilat-telecom.co.il/product/%D7 ... t-telecom/

5. אני לא חושב שיש לך צורך במגדיל טווח בתוואי הדירה שתיארת.

6. לסיכומו של דבר: קנה נתב משלך + ממיר מדיה משלך (עם SFP מובנה), ואתה מסודר.

בהצלחה.

Lakerda פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

20/02/2024 0:58  
sabres כתב:
1. ה-Be Fiber הוא לא משהו. הבעיה איתו ועם הנתבים האחרים שהספקיות משווקות ללקוחות היא שבד"כ מדובר בנתב "סגור", כלומר היכולת שלך לנהל את הרשת ביתית דרכו מצומצמת מאוד וכל עדכון קושחה או תיקון באגים (אם יוצא כזה בכלל) תלוי בחסדי הספקית.
חיסרון נוסף ודי משמעותי הוא שבד"כ נגבית עלות חודשית על הנתב שבסופו של דבר יוצאת יקרה הרבה יותר מרכישה של נתב פרטי משלך.

2. הנתבים שציינת הם בסדר סה"כ, אם כי קח בחשבון שיכולה להיות בעיה אם אתה מתכוון לרכוש את ה-Huawei באלי אקספרס.
משרד התקשורת מונע ייבוא של הגרסה הסינית שלו שאינה עומדת בתקינה האירופאית (CE). המוכרים הסיניים לא תמיד מדייקים ולפעמים שולחים גרסאות שונות ממה שמופיע בעמוד המכירה.
שים לב גם שהגרסאות הגלובליות והאירופאיות של הדגם הזה הן בעלות עוצמת שידור נמוכה יותר.

3. אני אישית ממליץ לך לרכוש את הנתב הבא: https://store.gl-inet.com/collections/f ... guard-home
הוא מבוסס קושחת קוד פתוח, מגיע עם חוסם פרסומות מובנה, ועוד הרבה תכונות שימושיות (וכן, הוא גם קל לניהול).
הוא גם מקבל עדכוני קושחה ושיפורים בצורה קבועה, מה שאומר שהוא ישרת אותך להרבה זמן. הוא עומד בתקינת CE כמובן.

4. התמונה שצירפת היא אכן של מתאם סיב (או בעגה המקצועית "ממיר מדיה").
מודול ה-SFP הוא רכיב נפרד שנכנס לתוך ממיר המדיה (לתוך התושבת השמאלית בתמונה).
אם אתה מתחבר לגילת טלקום אתה יכול לחסוך את כל ההתעסקות הזאת ופשוט לקנות מהם ישירות ממיר מדיה עם רכיב SFP מובנה בתוכו:
https://gilat-telecom.co.il/product/%D7 ... t-telecom/

5. אני לא חושב שיש לך צורך במגדיל טווח בתוואי הדירה שתיארת.

6. לסיכומו של דבר: קנה נתב משלך + ממיר מדיה משלך (עם SFP מובנה), ואתה מסודר.

בהצלחה.
...
תודה רבה על התשובה המפורטת.
האם יש לך המלצות לראוטרים שנמכרים בארץ (אני בונה על האחריות) בתקציב של עד 500 ש"ח?

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1305

שליחה

לצערי לא.
בכל מקרה, כדאי לקחת בחשבון שמקרים בהם יש צורך במימוש אחריות על נתב הם נדירים ביותר. אם הנתב עובד ביום שקיבלת אותו, הוא כנראה ימשיך לעבוד לשנים רבות.
אתה יכול לעיין בפרטי האחריות של הדגם שהמלצתי עליו כאן: https://store.gl-inet.com/pages/warranty

בהצלחה.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”